1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Pitanja i savjeti

Brokeri i brokerske naknade

• LadyM
  • February 16, 2020 at 10:39 AM
    accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • January 3, 2023 at 12:21 PM

izgleda i radnici s brzorastućim plaćama stječu bez osnove, pa će Lagardeica reagirati:

Lagarde for croatian newspaper

nedajbože da obuzda rast cijene kvadrata, to ne, to se ne može

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 3, 2023 at 12:35 PM
    Quote from accountant

izgleda i radnici s brzorastućim plaćama stječu bez osnove, pa će Lagardeica reagirati:

Lagarde for croatian newspaper

nedajbože da obuzda rast cijene kvadrata, to ne, to se ne može

to će se desiti posljedično, nakon šta pukne balon korporativnog duga, pa krene rasprodaja 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • January 3, 2023 at 2:52 PM
    Quote from Junius
    Quote from emil

Poštovani,

Hvala na poslanom izračunu, provjerit ćemo pa ćemo se javiti,

Lijepi pozdrav,

sutra ce sve bit ok.

Hvala ti...jer sam trenutno kratak sa strpljenjem, pa bi eskaliralo brzo da sam ih kontaktirao :)

popravljen erste broker:

Poštovani,

Kolege su javile da su ispravili BUG.

Molimo Vas da provjerite sad stanje poreza na Erste broker aplikaciji (izadjite i udjite ponovo u aplikaciju ako ste spojeni).

LP

vise nisam glavni frajer u selu :(

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • January 3, 2023 at 3:02 PM
    Quote from emil
    Quote from Junius

Hvala ti...jer sam trenutno kratak sa strpljenjem, pa bi eskaliralo brzo da sam ih kontaktirao :)

popravljen erste broker:

Poštovani,

Molimo Vas da provjerite sad stanje poreza na Erste broker aplikaciji (izadjite i udjite ponovo u aplikaciju ako ste spojeni).

LP

Display More

Vidio da je sređeno...jel se tebi pojavilo u stavci novac, stavka HRK zasebno pa piše jedna cifra u kunama, a u stavci euro, opet piše druga cifra u kunama???

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • January 3, 2023 at 3:16 PM
    Quote from Junius
    Quote from emil

popravljen erste broker:

Poštovani,

LP

Display More

Vidio da je sređeno...jel se tebi pojavilo u stavci novac, stavka HRK zasebno pa piše jedna cifra u kunama, a u stavci euro, opet piše druga cifra u kunama???

Display More

ma nemogu dokucit cemu uopce sluzi ta stavka novac s HR i eruima a pokazuje razlicito.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • January 3, 2023 at 3:21 PM
    Quote from emil
    Quote from Junius

ma nemogu dokucit cemu uopce sluzi ta stavka novac s HR i eruima a pokazuje razlicito.

pa opet još jedna greška i opet se svi prave da ne vide i čekaju da netko drugi riješi...znači i tebi je ista stuacija za EUR IHRK,a dva različita iznosa u HRK ???

Ovo ću ja ujutro prijavit, ne beri brigu.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • January 3, 2023 at 3:24 PM

ma ja sam to vec prijavio.

meni ne ide u glavu cemu uopce tamo stoje kune. em pise krivo . em ih ni ne zbraja u konacnici. em kune vise ne postoje. cemu uopce postoji taj red kune u NOVAC kad u koloni EURI ionako pise kolko je to kuna?

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • January 3, 2023 at 3:26 PM
    Quote from emil

meni ne ide u glavu cemu uopce tamo stoje kune. em pise krivo . em ih ni ne zbraja u konacnici. em kune vise ne postoje. cemu uopce postoji taj red kune u NOVAC kad u koloni EURI ionako pise kolko je to kuna?

Hehe poslat će te kvragu. To se pojavilo jučer oko podne..to im je neki studoš IT-evac radio. Meni je +/-2% razlika između dva računa.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 3, 2023 at 3:35 PM
    Quote from emil

mislim da moraju iskazivati tako, jer iduća dva tjedna su ključna, valjda radi lakše orijentacije korisnika, kojima je iznos u kunama ostao vjerojatno u memoriji, ali to ne znači da ga mogu pogrešno iskazivati

evo, ako ćete uzeti godišnji u prvom mjesecu :)

Zakon o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj - Zakon.hr

"Razdoblje dvojnog optjecaja započeti će danom uvođenja eura i
    trajati će 2 tjedna (započinje 01.01.20223. u 00:00 te traje zaključno do 14.01.2023. u 24:00). Dvojni
    optjecaj podrazumijeva period u kojem se prilikom transakcija gotovim novcem istodobno koristi euro i
    kuna kao zakonsko sredstvo plaćanja, odnosno tijekom tog razdoblja u optjecaju će se nalaziti istodobno
    i euro i kuna.
    Poslovni subjekti imaju obvezu dvojnog iskazivanja cijena isključivo prema potrošačima u Republici
    Hrvatskoj te su obvezni cijene roba i usluga iskazivati na jasan, čitljiv, vidljiv i lako uočljiv način u euru i
    kuni i sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje i uz obvezno isticanje fiksnog tečaja
    konverzije"

• xdado
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    125
    • January 3, 2023 at 3:54 PM

Koje gledalice omogućavaju unos u frakcijama eurocenta, upravo je prošlo 1000 komada VART po 0,545 eura. Koliko vidim po režimu pomaka cijena to bi kao trebalo biti moguće, ali mi Erste to ne omogućava... A sada vidim da Hita to omogućava, ali sam izvukao sve sa njih kada su digli naknade... Ali opet se u gledalici vidi bid/ask i promet samo na dvije decimale pa je malo čudno.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • January 3, 2023 at 3:55 PM
    Quote from xdado

Koje gledalice omogućavaju unos u frakcijama eurocenta, upravo je prošlo 1000 komada VART po 0,545 eura. Koliko vidim po režimu pomaka cijena to bi kao trebalo biti moguće, ali mi Erste to ne omogućava...

Javi im da ažuriraju novi režim pomaka cijene...ne košta te ništa pitati.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 3, 2023 at 4:04 PM
    Quote from xdado

Koje gledalice omogućavaju unos u frakcijama eurocenta, upravo je prošlo 1000 komada VART po 0,545 eura. Koliko vidim po režimu pomaka cijena to bi kao trebalo biti moguće, ali mi Erste to ne omogućava... A sada vidim da Hita to omogućava, ali sam izvukao sve sa njih kada su digli naknade... Ali opet se u gledalici vidi bid/ask i promet samo na dvije decimale pa je malo čudno.

kod Vart nešto ne valja, i sada imaju dvije količine na cijeni 0,55 a razdvojene, nešto se pobrkalo, valjda se pregrijalo od prometa :)

• xdado
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    125
    • January 3, 2023 at 4:13 PM
    Quote from Moller
    Quote from xdado

kod Vart nešto ne valja, i sada imaju dvije količine na cijeni 0,55 a razdvojene, nešto se pobrkalo, valjda se pregrijalo od prometa :)

Nije, u biti valja samo se to niti na hiti niti na erste ne vidi ispravno. Jedino na stranicama ZSE je pisalo točno. Bilo je na prodaji 1000 komada po 0,55, onda je netko stavio na bid 1000 komada po 0,55 i dok je trajala dražba sam ja ubacio 250 po 0,54 i još netko 1000 po 0,545 i prošlo je mojih 250 i još 750 po 0,545, i ostao je netaknut nalog po 0,55 na prodaji i načeti 0,545 na kojega je netko još dodao.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 3, 2023 at 4:15 PM
    Quote from xdado
    Quote from Moller

Nije, u biti valja samo se to niti na hiti niti na erste ne vidi ispravno. Jedino na stranicama ZSE je pisalo točno. Bilo je na prodaji 1000 komada po 0,55, onda je netko stavio na bid 1000 komada po 0,55 i dok je trajala dražba sam ja ubacio 250 po 0,54 i još netko 1000 po 0,545 i prošlo je mojih 250 i još 750 po 0,545, i ostao je netaknut nalog po 0,55 na prodaji i načeti 0,545 na kojega je netko još dodao.

onda je ok, ali je ta ova naloga vidim na 0,55 a jedan je očito na 0,545

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • January 3, 2023 at 4:22 PM
    Quote from Moller

onda je ok, ali je ta ova naloga vidim na 0,55 a jedan je očito na 0,545

Tocno to.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Koliko je meni poznato niti jedan maloprodajni broker u HR osim HITE ne nudi zadavanje naloga ispod nominalne valute. Sigurno nije islo sa pola lipe na kunama, pa pretpostavljam da nece ici ni sa pola centa na eurima.

To nije problem sa Xetrom jer ona podrzava i frakcije centa. Problem je samo sa implementacijom korisnickog sucelja izmedju krajnjeg korisnika i Xetrinog APIa koji je u domeni brokera. A njih boli ona stvar.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • January 4, 2023 at 10:19 AM
    Quote from emil
    Quote from Junius

evo rijeseno-

maknuli su taj drugi red gdje su bile kune. ne znam sto su ga uopce stavljali kad i u prvom redu gdje su euri pise koliko je to kuna.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • January 11, 2023 at 12:07 PM
    Quote from emil
    Quote from emil

evo rijeseno-

maknuli su taj drugi red gdje su bile kune. ne znam sto su ga uopce stavljali kad i u prvom redu gdje su euri pise koliko je to kuna.

Reklamirao neke stvari iz erste broker aplikacije, kaže da zna za te bugove, ali da ne mogu napraviti ništa...ukratko, kaže mi da je u pripremni nova aplikacija sa dodatnim funkcionalnostima. Sad jel ovo rekla da me primiri ili je to istina, nemam pojma.

accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • January 11, 2023 at 12:18 PM

nisu ni banke bolje... RBA i ZABA uopće nemaju pregled provedenih kunskih naloga, ako nisi kucao u predloške nemaš povijest

RBA je ostavila funkcionalnu staru aplikaciju i pazi ovo: ako provedeš nove EUR-ske naloge u staroj, nova aplikacija (e-banking) ih ne vidi ^^

to sve govorim za klasično desktop e-bankarstvo, kako je s m-bankingom ne znam

meni je nepraktično pregledavati naloge na mobitelu, mobitel bi trebao biti za leteća plaćanja kad si na putu i tak

strašno koji amaterizam!

a koliko su ono imali vremena za pripremu?

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • January 11, 2023 at 3:49 PM
    Quote from Junius
    Quote from emil

evo rijeseno-

Reklamirao neke stvari iz erste broker aplikacije, kaže da zna za te bugove, ali da ne mogu napraviti ništa...ukratko, kaže mi da je u pripremni nova aplikacija sa dodatnim funkcionalnostima. Sad jel ovo rekla da me primiri ili je to istina, nemam pojma.

ufff toga se i bojim. na ovu sam se naviko. sad kad nam stave novu verziju s novim mogucnostima mogu si samo mislit sto sve nece radit na njoj kad nisu znali ni kune u eure prebait kak spada .

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • January 11, 2023 at 7:31 PM

Kolega Emile za početak bi trebali napraviti propisnu aplikaciju za mobitel, pa da sve može stati na ekran dijagonale 6-7 inča.

EDIT: meni bi pasalo npr. da možemo zadavati i opozivati naloge i van radnog vremena burze...nadam se da to budu ubacili u novu aplikaciju.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 4, 2025 at 8:41 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      913k
      2k
    3. KitoLovac

June 4, 2025 at 8:41 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 4, 2025 at 7:36 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      841k
      1.9k
    3. misterno

June 4, 2025 at 7:36 PM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 32

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 4, 2025 at 4:38 PM
    2. Odgovora
      32
      Pregleda
      17k
      32
    3. bluelionZG

June 4, 2025 at 4:38 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 4, 2025 at 4:34 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. All

June 4, 2025 at 4:34 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 4, 2025 at 1:50 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

June 4, 2025 at 1:50 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

KitoLovac June 4, 2025 at 8:41 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant June 4, 2025 at 1:50 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM
  • LKPC (Luka Ploče d.d.)

umalo June 3, 2025 at 1:53 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac June 3, 2025 at 11:18 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM

Popularne Teme

• Porez na kapitalnu dobit

456 Replies, 4 years ago
  • Brokeri i brokerske naknade

389 Replies, 5 years ago
  • Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

289 Replies, 5 years ago
  • Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

244 Replies, 5 years ago
  • Darovni ugovor za prijenos vrijednosnih papira

22 Replies, A year ago