Ne vidim temu za Čateks CTKS pa me zanima kakve su njihove dionice?
CTKS (ČATEKS d.d.)
-
-
-
Zašto je vrijednost dionice toliko niska?
-
Vrijednost je niska jer nisu prepoznati na tržištu poput dalekovoda ili đure. I branša nije baš atraktivna i gubitaška prošlost im je negativna reklama. Po mojoj prosudbi, iako nemam baš neke inside informacije ovo mi izgleda kao novi Pevec. Ambiciozan i sposoban direktor koji i sam ima popriličan udio u vlasništvu. S obzirom na godine, vjerojatno je uzeo kredit da kupi toliku količinu što znači da vjeruje u budućnost. Ako nastave tako poslovati, a čini se da hoće jer su razvojni planovi ambiciozni krenut će i dividenda, a onda slijedi scenarij pevec. Problem je što nema baš puno dionica za kupit jer i radnici očito vjeruju u svijetlu budućnost.
-
Vrijednost je niska jer nisu prepoznati na tržištu poput dalekovoda ili đure. I branša nije baš atraktivna i gubitaška prošlost im je negativna reklama. Po mojoj prosudbi, iako nemam baš neke inside informacije ovo mi izgleda kao novi Pevec. Ambiciozan i sposoban direktor koji i sam ima popriličan udio u vlasništvu. S obzirom na godine, vjerojatno je uzeo kredit da kupi toliku količinu što znači da vjeruje u budućnost. Ako nastave tako poslovati, a čini se da hoće jer su razvojni planovi ambiciozni krenut će i dividenda, a onda slijedi scenarij pevec. Problem je što nema baš puno dionica za kupit jer i radnici očito vjeruju u svijetlu budućnost.
Zašto scenarij Pevec?
-
Pa mislim u pozitivnom smislu otključavanja vrijednosti i obilne dividende.
-
Davor Sabolić, predsjednik Uprave Čateksa: Upozoravao sam da će se dogoditi slučajevi Kotke i Orljave‘Strukturni problem ne može riješiti menadžment tvrtke. Strukturni problem mora netko drugi rješavati...‘novac.jutarnji.hr
Zanimljiv intevju.
Predsjednik veli da će za 2-3 godine moći opremati i velike vojske a to znaći samo jedno $$$$
-
Nakon naloga na 222, rupa od 60 kuna na prodaji? Biti će zanimljivo pratiti gdje će se to popuniti, ima nešto prometa u zadnje vrijeme, mogao bi biti jedan lijepi skok vrijednosti
-
Bojao sam se malo kakvo će biti izvješće obzirom na drastičan rast cijena sirovina, a i najave podizanja minimalne plaće su digle koji upitnik. Međutim, kako se vidi iz izvješća oni su već znatno podignuli plaće (kaže CEO prosječna 6.000 kn što uopće nije loše za tu branšu) i unatoč poskupljenja sirovina ostvarili solidan profit. Kad završe R&D na tim negorivim tkaninama mogla bi postati vrlo interesantna dionica, dotad strpljivo skupljanje na ovim razinama
-
Da, firma u kontinuitetu postiže zavidne rezultate, a dionica je jeftina. Ovdje treba biti strpljiv jer s takvim poslovanjem jednostavno moraš kad tad biti nagrađen. S vremenom će i dividenda, a onda će to biti sasvim druga cijena.
-
Vidim niz pozitivnih naznaka u Čateksu, pa i najavljivanje otkupa dionica za trezor, jer će po prognozama biti i dividende, zabrinjava me broj 1 dioničar koji je kupio Varteksov udio Investdex jer se vidi da ne diše zajedno sa Upravom, njegovi prijedlozi na GS nisu prihvaćeni, želio je naspram Uprave poništiti trezorske dionice i postaviti svoga člana NO. Zna li netko sa foruma nešto više o Investdex tko se krije iza te tvrtke.
-
-
Guglajući došao sam do gospođe iz financijske industrije. Nije ušla u NO jer su isti smanjili sa 5 na 3 člana, bi ti će zanimljivo pratiti daljnje događaje
-
Izašlo je FI, neka svatko izvlači svoje zaključke. Za mene katastrofalan Q1 sudeći po novčanim tokovima iz poslovnih aktivnosti, posebno ako se uzme u obzir da im još struja nije poskupila (nego tek u Q3 kako su naveli u godišnjem FI). S druge strane, vijest o poništavanju trezorskih dionica je pozitivna pa svakom svoje...
-
Istina, prvi kvartal je mogao je mogao biti i bolji. Barem su najave za drugi i treći kvartal dobre. Potpisali su novi ugvor s MORH-om, a piše i da očekuju novi posao za Latvijsku vojsku.
Čini mi se da bi oni mogli dosta profitirati zbog povećanje ulaganja europskih zemalja u vojsku u predstojećem razdoblju, s obzirom na rat u Ukrajini.
-
-
Zna li netko ovako na prvu, na što su lani potrošili 21 milijun za Capex? Nešto jednokratno ili tek početak nečeg većeg?
-
Nitko neće pa ću ti ja pokušat odgovorit.
Prošle godine su renovirali pogon za doradu kupili parionik i još neke strojeve.
Ove godine je najavljena izgradnja solarne elektrane jer im cijene struje nakon polovice godine lete u nebo (valjda puta 5).
I to je sve super, ulaže se u proizvodnju i jeftiniju energiju, ali ono što je mene natjeralo da rasprodam dionice je ulaganje u upravnu zgradu od cca 1 milion €.
Smatram da sada kada su cijene i materijala i građevinskih radova na plafonu nije vrijeme za takvu investiciju, a ako nisu znali kud bolje potrošiti tolike novce mogli su ih jednostavno dati dioničarima kroz dividendu.
-
Nije ni ta zgrada presudna jer to je ulaganje. Nešto se drugo u CTKS ocito događa obzirom da je dugogodišnji predsjednik uprave unovčio nedavno svoj ulog i očito će potražiti novi angazman odnosno posao. Cini se da firmom ovladava neka nova ekipa. Eh sad koliko je to dobro ili nije ne znam zaista. S jedne strane vjerojatno postoji prostor za razvoj poslovanja, al nema sumnja da će rastući troškovi energije i sirovina utjecati na profitabilnost i suočiti društvo sa mnogo vecim izazovima nego je to bila situacija do sada.
Znaci imamo nekih upitnika koji će vremenom donijeti valjda konkretne odgovore. Iz ove pozicije nije bas jasno da li je novi smjer i pravi smjer. To će se tek vidjeti.
-
Prodaja dionica predsjednika uprave dala je naslutiti današnju ostavku.
Čak je i nadzorni odbor dao ostavku.
Izgleda da tu je firmu preuzeo prvi dioničar zajedno sa fondom koji kupuje već duže vrijeme.
Velika je to šteta za firmu jer je predsjednik uprave bio dijete firme i dobro podigao firmu posljednjih godina.
Ne vjerujem da će nova ekipa niti približno dobro voditi firmu. Vjerojatno će je probati preprodati, ali mislim da imaju krivi tajming s obzirom na recesiju.
-
Piše da ima posla za Čateks.
I mene je strah tog poskupljenja struje, valjda će uspjet kroz cijenu outputa kompenzirat povećane troškove.
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun
November 22, 2024 at 7:29 PM
-