1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Lokalni izbori 2021

• migra
  • May 16, 2021 at 11:51 PM
  • zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • May 31, 2021 at 8:06 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from KultLicnosti

Ja mislim da će u Splitu nabolje.

Prvo, Puljak nema toliko ogromno stranačkih kadrova koje mora uhljebiti, niti ga smatram da će vozit linijom manjeg otpora i ulazit u trule kompromise. Nije nimalo ni glup ni pohlepan, zasad neću više.

Drugo, zamjenici Kuzmanić i Ivošević jako dobro znaju stanje. Kuzmanić je stalno u privatnom sektoru IT, bio nadzor u Hajduku. Ivošević je upoznat bolje sa problemima i uzročno-posljedičnim vezama, siguran sam nego 99% hdza, sdpa ili bilo koje stranke.

Mnogo ljudi nepoznaje zakonske procedure, bojim se da bi županijska - državna vlast mogla otezat maksimalno neke projekte.

meni je jedino dobro šta je vijeće razmrvljeno, pa se ne može muljati ni da se oće, jer se tek onda neće ništa napraviti.

Puljak ne mora ništa drugo raditi nego nastaviti Oparine projekte i donit novi GUP usklađen sa strukom.

tu je onaj Masterplan dobra podloga na koju treba nadograditi i neku još malo moderniju viziju grada, pogotvo Sjeverne Luke koja ne može bit luka za rasute terete iz kojih sve praši po jadnom Vranjicu nego isključivo kontejnerska di to vlakovima šalješ dalje + naftni terminal zbog potreba INA-e u Solinu, a to će ipak morat riješit ministarstvo.

koliko su para dosad upucali u Rijeku, sad bi bilo vrime da i u drugi grad u državi napokon počnu ulagati u infrastrukturu.

šta se mene tiče, nek to onda daju Vujnovcu, Kinezima ili kome god oće, al tamo želin gledat pravu modernu teretnu luku, a ne zonu sumraka 🤷

Display More

Treba još dodat i rješavanje trajekte, micanjem aut kolodvora, i tako je ruglo, da bude isključivo za trajekte, tur brodove

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • May 31, 2021 at 8:36 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from KultLicnosti

Ja mislim da će u Splitu nabolje.

Prvo, Puljak nema toliko ogromno stranačkih kadrova koje mora uhljebiti, niti ga smatram da će vozit linijom manjeg otpora i ulazit u trule kompromise. Nije nimalo ni glup ni pohlepan, zasad neću više.

Drugo, zamjenici Kuzmanić i Ivošević jako dobro znaju stanje. Kuzmanić je stalno u privatnom sektoru IT, bio nadzor u Hajduku. Ivošević je upoznat bolje sa problemima i uzročno-posljedičnim vezama, siguran sam nego 99% hdza, sdpa ili bilo koje stranke.

Mnogo ljudi nepoznaje zakonske procedure, bojim se da bi županijska - državna vlast mogla otezat maksimalno neke projekte.

meni je jedino dobro šta je vijeće razmrvljeno, pa se ne može muljati ni da se oće, jer se tek onda neće ništa napraviti.

Puljak ne mora ništa drugo raditi nego nastaviti Oparine projekte i donit novi GUP usklađen sa strukom.

tu je onaj Masterplan dobra podloga na koju treba nadograditi i neku još malo moderniju viziju grada, pogotvo Sjeverne Luke koja ne može bit luka za rasute terete iz kojih sve praši po jadnom Vranjicu nego isključivo kontejnerska di to vlakovima šalješ dalje + naftni terminal zbog potreba INA-e u Solinu, a to će ipak morat riješit ministarstvo.

koliko su para dosad upucali u Rijeku, sad bi bilo vrime da i u drugi grad u državi napokon počnu ulagati u infrastrukturu.

šta se mene tiče, nek to onda daju Vujnovcu, Kinezima ili kome god oće, al tamo želin gledat pravu modernu teretnu luku, a ne zonu sumraka 🤷

Display More

Da, Split je dosta prostorno skučen i netreba otkrivat Higgsov bozon part.2.

Opara mi se zgadio kad se počelo predstavljat kao "uspjeh" prebacivanje Zagorskog puta u nadležnost Hrvatskih cesta.

Dakle grad nije stanju izgradit 600 metara ceste od nadvožnjaka Pujanke do Bauhausa 30 godina, pa prebacimo sve nekom drugom. ||

Ali za gore boldano treba pitat za mišljenje agilni HŽ, trebaš dobit dozvole, možda i studija utjecaja na okoliš ovisno šta se želi...

Nama to nije išlo niti sa bivšom vertikalnom Baldasar-Grčić. =O

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• Valeron
    Početnik
    Reakcija primljeno
    29
    • May 31, 2021 at 8:53 PM

Puljak nije nikakva razlika u odnosu na zagrebačku ekipu, kad je u pitanju politika.

Na stranu što je prof. fizike to mu nitko ne osporava. Zamislite sveučilišnog profesora fizike koji obilazi splitske vrtiće i predškolskoj djeci objašnjava kako Bog ne postoji. Na stranu osobno uvjerenje postoji li ili ne postoji, ali to jasno govori o kakvoj ekipi se radi. Mislim da slijedi mrcvarenje građana lgbtq...ideologijom, a bitne stvari će pričekati. Uz sve to, u gradskom vijeću je košmar i baš zbog toga vrlo vjerojatno novi izbori prije isteka mandata

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 31, 2021 at 9:29 PM

mislim da je više-manje sve o čemu pričamo u Masterplanu koji je radia naš čovik iz Toronta.

ako to može tako funkcionirat tamo, šta ne bi i ovdi.

Split je uvik bia lučki grad, prije smo imali i logističke gigante koji su cicikrepnuli.

nama to triba i imamo kadar koji to može.

sad kad je HDZ-ovce malo "zdrmalo", nek izvole Luku Split gurati kao svoj projekt ako oće opet doć na vlast + cestu Trogir - Omiš.

riješili su Osijek, Zadar, Šibenik, pa i Rijeku, koja ima 5 obilaznica, a nikad neće bit njihova.

očekujem da Plenki i Butković svako malo dolaze ovdi, al mislim da će prvo morat par glava odletit (Bačić i Sanader) i da će Anušić preuzet funkciju političkog tajnika.

ja samo znan da uz brodove Jadrolinije želin gledat i neke druge kako napokon uplovljavaju 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • June 9, 2021 at 12:42 PM

Evo, počinje zabava. Obustavljanje SVIH javnih nabava.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…nabave-20210609

S čim će brisat gu'icu? :)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 1 gost
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt