Not Found
HTTP Error 404. The requested resource is not found.
HTTP Error 404. The requested resource is not found.
U Erste
Koje su naknade, min nalog...?
Ima li mjesečne "članarine" ?
Nakon prodajne transakcije može li se odmah istim sredstvima otvorit kupovni ili se čeka namira...'
min naknada 19,97kn , 0,4% brokerska provizija(može i do 0,35%), nema članarine, kad prodaš, novac možeš odmah koristiti( samo ga ne možeš povući sa brokerskog do namire), zadani nalozi se mogu mijenjati i smatraju se istim nalogom, imaš obračun poreza automatski. itd...
Mana: nalozi se mogu mijenjati, zadavati, opozivati samo unutar radnog vremena burze...
Kod Agrama izgleda raspad sistema.
Svako bar malo pametan ima backup, pa u ovakvom slučaju vrati stanje u kojem sustav radi...
Agram ima ogroman market share - najbolji pokazatelj jučerašnji promet od 240.000€ na ZSE, a ako ni danas neće profunkcionirati onda će ih barem zbog prometa i netko drugi pitati za zdravlje osim nas "usera" - pa su se izgleda malo opustili.
Ako se za ovo ne iskupe jaaako dobrom kompenzacijom mogli bi izgubiti podosta klijenata
Koje su naknade, min nalog...?
Ima li mjesečne "članarine" ?
Nakon prodajne transakcije može li se odmah istim sredstvima otvorit kupovni ili se čeka namira...'
min naknada 19,97kn , 0,4% brokerska provizija(može i do 0,35%), nema članarine, kad prodaš, novac možeš odmah koristiti( samo ga ne možeš povući sa brokerskog do namire), zadani nalozi se mogu mijenjati i smatraju se istim nalogom, imaš obračun poreza automatski. itd...
Mana: nalozi se mogu mijenjati, zadavati, opozivati samo unutar radnog vremena burze...
Treba li imati tekući otvoren u Erste?
Display MorePoštovani,
Ovim putem Vas obavještavamo da su gotovo sve tehničke poteškoće otklonjene.
Trenutno su sve funkcionalnosti sistema uspješno uspostavljene te očekujemo u vrlo kratkom roku omogućavanje svim korisnicima spajanje na Agram Trader i njegovo normalno funkcioniranje.
Još jednom primite naše isprike za moguće neugodnosti te se iskreno zahvaljujemo na Vašem strpljenju, razumijevanju i podršci.
Za bilo kakve potrebne dodatne informacije ili eventualne nejasnoće, slobodno nas kontaktirajte.
Vaši, Agram brokeri
Kod mene još uvijek mrtvo.
Ne treba...samo tada će ti biti malo duži transfer novca tekući-brokerski( ovako je do 5 min). Uz to aplikacija se može koristiti i za trgovanje vani, naknade su iste 0.4%.
Agram je proradio, ja koristim staru verziju
Profunkcionirao Agram Trader
Potpuno krivo. I novci na brokerskom računu kod brokera koji nije banka su na nekoj banci. I "sigurni" su kao i ovi od bankarskog brokeraja.
Ne razumijem poantu??? brokerski odjel banke ne može propast, jer je račun dobiti/gubitka zajednički sa bankom. Likvidnost banke je u milijarda kuna "keša."
Grijesite.
Sredstva su osigurana samo do 20.000€ jer nisu dio banke i nisu osigurani kod DAB (100.000€).
Radi zaštite tražbina Klijenata koje kreditna institucija kao član Fonda za zaštitu ulagatelja (dalje u tekstu: Fond) nije u
mogućnosti isplatiti ili vratiti Klijentima, osnovan je Fond. Banka je po ZTK-u obvezna biti član Fonda. Najveći osigurani
iznos tražbine je 150.000,00 kuna (20.000,00 EUR) po Klijentu Banke kao člana Fonda
Ne razumijem poantu??? brokerski odjel banke ne može propast, jer je račun dobiti/gubitka zajednički sa bankom. Likvidnost banke je u milijarda kuna "keša."
Grijesite.
Sredstva su osigurana samo do 20.000€ jer nisu dio banke i nisu osigurani kod DAB.
Ajmo opet...sredstva na brokerskom osigurana do 20000 eura plaća "Fond za zaštitu ulagatelja", sredstva na tekućem do 100000 eura plaća "Hrvatska agencija za osiguranje depozita". Brokerski odjel banke ne može propasti, jer dijeli isti račun dobiti i gubitka sa bankom. Naime, radi se o istoj pravnoj osobi.
Grijesite.
Sredstva su osigurana samo do 20.000€ jer nisu dio banke i nisu osigurani kod DAB.
Ajmo opet...sredstva na brokerskom osigurana do 20000 eura, sredstva na tekućem do 100000 eura. Brokerski odjel banke ne može propasti, jer dijeli isti račun dobiti i gubitka sa bankom. Naime, radi se o istoj pravnoj osobni.
upravo sam kontaktirao brokere i to ga pitao. ako broker propadne dobit cete 20.000 . dok ako propadne banka kao stedisa cete dobit 100.000€
Broker je naglasio da nema nikakve veze s DABom.
Moji novci su na brokerskom racunu a ne na tekucem racunu.
Sukladno odredbama ZTK-a imovina Klijenta na računima Klijenata definiranih u Općim uvjetima vodi se na posebnim
računima odvojeno od imovine Banke. Navedena imovina nije imovina Banke, ne ulazi u Bančinu imovinu, niti u
likvidacijsku ili stečajnu masu, niti može biti predmet ovrhe u vezi s potraživanjima prema Banci.
Znači, ljudi, rješavate se casha ako ga imate na brokerskom. Krenite u shopping.
Ajmo opet...sredstva na brokerskom osigurana do 20000 eura, sredstva na tekućem do 100000 eura. Brokerski odjel banke ne može propasti, jer dijeli isti račun dobiti i gubitka sa bankom. Naime, radi se o istoj pravnoj osobni.
upravo sam kontaktirao brokere i to ga pitao. ako broker propadne dobit cete 20.000 . dok ako propadne banka kao stedisa cete dobit 100.000€
Sukladno odredbama ZTK-a imovina Klijenta na računima Klijenata definiranih u Općim uvjetima vodi se na posebnim
računima odvojeno od imovine Banke. Navedena imovina nije imovina Banke, ne ulazi u Bančinu imovinu, niti u
likvidacijsku ili stečajnu masu, niti može biti predmet ovrhe u vezi s potraživanjima prema Banci.
Nitko to nije ni rekao da HAOD garantira za sredstva na brokerskom.
Sredstva na brokerskom osigurana do 20000 eura plaća "Fond za zaštitu ulagatelja", sredstva na tekućem do 100000 eura plaća "Hrvatska agencija za osiguranje depozita".
Ali ovo ne mijenja činjenicu da se radi o istoj pravnoj osobi, sa istim računom dobiti i gubitaka, samo su pojedini računi osigurani po drugim kriterijima i od drugih pravnih osoba.
Ukratko da brokerski odjel napravi 100 milja kuna gubitka, to banka prebije po sili zakona sa ostalom dobiti. Dakle mogućnost da propadne sam brokerski odjel banke ne postoji. Također brokerski odjel banke neće nikad imati problema sa likvidnošću, jer likvidnost banke je u milijardama kuna.
Da ponovimo; "Ala ga opravi, svaka mu čast"; tržišna vrijednost portfelja netočna jer uzima u obzir cijenu dionice kad je zadnji put Agram trader radio, a ne zadnju tržišnu postignutu jučer, za pregled tržišta od jučer nema podataka, radi puno sporije nego prije...Al dobro, možda sam ja cjepidlaka. Sve je to tako i tako iluzija, bez veze, neke brojke...
Display Moreupravo sam kontaktirao brokere i to ga pitao. ako broker propadne dobit cete 20.000 . dok ako propadne banka kao stedisa cete dobit 100.000€
likvidacijsku ili stečajnu masu, niti može biti predmet ovrhe u vezi s potraživanjima prema Banci.Nitko to nije ni rekao da HAOD garantira za sredstva na brokerskom.
Sredstva na brokerskom osigurana do 20000 eura plaća "Fond za zaštitu ulagatelja", sredstva na tekućem do 100000 eura plaća "Hrvatska agencija za osiguranje depozita".
Ali ovo ne mijenja činjenicu da se radi o istoj pravnoj osobi, sa istim računom dobiti i gubitaka, samo su pojedini računi osigurani po drugim kriterijima i od drugih pravnih osoba.
Ukratko da brokerski odjel napravi 100 milja kuna gubitka, to banka prebije po sili zakona sa ostalom dobiti. Dakle mogućnost da propadne sam brokerski odjel banke ne postoji. Također brokerski odjel banke neće nikad imati problema sa likvidnošću, jer likvidnost banke je u milijardama kuna.
u biti mi tvrdimo isto..
Ne bojim se da ce mi broker propast al da kojim slucajem treba u stecaj nisam bas siguran da bi ga banka spasavala jer logika govori da taj broker gubi novac pa je zato i zavrsio u stecaju i uteg je banci pa bi ja dobio samo 20.000e od fonda. s druge strane pa ko drzi 20 000 na racunu brokera? valjda drzis nesto i u dionicama a ne samo keš. valjda nebu u stecaj bas kad si sav u kešu
Ne treba...samo tada će ti biti malo duži transfer novca tekući-brokerski( ovako je do 5 min). Uz to aplikacija se može koristiti i za trgovanje vani, naknade su iste 0.4%.
Koliko mi je poznato za trgovanje vani triba imati skrbnički u Erste i “žive” cijene pratiti preko neke druge gledalice?
Ako se ima tekući i George aplikacija sve se riješava iz fotelje.
Ne bojim se da ce mi broker propast al da kojim slucajem treba u stecaj nisam bas siguran da bi ga banka spasavala jer logika govori da taj broker gubi novac pa je zato i zavrsio u stecaju i uteg je banci pa bi ja dobio samo 20.000e od fonda. s
Ne može broker propast, jer broker je banka, broker nije pravi subjekt, već odjel banke, pa ni ne može biti pušten niz vodu. Broker i banka su isti pravi subjekt i dijele istu sudbinu sa razlikom da sredstva na brokerskom ne mogu biti otuđena ni ako banka propadne.
citiram tvoj citat"sredstva na brokerskim računima. Navedena imovina nije imovina Banke, ne ulazi u Bančinu imovinu, niti u
likvidacijsku ili stečajnu masu, niti može biti predmet ovrhe u vezi s potraživanjima prema Banci."
Ukratko sredstva na brokerskom su sigurnija, nego na tekućem, jer su neotuđiva, eventualno mogu biti nedostupna neko vrijeme.
hvala na infu.. kako bi se tretiralo da imate primjerice 15k u papirima i 15 k casha na brokerskom? brokeraj ode kvragu.. da li je sve onda sigurno, ili nije? znači da 15k pokriva fond.. a ostatak je ionako registiran kod skdd-a?
papiri nisu na racunu brokera. znaci dobili bi svoje novce preko fonda nazad a paipri bi i dalje bili u vasem vlasnistvu jer nisu ni bili na racunu brokera. ovdje se iskljucivo prica o novcu na racunu a ne o dionicama.