Moje mišljenje je da je trebalo skinuti HDZ s vlasti čisto radi higijene, postali su (pogotovo Plenković) stvarno odvratno prepotentni, unatoč svim aferama koje su zakuhali. Međutim, koalicija se pokušala ujediniti oko jedinog prepotentnijeg tipa u Hrvatskoj (Milanovića), igrati se s Ustavom i napravili su milijun drugih grešaka. SDP (Grbin prvi pa nadalje) se može pogledati u ogledalo i reći da je isključivi krivac za treći mandat HDZ-a, a o njihovom kadroviranju dovoljno govori činjenica da njihov kadar odnosno ljudi poput Davora Bernardića koji je u Saboru od 2008. (punih 16 godina - spavaš li mirno Furio Radin) nisu uspjeli dobiti jedan jedini mandat, a to je originalno SDP-ov kadar. Nisu uspjeli naći jednog čovjeka kojeg bi mogli prodati za premijera pa da ih Milanović sa strane podrži i zeza HDZ kao najpopularniji političar u zemlji, time bi izbori bili riješeni. Ovako ide dalje status quo, meni je drago da su ljudi izašli glasati i rekli da žele HDZ i DP, bio sam malo u zabludi izgleda pa sam dobio reality check u tom smislu. Na prvu, kad su objavljeni podaci o izlaznosti, mislio sam da HDZ neće imati većinu, odnosno da je ona famozna "tiha većina" izašla malo prodrmati kavez. Ipak, ništa od toga.
Politika - općenito
-
-
-
proslo je kako je proslo.
jako sam razoccaran kako je prosao fokus(svi koji su glasali za nih kao da su bacili listic u smece). po rezultatima ispada da hrvati vole da ih netko stalno krade da im maze oci i da ne vole manje poreze i vece place...
potpisujem i dijelim razočaranje. Kad smo dobili prve rezultate izlaznosti sam se ponadao da bi mogli imati bolji od očekivanih 2-3 mandata... no, politika je na kraju samo preslika društva
-
u nestabilnim vremenima, narod baš i nema apetita mijenjat vlast.
čak štoviše, često ode i udesno.
i upravo to se kod nas i dogodilo.
btw., u mojoj izbornoj jedinici, dosta stranaka se nije niti udostojilo kandidirati ljude koji tu i žive, već su samo delegirali neke iz Zagreba.
i to samo po sebi puno govori.
u ZG se može lipo živit od laprdanja, al to ne može proći u ostatku RH.
kao ni oporezivanje kuća ljudima dok bjesni inflacija.
one oporbene stranke koje shvate da će ubuduće potporu za nacionalnu, prvo morati izgraditi na lokalnoj razini, e baš ti će moć računati da uvijek mogu sudjelovati u vlasti.
nije narod glasao za kriminalce, već je laprdalima pokazao🖕
-
one oporbene stranke koje shvate da će ubuduće potporu za nacionalnu, prvo morati izgraditi na lokalnoj razini, e baš ti će moć računati da uvijek mogu sudjelovati u vlasti.
neki su to shvatili prije izbora a neki nece ni nakon
‘Ovako nešto još nikome nije uspjelo u Hrvatskoj. Ja sam HDZ-ov? Sad ćete vidjeti koliko taj čovjek laže...‘‘Kada prag u parlament prelazi manje od deset stranaka, dobiti dva mandata u jednoj jedinici je veliki uspjeh‘www.jutarnji.hr -
Fokus ima duplo više glasova od NP Sjever i mnogo više od IDS-a, ali imaju mandat manje.
IDS-OVA KOALICIJA
MANDATA: 2
BR. GLASOVA: 32.727 | 1,54%
NP SJEVER
BR. GLASOVA: 25.829 | 1,22%
FOKUS REPUBLIKA
MANDATA: 1
BR. GLASOVA: 47.712 | 2,25% -
budimo ozbiljni, da li bi netko zaposlio Benčićku ili Grbina u svojoj firmi,
e pa onda,
njihov program koliko sam ja čuo je srušiti HDZ, srušiti sve, a što ćemo onda?
korupcija, korupcija, a gdje su podatki, tko je koga korumpirao, kada, gdje i sa koliko,
pa to su sve neozbiljni pioniri demokracije, a HDZej se ne može srušiti s trona pionirskim pokličima, treba tu malo ozbiljnija snaga kontinuiranog rada i znanja, a tko to od oporbe danas u Hrvatskoj ima, većina mlati.udana i .ebivjetara na državnoj sisi s političkom školom i nekim aktivizmom,
evo možda da krenu opet s onom, Proleteri svih zemalja...
-
Fokus ima duplo više glasova od NP Sjever i mnogo više od IDS-a, ali imaju mandat manje.
IDS-OVA KOALICIJA
NP SJEVER
FOKUS REPUBLIKA
BR. GLASOVA: 47.712 | 2,25%pa to samo govori da je NP sjever odradio vrhunski poso a neki nisu i da ne zive u oblacima i misle da su neki veliki igraci. koncentrirali su se lokalno i tamo dobili dva mandata.
vidimo da fokusava politika svuda i svasta nije urodila plodom. tko ce glasat za np sjever u dubrovniku?nitko i toga su bili svjesni a fokus nije i nadam se da ce slijedeci put bit pametniji jer bolje osvojit 2 mandata u 1 izbornoj nego jedan u svima.
Možemo je dobilo 23 tisuće glasova više od Mosta, ali jedan mandat manje. Kako?NAKON gotovo svih prebrojanih glasova, rezultati su pokazali kako ne postoji velika razlika u broju individualnih glasova Domovinskog pokreta, Mosta i Možemo.…www.index.hrbudimo ozbiljni, da li bi netko zaposlio Benčićku ili Grbina u svojoj firmi,
e pa onda,
a netko bi zaposlio AP ili onog koji nemre semafor prec sam u svojoj firmi ?zamisli zaposlis AP kao menadjera kod sebe i onda se on okruzi sposobnima koji ni semafor ne znaju prec. super bi poslovao
-
IDS-OVA KOALICIJA
NP SJEVER
FOKUS REPUBLIKA
BR. GLASOVA: 47.712 | 2,25%pa to samo govori da su odradili vrhunski poso i da ne zive u oblacima i misle da su neki veliki igraci. koncentrirali su se lokalno i tamo dobili dva mandata.
vidimo da fokusava politika svuda i svasta nije urodila plodom. tko ce glasat za np sjever u dubrovniku?nitko i toga su bili svjesni a fokus nije i nadam se da ce slijedeci put bit pametniji jer bolje osvojit 2 mandata u 1 izbornoj nego jedan u svima.
e pa onda,
a netko bi zaposlio AP ili onog koji nemre semafor prec sam u svojoj firmi ?zamisli zaposlis AP ka omenadjera kod sebe i onda se on okruzi sposobnima koji ni semafor ne znaju prec. super bi poslovao
pa instalirali su onog Horvata u Končara i Dalićku u Podravku, a burza i dalje "gladna" njihovih dionica
-
IDS-OVA KOALICIJA
NP SJEVER
FOKUS REPUBLIKA
BR. GLASOVA: 47.712 | 2,25%pa to samo govori da su odradili vrhunski poso i da ne zive u oblacima i misle da su neki veliki igraci. koncentrirali su se lokalno i tamo dobili dva mandata.
e pa onda,
a netko bi zaposlio AP ili onog koji nemre semafor prec sam u svojoj firmi ?
ja bih zaposlio onoga velikoga u skladištu da slaže robu po regalima,
a ne bi ga puno morao platiti,
s tim da bi osvjetljenje isključivo bilo bijelo, oznake o smjeru kretanja žute , nikakve crvene, narandžaste i zelene boje, da ga ne buni
Andrej mi je malo anemičan za fizikalca i ima nježne ruke, tako da on nikako ne dolazi u obzir
-
sljedeći izbori koji su bitni su oni za ustavne suce.
kao što svi znamo, tu je bitna 2/3 većina.
pa eto prilike oporbi da malo "reformira" 🤷
-
-
drugarica Kata prelazi u ilegalu, buržoazija se nije dovoljno založila da joj opet osigura udobnu fotelju i lijepu plaćicu
Radnička fronta ne ide u sabor, javila se Katarina PeovićŠEFICA Radničke fronte Katarina Peović javila se na Facebooku jutro nakon izbora.www.index.hr -
Žena u Brazilu htjela podići kredit, dovela mrtvaca u bankuBRAZILSKA policija uhitila je ženu koja je osumnjičena da je u banku dovela mrtvog čovjeka, za kojeg je rekla da joj je ujak, kako bi mogla podići kredit.www.index.hr
ja mislio to slikali na nasim izborima
-
biti će posla za narikače
Bojan Glavašević ne ide u saborBOJAN Glavašević neće biti u novom sazivu sabora. On je bio kandidat na posljednjem mjestu na listi u 2. izbornoj jedinici te je jedini način da uđe u sabor…www.index.hrmorati će pojačati ekipu s ovom drugaricom na lošem glasu
Seve podijelila poruke o problemima na biralištima: Nisu mogli pronaći ime na popisuOBJAVILA je poruke o problemima s kojima su se građani susretali na biralištima.www.index.hrhttps://www.index.hr/vijesti/clanak…it/2557421.aspx
kod nas se takvi ne nećkaju, nego savjesno obave svoju građansku dužnost, neki i po dva puta,
najprije gore pa iđen dole
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…it/2557421.aspx
kako li se narativ naglo promijenio.
od novih poreza, otimačine iliti "preraspodjela" do jučer, sada se već priča o pro-poduzetničkoj vladi, OECD-u, reformama, itd.
pa se spominju liberali i "tehnokratski" dio DP-a, itd.
vidi se da je Soros bio vrhunski trejder.
odmah ove "zelenaše" pobacao i udario im short poziciju
-
Čekam da se probudi Milanović i stane pred novinare 😂, njegova izjava biti će najzanimljivija.
-
Čekam da se probudi Milanović i stane pred novinare 😂, njegova izjava biti će najzanimljivija.
obzirom da je i sam rekao da se ne razumije u ekonomiju, nekako ga baš i ne vidim u novoj, "tehnokratskoj" vladi
-
Znamo već i što može značiti pro-poduzetnička vlada kad je jezičac na vagi vlasti Vujnovac, ovaj DP, isprike na lapsusu.
-
Znamo već i što može značiti pro-poduzetnička vlada kad je jezičac na vagi vlasti Vujnovac, ovaj DP, isprike na lapsusu.
pa to je jasno ko dan.
a što bi ovi iz oporbe, pisali novi Lex?
ovako smo barem osigurali energente i da nam neradnici neće oporezivati kuće.
btw., sad barem imaš realne šanse da Podravka ipak kupi Fortenovin agrobiznis.
a zna se kako će se to s Pavom onda riješiti.
da je bilo pustit oporbu, em bi, sasvim sigurno, izgubili zemljište koje Fortenova kontrolira, em bi ti šimije nabili nove poreze.
daleko im kuća
-
Evo kako D'Hondt izgleda u praksi.
Koliko je kome trebalo glasova za jedan mandat. Pogledajte grafNESLUŽBENI REZULTATI DIP-A nakon obrađenih gotovo svih biračkih mjesta, prema medijskim izračunima, pokazuju da HDZ uvjerljivo pobjeđuje na parlamentarnim…www.index.hr -
Jedan komentar s index-a s kojim se slažem.
Ništa NijeNormalnoprije 6 minuta
U krasnoj demokraciji živimo, nema šta! Da je pameti, oformila bi se vlada od kompletne oporbe. Odmah maknuti Turuda, ukinuti lex AP i promijeniti izborni zakon na način da budu dvije izborne jedinice- cijela Hrvatska i dijaspora. S tim da dijaspora može glasati samo za predstavnike dijaspore. I da imaju samo jedno mjesto u Saboru. Nakon toga raspustiti Sabor i na nove izbore.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti