Bog djeluje na čudesne načine. Evo primjera ,ovo je sve krenula na poslovnom. Bilo je love ,vrtile se svakakve kombinacije...onda je došla 2008 svi su dosta izgubili...ali kad su se rane zslječile već se vidio taj jedan pomak u pisanju. Pa ne došao taj Agrokor ,e ti se već vidila socijalizacija na višoj razini obzirom da su svi bili veliki,imali puno znanja imali puno novaca...ali imali možda i malo preveliki ego... Od tada se burza teško oporavlja ,ljudi sve manje zarađuju ali se vidi da postaju značajno bolji ljudi. Otvaraju se teme koje se nikad nebi otvorile da se stvari nisu spustile u "normalu"... Ako čovjek je slojeviti i kompleks na o biće a je onda je ovo kvantni skok u razmišljanju,ponašanju...
Religija
-
-
-
Bog djeluje na čudesne načine. Evo primjera ,ovo je sve krenula na poslovnom. Bilo je love ,vrtile se svakakve kombinacije...onda je došla 2008 svi su dosta izgubili...ali kad su se rane zslječile već se vidio taj jedan pomak u pisanju. Pa ne došao taj Agrokor ,e ti se već vidila socijalizacija na višoj razini obzirom da su svi bili veliki,imali puno znanja imali puno novaca...ali imali možda i malo preveliki ego... Od tada se burza teško oporavlja ,ljudi sve manje zarađuju ali se vidi da postaju značajno bolji ljudi. Otvaraju se teme koje se nikad nebi otvorile da se stvari nisu spustile u "normalu"... Ako čovjek je slojeviti i kompleks na o biće a je onda je ovo kvantni skok u razmišljanju,ponašanju...
Zašto Bog dopušta čudesne pljačke na ZSE bez da kažnjava zločeste ljude koji ih počinjavaju ?
-
Malo da se tema potpali, bez malicioznih konotacija
-
Zašto Bog dopušta čudesne pljačke na ZSE bez da kažnjava zločeste ljude koji ih počinjavaju ?
Nije to baš tako. Mnogi ljudi koji su prisutni u Hrvatskoj javnosti su u velikim problemima. O tome se ne priča jer su utjecajni,jer su potrebni nekima pa ih se drži nedodirljivima... Bog je dao čovjeku slobodu ,jadan je i sitan onaj tko ju je zlouporabbio. Kad jednom prodaš dušu nečastivom iz toga se teško izlazi.. ovi koji su Hrvatsku predali ,ja im nebi bio u koži
-
Srpska pravoslavna crkva je institucija kroz koju neko izuzetno utjecajan ostvaruje razne geopolitičke i političke rabote. Oni su se na neki čudan način osnovali ili dobili neku svoju autokefalnost i sad oni zidaju svoju priču na neki jako čudan način. Koliko je meni poznato niti 10 posto pravislavaca u srbiji nije kršteno. To je očito jedna od agendi . Pa se naravno mogu proizvesti i ovakvi ljudi i njihovi preci. Da imaju duhovnosti ( ne govorim da su vjernici ) milimetar to nebi niti rekli. Najmanja crkva,najmanja župa u RH svaki dan nahrani desetke gladnih,utješi desetke umornih,skupi mlade koji su u potrebi i nastojanju.... Nemože se izmjeriti doprinos kao institucije. Naravno da u vrhu ima svega i da nebi trebali kupovati dobre aute,morali bi se više krotiti..ali netreba niti nasjedati niti na ovakve likove...
-
Srpska pravoslavna crkva je institucija kroz koju neko izuzetno utjecajan ostvaruje razne geopolitičke i političke rabote. Oni su se na neki čudan način osnovali ili dobili neku svoju autokefalnost i sad oni zidaju svoju priču na neki jako čudan način. Koliko je meni poznato niti 10 posto pravislavaca u srbiji nije kršteno. To je očito jedna od agendi . Pa se naravno mogu proizvesti i ovakvi ljudi i njihovi preci. Da imaju duhovnosti ( ne govorim da su vjernici ) milimetar to nebi niti rekli. Najmanja crkva,najmanja župa u RH svaki dan nahrani desetke gladnih,utješi desetke umornih,skupi mlade koji su u potrebi i nastojanju.... Nemože se izmjeriti doprinos kao institucije. Naravno da u vrhu ima svega i da nebi trebali kupovati dobre aute,morali bi se više krotiti..ali netreba niti nasjedati niti na ovakve likove...
Mijenja li što na meritumu priče da je stric od Antonije Pušića bio katolički pop?
-
Mijenja li što na meritumu priče da je stric od Antonije Pušića bio katolički pop?
U principu ne. Samo dodatno naglašava ono što sam rekao. Isto kao što većina viskopozicioniranih kadrova ( hrvata ) u jna ili podslužbi nije prešla na hrvatsku stranu kad je počeo domovinski rat. Znate li da je Vojislav šešelj vrlo vjerojatno hrvat? Nažalost kroz povijest jako puno prevara na hrvatski narod je izvedeno baš preko hrvata i njihove naivnosti. To Vam je školski primjer kako djeluje sotona,tamo gdje su najveći izazovi i najveće kušnje tamo su napadi najveći. Tako takav čovjek može iskoristiti svoju popularnost na ovakav način i reći svećenik ovo,crkva ono a raja je ionako u debeloj duhovnoj krizi i to im dođe kao duhovna hrana . Znači pila naopako. Gdje je počela Francuska revolucija? Pa u najkatoličkijoj zemlji Europe do tada... A što se tiče kompletne estrade koja korjene vuče iz juge treba ipak pričekati da se otvore arhivi ,tada će se mnogi iznenaditi kako su pojedine rock grupe i dijelovi estrade postali popularni,od koga su dobivali novce, pod čijom ingerencijom su bili...
-
kolega, opak si! za šešelja sam znao.. ima ih još...kadijević, strugar, pa onaj crnogorac iz mornarice.... a o estradi sam samo davno nešto načuo... podijelite slobodno!
-
kolega, opak si! za šešelja sam znao.. ima ih još...kadijević, strugar, pa onaj crnogorac iz mornarice.... a o estradi sam samo davno nešto načuo... podijelite slobodno!
Mislim da nije dobro sve reći jer je istina zaista strašna ,a kad bi se sve reklo crno na bijelo to bi bila uvertira za nove velike sukobe. Mislim da Hrvatski narod ( a tu spadaju srbi,muslimani...svi koji se osjećeju politički hrvati ) treba pripremiti kroz istinu i znanje za budućnost. Kojim tempom? tu nemam dovoljno mudrosti.. Oni su napislai sve knjige, uveli svoje školske obrazovne programe.. Sad zamislite proces kada se otvore arhivi i istina ispade sasvim drugačija...Svi današnji problemi tipa iseljavanje, nezadovoljstvo politikom,životom...su aktualni več sigurno 400 godina. Ali uvjek dežurne elite drže Hrvatsku na novom početku, na optuženičkoj klupi,u neznanju... Neki dan je u Brezovici Plenković spomenuo blagopokojnog Alozija Stepinca ,počeli su mu fućkat i čulo se iz publike da su ga ( Stepinca ) poslali u materinu... onda znate tko je sa druge strane... Oni još uvjek drže sve institucije... Hrvatski narod je po mom dubokom uvjerenju Božiji narod i kad dođe vrijeme mislim da će nam na neki način biti pokazan naš put..
-
U kojem ste vi to fantasy filmu bbkk0000.?
Vi i slični koji love duhove prošlosti ste jedan od razlog zašto se ovdje ništa ne mjenja. Dakle godine 2021, to bi bilo 30 god iza one države kojoj nećemo izreći ime, Božji narod Hrvati potlačeni, sve više manje kriv jugomentalitet, pa potmci (valjda) udbe koji urotuju, pa onda red hvalisanja katoličke crkve... Veselo je na vašim okupljanjima Opus deia i čega sve ne, to bi trebali snimit i stavite nam da se smijemo, barem nama izvan tih kružoka.
I daj budite bar jednom iskreni i recite da želite Bozanića ili nekog biskupa za premijera.
-
-
U kojem ste vi to fantasy filmu bbkk0000.?
Vi i slični koji love duhove prošlosti ste jedan od razlog zašto se ovdje ništa ne mjenja. Dakle godine 2021, to bi bilo 30 god iza one države kojoj nećemo izreći ime, Božji narod Hrvati potlačeni, sve više manje kriv jugomentalitet, pa potmci (valjda) udbe koji urotuju, pa onda red hvalisanja katoličke crkve... Veselo je na vašim okupljanjima Opus deia i čega sve ne, to bi trebali snimit i stavite nam da se smijemo, barem nama izvan tih kružoka.
I daj budite bar jednom iskreni i recite da želite Bozanića ili nekog biskupa za premijera.
Moj film je hrvatski povjesni, kulturoški , katolički svjetonazor. Što sam bez fige u đepu napisao. Mislim da bi bilo pošteno da Vi napišete kojem Vi stadu pripadate? Hrvati su pogaženi u puno većim kuhinjama od jugoistoka EU. E kad bi ljudi blizu izvorne katoličke crkve bili blizu utjecaja... Kada bi Vi vidjeli ljepotu vjere ..ono što kažu navijači you never walk alone...e ovo Vam je isto to ali na daleko većoj razini... Niti ne sanjatee za što ste zakinuti
-
Dok nam djeca pohađaju 12 godina vjeronauk po 2 sata tjedno plus crkveni, a nisu upoznata sa temeljnim načinom funkcioniranja modernog društva više od ove klijentelističko koruptivne banana države ni u budućnosti ne možemo očekivati pomake ka normalnijemu.
Što Vam smeta vjronauk, što je loše u njemu nabrojite.
Otiđi na Face na grupu Ateisti i agnostici Hrvatske. Bude ti malo jasnije.
Dok nam djeca pohađaju 12 godina vjeronauk po 2 sata tjedno plus crkveni, a nisu upoznata sa temeljnim načinom funkcioniranja modernog društva...
- potpuno krivo govorite o ovome problemu.
- moje je mišljenje da menageri MDKA nisu pohađali vjeronauk.
- jer da su pohađali vjeronauk barem bi morali znati temeljni način funkcioniranja odnosno deset Božjih zapovjedi.
- dvije od tih 10 zapovjedi su:
- ne ukradi !
- ne poželi nikakve tuđe stvari !
- velik problem ove države je što velika većina političara na vlasti nije pohađala vjeronauk.
Kad na TV-u otkrivaju i objelodanjuju nekakve lopine, što je lopina veća, veći je križ na zidu iza njegove glave. Što je lopina veća, više je boga u njegovim ustima. Ovi što se srame koliko nemaju i njemu slični, ne kunu se u ateizam, nego u svoju veliku vjeru.
-
Što Vam smeta vjronauk, što je loše u njemu nabrojite.
Otiđi na Face na grupu Ateisti i agnostici Hrvatske. Bude ti malo jasnije.
- potpuno krivo govorite o ovome problemu.
- moje je mišljenje da menageri MDKA nisu pohađali vjeronauk.
- jer da su pohađali vjeronauk barem bi morali znati temeljni način funkcioniranja odnosno deset Božjih zapovjedi.
- dvije od tih 10 zapovjedi su:
- ne ukradi !
- ne poželi nikakve tuđe stvari !
- velik problem ove države je što velika većina političara na vlasti nije pohađala vjeronauk.
Kad na TV-u otkrivaju i objelodanjuju nekakve lopine, što je lopina veća, veći je križ na zidu iza njegove glave. Što je lopina veća, više je boga u njegovim ustima. Ovi što se srame koliko nemaju i njemu slični, ne kunu se u ateizam, nego u svoju veliku vjeru.
Bojim se da oni križ imaju samo zato jer može dragog Boga da ih ne ulove...
-
Oprostite ali ne znam kaj bi rekao na vecinu gore napisanog
Zanima me koliko ljudi u rh zna svoje korjene ?
recimo samo pradjeda, prabaka ili pra pra djeda i pra pra baka ?
mislim da bi se iz postovanja prema njima puno manje oprostite na izrazu kur...i.
Nebitno dal se radi o vjeri ili pripadnosti plemenu Hrvata, srba ili cega vec.
Kaj znaci bit Hrvat ? imam frenda iz osnovne skole , srbin " orginal" dragovoljac, ranjavan, a roditelji
iz juzne srbije dosli u Zagreb 1968 godine. S njim imam recimo vise zajednickog nego sa nekim bosancem hrvatom ili rumunjom hrvatom.
dal cemo pricat o kulturi, glazbi, sportu ....
Evo ja na primjer , u meni kola krv njemaca, austrijanca, zidova i hrvata, a najvjerojatnije i francuske krvi ali nije do kraja istrazeno ( radi se o francuskim placenicima koji su dosli u austriju ) .
Kojoj onda vjeri ja pripadam ? protestantskoj, katolickoj ili zidovskoj ?
Osjecam se hrvatom, ali samo zato kaj sam ovdje rodjen, da sam rodjen u Austriji , osjecao bi se austrijancem
a postovanja imam prema svim mojim precima.
Mislim da je vjera stvar svakog osobno ( bez obzira dal vjeruje u nekog gore ili ne ) ali nametat vjeru i radit budale od onih koji ne vjeruju je
krajnje blesavo da ne upotrijebim neku ruzniju rijec.
-
A zašto mislite da Vam nekto nameće vjeru? Ja sam iznio svoj svjetonazorski stav. Uz dužno poštovanje prema svima primjećujem da kada se iznese svoj svjetonazorski stav koji je blizu vjere nastane nevjerojata halabuka. A kada čovjek priča o nekim drugim temama i izreče zapravo velike gadosti svi se smiju i nitko nema potrebu reagirati . Ako sam ja vjernik i smatram to jako bitnim dijelom života zašto to nebi rekao i drugima pa se i oni možda nađu u tome? Moja ideja je plemenita i transparentna, nikako podvala...
-
Ali i moja ideja je plemenita , transparentna i nikako podvala, da bog ne postoji i da je vjera jedna velika laz koju nam serviraju od kada postoje ljudi .
Ne kazem da nije lose da covjek vjeruje u nesto ako mu je zbog toga u teskim trenucima lakse .
Ne mogu vjerovat da se jednom ribom moze nahranit tisuce ljudi, da se moze hodat po vodi, da se moze more rastvorit, da cu ako napravim to i to zavrsit sa koliko vec djevica u raju jer sam evo nevjernike ubio ili sta vec.
Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je ljudi kroz povijest a i dan danas izgubilo zivot ili je raseljeno zbog vjere . Bas bi me zanimale brojke
Pocevsi od krizarskih ratova, do muslimanskih osvajanja...
Mislim da je vjeri mjesto u kuci a ne na ulicama , forumima politici ( pogotovo ne u politici ) .
-
Ali i moja ideja je plemenita , transparentna i nikako podvala, da bog ne postoji i da je vjera jedna velika laz koju nam serviraju od kada postoje ljudi .
Ne kazem da nije lose da covjek vjeruje u nesto ako mu je zbog toga u teskim trenucima lakse .
Ne mogu vjerovat da se jednom ribom moze nahranit tisuce ljudi, da se moze hodat po vodi, da se moze more rastvorit, da cu ako napravim to i to zavrsit sa koliko vec djevica u raju jer sam evo nevjernike ubio ili sta vec.
Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je ljudi kroz povijest a i dan danas izgubilo zivot ili je raseljeno zbog vjere . Bas bi me zanimale brojke
Pocevsi od krizarskih ratova, do muslimanskih osvajanja...
Mislim da je vjeri mjesto u kuci a ne na ulicama , forumima politici ( pogotovo ne u politici ) .
I Ovo što ste napisali je ok. To je Vaš svjetonazorski stav i tu se ne može ništa prigovoriti. Što se tiče tih "križarskih" ratova i ja bi volio vidjeti o čemu se radi. Imam svoj mišljenje. Žao mi je što je Vatikan tek prije koju godinu izbacio malu seriju knjiga sa njima njihovim osvrtom o tome. Možda bi trebali imati više hrabrosti. Ako su pogriješili treba reći ali isto tako ako su prema njima zgriješili treba reći. A ovo što mislite da da ste "neutralni" tu se vrate. Svaki čovjek je u službi nečega samo to ne razumije. Tu o je jedan od razloga zašto sam sve napisao na ovoj temi... Shvatiti ćete obožavati na pravom način kada tada... I da se nadoveže na Vaš post prije. . Svaki čovjek koji se osjeća Hrvatom bio on Srbin,Musliman je kao da je Hrvat. Pogledajte Predraga Mišića Peđu, Srbin po nacionalnosti... Samo on odgovara Pupovcu as to mediji ne prenose. Čovjek je bio u ratnu u Vukovaru,u logorima po Srbiji... Takvom čovjeku ne može nitko prigovoriti..
-
A zašto mislite da Vam nekto nameće vjeru? Ja sam iznio svoj svjetonazorski stav. Uz dužno poštovanje prema svima primjećujem da kada se iznese svoj svjetonazorski stav koji je blizu vjere nastane nevjerojata halabuka. A kada čovjek priča o nekim drugim temama i izreče zapravo velike gadosti svi se smiju i nitko nema potrebu reagirati . Ako sam ja vjernik i smatram to jako bitnim dijelom života zašto to nebi rekao i drugima pa se i oni možda nađu u tome? Moja ideja je plemenita i transparentna, nikako podvala...
Ajd obuci majicu sa natpisom "Bog je velik" i prošeći ulicama svoga grada ili sela. Obuci majicu "Nema boga, on je prevara", pa napravi isto, da te vidim kako ćeš proći.
-
Ajd obuci majicu sa natpisom "Bog je velik" i prošeći ulicama svoga grada ili sela. Obuci majicu "Nema boga, on je prevara", pa napravi isto, da te vidim kako ćeš proći.
obukao sam "Bog je velik" i puno ljudi me zavoli me počelo poštovati... Upoznao sam nove bolje ljude ...
-
Lizači oltara nisu bolji ljudi od ateista ili blasfemičara. Ako si dobar samo zato jer se bojiš nekakvog izmišljenog pakla, onda si zapravo bijednik, mizerija. Ako si dobar, bez da ideš u crkvu da ti se tamo nečim prijeti, onda si pravi čovjek.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner