1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Politika - općenito

• nascar
  • November 13, 2021 at 10:37 AM
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 15, 2024 at 9:48 AM

predlažem da prihode od poreza na nekretnine utroše na Julius Meinl ili Lavazzu, a ne na ove Franck-ove brlje.

za uhljebe samo najbolje :S

Kaštelanska vlast pretvorila svoju ‘Banovinu‘ u - kafić?! Nećete vjerovati koliko su službenici lani popili kave
    U bezbroj zanimljivih epiteta, možda bi se mogao i novi dodati djelatnicima gradske uprave Kaštela, a taj je da su vrsne - kavopije! Barem se tako može…
    slobodnadalmacija.hr

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • January 15, 2024 at 10:08 AM

*st-brajo, nemoj tako, franckova kava je odlična kava, pogotovo superiore, također franck ima dobar asortiman, jednu stalnu kvalitetu i široku distributivnu mrežu što je najbitnija stvar za kontinuitet poslovanja, julius je dobra kava ali je nježna, odnosno treba je svakodnevno podešavati zavisno o vremenskim uvjetima, illy odlična ali skupa dok lavazza meni osobno ne paše kao niti pascucci a otkriće mi je esse koju već 6mj. imam u uredu, bolja nego u kafiću...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 15, 2024 at 10:20 AM
    Quote from barbosa 2.0

*st-brajo, nemoj tako, franckova kava je odlična kava, pogotovo superiore, također franck ima dobar asortiman, jednu stalnu kvalitetu i široku distributivnu mrežu što je najbitnija stvar za kontinuitet poslovanja, julius je dobra kava ali je nježna, odnosno treba je svakodnevno podešavati zavisno o vremenskim uvjetima, illy odlična ali skupa dok lavazza meni osobno ne paše kao niti pascucci a otkriće mi je esse koju već 6mj. imam u uredu, bolja nego u kafiću...

upravo si razotkrio razgovor u nekoj uhljebaškoj kancelariji :S

da ne bi oni slučajno razglabali o politici stambenog zbrinjavanja, efikasnom upravljaju javnim nekretninama, urbanizmu, prostornim planovima, generalnom radu za javno dobro, smanjivanju poreza i birokracije, itd.

umjesto toga raspravlja se o uhljebljivanju, foteljama, povišicama, novim porezima.

i sve to uz kavu, naravno.

kako raspravljati uz suva usta?

a ako ogladne onda će rasprava prijeći na to di je bolja janjetina :S

a ti, narode moj, samo plaćaj *urvarluk i ne pitaj kome za što plaćaš i kakvu uslugu za to dobijaš.

a usput se i uhvati za mamac tko je gay, a tko veseo.

ili neku drugu ne-temu koju će ti ubuduće plasirati kao temu.

jedva čekam da ozbiljno krenu izborne kampanje.

one su uvijek kulminacija idiokracije 🥂

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • January 15, 2024 at 10:26 AM

me kolega, ma kakav "razgovor u nekoj uhljebaškoj kancelariji", ja sam em stari birtaš em kavopija, samo kratki espresso i to više puta dnevno, često i previše...;)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 15, 2024 at 11:29 AM

ljudi se bore kavom da ne zaspu na rodnom mjestu, a zlobnici odma udrili ka sa su najveći neradnici,

vi valjda mislite da je lako provesti tolike sate a ne zaspati od dosade, naročito poslij marende,

aj vi probajte

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 15, 2024 at 2:07 PM

"Premijer je najavio da će se prilikom osmišljavanja useljeničke politike voditi računa da ne dođe do nagle promjene strukture stanovništva."

Plenković: Sigurno neću biti oporbeni zastupnik
    PREDSJEDNIK Vlade Andrej Plenković istaknuo je danas na saborskom aktualcu kako mu je ambicija postati još jednom hrvatski premijer.
    www.index.hr

i tako.

uzmite sad u kontekst porez na nekretnine i Peđine "rabate" i Tomičinu privrženost ljudskim pravima migranata i žmirenje na oba oka pri izdavanju minimalnih tehničkih uvjeta vezanih uz njihov smještaj.

s druge strane vam je MOST, koji je protiv ruskog utjecaja (metodom dedukcije onda slobodno zaključite za koga oni igraju).

i ostaje vam DP, koji je na strani utjecaja, na suprotnoj strani od MOST-a.

na kraju vam ostanu stranke koje možda nisu loše, ali ne mogu prijeći izborni prag.

ali, imamo demokraciju i slobodni ste birati.

u najboljem od svih mogućih svjetova 💡

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • January 15, 2024 at 2:21 PM

dobro onda za koga ja glasam? osim za trumpa

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • February 15, 2024 at 12:40 AM

😅 👍 🫣

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 15, 2024 at 3:08 PM

nekima nikada dosta, evo jednoga primjera prave damske komunikacije iz samoga vrha hobotnice, sada sigurno možemo vjerovati da su dionice OPTE o''šle za preživljavanje,

kakve su se sva kalašture ubacile, dobro mi i prolazimo

Hanžeković pisala pomoćnici ministra: Država ni oglasa nije dala. J*** im pas mater
    NACIONAL je u današnjem izdanju objavio sadržaj poruka koje je Ana Hanžeković, šefica Hanza Medije, slala bivšoj pomoćnici u Ministarstvu gospodarstva Ani…
    www.index.hr
  • KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • February 15, 2024 at 10:14 PM

Može li USA i dalje na autopilotu?

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 20, 2024 at 9:13 PM

kratki pregled X. izborne jedinice iz ST perspektive

lista HDZ-a za X. izbornu jedinicu

Splitski HDZ ‘skrojio‘ listu kandidata; ovaj dvojac je siguran u utrci za Sabor, doznajemo tko još ima najveće šanse...
    Splitski HDZ napravio je listu prijedloga svojih kandidata za listu u našoj, 10. izbornoj jedinici. Iz splitskog ogranka na listi će navodno sigurno biti…
    slobodnadalmacija.hr

Boban je župan, a župani ne mogu u sabor i još je u krivoj izbornoj jedinici.

znači :thumbdown:

ove ostale, koji se u medijima predstavljaju kao "stručnjaci", a pogubili i ovce da im se daju na čuvanje, kao što su već i dokazali s novcem poreznih obveznika...

da je Oparin gradonačelnički tim na listi i to na mjestima koje u Sabor prolaze, glasao bih za njih.

Most se sa ne stavljanjem Markotića u ST samoubio.

desnica u ST je brod luđaka.

Možemo u ST je smijurija.

na kraju ću bit prisiljen glasat za SDP, osim ako Fokus ili netko treći, nekim čudom, ne izađe sa Dean-om Kružić-em na listi.

zemljo otvori se 🤮

kaže kolega D'artagnan da glasamo po imenima, pa eto.

pozivam i ostale da "raščlane" kandidate na listama u svojim izbornim jedinicama, pa da vidimo tko misli ozbiljno, a tko nam ga uvaljuje 🤷

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • March 20, 2024 at 9:32 PM

Ah Blaženko Boban, hrvatski san u svom pravom sjaju. Čujem da je do ulaska u politiku radio u škveru. Inače u slobodno vrijeme voli i zapalit rekvizite bezbožnika iz Hollywooda.

Tako to radi HDZ-ov župan: Jedan sin u državnoj firmi, drugi u županijskoj
    DONOSIMO priču o fascinantnom obiteljskom uspjehu HDZ-ovog župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana.
    www.index.hr

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 20, 2024 at 9:39 PM
    Quote from KultLicnosti

Ah Blaženko Boban, hrvatski san u svom pravom sjaju. Čujem da je do ulaska u politiku radio u škveru. Inače u slobodno vrijeme voli i zapalit rekvizite bezbožnika iz Hollywooda.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…oj/2091024.aspx

a što reći za Šut(in)u koji je, sudski vještak i uvaženi ekonomski "stručnjak", bivšeg direktora Lećevice, koja btw., još nije sagrađena, pa direktora Vodovoda, koji me tira da nakon jače kiše kupujem vodu iz boce, jer nije bio u stanju napraviti pročistač, ali je zato bio u stanju, prije odlaska s funkcije, nabit plaće uhljebima.

nisam za ljevicu, al ne mogu biti ni lobotomiziran.

btw., bez Šute i Bobana, možda bi se još nekako i prislio ih zaokružiti, ali jednostavno ne možeš Splićane činiti baš toliko glupima.

jednostavno ne ide 🤷

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 20, 2024 at 9:59 PM

iako mi se Kata za sada pokazala najvjerodostojnija (kao da je HDZeovka ^^) ipak će na predstojećim izborima moj glas ići kandidatu bilo koje stranke, koji samo bilo gdje i spomene TK i dionice, e pa sad da vidimo,

pa neću ni ja svoj glas više bacati za tuđe interese, Dosta je

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 20, 2024 at 10:05 PM
    Quote from Moller

iako mi se Kata za sada pokazala najvjerodostojnija (kao da je HDZeovka ^^) ipak će na predstojećim izborima moj glas ići kandidatu bilo koje stranke, koji samo bilo gdje i spomene TK i dionice, e pa sad da vidimo,

to ćeš vidit jedino u slučaju da se prijaviš za predsjednika kućnog savjeta i glasaš sam za sebe :S

btw., Možemo će ti sigurno spomenuti TK i dionice i to kao nešto što treba još više oporezivati.

ne dao Bog da vide graf KODT.

odmah će im slina na usta od cifri koje su tu mogli ubrati :S

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 20, 2024 at 10:27 PM
    Quote from Moller

Dakle riješeno, glas dajete prvoborcu Ivici Todoricu.
    Zajedno Hrvatska ! ^^

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 21, 2024 at 7:36 AM

mala škola filtriranja izbornih lista

u Saboru ne mogu sjediti župani, već samo načelnici i gradonačelnici.

zašto je to bitno?

pa zato što načelnici i gradonačelnici, uz to što mogu obnašati mandat zastupnika u Saboru, odgovaraju i svojoj bazi, tj. vama i na lokalnoj razini, na lokalnim izborima.

zato se ja, pri izboru liste za koju ću glasati, ravnam po tome koja izborna lista ima najveći broj dokazano uspješnih načelnika i gradonačelnika na lokalnoj razini.

puna mi je kapa delegiranja u Sabor stranačkih (para)uhljeba i anonimusa koji nemaju nikakve odgovornosti prema izbornoj bazi, tj. narodu koji ih bira, već se pretvaraju u bezmude dizače ruku.

p.s. ako glasate za župana na izbornoj listi, umjesto njega vam u Sabor ulazi stranački tele-dirigirana osoba.

ovo je prvi korak k onome za što se zalaže kolega D'artagnan, tj. da su bitnije osobe, a ne stranke 💡

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • March 21, 2024 at 8:52 AM

Dakle Zakon kaže da je posao župana Ličko-Senjske zahtjevniji posao od gradonačelnika Splita ili Zagreba, Rijeke ? ;)8)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 21, 2024 at 9:32 AM
    Quote from KultLicnosti

Dakle Zakon kaže da je posao župana Ličko-Senjske zahtjevniji posao od gradonačelnika Splita ili Zagreba, Rijeke ? ;)8)

Zakon ne govori ništa o zahtjevnosti, već o nespojivosti funkcija.

generalno, demokracija ima problem kad se u Sabor nakače stranački anonimusi i "profesionalni" političari, baš zato što to ne odražava i volju ljudi na "terenu".

+ šta je to i financijska ušteda, jer načelnici i gradonačelnici onda imaju pravo na samo jednu plaću 💡

https://direktno.hr/direkt/bulj-direktno-otkrio-hoce-li-volonterno-obavljati-gradonacelnicku-duznost-234828/

"Naime, prema Zakonu o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, zastupnik koji ujedno obnaša dužnost gradonačelnika ili općinskog načelnika nema pravo na plaću."

treba znati što biramo, koga biramo i čitati "sitna slova" 💡

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • March 21, 2024 at 12:23 PM

Naravno da ne govori Zakon ništa nego što pametne glave ( za svoju #uzicu) iz vrha stranke zamisle. Po meni nije mjesto ni načelnicima, ni gradonačelnicima, ni županima u Saboru.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. LKPC (Luka Ploče d.d.) 173

• Like 1
      • Neo
      • February 27, 2020 at 11:04 PM
      • Dionice
      • Neo
      • June 3, 2025 at 1:53 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      82k
      173
    3. umalo

June 3, 2025 at 1:53 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 12:37 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. All

June 3, 2025 at 12:37 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 3, 2025 at 12:32 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. Zvjezdani

June 3, 2025 at 12:32 PM
    1. CROS (CROATIA osiguranje d.d.) 69

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:22 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 11:18 AM
    2. Odgovora
      69
      Pregleda
      31k
      69
    3. marinac

June 3, 2025 at 11:18 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 9:51 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      920k
      2.1k
    3. Barikb

June 3, 2025 at 9:51 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

umalo June 3, 2025 at 1:53 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 3, 2025 at 12:37 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 3, 2025 at 12:32 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt