1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Tankerasi strani i domaci

• brajakica
  • October 21, 2021 at 10:07 AM
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 53
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • November 29, 2021 at 2:36 PM
    Quote from brajakica

Tankerasi mali potencijal za dole i veliki za gore.

the best risk/reward trade in shipping in a long time tankers. A lot of margin of safety on the downside. while tremendous upside.Almost unlikely to lose money in the medium term as demand gradually returns to pre-Covid levels.

Kolegica je vidim prenijela ovaj post, ali nedostaje nastavak:

Great thread @nikosbits! However I don’t think it should be interpreted as “go all in tanker stocks”. The insane risk/reward is in FFAs. There is still a lot of risk in equities. Or to put it in other terms; if FFA curve is priced correct, then equities are fu**ed.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • November 29, 2021 at 3:34 PM
    Quote from mitkko
    Quote from brajakica

Tankerasi mali potencijal za dole i veliki za gore.

the best risk/reward trade in shipping in a long time tankers. A lot of margin of safety on the downside. while tremendous upside.Almost unlikely to lose money in the medium term as demand gradually returns to pre-Covid levels.

Great thread @nikosbits! However I don’t think it should be interpreted as “go all in tanker stocks”. The insane risk/reward is in FFAs. There is still a lot of risk in equities. Or to put it in other terms; if FFA curve is priced correct, then equities are fu**ed.

Kljucna rijec "if"

Ako u to vjerujete prodajte sada na 40 ako je jos sta ostalo :)

Uljepsat cete 2022.

nekome tko nema problema sa strpljivoscu kada zna da je na pravom mjestu. ;)

Vrijeme +- koji tjedan

Tko pogodi dno i ukrca vise od simbolicne kolicine sa zvukom sirene uzima jackpot. :)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • November 29, 2021 at 3:44 PM
    Quote from brajakica
    Quote from mitkko

Kljucna rijec "if"

Uljepsat cete 2022.

nekome tko nema problema sa strpljivoscu kada zna da je na pravom mjestu. ;) :)

Display More

Ne, kljucno je to sto ti selektivno prenosis vijesti, one vijesti koje podupiru tvoj narativ.

Ovo sto citiras cak i nisu vijesti, to je izmjena misljenja nekoliko likova na twitteru. To je kao da nas ovdje netko cita i onda moj ili tvoj post citira na nekom drugom forumu, i to na nacin da prenosi samo tvoje postove u kojima crtas rakete, a ovo sve drugo zanemari. Pa zamisli taj cirkus. I onda uz to jos ne navede izvor citata pa si netko tko to tamo cita misli da je izvor neki analiticar sa autoritetom - a to su zapravo samo naklapanja nekih likova na nekom tamo forumu.

To ti je skroz bezveze. Ja inace pratim pisanja na twitteru pa u 90% slucajeva znam koga i kako citiras, ali vjerujem da mnogi ovdje to ne znaju pa su dovedeni u zabludu.

Ovaj gore citat sam ti namjerno nadopunio jer bas odlicno opisuje ovu situaciju.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • November 29, 2021 at 7:14 PM
    Quote from mitkko
    Quote from brajakica

Kljucna rijec "if"

Uljepsat cete 2022.

nekome tko nema problema sa strpljivoscu kada zna da je na pravom mjestu. ;) :)

Ne, kljucno je to sto ti selektivno prenosis vijesti, one vijesti koje podupiru tvoj narativ.

Ovo sto citiras cak i nisu vijesti, to je izmjena misljenja nekoliko likova na twitteru. To je kao da nas ovdje netko cita i onda moj ili tvoj post citira na nekom drugom forumu, i to na nacin da prenosi samo tvoje postove u kojima crtas rakete, a ovo sve drugo zanemari. Pa zamisli taj cirkus. I onda uz to jos ne navede izvor citata pa si netko tko to tamo cita misli da je izvor neki analiticar sa autoritetom - a to su zapravo samo naklapanja nekih likova na nekom tamo forumu.

To ti je skroz bezveze. Ja inace pratim pisanja na twitteru pa u 90% slucajeva znam koga i kako citiras, ali vjerujem da mnogi ovdje to ne znaju pa su dovedeni u zabludu.

Ovaj gore citat sam ti namjerno nadopunio jer bas odlicno opisuje ovu situaciju.

Display More

Bingo!

Ovaj thread se sastoji od vijesti (velikog broja)

I osobnih intepretacija tih istih vijesti.

Bas kao i svaki drugi thread.

Do sada ste propustili prokomentirati veliki broj vijesti.

Svi se veselimo da ce se ovdje tko zeli ukljucujuci i vas odvaziti i odluciti na taj korak i dati svoju prognozu za tankerase.

Pobijajte vijesti,intepretacije,najavljujte crnjake na svojim argumentima.

Ima dosta onih koji promptno prate i citaju thread kao i vi uostalom ?

vrijeme je da se iz pasivnog bojkota prebacite u aktivne komentatore?

Thread je i ovako u fokusu jer su tankerasi u fokusu.

Dugo ste bili principjelni a sada se nagradite prilikom da izrazite svoje videnje.

Spasite nas i nagovorite da prodamo dionice vama koji ste ih u trejdu prodali kako ste sami javno priznali.

Necete valjda dopustiti jednostrano komentiranje i intepretiranje.

Biti ce interesantnije podvuci crtu jednog dana ako i vi skupite volje i hrabrosti napisati svoja kratkorocns srednjerocna i dugorocna ocekivanja od tankerasa.

Do sada ste ubrali da se thread nece samougasiti radi bojkota?

Kada cete sve relevanto za tankerase na brz i objektivan nacin prezentirati moje komentiranje ce biti rijetka pojava.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • November 29, 2021 at 7:21 PM
    Quote from brajakica
    Quote from mitkko

Bingo!

Svi se veselimo da ce se ovdje tko zeli ukljucujuci i vas odvaziti i odluciti na taj korak i dati svoju prognozu za tankerase.

Dugo ste bili principjelni a sada se nagradite prilikom da izrazite svoje videnje.

Spasite nas i nagovorite da prodamo dionice vama koji ste ih u trejdu prodali kako ste sami javno priznali.

Biti ce interesantnije podvuci crtu jednog dana ako i vi skupite volje i hrabrosti napisati svoja kratkorocns srednjerocna i dugorocna ocekivanja od tankerasa.

Kada cete sve relevanto za tankerase na brz i objektivan nacin prezentirati moje komentiranje ce biti rijetka pojava.

Display More

Neka tebe, ne zelim kvariti zabavu.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • November 29, 2021 at 7:29 PM
    Quote from mitkko
    Quote from brajakica

Bingo!

Display More

Neka tebe, ne zelim kvariti zabavu.

Display More

Steta, jos se stignete predomisliti, ohrabriti u buducnosti.

Tek smo na pocetku bulla koji ce trajati godinama,dovoljno da i najtvrdokorniji popuste. :/

Postoji i plan B,otvaranje drugih(vlastitih) threadova, mene bi veselilo da mogu procitati tuda razmisljanja.

Jos ako ima hrabrosti za napisati vlastite prognoze masala :thumbup:

Koga nema bez njega se moze i mora

Idemo dalje... :)

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • November 30, 2021 at 9:48 AM

A mozda bi netko ako ja nebi :/

min tjedan dana necu na ovom niti drugim threadovima komentirati.

Evo prilike, vise prostora i za druga misljenja i druge vijesti.

Ne dozvolite da zamre ovakav thread koji treba biti u fokusu,

Ipak je to zvijezda u nastajanju za 2022. ;)

Sigurno ce biti puno toga interesantnog za ovaj thread na Twiter #OOTT i ostalim izvorima. :saint:

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • December 14, 2021 at 10:03 AM
    Quote from brajakica

A mozda bi netko ako ja nebi :/

min tjedan dana necu na ovom niti drugim threadovima komentirati.

Evo prilike, vise prostora i za druga misljenja i druge vijesti.

Ne dozvolite da zamre ovakav thread koji treba biti u fokusu,

Ipak je to zvijezda u nastajanju za 2022. ;)

Sigurno ce biti puno toga interesantnog za ovaj thread na Twiter #OOTT i ostalim izvorima. :saint:

Display More

:(

Ni dva tjedna nije bilo dovoljno da netko nesto napise, cak ni oni koji su me prozivali za privatizaciju threada?

Znaci sve je jasno, nije bio problem u meni, mislim i je i nije.

Problem bi bio da je bilo tko bilo sto komentirao jer je na 38-40 bilo vrijeme akumulacije na dnu zvijezde u nastajanju.

Jos godinama ce netko akumulirati ali necemo radi toga godinama nekomentirati :/ :)

Ima puno novih lipih stvari za podijeliti ;)

A posto sam u dvotjednom zaostatku pripremite se na citanje ili blokiranje kome ce biti previse za... ^^ :saint:

Idemo dalje... 😁

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • December 14, 2021 at 10:55 AM

Previse je toga kroz vijesti i interpretacije istih ispisano ovdje da bi nedavni jaki rast vozarina bio iznenadanje.

Cak usprkos pojavi nove covid varijante omikrona.

Nesto ce usporiti oporavak ali i dodatno zategnuti pracku.

Protiv pracke se nije mudro boriti :)

Idemo prema zimi sa slabo popunjenim skladistima plina i ugljena.

Trzista su nervozna, cijene el energije na rekordnim visinama a samo se trebaju sjetiti da je nafta cijenovno puno povoljnija.

Iz GuG ce doci najkasnije kada dode zima do kostiju i nestanak, struje iskljuci smartphone, televizore i ostalo bez cega je zivot nezamisliv a ne radi bez struje ili kada dodu racuni za grijanja i struju od kojih se pada u nesvijest.

Ako pogledamo cijene futuresa za el energiju godinu dana unaprijed jasno je da sazrijeva spoznaja (strah) da su ovo poceci pocetaka energetske krize koja ce dugo trajati i dugo se pamtiti.

Plinasi bulkerasi i tankerasi ce to dobro naplatiti.

Ove godine je pojacana potraznja za heating oil ali druge godine ce to biti najveci hit.

Sada su jos svi zateceni jer se "samo" 6 mj najavljuje zimski energetski kolaps, za drugu zimu ce vec doci iz GuG onima koji se ne smrznu ove godine.

Omikron je izavao ocekivanu pocetnu histeriju ali uskoro pocinje povratak onih koji su sami sebe prehisterizirali.

Outlook za tankerase je obecavajuci, malo usporavanje neizbjeznog oporavka radi avioprometa,zima ce to nadoknaditi.

sektor energije je najbolji hedge protiv inflacije u godinama pred nama a tankerasi su dio tog sektora.

Rizik minimalan moguca dobit velika.

• mariv002
    Student
    Reakcija primljeno
    71
    • December 14, 2021 at 11:21 AM

prijuedlog za strane tankeraše, meni se scorpio čini sad dobar izbor...

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • December 14, 2021 at 11:21 AM

Cijena plina je ekvivalent 220$ za barel nafte.

Kada ce doci iz GUG?

I plin je fosilni, nesto cisci izvor ali i 200% skuplji.

Do kada ce narod placati puno skuplje nego je potrebno?

Switching je neizbjezan.

Tankersi su u pracki i cekaju ;)

NEW RECORD: The European natural gas benchmarks closed today at a ***record high settlement price*** (intraday was higher in October). Dutch TTF closed at at €116.084 per MWh and UK NBP closed at 294.54p per therm (chart below). That's alike ~$220 per barrel of oil equivalent

Files

IMG_20211214_112055.jpg 70.13 kB – 0 Downloads
  • brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • December 14, 2021 at 12:26 PM

He-he....

Evo "tople vode"

Da puknes od smijeha. ;( ^^

EU komisija dosla do veleumnog zakljucka da skladista plina treba napuniti prije zime.

Prije 100k godina su praljudi znali da se za zimu treba pripremiti? :/

Nadam se da nece godinu dana proci za jos jedan veleuman zakljucak da treba i skladista heating oila napuniti prije zime?

Jako dobro mi jos i zivimo tko nam kroji sudbinu <X ;(

Rekao bi jedan nas kolega de..li=O

Totalni.

i za to im placamo godisnje milijunske place. ||

"In order to boost the EU resilience, the Commission wants to propose a more strategic approach to gas storage, **including measures to ensure a high filling level at the beginning of the heating season.**”

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • December 14, 2021 at 8:40 PM

Pojacavaju investicije, biti ce posla za tankerase ;)

"U.S. shale oil producers will increase capital spending by nearly 20i to $83.4 billion in 2022, the highest since the pandemic began."
    --Rystad Energy
    https://t.co/RcKgMaubRp

Equinor to drill more oil and gas exploration wells off Norway in 2022
    Equinor will drill more oil and gas exploration wells off its native Norway in 2022 than this year to help sustain the company's future cash flow, a senior…
    www.reuters.com
  • looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • December 14, 2021 at 9:27 PM

"Oil Down Again on Weaker Demand Warning"

Oil Down Again on Weaker Demand Warning By Investing.com
    Oil Down Again on Weaker Demand Warning
    www.investing.com
  • havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • December 14, 2021 at 9:38 PM
    OPEC Confident About Oil Demand Despite Omicron Cases | OilPrice.com
    While the IEA believes Omicron will dent global oil demand, OPEC remains confident that demand will continue to bounce back strongly from its pandemic lows
    oilprice.com

Ovisi gdje citamo vijesti, neki crnjake bacaju, nekima je ruzicasto. ?(

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • December 14, 2021 at 10:08 PM

china data independent refiners lift run rates to 5 month high

CHINA DATA: Independent refiners lift run rates to 5-month high as margins hold
    China's independent refiners in Shandong province lifted their throughput to five month highs in November, joining their state run counterparts who are also…
    www.spglobal.com

Dhabi's state-owned Adnoc today announced the discovery of up to 1bn bl of oil equivalent at its onshore block 4 that is operated by Japanese upstream firm Inpex.

Adnoc, Inpex make new Murban crude discovery | Argus Media
    Abu Dhabi&#39;s state-owned Adnoc today announced the discovery of up to 1bn bl of oil equivalent at its onshore block 4 that is operated by Japanese upstream…
    www.argusmedia.com
  • brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • December 15, 2021 at 8:54 AM

I amerima doslo iz GuG, sjetili se da imaju nafte na izvoz, da im arapi deru kozu i ugrozavaju ekonomsku stabilnost i propustaju priliku za zaradom, prodajom kinezima sa kojima imaju veliku trg neravnotezu.zadnji je trenutak da se krene sa povecanjem proizvodnje u svijetu jer sljedi jos veci rast demanda u 2022.

Dolaze vrlo uspjesne tablete za covid oboljele, nazire se kraj epidemije, svakako ce se smanjivati njezin utjecaj na ekonomiju svijeta.

Postcovid svijet je jako gladan svega tko misli da je nafta izuzetak neka napise.

Kod tankerasa supply je pod kontrolom, flota je stara,vrlo uskoro dolaze regulative koje ce puniti rezalista, demand ce rasti.

Tankerasi ce profitirati do jako profitirati.

Dali se netko ne slaze da ce tankerasi biti burzovni hit 2022. ?

Ako DA hvala za pojasnjene.

US urges domestic oil producers to raise output | Argus Media
    President Joe Biden&#39;s administration is offering its strongest public support yet for domestic oil producers to boost output and drill on existing leases,…
    www.argusmedia.com
  • brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • December 15, 2021 at 9:36 AM

OECD commercial oil inventories including preliminary estimate for November - in million barrels (IEA)

Files

IMG_20211215_092514.jpg 57.71 kB – 0 Downloads IMG_20211215_092621.jpg 72.97 kB – 0 Downloads
  • brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • December 15, 2021 at 12:54 PM

Dok cijeli svijet iscekuje rezultate pregovora o iranskom nuclear programu, koji bi mogli imati velik utjecaj i na tankerase u sjeni tih pregovora kina pocinje suzbijati ilegalnu trgovinu naftom.

Ta trgovina ukljucuje i ilegalan prijevoz. ;)

Ovo je jedna od boljih vijesti za tankerase u 2021 :thumbup:

Uskoro pojacano rezanje najstarije tonaze, i bez toga do do sada su tankeri najdemoliraniji segment brodara u 2021.

Idemo dalje.... :)

The illicit transportation and processing of sanctioned crudes has created a parallel 'dark' freight market hurting the compliant #tanker industry. Great to see China taking action, going after the buyers in this trade.

China oil hub Shandong slammed over illegal capacity
    Environmental investigators have uncovered tens of millions of tonnes worth of illegally built crude oil processing and coking capacity in Shandong province,…
    www.reuters.com
  • brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • December 15, 2021 at 9:44 PM
    Quote from brajakica

Postcovid svijet je jako gladan svega tko misli da je nafta izuzetak neka napise.

US road and aviation fuel stockpiles tightened last week, bolstered by rising exports and the highest diesel consumption in 17 years.

Record US diesel demand surge cuts stocks: EIA | Argus Media
    US road and aviation fuel stockpiles tightened last week, bolstered by rising exports and the highest diesel consumption in 17 years.
    www.argusmedia.com

S obzirom da vec sada jos u pandemiji padaju rekordi iznad predcovid vremena jasno je da ce i nafte trebati puno vise.

trebat ce i tankera koji jos nisu ni u orderbooku,neki ce u rezalista radi starosti.

Sprema se oluja na tankerasima.

Isporuka u 2022.

1 do12 mjeseci od danas.

Sada se cini dugo.

Prije 12 mjeseci sve isto je bilo i na dry bulku.

Sada se ne cini dugo :)

Tko zeli neka napise koje su potencijalno bolje prilike od tankerasa za 2022.

• 1
    • 11
    • 12
    • 13
    • 53

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 436

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 8:29 PM
    2. Odgovora
      436
      Pregleda
      196k
      436
    3. Dado

May 12, 2025 at 8:29 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 5:36 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      825k
      1.9k
    3. misterno

May 12, 2025 at 5:36 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 5:34 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 12, 2025 at 5:34 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 4:55 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. Bull_over_Bear

May 12, 2025 at 4:55 PM
    1. ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k

• harpun
      • February 12, 2020 at 8:26 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 11:24 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      534k
      1.2k
    3. All

May 12, 2025 at 11:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado May 12, 2025 at 8:29 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno May 12, 2025 at 5:36 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 12, 2025 at 5:34 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

Bull_over_Bear May 12, 2025 at 4:55 PM
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

All May 12, 2025 at 11:24 AM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 12, 2025 at 11:19 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 12, 2025 at 11:12 AM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Muzakus May 10, 2025 at 9:24 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 9, 2025 at 9:18 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 1 gost
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt