Display MoreJa mislim da će u Splitu nabolje.
Prvo, Puljak nema toliko ogromno stranačkih kadrova koje mora uhljebiti, niti ga smatram da će vozit linijom manjeg otpora i ulazit u trule kompromise. Nije nimalo ni glup ni pohlepan, zasad neću više.
Drugo, zamjenici Kuzmanić i Ivošević jako dobro znaju stanje. Kuzmanić je stalno u privatnom sektoru IT, bio nadzor u Hajduku. Ivošević je upoznat bolje sa problemima i uzročno-posljedičnim vezama, siguran sam nego 99% hdza, sdpa ili bilo koje stranke.
Mnogo ljudi nepoznaje zakonske procedure, bojim se da bi županijska - državna vlast mogla otezat maksimalno neke projekte.
meni je jedino dobro šta je vijeće razmrvljeno, pa se ne može muljati ni da se oće, jer se tek onda neće ništa napraviti.
Puljak ne mora ništa drugo raditi nego nastaviti Oparine projekte i donit novi GUP usklađen sa strukom.
tu je onaj Masterplan dobra podloga na koju treba nadograditi i neku još malo moderniju viziju grada, pogotvo Sjeverne Luke koja ne može bit luka za rasute terete iz kojih sve praši po jadnom Vranjicu nego isključivo kontejnerska di to vlakovima šalješ dalje + naftni terminal zbog potreba INA-e u Solinu, a to će ipak morat riješit ministarstvo.
koliko su para dosad upucali u Rijeku, sad bi bilo vrime da i u drugi grad u državi napokon počnu ulagati u infrastrukturu.
šta se mene tiče, nek to onda daju Vujnovcu, Kinezima ili kome god oće, al tamo želin gledat pravu modernu teretnu luku, a ne zonu sumraka 🤷
Treba još dodat i rješavanje trajekte, micanjem aut kolodvora, i tako je ruglo, da bude isključivo za trajekte, tur brodove