buduči da su mnogi sa zse otišli trgovati preko bare bilo bi zanimljivo vijdjeti kakve prinose ostvaruju tamo.......molim vas lijepo napišite svoja iskustva ( znamo da je likvidnost pa time i potencijal zarade i gubitka puno veći ) i prinose za recimo ovu godinu pa da vidimo za koga je amerika obečana zemlja a tko bi rađe dao 100 amerika pa da sjedne na bevandu pa uz karte i bevandu broji valove.......nebi bilo loše ni da otprilike napišete iznose ulaganje......
Prinosi u USA
-
-
-
Vrlo teško razumijem to tržište, dovoljna mi je ZSE a prisutnost na tržištu dionica u SAD ostvarujem preko ZB Trenda i ZB FUTURES 2055 i zadovoljan sam
-
Kratko i jasno, USA tržište zanimljivije je zbog rasta cijena dionica nego zbog prinosa ako mislite na dividende koje i nisu visoke , a i gotovo trećinu uzima država za porez.
-
Od travnja do rujna 2020. kupovan S&p500 i prinos do sada 50%. Tamo mi je 45% portfelja. 10% EU i World etf. 18% ZSE u 7 dionica. 7% kripto. I 20% casha čeka korekciju ili najbolju priliku
-
Kratko i jasno, USA tržište zanimljivije je zbog rasta cijena dionica nego zbog prinosa ako mislite na dividende koje i nisu visoke , a i gotovo trećinu uzima država za porez.
mislim na prinose opčenito.......s dividendom ili bez i od trgovine.......prinose i gubitke koje sa sobom nose ulaganja u dionice......vrijednos portfelja i/ili keša ako je sve prodano, na uloženo na dan npr. 01.01.2020. i danas.......naravno ovisi da li je u to vrijeme dodano ili izvučeno nešto novca ali neke stvari ipak se podrazumijevaju....
Od travnja do rujna 2020. kupovan S&p500 i prinos do sada 50%. Tamo mi je 45% portfelja. 10% EU i World etf. 18% ZSE u 7 dionica. 7% kripto. I 20% casha čeka korekciju ili najbolju priliku
S&p, Eu i World etf kupujete preko "domačih" fondova i banaka sa ulaznim i izlaznim naknadama?.....
-
Ma ima i na USA trzistu nelogičnosti, jedna od najvećih mi je Tesla koja raste ko blesava, dok imamo TSMC, koji je najveći proizvođač čipova, i stoji već dugo na mjestu, tako, tako god kaže da je u USA sve logicno, bas i nije...
-
Optimtrader koji rade preko Interactive brokersa. Cca 7,5 eura transakcija i 30 eura custody koji se umanjuje 2 za obavljenu transakciju. Meni ok jer imam cca 6 transakcija godišnje. Kupujem samo indeksne etf-ove domicilne u Irskoj koji reinvestiraju dividendu i nema onda nikakvih poreza.
-
Admin
October 25, 2021 at 10:31 PM Moved the thread from forum Dionice to forum Tržišta kapitala - USA. -
Koji su etf ako nije tajna?
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun
November 22, 2024 at 7:29 PM