Novci na brokerskom računu bi brokeri trebali držati na posebnom računu koji ne daje kamate, ali zato bi trebao biti 100% pokriven cashom od banke i prvi u redu, što se nažalost otkrilo da u našoj državi su neki prviji od prvih... Ali u svakom slučaju, kamate na oročenje su ispod 1%, a ovo bi bilo u rangu a-vista koje su bile 0.1% dok je oročenje bilo 5%, sada su vjerojatno 0.01%
Brokeri i brokerske naknade
-
-
-
to sve otprilike znam ali pitam zato što isto tako znam da negdje vani postoji i ta mogućnost, vjerojatno radi veće konkurencije
-
to sve otprilike znam ali pitam zato što isto tako znam da negdje vani postoji i ta mogućnost, vjerojatno radi veće konkurencije
Gdje to vani postoji? Meni na saxo ne.
-
-
Pala ezaba, nema pristupa?
-
Iako povremeno koristim Revolut nisam obratio pažnju na njegovu trading funkcionalnost - mogućnost da se vrlo jednostavno i uz minimalne naknade trguje na američkim burzama. Ja nisam neki veliki investitor, ali volio bih se malo poigrati trgovanjem. Kao neki rekreativni trgovac, ulaganjem manjih iznosa pa da vidim da li imam nos za to.
Neke od ocjena ovog servisa:
PRO
- Buying and holding shares through Revolut is cheaper than with most investing platforms.
- It has a decent choice of companies you can buy shares in, including some very high-profile ones.
- Opening an investment account is really easy and quick through the Revolut app.
- Fractional shares allow you to own shares with highly-valued companies even if you don’t have a massive budget.
CONS
- You don’t get any help or advice in setting up your investing strategy, which can be risky for beginners.
- Limited product portfolio
- Basic research and missing educational tools
- Poor customer service
-
Da,meni je Revolut također odličan za trgovanje.
Ako imate standard karticu imate tri transakcije besplatno,a nakon toga se naplaćuje 8 kn (za Hr,pise u uputama).
Ako imate Pro karticu onda vam ne naplaćuju niti jednu transakciju.Dobra je za dnevno "trejdanje".
Mozete za jednu transakciju kupiti dionicu za max 1000$ i tako povećavati količinu te iste dionice sljedećom transakcijom od 1000$ i td.
Isto tako,ne morate kupiti cijelu dionici već moze i dio.
Meni osobno je to ok 😉
-
I kako platiti porez po tom trgovanju? Napraviti solo izlist dobiti i gubitaka pa obracunati? Kako se kontrolira?
-
I kako platiti porez po tom trgovanju? Napraviti solo izlist dobiti i gubitaka pa obracunati? Kako se kontrolira?
"Vaša ulaganja mogu vam donijeti određene prihode ili kapitalne dobitke. Na primjer, ako dobijete dividende ili prodate dionicu po većoj cijeni nego ste je kupili. Na te se prihode može primjenjivati porez u skladu s lokalnim poreznim odlukama i vaša je odgovornost da se informirate o tome kako prijaviti i platiti porez na takvu dobit."
Čini mi se da sam stavio link na pitanja i odgovore, ali moguće da ga je netko maknuo jer je pogrešno smatrao da sam stavio affiliate link (što nije bio slučaj).
-
Izgleda da neki korisnici Revoluta imaju problema.
https://www.reddit.com/r/Revolut/comm…rading_account/
Izgleda da developeri testiraju na produkciji. I to bi bilo manje loše nego da su provaljeni ili da je inside job.
-
-
Izgleda da neki korisnici Revoluta imaju problema.
https://www.reddit.com/r/Revolut/comm…rading_account/
Izgleda da developeri testiraju na produkciji. I to bi bilo manje loše nego da su provaljeni ili da je inside job.
Uh,uh,hvala na infu.Kod mene za sad sve u redu,no pripazit ću za svaki slučaj.
-
Ako je tko primjetio na agrama mozda i kod drugih brokera one transakcije od 0 kuna u 16 sati na zatvaranju, odgovor je tehnicka greska
Navedeno je prikaz vremena u kojem su završile dražbe uravnoteženja za pojedine vrijednosne papire (dražba zatvaranja). Problem se pojavio u ponedjeljak kada je bečka burza (pružatelj usluga trgovinskog sustava Zagrebačke burze) imala tehničke poteškoće. Problem je detektiran još u ponedjeljak i poslan je zahtjev za otklanjanjem, te će bečka burza otkloniti navedeni problem u najkraćem mogućem roku.
-
mene samo zaniam ko je ekipa sa do 100 dionica?
da, baš to htio i ja komentirati,,,, ispod 2.000 kn ili cca 350 komada ima preko 55% dioničara?
kolike su im inače min. provizije da im se isplati kupiti manje od bar 5 - 6.000 kn
-
D'artagnan : ima brokerskih kuca koje naplacuju 0.3-0.5% bez minimalne provizije. Barem sam ja tako cuo i citao po forumima ( nisam istrazivao)
Ja sam osobno u PBZu i ne isplati mi se ispod 4000kn obzirom da je min provizija 40kn (ili 0.5% naloga) a najisplativije mi je sa 8000kn.
-
D'artagnan : ima brokerskih kuca koje naplacuju 0.3-0.5% bez minimalne provizije. Barem sam ja tako cuo i citao po forumima ( nisam istrazivao)
Ja sam osobno u PBZu i ne isplati mi se ispod 4000kn obzirom da je min provizija 40kn (ili 0.5% naloga) a najisplativije mi je sa 8000kn.
Koje su to koje nemaju min. naknadu.. PBZ min 40 kn.. znači 8k da imaš tih 0,5% sve manje je porast provizije..
-
D'artagnan : tako je kako ste napisali. 8000kn je za tih 0.5%. tako je najbolje trgovati.
A te koje nemaju minimalnu sam napisao da ne znam. sada bas gledam HITA.. skuplja je..
-
Erste naknada 20kn
-
a u postotku? to je minimalna. imaju li mobilnu aplikaciju ?
-
Agram brokeri donedavno su bili jedini koji nisu imali minimalnu naknadu...
iako su je uvali, najmanja im, iznosi 19 kuna po nalogu... meni su odlični za uložit, buy and hold, par tisuća kuna svakih mjesec dana
-
Erste naknada 20kn
Koliko ja znam naknada od Erste brokera ide u postotku i nema minimalne naknade!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun