Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
Admin
October 15, 2023 at 3:39 PM Changed the title of the thread from “Utjecaj i posljedice rata u Ukrajini na tržišta kapitala” to “Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala”. -
možda nije direktno posljedica ratova, ali ne gode im sigurno
Danski brodar otpušta radnike - Bez posla ostaje najmanje 10.000 zaposlenikaDanska brodarska grupacija A.P. Moller-Maersk u petak je izvijestila o znatnom padu prihoda i dobiti u trećem tromjesečju te najavila da će ukinuti 10.000…www.morski.hr -
Zelenski i general razočarani saveznicima. "Gubimo zbog rata na Bliskom istoku"DVA ČLANKA objavljena ovog tjedna daju neuljepšanu procjenu ukrajinskih izgleda u ratu s Rusijom.www.index.hr
Ukrajinske snage su od ljeta zauzele vrlo malo teritorija; Rusija još uvijek drži gotovo jednu petinu zemlje. U nekim područjima, poput Avdijivke i Vuhledara u Donjeckoj regiji te blizu Kupjanska u Harkivskoj regiji, Ukrajinci su u obrani, dok Rusija u bitku ubacuje streljivo i ljude.
Rat nekom drug, nekom brat.
Hint: LNG.
-
Sada je i definitivno: Johnson je u travnju 2022. spriječio završetak rata između Rusije i Ukrajine. Evo što se događaloUz takve prijatelje, Ukrajini ne trebaju neprijatelji: visoki ukrajinski dužnosnik David Arahamija prošlog je tjedna priznao da su Kijev i Moskva lani u…slobodnadalmacija.hr
Zanimljiv clanak.
-
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…ogadalo-1344695
Zanimljiv clanak.
Šok, nevjerica, konsternacija, zgražanje...
Ali ozbiljno govoreći, nevjerojatno je koliko je engleska diplomacija degutantna, zlobna i krvožedna. Još je nevjerojatnije kako uvijek uspiju pronaći neke prikladne pijune koji će provoditi njihove zamisli. Čovjek se jednostavno ne može ne zapitati kako bi Ukrajina danas izgledala da su se sporazumi iz Minska poštovali, koliko bi smrti bilo izbjegnuto. Sve u svemu još jedna velika slavenska tragedija.
-
Engleska je stoljećima puppet master cijeloga svijeta. SAD je u Europi kratko preuzeo tu ulogu od 1945.-2000., ali nakon svrgavanja Miloševića i uspostave trajnog mira u Europi, više ih ne zanima ovaj dio svijeta pa se Engleska vratila.
Brexit i jačanje Francuske su prividno stvorili sliku da ih nema više na karti, ali nisu oni od jučer.
Ironično, nakon što su uredili pola svijeta po svojim željama, u njihovoj kući se događa cirkus pa im sada horde mudžahedina i njihovih pristaša paradiraju Londonom.
-
da, ka rusi nebi bombardirali i uništavali. Samo prepustite rusima upravljanje tim dijelom zemlje. Nema veze što je u tom potezu tamo 30-50% rusa, kad je nafta, plin i rudno bogatsvo onda je svejedno koliko ima rusa, ukrainaca i ostalih...
-
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…ogadalo-1344695
Zanimljiv clanak.
Šok, nevjerica, konsternacija, zgražanje...
Ali ozbiljno govoreći, nevjerojatno je koliko je engleska diplomacija degutantna, zlobna i krvožedna. Još je nevjerojatnije kako uvijek uspiju pronaći neke prikladne pijune koji će provoditi njihove zamisli. Čovjek se jednostavno ne može ne zapitati kako bi Ukrajina danas izgledala da su se sporazumi iz Minska poštovali, koliko bi smrti bilo izbjegnuto. Sve u svemu još jedna velika slavenska tragedija.
Također, može se reći koliko bi smrti bilo izbjegnuto da su se poštovali Budimpeštanski sporazumi...sve ovisi da li si civiliziran ili živiš u paralelnom svemiru gdje obitavaju rusi/srbi/sj. korejci
Sada sam i članak otvorio, čitao sam do onog dijela gdje piše da bi se rusi povukli na granice prije 24.2. i lupio sam se po glavi što sam potrošio 30sec
-
Ma svaka zemlja gdje je na vlasti jedna grupacija ili političar ivše od 2-3 mandata je komedija, jer to nema veze sa mozgom.
Svi ti političari MORAJU biti normalni građani koji nakon mandata normalno šetaju ulicom i žive među ostalim stanovnicima, ako se oni izoliraju i čuvaju kao noešto posebno, onda tu nešto ne štima u toj državi i sa tim osobama.
Ono kad pogledaš recimo onog slovenskog predsjednika, pa lik trči maraton sa svima. I onda pogledaš ove druge mlatimudane koji su stalno pod pratnjom u mandatu i nakon??? pa takvi su lopine samo takve
-
evo druga vladimir u međunarodnoj izolaciji. neki dan je njemački predsjednik pola sata čekao u avionu jer ga nitko živ nije dočekao. apsolutno nitko ne doživljava američke sluge. i onda nakon 45. min pošalju treću smjenu da pokupe levata sa aerodroma. sramoćenje neviđeno. čovjek izviruje iz aviona ima li koga ili nema. šamaranje i cipelarenje k.etena.
-
-
evo ko ne vjeruje ovaj lik se zove franz walter steinmeier i kao što većine ne zna on slovi za predsjednika njemačke. kad je avion sletio, kompletna delegacija zajedno sa njegovom ženom se je iskrcala i otišla u hotel dok je on ostao čekati protokol na +30 celzijevaca. onda su se beduini smilovali pa ga evakuirali. srećom pa ga nisu ko vreću soli utovarili na devu. a šta ćeš kad jadan ne zna ni kud je pošao ni kud je došao.
-
Čini se da je Zelenski upravo započeo veliki zaokret, a na Zapadu o tome ni riječi. Zašto?Kako je moguće da humani Zapad olako preskače pitanje brojanja ljudskih žrtava, kako u Ukrajini, tako i Gazi?www.jutarnji.hr
Dal se rat blizi kraju ?
-
ma kakav kraj, nije još ni kuliminacija. dok god evropa diše nema kraja. ali partnjori sinhronizirano rade da joj stanu nogom za vrat. gle ovo ruska nafta, njemački tanker i američka pomorska baza !?
The tanker AVENCA of the German company CST delivered 50 thousand tons of Russian petroleum products to the main US Navy base in Norfolk on a direct flight from Novorossiysk.
-
Ako bi itko trebao znati da ratno stanje ne znači prekid baš svih gospodarskih odnosa između zaraćenih strana, to smo mi.
Ne mislim čak ni na ratne profitere koji za vrijeme bombardiranja prodaju naftu drugoj strani, govorim o najnormalnijim odnosima, doduše preko treće strane koja pokupi svoj kajmak...
-
ja to vrlo dobro znam premda se po nekad ne mogu načuditi licemjerju. dok ja ne sjedim u rovu ne tangira me. s vremena na vrijeme provjerim ovakve vijesti samo da vidim da li se sve razvija po planu. plan je isti ali se stvari ubrzavaju. mislim da će nam dati još malo vremena sad za praznike i onda SPEKTAKL sa vatrometom.
-
“But on the Ukraine question in particular, everybody knows, everybody with a brain in their head, Jake, knows this was always going to end in negotiation,” Vance said. “The idea that Ukraine was going to throw Russia back to the 1991 border was preposterous; nobody actually believed it.”
-
povjest nam govori da je prilikom ovako velikih transformacija svijeta i društva nestajalo oko 20% populacije. u današnjim mjerilima to je oko 1,5milijarda što je nezamislivo. tako da sa velikim veseljem možemo zaključiti da su današnji gospodari svijeta zapravo neki jako humani likovi.
-
povjest nam govori da je prilikom ovako velikih transformacija svijeta i društva nestajalo oko 20% populacije. u današnjim mjerilima to je oko 1,5milijarda što je nezamislivo. tako da sa velikim veseljem možemo zaključiti da su današnji gospodari svijeta zapravo neki jako humani likovi.
Zadnji pravi rat je bio drugi svjetski. Zapravo dogodio se u zadnjem trenutku povijesti u kojem se smio dogoditi da ne uništi život na zemlji. Sve nakon toga su fake ratovi koji imaju neke svoje ograničene razloge. Fake ratove očekujem i dalje, a pravi rat ne.
-
Zadnji pravi rat je bio drugi svjetski. Zapravo dogodio se u zadnjem trenutku povijesti u kojem se smio dogoditi da ne uništi život na zemlji. Sve nakon toga su fake ratovi koji imaju neke svoje ograničene razloge. Fake ratove očekujem i dalje, a pravi rat ne.
jedini globalni rat koji se trenutno događa je onaj sa short seller-ima
-
sinoć je opet pogođen tanker (strinda) u crvenom moru. cijena nafte stabilna. prije je zbog takvih stvari bila panika. što će reći da tu nešto ne štima. mislim da huti igraju ulogu na manje bitnom strateškom pravcu da ne dođe stvarno do frke sa hormuzom. to bi bilo neprihvatljivo. na tom potezu nafta-petro dolar je ključ buduće monetarne reforme. sad samo još da vidimo koji su scenario odabrali.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner