Prinosi u USA

 • buduči da su mnogi sa zse otišli trgovati preko bare bilo bi zanimljivo vijdjeti kakve prinose ostvaruju tamo.......molim vas lijepo napišite svoja iskustva ( znamo da je likvidnost pa time i potencijal zarade i gubitka puno veći ) i prinose za recimo ovu godinu pa da vidimo za koga je amerika obečana zemlja a tko bi rađe dao 100 amerika pa da sjedne na bevandu pa uz karte i bevandu broji valove.......nebi bilo loše ni da otprilike napišete iznose ulaganje......

 • Kratko i jasno, USA tržište zanimljivije je zbog rasta cijena dionica nego zbog prinosa ako mislite na dividende koje i nisu visoke , a i gotovo trećinu uzima država za porez.

 • Od travnja do rujna 2020. kupovan S&p500 i prinos do sada 50%. Tamo mi je 45% portfelja. 10% EU i World etf. 18% ZSE u 7 dionica. 7% kripto. I 20% casha čeka korekciju ili najbolju priliku :)

 • Kratko i jasno, USA tržište zanimljivije je zbog rasta cijena dionica nego zbog prinosa ako mislite na dividende koje i nisu visoke , a i gotovo trećinu uzima država za porez.

  mislim na prinose opčenito.......s dividendom ili bez i od trgovine.......prinose i gubitke koje sa sobom nose ulaganja u dionice......vrijednos portfelja i/ili keša ako je sve prodano, na uloženo na dan npr. 01.01.2020. i danas.......naravno ovisi da li je u to vrijeme dodano ili izvučeno nešto novca ali neke stvari ipak se podrazumijevaju....


  Od travnja do rujna 2020. kupovan S&p500 i prinos do sada 50%. Tamo mi je 45% portfelja. 10% EU i World etf. 18% ZSE u 7 dionica. 7% kripto. I 20% casha čeka korekciju ili najbolju priliku :)

  S&p, Eu i World etf kupujete preko "domačih" fondova i banaka sa ulaznim i izlaznim naknadama?.....

  Edited once, last by hugh: Merged a post created by hugh into this post. ().

 • Ma ima i na USA trzistu nelogičnosti, jedna od najvećih mi je Tesla koja raste ko blesava, dok imamo TSMC, koji je najveći proizvođač čipova, i stoji već dugo na mjestu, tako, tako god kaže da je u USA sve logicno, bas i nije...

 • Optimtrader koji rade preko Interactive brokersa. Cca 7,5 eura transakcija i 30 eura custody koji se umanjuje 2 za obavljenu transakciju. Meni ok jer imam cca 6 transakcija godišnje. Kupujem samo indeksne etf-ove domicilne u Irskoj koji reinvestiraju dividendu i nema onda nikakvih poreza.