izgleda i radnici s brzorastućim plaćama stječu bez osnove, pa će Lagardeica reagirati:
Lagarde for croatian newspaper
nedajbože da obuzda rast cijene kvadrata, to ne, to se ne može
izgleda i radnici s brzorastućim plaćama stječu bez osnove, pa će Lagardeica reagirati:
to će se desiti posljedično, nakon šta pukne balon korporativnog duga, pa krene rasprodaja 🤷
Poštovani,
Hvala na poslanom izračunu, provjerit ćemo pa ćemo se javiti,
Lijepi pozdrav,
sutra ce sve bit ok.
Hvala ti...jer sam trenutno kratak sa strpljenjem, pa bi eskaliralo brzo da sam ih kontaktirao
popravljen erste broker:
Poštovani,
Kolege su javile da su ispravili BUG.
Molimo Vas da provjerite sad stanje poreza na Erste broker aplikaciji (izadjite i udjite ponovo u aplikaciju ako ste spojeni).
LP
vise nisam glavni frajer u selu
Display MoreHvala ti...jer sam trenutno kratak sa strpljenjem, pa bi eskaliralo brzo da sam ih kontaktirao
popravljen erste broker:
Poštovani,
Molimo Vas da provjerite sad stanje poreza na Erste broker aplikaciji (izadjite i udjite ponovo u aplikaciju ako ste spojeni).
LP
Vidio da je sređeno...jel se tebi pojavilo u stavci novac, stavka HRK zasebno pa piše jedna cifra u kunama, a u stavci euro, opet piše druga cifra u kunama???
Display MoreDisplay Morepopravljen erste broker:
Poštovani,
LP
Vidio da je sređeno...jel se tebi pojavilo u stavci novac, stavka HRK zasebno pa piše jedna cifra u kunama, a u stavci euro, opet piše druga cifra u kunama???
ma nemogu dokucit cemu uopce sluzi ta stavka novac s HR i eruima a pokazuje razlicito.
ma nemogu dokucit cemu uopce sluzi ta stavka novac s HR i eruima a pokazuje razlicito.
pa opet još jedna greška i opet se svi prave da ne vide i čekaju da netko drugi riješi...znači i tebi je ista stuacija za EUR IHRK,a dva različita iznosa u HRK ???
Ovo ću ja ujutro prijavit, ne beri brigu.
ma ja sam to vec prijavio.
meni ne ide u glavu cemu uopce tamo stoje kune. em pise krivo . em ih ni ne zbraja u konacnici. em kune vise ne postoje. cemu uopce postoji taj red kune u NOVAC kad u koloni EURI ionako pise kolko je to kuna?
meni ne ide u glavu cemu uopce tamo stoje kune. em pise krivo . em ih ni ne zbraja u konacnici. em kune vise ne postoje. cemu uopce postoji taj red kune u NOVAC kad u koloni EURI ionako pise kolko je to kuna?
Hehe poslat će te kvragu. To se pojavilo jučer oko podne..to im je neki studoš IT-evac radio. Meni je +/-2% razlika između dva računa.
mislim da moraju iskazivati tako, jer iduća dva tjedna su ključna, valjda radi lakše orijentacije korisnika, kojima je iznos u kunama ostao vjerojatno u memoriji, ali to ne znači da ga mogu pogrešno iskazivati
evo, ako ćete uzeti godišnji u prvom mjesecu
Zakon o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj - Zakon.hr
"Razdoblje dvojnog optjecaja započeti će danom uvođenja eura i
trajati će 2 tjedna (započinje 01.01.20223. u 00:00 te traje zaključno do 14.01.2023. u 24:00). Dvojni
optjecaj podrazumijeva period u kojem se prilikom transakcija gotovim novcem istodobno koristi euro i
kuna kao zakonsko sredstvo plaćanja, odnosno tijekom tog razdoblja u optjecaju će se nalaziti istodobno
i euro i kuna.
Poslovni subjekti imaju obvezu dvojnog iskazivanja cijena isključivo prema potrošačima u Republici
Hrvatskoj te su obvezni cijene roba i usluga iskazivati na jasan, čitljiv, vidljiv i lako uočljiv način u euru i
kuni i sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje i uz obvezno isticanje fiksnog tečaja
konverzije"
Koje gledalice omogućavaju unos u frakcijama eurocenta, upravo je prošlo 1000 komada VART po 0,545 eura. Koliko vidim po režimu pomaka cijena to bi kao trebalo biti moguće, ali mi Erste to ne omogućava... A sada vidim da Hita to omogućava, ali sam izvukao sve sa njih kada su digli naknade... Ali opet se u gledalici vidi bid/ask i promet samo na dvije decimale pa je malo čudno.
Koje gledalice omogućavaju unos u frakcijama eurocenta, upravo je prošlo 1000 komada VART po 0,545 eura. Koliko vidim po režimu pomaka cijena to bi kao trebalo biti moguće, ali mi Erste to ne omogućava...
Javi im da ažuriraju novi režim pomaka cijene...ne košta te ništa pitati.
Koje gledalice omogućavaju unos u frakcijama eurocenta, upravo je prošlo 1000 komada VART po 0,545 eura. Koliko vidim po režimu pomaka cijena to bi kao trebalo biti moguće, ali mi Erste to ne omogućava... A sada vidim da Hita to omogućava, ali sam izvukao sve sa njih kada su digli naknade... Ali opet se u gledalici vidi bid/ask i promet samo na dvije decimale pa je malo čudno.
kod Vart nešto ne valja, i sada imaju dvije količine na cijeni 0,55 a razdvojene, nešto se pobrkalo, valjda se pregrijalo od prometa
kod Vart nešto ne valja, i sada imaju dvije količine na cijeni 0,55 a razdvojene, nešto se pobrkalo, valjda se pregrijalo od prometa
Nije, u biti valja samo se to niti na hiti niti na erste ne vidi ispravno. Jedino na stranicama ZSE je pisalo točno. Bilo je na prodaji 1000 komada po 0,55, onda je netko stavio na bid 1000 komada po 0,55 i dok je trajala dražba sam ja ubacio 250 po 0,54 i još netko 1000 po 0,545 i prošlo je mojih 250 i još 750 po 0,545, i ostao je netaknut nalog po 0,55 na prodaji i načeti 0,545 na kojega je netko još dodao.
Nije, u biti valja samo se to niti na hiti niti na erste ne vidi ispravno. Jedino na stranicama ZSE je pisalo točno. Bilo je na prodaji 1000 komada po 0,55, onda je netko stavio na bid 1000 komada po 0,55 i dok je trajala dražba sam ja ubacio 250 po 0,54 i još netko 1000 po 0,545 i prošlo je mojih 250 i još 750 po 0,545, i ostao je netaknut nalog po 0,55 na prodaji i načeti 0,545 na kojega je netko još dodao.
onda je ok, ali je ta ova naloga vidim na 0,55 a jedan je očito na 0,545
onda je ok, ali je ta ova naloga vidim na 0,55 a jedan je očito na 0,545
Tocno to.
Koliko je meni poznato niti jedan maloprodajni broker u HR osim HITE ne nudi zadavanje naloga ispod nominalne valute. Sigurno nije islo sa pola lipe na kunama, pa pretpostavljam da nece ici ni sa pola centa na eurima.
To nije problem sa Xetrom jer ona podrzava i frakcije centa. Problem je samo sa implementacijom korisnickog sucelja izmedju krajnjeg korisnika i Xetrinog APIa koji je u domeni brokera. A njih boli ona stvar.
evo rijeseno-
maknuli su taj drugi red gdje su bile kune. ne znam sto su ga uopce stavljali kad i u prvom redu gdje su euri pise koliko je to kuna.
evo rijeseno-
maknuli su taj drugi red gdje su bile kune. ne znam sto su ga uopce stavljali kad i u prvom redu gdje su euri pise koliko je to kuna.
Reklamirao neke stvari iz erste broker aplikacije, kaže da zna za te bugove, ali da ne mogu napraviti ništa...ukratko, kaže mi da je u pripremni nova aplikacija sa dodatnim funkcionalnostima. Sad jel ovo rekla da me primiri ili je to istina, nemam pojma.
nisu ni banke bolje... RBA i ZABA uopće nemaju pregled provedenih kunskih naloga, ako nisi kucao u predloške nemaš povijest
RBA je ostavila funkcionalnu staru aplikaciju i pazi ovo: ako provedeš nove EUR-ske naloge u staroj, nova aplikacija (e-banking) ih ne vidi
to sve govorim za klasično desktop e-bankarstvo, kako je s m-bankingom ne znam
meni je nepraktično pregledavati naloge na mobitelu, mobitel bi trebao biti za leteća plaćanja kad si na putu i tak
strašno koji amaterizam!
a koliko su ono imali vremena za pripremu?
evo rijeseno-
Reklamirao neke stvari iz erste broker aplikacije, kaže da zna za te bugove, ali da ne mogu napraviti ništa...ukratko, kaže mi da je u pripremni nova aplikacija sa dodatnim funkcionalnostima. Sad jel ovo rekla da me primiri ili je to istina, nemam pojma.
ufff toga se i bojim. na ovu sam se naviko. sad kad nam stave novu verziju s novim mogucnostima mogu si samo mislit sto sve nece radit na njoj kad nisu znali ni kune u eure prebait kak spada .
Kolega Emile za početak bi trebali napraviti propisnu aplikaciju za mobitel, pa da sve može stati na ekran dijagonale 6-7 inča.
EDIT: meni bi pasalo npr. da možemo zadavati i opozivati naloge i van radnog vremena burze...nadam se da to budu ubacili u novu aplikaciju.