1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• brajakica
  • February 12, 2022 at 7:32 PM
  • ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • February 23, 2022 at 11:22 AM
    Quote from Marin83
    Quote from ZoD

To je točno. Uzrok leži u činjenici koju nije politički korektno iznositi.

Slažem se. Problem će se riješiti sam od sebe. Ta društva će propasti, na njihovo mjesto će doći netko drugi ili ćemo jednostavno kao vrsta izumrit, dotada neka žive u iluzijama i misle da je rješenje stambenog pitanja glavni kočioničar imanja djece.

Jedan od glavnih, jer u obzir treba uzeti i kultorološku raznolikost Hrvatske koja ostavlja prostor za rješavanje tog pitanja i takvom mjerom.

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • February 23, 2022 at 11:39 AM
    Quote from barbosa 2.0

*ZoD, pogrešno postavljaš stvari i gledaš ih u negativnom kontextu...da ne ulazim u dublje polemike, život je stjecanje u širokom smislu i neprirodno je da mladi očekuju imovinski status sa 30 god kao što imaju ljudi koji su stjecali desetljećima, treba odraditi, odnosno pobrinuti se za imovinski status a ne ga isprositi, to ti je život kolega moj.

i ne, moj post ili neki njegovi djelovi niti najmanje nisu neozbiljni, upravo suprotno, jako su ozbiljni, sa potomstvom dolazi do transformacije načina razmišljanja i djelovanja uopće i potpuno ti je nevažno koliko djeca koštaju, važno je da se ti i tvoja partnerica ozbiljno i odgovorno pobrinete za obiteljske standarde, da imate target i radite na njemu i onda te stvari dolaze same po sebi kako sam napisao ali ti to još nisi spoznao a niti ne možeš dok ne dođeš u "poziciju", prvo 6mj kaosa, gdje sam, što sam, kako ću i onda kada kreneš vidjeti ćeš kako se sve može ali vremena je malo i zato oni koji ranije krenu, ranije si i srede život.

također, nije sve niti u ekonomskim standardima, kao što kol. havi kaže, zašto sitomašnije strukture populacije imaju više potomstva, a i kol. Marin83 je detektirao jedan ozbiljan uzrok negativnih demografskih kretanja.

Na stranu zasluge i nepravde ("zašto on može, a ja nisam mogao"), ali činjenica jest da je neriješeno stambeno pitanje jedan od glavnih uzroka niskog nataliteta u RH. Svakako bi se moglo prigovoriti da to nije jedini uzrok, ali da je u ovom kontekstu zanemariv, nije. Da li bi ta mjera pogodila one koji su se u najboljim godinama povlačili kao podstanari i radili po čitave dane bez da viđaju svoju djecu, bi. Međutim, ako bi državi zaista bilo u interesu da nam se "poveća broj" onda bi u tom smislu osiguravanje prve nekretnine za mlade parove bio, po meni, dobar put da se takav cilj i realizira.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 23, 2022 at 11:53 AM

ok. kol.ZoD, složiti ćemo se da se u dijelu ne slažemo, po meni je demografija koncept u kojemu stjecanje ima važnu ulogu ali ne najvažniju, prihvaćam da bi potpora u rješavanju stambene sigurnosti svakako dobrodošla mladim obiteljima ali ne bezuvjetna i ističem da bi umjesto potpora i poticaja više pažnje trebalo usmjeriti prema stabilnom gospodarskom okruženju sa dostojanstvenim prihodima, odnosno da se svi skupa orijentiramo više na sebe, naša znanja i vještine umjesto da čekamo i/ili ovisimo što će nam "država" dati.

:|

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • February 23, 2022 at 12:11 PM

Ovo tvoje napisano i jest prevladavajuća paradigma koja nas je iz nekog razloga svela na 3,8 mil. Za dostojanstvene prihode se slažem, ali kako ne mogu svi biti doktori znanosti, kako odrediti koliko tko dostojanstva zavrjeđuje? Da li je za gospodarstvo bolje imati 1 arhitekta na 100 bauštelaca ili 100 arhitekata na 1 bauštelca? Da li je natalitet u padu zbog bauštelaca ili arhitekata? To su sve vrlo kompleksna pitanja.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • February 23, 2022 at 12:12 PM

Kod reprodukcije i želje za reprodukcijom jedan od osnovnih poticaja je osjećaj neovisnosti. I kod muškaraca i kod žena. Ne ovisiti o državi i poticajima nego biti sposoban sam steći. To se ovdje ne može. Mora se prvo namiriti Frke Petešiće, Ćuraje i ine...

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • February 23, 2022 at 12:16 PM

Demografija nije bila problem kad su ljudi živjeli u neusporedivo lošijim životnim uvjetima, a to još uvijek vrijedi u društvima gdje kulturne i društvene tradicije još nisu usvojile moderne civilizacijske trendove. Nekada se o ekonomiji nije razmišljalo, nije bilo mogućnosti da se spriječe trudnoće i bilo je normalno imati puno djece.

Drugim riječima promijenila se svijest i percepcija kvalitete života jer je život prije bio neusporedivo teži nego sada iako ni danas nije sjajno. U tom smislu da budemo i neusporedivo bogatije društvo sa svim sređenim ekonomskim uvjetima za spokojan život, malo tko bi se danas odlučio imati 5-6 djece što je nekada bio prosjek.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • February 23, 2022 at 12:19 PM
    Quote from renchi

Kod reprodukcije i želje za reprodukcijom jedan od osnovnih poticaja je osjećaj neovisnosti. I kod muškaraca i kod žena. Ne ovisiti o državi i poticajima nego biti sposoban sam steći. To se ovdje ne može. Mora se prvo namiriti Frke Petešiće, Ćuraje i ine...

Niste kolegice u pravu, u najrazvijenim zemljama kada makneš imigrante sa strane, domicilno stanovništvo ima ajme natalitet...recimo skandinavci autohtoni su probili skroz....očito im netko ili nešto trujem um autodestruktivnim stvarima i suptilno im sugerira kako da se ponašaju.

Izlasci, društvene mreže, putovanja, skupe stvari, ja to zaslužujem stav itd. su razlog zašto su djeca na zadnjem mjestu, kakav Frka, kakav Ćuraj, 90% populacije je usmjereno isključivo na "use, nase i podase", a u egoizmu nema mjesta za djecu.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • February 23, 2022 at 12:30 PM
    Quote from Marin83
    Quote from renchi

Niste kolegice u pravu, u najrazvijenim zemljama kada makneš imigrante sa strane, domicilno stanovništvo ima ajme natalitet...recimo skandinavci autohtoni su probili skroz....očito im netko ili nešto trujem um autodestruktivnim stvarima i suptilno im sugerira kako da se ponašaju.

Izlasci, društvene mreže, putovanja, skupe stvari, ja to zaslužujem stav itd. su razlog zašto su djeca na zadnjem mjestu, kakav Frka, kakav Ćuraj, 90% populacije je usmjereno isključivo u "use, nase i podase", a u egoizmu nema mjesta za djecu.

To je vrlo kompleksno pitanje, ali osjećaj capability i independance je jedan od glavnih boostera želje za reprodukcijom. U oba spola. Natalitet Šveđana, Iraca ili zapdnih Evropljana se ne može usporediti sa Hrvatskom.. u većini zemalja je 2 x veći nego u nas. A u Irskoj još veći. Mi kao narod izumiremo i nećemo se oživiti uvozom drugih. Trebamo sebe oživiti.

Opet govorim proučite što je Irska napravila. Sve možete naći na internetu. I još vas ima puno ekonomista. Što vas uopće na tim fakultetima uče ? Očito ništa.

Ja sam vidjela na 1. godini fakulteta u UK pitanje na ispitu: Napisati esej kako se osniva i razvija trajno ljudsko stanište-. settlement, selo, grad. Mislim da su im dali područje u JI Aziji. To je na 1. godini faksa u UK pitanje na ispitu. Valjda ih uče kolonizaciji i osvajanjima od malih nogu. A kod nas ne znaju niti oni koji trebaju kako i što potilče natalitet.Tj kako zadržati ono što već imaš.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • February 23, 2022 at 12:54 PM
    Quote from renchi
    Quote from Marin83

Opet govorim proučite što je Irska napravila. Sve možete naći na internetu.

Što je Irska napravila???

2009 su imali cca 76000 rođenih, 2020 56000 rođenih, a između te dvi godine su još gotovo milijun ljudi uselili u Irsku...Irci su propali narod, kao i svi ostali zapadni narodi...

Od autohtonih europskih naroda se još samo Čečeni dobro drže, sve je ostalo propalo pa čak i europski dio Turske.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • February 23, 2022 at 12:55 PM

Kada se to malo detaljnije pogleda nije samo jedan faktor koji na to utječe. Npr - emancipacija žena koje su dobile svoja prava biti više od pukih strojeva za reprodukciju, razvoj tehnologije koji je donio mogućnosti zabave na puno načina - nekada je samo sex i alkohol bio jedini izvor, radno vrijeme u kojem su ljudi iskorišteni do maksimuma pa im nije do ničega, slabljenje utjecaja religije u tradicionalnom smislu itd itd. Ima tu svašta nešta. Ekonomija je samo dio priče.

Razvojem društva u smjeru sve većeg utjecaja suvremenih tehnologija u kojem se pojedinca doslovno uranja u metaverse te stvari će sve više okretati pojedinca da bude orijentiran na samog sebe tako da će tradicionalne vrijednosti pred time neminovno nestajati - brak, obitelj, djeca. Mislim da nismo svjesni koliko će to imati dalekosežne posljedice na sve što danas postoji.

One izgledaju privlačno, ali na taj način radimo i na svojoj vlastitoj destrukciji. Ništa novo jer zapravo stalno radimo na tome da se uništimo. Vidimo to iz recentnih primjera u kojem je i dalje važnije imati metak u cijevi nego kruh na stolu i nekog bliskog s kojim možemo podijeliti dobro i zlo. Osim ako to nekako ne osvijestimo.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • February 23, 2022 at 12:59 PM
    Quote from StatusQuo

...

Nije posjedovanje nekretnine bitno, bitno je odjelit oporezivanje rada i kapitala (prvenstveno mislim na nekretninski kapital) i imat drzavnu stanogradju kroz prihvatljivi najam, a ovakav nacin je vec do sada prokusan hdz-ov nacin dizanja bdp-a na potraznji koja nema uporiste u ekonomiji kratkorocno imas potraznju i rast, a dugorocno ti ostanu dugovi bez zdravog rasta, neki dan je na otvoreno bila odlicna emisija na ovakvu temu, jednostavno dok se tebi rad oporezuje s ovakvim stopama, a nekretnine i turizam s prakticki nikakvim stopama, jednostavno mora nastat nesrazmjer onoga sta rad moze kupiti i u principu ga dvaput oporezujes kroz vlastiti porez i onda jos kroz visoke cijene nekrenina jer nema poreza na to, treba odijelit sta je tu ulaganje radi stanovanja i ulaganje u smislu ulaganja-spekualicije, a da ne govorimo o utjecaju javnih-drzavnih sluzbi koji bi trebali bit u sluzbi poreznih obveznika, a ne svrha vecinom sami sebi, nazalost dok god se tu ne ocisti ovoliki broj zaposlenih koji ne pridonose nicemu nema tu puno pomaka troje unisti sta jedan napravi vrlo brzo, koliko smo samo bdp-a- izgubili zbog korupcije-kriminala da ne govorim.

u sridu, StatusQuo !

očito je po prihvaćenom poreznom modelu (sustavu) u RH da vladajuće elite ne žive od rada, već od nekretnina

rad se oporezuje puno više od kapitala i kapitalnih dobitaka i čim imamo situaciju da se radniku da predah kao npr. s paušalnim obrtima, eto ti odmah 'lova na vještice' i naknadne pameti tj. tumačenja porezne uprave što se može smatrati paušalnim obrtom i posljedično retrogradnog oporezivanja

niži slojevi vladajuće elite koji i žive od rada u uhljebničkim ispostavama države i grada, razno-razni pomoćnici, zamjenici... dobiju nekretninu na korištenje za skladištenje knjiga i/ili kupe 'ispod stola' kuću vrlo povoljno na, kakti, javnoj dražbi

svi ostali, uključivo zdravstveni radnici i učitelji, nekoć vrlo cijenjena populacija u bivšoj državi, crnče od kad je krenula pandemija sukladno novo donesenim pravilnicama i smjernicama ponašanja raznih Stožera, 24/7 za istu crkavicu pardon plaću

o nekretnini mogu samo sanjati osim ako ne žele raditi na nekom otoku pa ju dobiju na korištenje

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • February 23, 2022 at 1:06 PM
    Quote from accountant

u sridu, StatusQuo !

svi ostali, uključivo zdravstveni radnici i učitelji, nekoć vrlo cijenjena populacija u bivšoj državi, crnče od kad je krenula pandemija

Ma baš su se satrali:

Opća bolnica Dubrovnik / Dubrovnik General Hospital /Jerusalema #jerusalemadancechallenge
    www.youtube.com
    Policajci iz Pule zaplesali: ‘Duh je nesalomljiv’
    'I tako… rane nas potresi, lome nas korone, ali duh nam je nesalomljiv. Izazivamo sve nesalomljiva duha da uzvrate.', napisali su iz MUP-a na Twitteru. Izazo...
    www.youtube.com
  • renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • February 23, 2022 at 1:26 PM
    Quote from Marin83
    Quote from renchi

Opet govorim proučite što je Irska napravila. Sve možete naći na internetu.

2009 su imali cca 76000 rođenih, 2020 56000 rođenih, a između te dvi godine su još gotovo milijun ljudi uselili u Irsku...Irci su propali narod, kao i svi ostali zapadni narodi...

Od autohtonih europskih naroda se još samo Čečeni dobro drže, sve je ostalo propalo pa čak i europski dio Turske.

Irska : https://www.kbc.ie/w/2021-data-sh…-remains-robust - svakako pročitati

dakle rast stanovništva je od 0,7 do 1,1 %

U isto vrijeme Hrvatska: broj umrlih godišnje je oko 56 000, a broj rođenih oko 36 000.

1990 BDP Isrke je 50 milijardi dolara.

2021 BDP Irske je 418 milijardi dolara.

BDP per capita 83 000 dolara

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • February 23, 2022 at 1:35 PM
    Quote from renchi
    Quote from Marin83

Irska : https://www.kbc.ie/w/2021-data-sh…-remains-robust - svakako pročitati

dakle rast stanovništva je od 0,7 do 1,1 %

U isto vrijeme Hrvatska: broj umrlih godišnje je oko 56 000, a broj rođenih oko 36 000.

1990 BDP Isrke je 50 milijardi dolara.

2021 BDP Irske je 418 milijardi dolara.

BDP per capita 83 000 dolara

Display More

Nemojte kolegice molim vas..ekonomski rast Irske se temelji na engleskom govornom području, nultim poreznim stopama za multinacionalke unutar EU, te višedecenijskom korištenju EU fondova. Splet nekoliko pozitivnih okolnosti.

Samo nemojte više o demografiji, odgovorno tvrdim irski narod je demografski propao kao i do jedan zapadni narod, to što koriste migraciju kao smokvin list, ne mijenja činjenicu da nestaju.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • February 23, 2022 at 2:19 PM

Nemojte se ljutiti ali to nije promlem " zapadnih naroda " .

WHO vec dugo zna da je maksimalan ocekivani broj stanovnika na Zemlji oko 12 milijardi, manje ili vise, ali oko toga broja..najveci bum predstoji u Africi i kada oni dosegnu priblizne " zapadne " standarde krece i njihova stagnacija..tada ce poceti padati - stagnirati broj stanovnika na Zemlji.

Imate i o tome brojne objavljene radove. U demografji na nasem stunju razvoja je bitna odrzivost. Ostale zemlje EU su odrzive. Mi ne. Irci su daleko od toda da su " propali " ili " neodrzivi. Oni ustrajno povecavaju broj novorodjenih, a imigranti im cine 10 % stanovnika. Nista u Irskoj nije splet okolnosti. Nego promisljena politika- od demografije do odrzivog ekonomskog rasta. Irska od svog domicilnog szanovnistva svake godine raste oko 1%. A mi ? U Irskoj obitelji imaju mogucnost zivjeti od svoga rada i prokreirati se. Ne ovise o poticajima i APN ovima. Svatko moze steci krov nad glavom. Cak i 10 % imigranata. Tocno se zna koliki je utjecaj standarda i financijskih sloboda i standarda na prokreaciju. Zna se i kada broj odredjene grupe pada ispod 10 000 jedinki da slijedi izumiranje i zaustavljanje prokreacije u toj grupi ljudi. Itd....

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • February 23, 2022 at 2:46 PM

Kina vrlo mudro koristi znanja iz antropologije i ekonomije i koristi obuzdavanje demografije kao poticaj ekonomskom rastu, koji im opet sluzi kao booster zelje za prokreacijom. Pa su ih prije ogranicavali na 1 dijete, a sa porastom standarda i borbe protiv siromastva povecavaju dozvolu na 2 djeteta. Preci ce i na 3 djeteta. Meni je to malo zastrasujuce, alo znam sto i zasto to rade. Irska i zemlje EU se zadovoljavaju sa prirodnim prirastom od 1 % godisnje. Ali njima ne treba borba protiv siromastva, kao u Kini.

Kod nas je od poslijednjeg popisa do sada nestalo oko 400 000 stanovnika. U Irskoj je od 2002 do 2006 broj domicilnog stanovnika porastao za 190 000.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • February 23, 2022 at 3:18 PM
    Quote from KultLicnosti

Može li nam kriza u Ukrajini uništiti sezonu? Dođe li do eskalacije, svi smo u sorbuli, pogotovo mi ovdje gdje smo! No turiste još više muči nešto drugo...

Neki dan razgovaram s agentom koji radi u Njemačkoj i kaže mi da gosti dođu bukirati Jadran, hrvatsku obalu i prvo pitanje je "kakva je procijepljenost?".

bolje bi pitanje kakva je prosvijećenost? nikad nisam bio pristalica da je švabo po bilo čemu pametniji od nas. u ovom trenutku naša prednost je u tome što nikada nismo vjerovali državi, a oni jadni još uvijek vjeruju kao do to vode neki normalni ljudi. teško je izaći iz ordera i početi misliti svojom glavom.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • February 23, 2022 at 3:43 PM
    Quote from renchi

Kina vrlo mudro koristi znanja iz antropologije i ekonomije i koristi obuzdavanje demografije kao poticaj ekonomskom rastu, koji im opet sluzi kao booster zelje za prokreacijom. Pa su ih prije ogranicavali na 1 dijete, a sa porastom standarda i borbe protiv siromastva povecavaju dozvolu na 2 djeteta. Preci ce i na 3 djeteta. Meni je to malo zastrasujuce, alo znam sto i zasto to rade. Irska i zemlje EU se zadovoljavaju sa prirodnim prirastom od 1 % godisnje. Ali njima ne treba borba protiv siromastva, kao u Kini.

Kod nas je od poslijednjeg popisa do sada nestalo oko 400 000 stanovnika. U Irskoj je od 2002 do 2006 broj domicilnog stanovnika porastao za 190 000.

politika jednog dijeteta već sad pokazuje demografsku rupu. njihova je sreća da svi žele imati muško dijete imperativno (radi toga su se mnogi i selili iz kine) znači ako se ne potrefi od prve ima mjesta za još drugih 100 milja jer ni drugi put nisi vidovit. ipak kromosome se tu nešto pita.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • February 23, 2022 at 5:14 PM
    Quote from verdi
    Quote from renchi

politika jednog dijeteta već sad pokazuje demografsku rupu. njihova je sreća da svi žele imati muško dijete imperativno (radi toga su se mnogi i selili iz kine) znači ako se ne potrefi od prve ima mjesta za još drugih 100 milja jer ni drugi put nisi vidovit. ipak kromosome se tu nešto pita.

Vise nije 1, sada su 2 djeteta. Znali su za demografsku rupu i htjeli su je. To im je nacin borbe protiv siromastva. Htjeli su zaustaviti nastajanje viseclanih neskolovanih siromasnih obitelji. Htjelu su zaustaviti nekontrolirani rast stanovnistva. Kada su postigli dostatan standard podigli su kvotu na 2 djeteta.

Citajte malo o two child policy

Two-child policy - Wikipedia

Edited once, last by renchi: Merged a post created by renchi into this post. (February 23, 2022 at 5:16 PM).

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • February 23, 2022 at 5:49 PM

ne čudim se da je bilo i da danas ima luđaka koji misle da su ljudi višak i da će oni to kanalizirati i usmjeriti. ne znam da li je ikad i gdje taj plan uspio. prije ne punih 100 g. kod nas su štancali djecu jer nije bilo kontracepcije ali uvijek je u pozadini bila ideja da je to neophodna nova radna snaga. u siromašnim društvima i klinci od 10 g i stari ljudi sebi zarade za ručak. e sad što iz razno raznih razloga netko baca viškove hrane dok drugi gladuju to je sasvim jedna druga priča.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Rat

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt