>1000k HRK s tendencijom ++
Zanima me da li vi to sve drzite na ZSE.
Cini mi se da to na ZSE nemate gdje okrenuti?
s polovicom može trejdati a drugu polovicu složiti jedan umjeren portfelj sačinjen od likviduša i teškaša ZSE-a...
>1000k HRK s tendencijom ++
Zanima me da li vi to sve drzite na ZSE.
Cini mi se da to na ZSE nemate gdje okrenuti?
s polovicom može trejdati a drugu polovicu složiti jedan umjeren portfelj sačinjen od likviduša i teškaša ZSE-a...
Zanimljivo mi je da imamo gotovo 25% milijunasa medu ljudima koji su do sada ispunili anketu. Nije lose za nasu burzu i na prvi pogled izgleda puno. Pa ipak ako okrenemo stvari obrnuto ispada da 75% anketiranih forumasa barata sa manje od milijun kuna portfelja. Kakvi su vasi komentari na ove rezultate? Jeste li ocekivali takvu razdiobu ili drugačiju?
očito ima puno milijunaša ali su dosta neaktivni.
Treba otvorit posebnu temu pod naslovom " Ko ima mali, a ko veliki? Čiji je Tehničar, a čiji Fundamentalac?"
Iznenadjen sam udjelom milijunasa, ako je to istina.
Prošla su zlatna vremena 2007 g kad si mogao biti milijunaš ,sada ako si u nekoj dobroj dionici strepiš da ne potone i evo panike.Toliko o milijunašima.
Prošla su zlatna vremena 2007 g kad si mogao biti milijunaš ,sada ako si u nekoj dobroj dionici strepiš da ne potone i evo panike.Toliko o milijunašima.
Koko, Koko, možda ovi (uzmimo u obzir i da su malo uljepšani) podaci malo pomognu
očito ima puno milijunaša ali su dosta neaktivni.
neaktivni koji prate forum .. čisto sumnjam.
25% milijunaša mi se čini netočan podatak za uzorak "malih" investitora.
na zse kronično fali likvidnosti pa tako i aktivnijih "teškaša".
ima dosta ljudi i sa par milja koji su se maknuli sa ZSE (osobno ih poznajem), a još će ih biti i više ukoliko se likvidnost ubrzo ne vrati
Zašto vam je milijun kuna puno?
Pa ima nas koji se dionicama "zabavljamo" preko 20 godina (ja i više od 25 g.).
Bilo bi čudno da u toliko godina nismo uspjeli skupiti/zaraditi barem milijun kn.
Mene čudi kako ovi sa malim iznosom slože neki koliko-toliko optimalan, diversificiran portfelj?
Ili se samo "kockaju" slijedeći savjete prekaljenih forumaša buregđija?
Bilo bi čudno da u toliko godina nismo uspjeli skupiti/zaraditi barem milijun kn.
Mene čudi kako ovi sa malim iznosom slože neki koliko-toliko optimalan, diversificiran portfelj?
dobro kažete, meni se samo jedna pozicija bliži tom iznosu, a na Agrokoru se moglo prišparati i više, tko se nije izlagao vjetrometini i p .....uz vjetar
Koko, Koko, možda ovi (uzmimo u obzir i da su malo uljepšani) podaci malo pomognu
ako gledaš CROBEX istina da je s 1600 i kusur porastao 2000 i kusur bodova. Izvješća pojedini firmi su fantastični ima koje su koma, dakle da ima veliki broj milijunaša čisto sumnjam ima oni koji su sve što su zaradili odnijeli Agrokor ,Kaštelanski staklenici i mnoge druge propale firme.
ako gledaš CROBEX istina da je s 1600 i kusur porastao 2000 i kusur bodova. Izvješća pojedini firmi su fantastični ima koje su koma, dakle da ima veliki broj milijunaša čisto sumnjam ima oni koji su sve što su zaradili odnijeli Agrokor ,Kaštelanski staklenici i mnoge druge propale firme.
uvijek svojoj djeci govorim, ako si nezaposlen, uvijek se prvo pitaj, zašto sam baš ja nezaposlen
Pa nije puno milijun kuna za burzovnog investitora ali ipak je odredena psiholoska granica. S obzirom na to sto pisu po raznim portalima u smislu koliko Hrvati investiraju u nekretnine, stednju, fondove ili u nista ispada da je to puno novaca samo u dionicama. Osim toga govorimo samo o ZSE bez kripta, stranih burzi i fondova.
Za ocekivati je da ljudi koji su u zoni 1000k+ imaju vjerojatno dobra i stabilna primanja, moguce jos i dodatnu nekretninu i slicno i da im to nije zadnja kuna s kojom raspolazu. Tako ja rezimiram ove rezultate.
Ja sam recimo puno više izložen na NJSE (Njuškalo štok eksčejnđ) nego na ZSE.
uvijek svojoj djeci govorim, ako si nezaposlen, uvijek se prvo pitaj, zašto sam baš ja nezaposlen
Zato što nema rođu,tatu, strinu ili člansku iskaznicu?......
PS za slabo plačene poslove to mu ne treba
Milion kuna možda zvuči puno, ali kad kažeš 150k EUR to i nije nije baš nešto.
Ne mogu se požaliti bilo je lijepi trenutaka uzeti poveću svotu novca ,a bome bilo je trenutaka kad je bilo bježi samo da spasiš ono što si uložio.
Evo mog porfelja, ipak je tema razotkrivamo portfelje.
JDOS | 9,52 % | ||
VLEN | 1,92 % | ||
CROS2 | 4,61 % | ||
MDKA | 36,87 % | ||
PVCM | 24,14 % | ||
SPNV | 1,10 % | ||
TSHC | 16,79 % | ||
CTKS | 5,05 % |
Nije milja puno već je po meni puno da 25% "malih" investitora ima preko milje na ZSE.
Postoje i druge klase imovine i druge burze ali milja samo na ZSE o tom se priča.
I sam sudjelujem na ZSE već 20tak godina uglavnom špekukativno sa iznimkom par zicera koji se kisele godinama.
Zato što nema rođu,tatu, strinu ili člansku iskaznicu?......
PS za slabo plačene poslove to mu ne treba
na sreću, od završetka škole niti jedan dan nisu bili nezaposleni, ali na žalost rade za strance, a ne za nas