1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• brajakica
  • February 12, 2022 at 7:32 PM
  • Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • February 27, 2022 at 10:29 AM
    Quote from brajakica

Moj izbor su nekretnine i shipping.

Nekretnine su sada skupe i neki gubitak ne mozes izbjeci.

Svijet ne moze funkcionirati bez prijevoza roba.

Zarade su odlicne, velike dividende se isplacuju, posluju na $ trzistu koji je uvijek bio sigurna devizna luka.

Asset je u skupoj sirovini.

Orderbook je jako nizak a ovi dogadaji ce ga jos smanjiti.

Dolaze regulative koje ce usporiti brodove, stare poslati u rezalista.

Nafta poskupljuje i usporava brodove.

Sto se tice sankcija nije rusija neka gospodarska sila pa ce nesto znacajno trpiti svjestka trgovina.

Ukrajinsko zito nece biti zapaljeno, biti ce uskladisteno i prodano ili potroseno.

Drugi izvori ce prodati vise a oni povecavaju tonmilje.

Ako se sada vecina svijeta ujedini u sankcijama i natjera jednu "veliku" :thumbdown: rusiju na povlacenje i placanje odstete ukrajini tada imamo novo normalno.

Puno bolje od starog normalnog

Svi buduci agresori ce vise puta promisliti radi posljedica koje nece izostati.

Tu je i "velika" :thumbdown: Kina ali je velika samo dok cijeli svijet kupuje njihove proizvode.

Mogli bi kinezi na putinovoj skoli nauciti lekciju i izgubiti zelju za nasilnim vracanjem tajvana.

Ocekujem rasplet svako zlo za neko dobro.

Rusija ce se sada morati jako i dugo truditi da skine ljagu sa svojeg imena ako ikad i uspije.

Njemci se klanjaju svima i nakon 70 godina su i dalje negativci.

Kina je mocna i velika samo dok svijet kupuje njihove proizvode.

Korona je pokazala da zapad moze i mora vracati proizvodnju iz kine.

Zivimo u svijetu kada jedan twitt moze dovesti do lavine bojkota

vecine svijeta neke drzave.

Stete koju mogu tako nastati su nesagledive i nemjerljive. To je veliko novo normalno.

Drustvene mreze su postale najmocnije oruzje,mocnije od tenkova i aviona.

Dedicu putina je pregazilo vrijeme a diktator se ne savjetuje on nareduje.

Tko od nas nakon agresije na ukrajinu gleda na rusku drzavu istim ocima?

Tko ih simpatizira?

Europa i njemacka ne mogu bez njihovog plina i nafte a kad to za 15-20g zavrsi?

Ruski narod nije putin ali moraju uloziti vise truda da obuzdaju diktatora i da ga natjeraju na povlacenje jer ce pasivnoscu dugogodisnji prijezir svijeta navuci na sebe.

Tu su i i veliki materijalni razlozi da se jace aktiviraju jer sankcije ce najvise ici preko njihovih leda.

Display More

Za sada mi se čini ok imati keš unatoč jakoj inflaciji dok se situacija ne rasčisti jer još uvijek mase percipiraju keš kao sigurnost. Žao mi je što sam prekasno skužio što se događa i što nisam napravio povlačenje u petak. Ovo je tek podsjetnik da nećemo uvijek živjeti u dobrim vremenima.

Daleko smo još od vremena kad bi brodari postali samo meta za podmornice. I dalje bi rekao da je vjerojatnost nuklearnog rata blizu nule, ali ne više jednaka nuli kao prije tjedan dana. Očekujem nastavak panike na marketu, a crvenila na indexima bi mogla utjecati negativno čak na brodare, rudare, plinaše i naftaše bez obzira što ovo njima odgovara.

Zadnja crta naše vlastite obrane bila bi imati commoditiese u garaži, bile to ploče aluminija, čelika, nikla, bakra, te zalihe hrane koja ima dug rok trajanja...Metalima barem neće proći rok trajanja. I nadati se da nam neće doći lopovi ili represivni sistem oduzeti tu imovinu u ime viših ciljeva jer nemam šanse u oružanom obračunu s njima.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 27, 2022 at 10:57 AM

No, prvo smo svi bili epidemiolozi, a sada smo postali financijski i vojni analitičari.

Bravo za nas .

Šmrcko.

Ovo je poduka u živo o diverzifikaciji.

Lekcija koju ćemo zapamtiti za čitav život, ako bude sreće da ga poživimo.

Krajičkom uma sam se pobojala nuklearnog rata dok nisam shvatila da smo onda svi mrtvi i bezbrižni.

Ništa na ovom svijetu ne posjedujemo, sve nam je dano samo na trenutak vremenema.

Ljudima u Ukrajini baš ništa ne vrijede ni tri nekretnine, ni novac u banci, ni dionice. vrijedi im ono što se zateklo u kući i par pinki zlata. Za pinklec na rame.

Onima na ulicama niti to.

A pred nama u pozadini, sretnima već samo i zbog toga, pred nama su nepoznanice. Rat, sankcije, posljedice sankcija, inflacija .

Ne znamo.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • February 27, 2022 at 11:24 AM

ne mogu se oteti dojmu da će putin ostvariti sve svoje ciljeve! zašto? zato jer ga je zapad podcijenio i boji ga se kao samog vraga! njemačka šalje 5000 kaciga!!!??? dajte molim vas! to sve govori. svi ga osuđuju i kritiziraju, a nitko ništa ne poduzima. dok nato i un sazovu sumit i donesu rezolucije, od ukrajine će ostati samo zapadni šumoviti karpati. sankcije.... spreman je na to i zna da svijet ne može funkcionirati bez ruskih rudnih bogatstava. pridodajte tu i kinu i slika je potpuna. swift? i to će on riješiti. vlada ima ZAPOSLENO nekoliko tisuća vrhunskih hakera (bivših kriminalaca) i naći će oni ili već imaju način za fin transakcije. u stvari, danas imamo i crypto, a i tu rusa koliko ti srce želi.

meni vrlo zanimljiva još jedna stvar. rusi nakon 72 sata okupiraju nekoliko velikih gradova i na 20-ak su km od centra kijeva, a sve novine pišu kako ruski planovi i ciljevi nisu ispunjeni i da kasne!!! a ovi prešli u tri dana 120 km!! i ušli u drugi po veličini grad, a na jugu rade pravi dar mar jer ukrajina nema dovoljno oružja!!!!??? kaj su čekali nakon aneksije krima? europu i nato?

i priče da rusija nije dovoljno ekonomski jaka da podnese rat dulji od tjedan-dva! a ukrajina koja je najsiromašnija europska država će imati snage da im se odupre i krene u protunapad!!?? čime? kalašnjikovima?

da ne duljim.... žao mi ukrajinskog naroda bilo koje nacionalnosti ili vjere bio, ali mislim da se sa tako slabom vojskom i rukovodstvom nemaju šanse nositi sa rusima. koji navodno imaju još jednu garnituru vojske spremnu za djelovanje. pomoć svijeta i nato saveza sad je već debelo zakašnjela.

možda bi bilo najbolje (a mislim da će se to skoro i dogoditi) da rusi dođu na majdan i prekinu vojne akcije. i tako spriječi stradavanje naroda.

dobro je da iznosimo svoja razmišljanja i dojmove, ali uzalud nam.

uostalom, veliki ionako već znaju kako će sukob završiti.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • February 27, 2022 at 11:31 AM
    Isporuke za Rusiju blokirane. Mediji: Bit ćemo Venezuela s nuklearnim projektilima
    POSLOVNI svijet počeo se okretati od Rusije i prije uvođenja sankcija zbog invazije na Ukrajinu, a od njezina početka robni tijekovi i lanci neumoljivo pucaju,…
    www.index.hr

nije ovo gore neki najstručniji tekst ali mnoge se stvari zaustavljaju, za Rusiju pogotovo, a nove sankcije koje dolaze dodatno će pogoditi Rusiju i što je najgore firme iz EU i svijeta.......cijeli je svijet međusobno povezan a svakodnevnim novim sankcijama i neizvjesnosti, mnogim će firmama biti teško poslovati a neke će otići u vječna lovišta dok će neki pogoni bit barem privremeno zatvoreni jel jednostavno neče moči dobaviti sirovine potrebne za proizvodnju........u svakom slučaju trebat će vremena da to prođe, tržište se prilagodi isto kao i poduzeća gdje će neki profitirati a mnogi izgubiti i dugo se neće oporaviti.......

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • February 27, 2022 at 11:37 AM

tollway - mislim da je to bilo prije nekoliko dana, sada se zbog hrabrosti Ukrajinaca ta priča mijenja. Putin je sve iznenadio jer nitko nije računao da će biti toliko lud da to napravi. Sad je taj faktor iznenađenja prošlost i zna se što moraju činiti da se na ovaj izazov odgovori. Ništa više nije kako je bilo prije invazije. Neće biti lako, ali kako je to do sada povjest pokazala - ovakvi nasilnici uspiju napraviti u startu puno panike i štete, ali im se to s vremenom sve obije o glavu. Ko se mača laća - od mača i gine.

U ekstremenim okolnostima su jedine preostale vrijednosti - sačuvati zdravlje i osigurati opstanak za sebe i obitelj dok ovakvi izazovi traju. Srećom još nismo do toga došli, ali ponekad se moramo pomiriti s time - društvene i prirodne katastrofe su realnost s kojom se nažalost mora računati da ćete ih barem jednom iskustiti u životu. Gadno je dok traju, ali da se preživjeti uz uvijet da sačuvate unutrašnji mir i razum.

A najvažnije je kako se prema svemu tome postavimo unutar sebe. Strah je prirodna reakcija koja brzo mobilizira na akciju napad- bijeg, ali ne smije mu se dozvoliti da prevlada je onda paralizira. Može ga se prevladati svjesnim odabirom jer mi u sebi imamo beskonačni potencijal djelovanja u svim mogućim okolnostima, ako tako odlučimo.

Vanjski faktor kakav god bio vas može pobijediti samo ako mu mi to iznutra dozvolimo. Inače nema šanse. Ukrajina je u ovoj nesreći odličan primjer kako to funkcionira u praksi. A sve što se izgubi osim života, zdravlja i najmilijih se može opet s vremenom vratiti, ako je čovjek strpljiv, vrijedan i uporan.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • February 27, 2022 at 12:07 PM
    Quote from toluen

tollway - mislim da je to bilo prije nekoliko dana, sada se zbog hrabrosti Ukrajinaca ta priča mijenja. Putin je sve iznenadio jer nitko nije računao da će biti toliko lud da to napravi. Sad je taj faktor iznenađenja prošlost i zna se što moraju činiti da se na ovaj izazov odgovori. Ništa više nije kako je bilo prije invazije. Neće biti lako, ali kako je to do sada povjest pokazala - ovakvi nasilnici uspiju napraviti u startu puno panike i štete, ali im se to s vremenom sve obije o glavu. Ko se mača laća - od mača i gine.

U ekstremenim okolnostima su jedine preostale vrijednosti - sačuvati zdravlje i osigurati opstanak za sebe i obitelj dok ovakvi izazovi traju. Srećom još nismo do toga došli, ali ponekad se moramo pomiriti s time - društvene i prirodne katastrofe su realnost s kojom se nažalost mora računati da ćete ih barem jednom iskustiti u životu. Gadno je dok traju, ali da se preživjeti uz uvijet da sačuvate unutrašnji mir i razum.

A najvažnije je kako se prema svemu tome postavimo unutar sebe. Strah je prirodna reakcija koja brzo mobilizira na akciju napad- bijeg, ali ne smije mu se dozvoliti da prevlada je onda paralizira. Može ga se prevladati svjesnim odabirom jer mi u sebi imamo beskonačni potencijal djelovanja u svim mogućim okolnostima, ako tako odlučimo.

Vanjski faktor kakav god bio vas može pobijediti samo ako mu mi to iznutra dozvolimo. Inače nema šanse. Ukrajina je u ovoj nesreći odličan primjer kako to funkcionira u praksi. A sve što se izgubi osim života, zdravlja i najmilijih se može opet s vremenom vratiti, ako je čovjek strpljiv, vrijedan i uporan.

kolega, nadam se da niste imali sreću sudjelovati u domovinskom ratu. dalje neću....

nisam niti ja očekivao da će senilni djeduška pokušavati ispravljati krive drine i "nepravednu" povijest glede ukrajine (kijevska rusija i ostao... da ne detaljiziram), te početi rat, ali slažem se sa svime osim sa prvih nekoliko rečenica.

velite iznenađenje.... nakon mjesec-dva stalnih priprema i vježbi duž granice, baš i nije neko iznenađenje. a nitko ni da mrdne. da je rusija baš to željela, pregazila bi ukrajinu (rat traje niti 80 sati!!) kao plitak potok. i to je još uvijek moguće.

nadalje, kolega paulie na topicu ad plastik ukratko je napisao bit stvari i mogućih posljedica.

ja imam samo jedan zaključak i/ili pitanje: nakon završetka hladnog rata i raspada SSSR-a varšavski pakt je otišao u ropotarnicu povijesti. a NATO savez se sve dalje širio uključujuči i na biše države SSSR-a i varšavskog pakta!!! zašto? mislim da je odgovor svima jasan.

sada se liječi posljedica, a ukrajina je (za sada) kolateralna žrtva. nadam se će razum prevladati što prije.

zato sam i napisao da se svi boje putina ko vrag tamijana! trenutno drži europu za vrat! prije ili kasnije to će mu se obiti u glavu.

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • February 27, 2022 at 12:08 PM

Citajuci komentare od par kolega dojam koji se povlaci je isti, Zapad je uljuljan i nedorastao, miroljubiv dok s druge strane imamo prekaljenog borca, poker face, neustrasivog... Jos se provlaci teza financijske nestabilnosti, propasta trzista i zapadne ekonomije...

Stvarnost je slijedeca po mom misljenju:

- predsjednik Rusije (dakle naroda) je odlucio svoje ambicije i procjene o snazi USA ostvariti napadom na narod koji ne zeli sluziti njemu i njegovim ciljevima.

- mada visestruko jaci, taj napad ne ide bas kako je planirao trenutno,

- taj napad je ujedinio zapad (koji je ne tako davno cijeli SSSR bacio na koljena) a i vecinu svijeta, omca je bacena oko vrata ruske ekonomije i pitanje je koliko vremena ce biti potrebno da se potpuno stegne ali u svakom slucaju ruski narod ce poceti osjecati znakove propasti vrlo brzo.

- trzista su volatilna (kao uvijek) ali se zna koliko ekonomija rusije ima utjecaja u svijetu. U petak svjetski indeksi su snazno porasli na kupnji onih koji se vode realnoscu a ne predikcijama, strahom i inim.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • February 27, 2022 at 12:18 PM

sve je to kolega točno, samo je problem što se narod nikad ništa ne pita! mislite da bi rusi glasali za rat!!?? ovdje je priča autokrat, car (ili kako vam drago) putin i zapad. ova invazija kako god da završi i koliko god dugo bude trajala je putinov početak kraja. a narod će ostati i naravno, ispaštati njegove grijehe.

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • February 27, 2022 at 12:26 PM

Pa tko ce putina skinuti nego narod koji ce uskoro vidjet da nemaju za jesti a kamoli djecu slati u skolu, fakultete itd.jos kad se (nazalost) nekima djeca vrate u kutiji ili konzervi sa pepelom.

Na nasim prostorima uvijek prolazi prica snaznog vodje, voditelja, oca naroda....

Kad su Bidena upitali sto mislo sto je Putin mislio kad je rekao da nitko ne pomislja pomoci Ukrajini...

"I don't know what he thinks but I know what he has done and now he will pay".

To je to, realnost i hladno donosenje odluka.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 27, 2022 at 12:28 PM

ekipa moja, očito mnogi imaju sindrom zlatne ribice, odnosno iskrivljenu percepciju iz komforne zone(niti ja nisam vjerovao da je ovo moguće)...burze se ponašaju nepredvidivo i neracionalno i kuda i kako će ne znam ali nakon prvotnog šoka, jer nisam vjerovao da će kenjac preći crvenu liniju, ono što svakako mogu reći, u bilo kojem smislu, treba shvatiti ova događanja vrlo ozbiljno i ne podcjenjivati situaciju koja je svakim dodatnim danom ruske agrsije sve ozbiljnija i sve ne izvjesnija...

kreten je stisnut u ćošak i nema natrag nego ide glavom kroz zid i malo je vjerojatno da će odustati jer bi to bio njegov kraj i kraj snova o velikoj rusiji, samo je on u pravu i svi su mu drugi krivi jer nije po njegovom...to je čista psihijatrija a od istoga stanja kao što vidimo boluje i drugi najveći kreten rusije medvedev ...u ovoj fazi, ovo je jako za ozbiljno i neće stati dok jedna strana ne popusti a tih indikatora na vidiku nema nego upravo suprotno...prvi indikator su diplomatski pregovori i prekid vatre koji će i jedna i druga strana iskoristiti za utvrđivanje pozicija i logističku konsolidaciju, što prekid vatre traje dulje to prostor za diplomatsko riješenje eksponencijalno raste a do toga će kad-tad doći ali to neće biti brzo, to će trajati a u međuvremenu će se u globalnom gospodarskom smislu, izdogađati svega i svačega ali ništa dobroga, stoga mislim da smo tek na početku opće gledajući štetnog razdoblja, koje će biti još puno gorije prije nego što postane malo bolje a gdje smo mi ponaosob u svemu tome, ovisi samo o odlukama koje donsemo ?(

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • February 27, 2022 at 12:31 PM

evo jedan dobar tweet za one koji i dalje traže teorije zavjere i opravdavaju agresore:

"There is a certain trpe od person who relishes being the bad guy because it makes them feel unsentimental and clear-sighted. That can be useful sometimes, but it is also the kind of dumbass reflex that ends up with you praising putin for starting a war with ukraine"

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,159
    • February 27, 2022 at 12:33 PM

Granica tiranije i slobode, istok će ovaj put biti obranjen

Šonje briljantno precizan i jasan: o 'autokratskom agensu' koji je zahvatio Zapad i koji se vidi na primjeru djelovanja u vrijeme pandemije:

zero-covid strategija Australije, cijepljenje svih bez kriterija, financiranje cjepiva i odobrenje uporabe bez višegodišnjeg testiranja mogućih genetskih promjena... itd. itd.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • February 27, 2022 at 12:37 PM

A ovo kod nas je totalno bedasto :)

Zabranili izvođenje Čajkovskog u Lisinskom, a Čajkovski Ukrajinac. !?!!

I to u zemlji koja je ratovala sa Srbijom, a vodeća zabavna glazba joj je srbijanski folk.

Kakvo licemjerje ! PIH !

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • February 27, 2022 at 12:40 PM

Tocno kolega Barbosa trziste je nepredvidivo, imamo dokaz prije 2 godine kad je sve stalo (dakle realna ekonomija je stala) zbog korone. Na pislovnom imate komentare u tom vremenu. Sjecam se komentatora DREVIL koji je donio sve prodati i "cekati da sve prodje pa donijeti odluku da kupi i da ce javiti da je poceo ulaziti". Covjek je stvarno imao razradjen pristup investiranju s visegodisnjim dobicima iznad prinosa trzista. Izasao je na portfelju od oko 800 000 kuna. Ne znam da li je usao a nije javio ali taj portfelj u gotovini je danas mozda 800 008 kuna. Ja sam imao oko 1000 000 kn portfelj. Sad mi je oko 1800 000 kn.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • February 27, 2022 at 12:42 PM

Mogu Rusi i zauzeti Kijev, ali posijali su grozotu i narod koji je mozda bio neutralan ih sad mrzi iz dna duse. I nema sanse da uspostave marionetsku vlast bez teske dugotrajne okupacije. Bitno je samo odsjeci sve financijske tokove, plijeniti ruski novac po bankama vani i netko od njegovih ce ga smaknuti. Tisuce milijardi dolara su u pitanju. Ukrajinci ce se boriti, sve zesce svaki dan. Samo neka im ide oruzje, Javelini, Stingeri, i Rusi ce se na kraju morati pokupiti porazeni.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • February 27, 2022 at 12:57 PM
    Kyiv, Kyiv City, UA – 10 Day Weather
    Check how the weather is changing with Foreca's accurate 10-day forecast for Kyiv, Kyiv City, UA with daily highs, lows and precipitation chances.
    www.foreca.com

Predvidjaju snijeg ili barem susnjezica, uskoro ce Ukrajina bit blatna, tesko za napadaca, puno lakse za onoga tko se brani.

Drago mi ja da su se konsolidirali i da rusima nejde kak su zacrtali.

A da ce morat pregovarat, hoce.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • February 27, 2022 at 1:01 PM
    Ogorec: ‘Putina bi mogli očekivati ogromni problemi u Rusiji ne okonča li se ova invazija brzo. A ne ide mu po planu‘
    Otpor je veći nego što je Rusija očekivala. Očito su se ukrajinski branitelji konsolidirali i dobro se organizirali
    www.jutarnji.hr
    Quote from tollway

ne mogu se oteti dojmu da će putin ostvariti sve svoje ciljeve! zašto? zato jer ga je zapad podcijenio i boji ga se kao samog vraga! njemačka šalje 5000 kaciga!!!??? dajte molim vas! to sve govori. svi ga osuđuju i kritiziraju, a nitko ništa ne poduzima. dok nato i un sazovu sumit i donesu rezolucije, od ukrajine će ostati samo zapadni šumoviti karpati. sankcije.... spreman je na to i zna da svijet ne može funkcionirati bez ruskih rudnih bogatstava. pridodajte tu i kinu i slika je potpuna. swift? i to će on riješiti. vlada ima ZAPOSLENO nekoliko tisuća vrhunskih hakera (bivših kriminalaca) i naći će oni ili već imaju način za fin transakcije. u stvari, danas imamo i crypto, a i tu rusa koliko ti srce želi.

meni vrlo zanimljiva još jedna stvar. rusi nakon 72 sata okupiraju nekoliko velikih gradova i na 20-ak su km od centra kijeva, a sve novine pišu kako ruski planovi i ciljevi nisu ispunjeni i da kasne!!! a ovi prešli u tri dana 120 km!! i ušli u drugi po veličini grad, a na jugu rade pravi dar mar jer ukrajina nema dovoljno oružja!!!!??? kaj su čekali nakon aneksije krima? europu i nato?

i priče da rusija nije dovoljno ekonomski jaka da podnese rat dulji od tjedan-dva! a ukrajina koja je najsiromašnija europska država će imati snage da im se odupre i krene u protunapad!!?? čime? kalašnjikovima?

da ne duljim.... žao mi ukrajinskog naroda bilo koje nacionalnosti ili vjere bio, ali mislim da se sa tako slabom vojskom i rukovodstvom nemaju šanse nositi sa rusima. koji navodno imaju još jednu garnituru vojske spremnu za djelovanje. pomoć svijeta i nato saveza sad je već debelo zakašnjela.

možda bi bilo najbolje (a mislim da će se to skoro i dogoditi) da rusi dođu na majdan i prekinu vojne akcije. i tako spriječi stradavanje naroda.

dobro je da iznosimo svoja razmišljanja i dojmove, ali uzalud nam.

uostalom, veliki ionako već znaju kako će sukob završiti.

Display More
  • barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 27, 2022 at 1:15 PM
    Quote from Shogun

Tocno kolega Barbosa trziste je nepredvidivo, imamo dokaz prije 2 godine kad je sve stalo (dakle realna ekonomija je stala) zbog korone. Na pislovnom imate komentare u tom vremenu. Sjecam se komentatora DREVIL koji je donio sve prodati i "cekati da sve prodje pa donijeti odluku da kupi i da ce javiti da je poceo ulaziti". Covjek je stvarno imao razradjen pristup investiranju s visegodisnjim dobicima iznad prinosa trzista. Izasao je na portfelju od oko 800 000 kuna. Ne znam da li je usao a nije javio ali taj portfelj u gotovini je danas mozda 800 008 kuna. Ja sam imao oko 1000 000 kn portfelj. Sad mi je oko 1800 000 kn.

blago tebi, samo, nisi jedini, ima nas još :) , međutim, situacije su neusporedive, za koronu si mogao izanalizirati neke procese a za ovo teško...i ja uopće nisam aludirao na treba li kupiti ili prodati, tržišta se za sada dobro drže i fakat nemam pojima kuda će, novaca na svijetu nikada nije bilo više a to što si ti povećao vrijednost portfelja, je samo tvoje procjena, evo imaš/imati ćeš priliku probati ponovno i možda ti opet uspije, na kraju je to samo tvoja odluka, kao što sam i napisao...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 27, 2022 at 1:15 PM

https://finance.yahoo.com/news/how-putins-invasion-will-worsen-inflation-170305059.html

Sve skupa, teška nas vremena čekaju

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • February 27, 2022 at 1:21 PM
    Quote from zlocesti

https://finance.yahoo.com/news/how-putin…-170305059.html

Sve skupa, teška nas vremena čekaju

Prezivjet cemo i to ak do tog dode

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 3, 2025 at 7:12 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

June 3, 2025 at 7:12 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 3, 2025 at 6:24 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. Zvjezdani

June 3, 2025 at 6:24 PM
    1. LKPC (Luka Ploče d.d.) 173

• Like 1
      • Neo
      • February 27, 2020 at 11:04 PM
      • Dionice
      • Neo
      • June 3, 2025 at 1:53 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      82k
      173
    3. umalo

June 3, 2025 at 1:53 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 12:37 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. All

June 3, 2025 at 12:37 PM
    1. CROS (CROATIA osiguranje d.d.) 69

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:22 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 11:18 AM
    2. Odgovora
      69
      Pregleda
      31k
      69
    3. marinac

June 3, 2025 at 11:18 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 3, 2025 at 7:12 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 3, 2025 at 6:24 PM
  • LKPC (Luka Ploče d.d.)

umalo June 3, 2025 at 1:53 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 3, 2025 at 12:37 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Rat

Online korisnici na ovoj temi

• 3 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt