1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Lokalni izbori 2021

• migra
  • May 16, 2021 at 11:51 PM
  • migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 16, 2021 at 11:51 PM
    Quote from migra

novi vjetrovi pušu sa sjevera i juga,kumrovečka akademija i njihovi puleni crveni i plavi će biti pospremljeni u ropotarnicu povijesti već ovih dana,nastavak sljedi na sljedećim parlamentarnim izborima,svjetlo na kraju tunela je tu.

zelena je boja budućnosti,svijet ostaje na mladima,vrijeme je da oni uzmu uzde u svoje ruke za dobrobiti svih nas i budućih generacija.

živimo na bogom danom komadiću kugle zemaljske a po previše parametara smo na začelju.

izađimo na izbore i promjenimo stvari na bolje.

boldana najava je bila nekima smiješna,reklo bi se bilo im je nestvarno,nerealno pa rezimirajmo.

Zagreb

zeleno lijeva opcija MOŽEMO pobjednik u zagrebu kroz broj viječnika i izrazitu pobjedu u odnosu na druge stranke , za malo nedovoljno za gradonačelničku pobjedu već u prvom krugu ali vrlo izgledno da sljedi.

nezna se tko je veći gubitnik sdp ili hdz ,,obje stranke bez gradonačelničkog drugog kruga u Zg,nitko u prva 3 mjesta =O

i nije samo zg gdje su hdz i sdp ostvarili lošije rezultate.

Split

kažu poraženi da je pobijedila "vražja čestica" a pobijedila je znanost,obrazovanje,kultura,poštenje.....

pobijedila je lijeva građanska opcija koja želi drugačiju,bolju budućnost a Split je zaslužuje kako i cijela Hr.

ako ovo nije politička tektonika neviđena u novijoj povijesti koju smo i ovdje najavljivali što je :?:

svi gradovi zaslužuju bolju budućnost,izgledno da će svi oni koje nije sada zahvatila promjena vidjeti u vodećim,najvećim gradovima pozitivan primjer i da će iskoristiti sljedeću priliku na lokalnoj razini.

prije toga doći će i prilika za promjenom na nacinalnoj razini na koju će se preliti ovaj tsunami,krenuo je a to su prejake sile prirode.

nakon dugo godina opet svjetlo na kraju tunela.

ZSE će u nekoj budućnosti neizbježno osjetiti pozitivne posljedice ove političke tektonike.

neki će već sutra iskoristiti priliku da se pozicioniraju prije drugih,a neki će nekad kasnije,naravno neki neće nikad

sloboda izbora je zakon

p.s.

osobno ću otvoriti jednu od onih boca za posebne prilike

vidim dobar razlog ZA

rezime po investitorski

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 17, 2021 at 12:58 AM
    Quote from migra
    Quote from migra

novi vjetrovi pušu sa sjevera i juga,kumrovečka akademija i njihovi puleni crveni i plavi će biti pospremljeni u ropotarnicu povijesti već ovih dana,nastavak sljedi na sljedećim parlamentarnim izborima,svjetlo na kraju tunela je tu.

zelena je boja budućnosti,svijet ostaje na mladima,vrijeme je da oni uzmu uzde u svoje ruke za dobrobiti svih nas i budućih generacija.

živimo na bogom danom komadiću kugle zemaljske a po previše parametara smo na začelju.

izađimo na izbore i promjenimo stvari na bolje.

boldana najava je bila nekima smiješna,reklo bi se bilo im je nestvarno,nerealno pa rezimirajmo.

Zagreb

zeleno lijeva opcija MOŽEMO pobjednik u zagrebu kroz broj viječnika i izrazitu pobjedu u odnosu na druge stranke , za malo nedovoljno za gradonačelničku pobjedu već u prvom krugu ali vrlo izgledno da sljedi.

nezna se tko je veći gubitnik sdp ili hdz ,,obje stranke bez gradonačelničkog drugog kruga u Zg,nitko u prva 3 mjesta =O

Split

kažu poraženi da je pobijedila "vražja čestica" a pobijedila je znanost,obrazovanje,kultura,poštenje.....

pobijedila je lijeva građanska opcija koja želi drugačiju,bolju budućnost a Split je zaslužuje kako i cijela Hr.

ako ovo nije politička tektonika neviđena u novijoj povijesti koju smo i ovdje najavljivali što je :?:

svi gradovi zaslužuju bolju budućnost,izgledno da će svi oni koje nije sada zahvatila promjena vidjeti u vodećim,najvećim gradovima pozitivan primjer i da će iskoristiti sljedeću priliku na lokalnoj razini.

prije toga doći će i prilika za promjenom na nacinalnoj razini na koju će se preliti ovaj tsunami,krenuo je a to su prejake sile prirode.

ZSE će u nekoj budućnosti neizbježno osjetiti pozitivne posljedice ove političke tektonike.

neki će već sutra iskoristiti priliku da se pozicioniraju prije drugih,a neki će nekad kasnije,naravno neki neće nikad

sloboda izbora je zakon

p.s.

vidim dobar razlog ZA

rezime po investitorski

Display More

mislim da ti je seizmograf malo uranio.

prava tektonika će bit tek za koju godinu kad Plenki, nakon što natrpa džepove svojih stranačkih jataka parama iz fonda za "oporavak", pod pritiskom raznoraznih afera koje će isplivavati, ili da ostavku ili izgubi na izborima i preseli na mjesto nekog od povjerenika EU komisije.

neki značajni oporavak očekujem tek kad krenu pripreme za privatizaciju i PR "bombardiranje".

hvala Bogu da više nema nikakvih izbora (osim kotarskih) iduće 3 godine, pa političke teme možemo lagano preskočiti.

značajniji oporavak očekujem tek kad nas Ćaća 2.0 počne uvjetavati da je sudjelovanje u privatizacijama po multiplama preuzimanja izvrstan ulagački potez za male ulagače :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 17, 2021 at 3:45 AM

Da li je lokalni politički neuspjeh HDZ-a početak kraja anemičnog ?

U Zagrebu tek četvrti, Split je izgubio, Rijeku je izgubio, poraz u tri najveća grada. Dobio je samo načelnike i župane tamo gdje ima malo manje asfalta.

Čak i u Dalmaciji, Šibenski župan ozbiljno visi u drugom krugu, a ni Zadar više nije siguran, što je do nedavno bilo u potpunosti nezamislivo jer su to utvrde HDZ-a.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 17, 2021 at 7:23 AM
    Quote from Paulie

U Zagrebu tek četvrti, Split je izgubio, Rijeku je izgubio, poraz u tri najveća grada. Dobio je samo načelnike i župane tamo gdje ima malo manje asfalta.

Čak i u Dalmaciji, Šibenski župan ozbiljno visi u drugom krugu, a ni Zadar više nije siguran, što je do nedavno bilo u potpunosti nezamislivo jer su to utvrde HDZ-a.

pa nisu ludi da ga sada smijene, a pare iz fonda za "oporavak" još nisu u njihove džepove preselile.

nisu HDZ-ovci baš toliki mazohisti.

to će se uraditi tek kad im "kiki-riki sjedne" na račun.

al ovo za Dalmaciju mi je isto fenomen.

znači li to da će sad nas doli ove EU pare preskočiti ili će se sad više para sliti da idući put vrate vlast nazad? :/

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • May 17, 2021 at 8:01 AM
    Quote from Paulie

Po Plenkovicevom govoru kasno sinoć HDZ je i opet pobjednik lokalnih izbora. Čovjek je optimističan i zadovoljan rezultatima izbora. ^^

Ah, ta vražja percepcija i njegovi pokvareni radari. :D

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 17, 2021 at 8:22 AM

Plenki je duboko nesretan, ali ne smije HDZ-ovcima saopćiti da je car gol. Doduše ne razumijem ni onako premoćnu pobjedu Tomaševića, Možemo je jako lijevo i ne vidim baš da će njihovo socijalističko gledanje na stvari mnogo pomoći Zagrebu.

Hrvatska treba otvorenost tržištu, stimulaciju rada i kapitala, a ne obrnuto.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 17, 2021 at 8:29 AM
    Quote from Ledica

Po Plenkovicevom govoru kasno sinoć HDZ je i opet pobjednik lokalnih izbora. Čovjek je optimističan i zadovoljan rezultatima izbora. ^^

Ah, ta vražja percepcija i njegovi pokvareni radari. :D

pa naravno da je pobjednik.

ipak je on taj koji će raspoređivati kome će se udijeliti dio iz "korita" od 20 Mlrd. EUR.

HDZ-ovcima više nisu napete ove uhljeb službe di nešto treba i raditi (tipa Centri za socijalnu skrb), pa im sad, eto, tu odjednom fali kadra (inače, moja kolegica je tamo bila na stručnome, pa su je "šupirali", jer nije imala iskaznicu).

bolje otvoriti neku firmu i uzeti što ti "veliki vođa" udijeli.

sad će, više nego ikad, pritisak na "korito" biti ogroman.

ipak treba namiriti barem 250.000 nezasitnih usta (ovo je broj samo članova, a di je još rodbina).

ako išta mogu predvidjeti, to je da će broj novih HDZ-ovaca rasti otprilike kao broj zaraženih indijskim sojem :S

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 17, 2021 at 8:49 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from migra

Zagreb

Split

sloboda izbora je zakon

p.s.

vidim dobar razlog ZA

rezime po investitorski

Display More

mislim da ti je seizmograf malo uranio.

prava tektonika će bit tek za koju godinu kad Plenki, nakon što natrpa džepove svojih stranačkih jataka parama iz fonda za "oporavak", pod pritiskom raznoraznih afera koje će isplivavati, ili da ostavku ili izgubi na izborima i preseli na mjesto nekog od povjerenika EU komisije.

neki značajni oporavak očekujem tek kad krenu pripreme za privatizaciju i PR "bombardiranje".

hvala Bogu da više nema nikakvih izbora (osim kotarskih) iduće 3 godine, pa političke teme možemo lagano preskočiti.

značajniji oporavak očekujem tek kad nas Ćaća 2.0 počne uvjetavati da je sudjelovanje u privatizacijama po multiplama preuzimanja izvrstan ulagački potez za male ulagače :S

Display More

slažem se + da sam od onih koji najčešže malo "urane" i osobno tako i sam sebe ocijenjujem godinama,

često znam i dodati da držim malo ranije pozicioniranje bitno mudrijim izborom od malog kašnjenja. ;)

evo najnovijeg u nizu mojih primjera:

atpl siječanj 1xx moje viđenje svjetla na kraju tunela i izrazito bull prognoza

veljača 1xx

ožujak 1xx

travanj 1xx

svibanj 390

pa sada ako netko misli da mu je "uranjivanje" nešto loše za njega neka čeka sa zakašnjivanjem :saint:

šalu na stranu ali zaista to tako često ide.

da sam imao krist5alnu kuglu pričekao bi i ja travanja držao sam da mi nije mudro to pokušavati a....

evo sjećam se jednog legandarnog primjera:

neda mi se sada vaditi jer te godine lete pa ću izbjeći konkretno navođenje godina ali ZSE je pao na ponedjeljak prvig dana trgovanja

nakon objave dizanje hr rajtinga u investicijski =O :S

objava je bila u petak ,prako vikenda sam ispisao eseje,zradio mrtvačku glavu i...

par mjeseci kasnije stvari su došle na svoje mjesto značajnim rastom a oni koji nisu u taj pon kupovali su ispali....

zašto bi danas na ukazivanje svjetla na kraju tunela se kupovalo?

zar nije bolje kupovati po skuplje za koji dan,tjedan,mjesec?

ipak je ZSE poznata,potvrđena kao velika utvrda croatizmus pesimizmusa i craotizmus mazohizmusa :?:

:saint:

p.s.

rezime po investitorski neće izostati

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 17, 2021 at 9:12 AM

Zagreb je pao :(

Ali vidim da nas investitorski doktor migra slavi pobjedu socijalizma u Zagrebu pa mi sada vise nista nije jasno🙈

Samo se nadam da nam nece nacionalizirati Atpl😛

Edited once, last by Marielena: Merged a post created by Marielena into this post. (May 17, 2021 at 9:13 AM).

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 17, 2021 at 9:24 AM
    Quote from Marielena

Zagreb je pao :(

Ali vidim da nas investitorski doktor migra slavi pobjedu socijalizma u Zagrebu pa mi sada vise nista nije jasno🙈

Samo se nadam da nam nece nacionalizirati Atpl😛

oni koji žele ,misle da trebamo MOŽEMO "zelenije, pravednije, transparentnije, bolje,..."

imaju razloga za veseliti se svjetlu na kraju tunela.

zar bi se trebali veseliti ostanku na vlasti klijentelizmu koji desetljećima pustoši,pljačka i devastira naše gradove?

koji tjera mlade ljude da bježe sa kartom u jednom smjeru?

koji kroz svoje umrežene poluge stvara pravnu nesigurnost za građane.

ZA ZSE :?:

p.s.

nametanje pitanje socijalizma kao teme za raspravu je potpuno promašeno.

nemali broj kapitalističkih zemalja su više socijalističke od naše.

socijalizam kao tema se nameće od iste ekipe koja na priči o ustašama i partizanima pljačka i devastira HR desetljećima.

nisam dio te ekipe,ne želim biti i nikad ju neću podržavati.

veseli me činjenica da im se politički dani odbrojavaju.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 17, 2021 at 9:31 AM

Možemo je skoro pa ekstremno lijevo, njihov uspjeh na nacionalnom nivou bio bi katastrofa. Jeste svi zaboravili ovo ? Možemo je pogubna stranka za nas investitore.

Platforma Možemo! predlaže uvođenje progresivnijeg sustava s četiri stope i to: 15% na prvih 4.000 kn porezne osnovice, 20% na sljedećih 4.000 kn porezne osnovice, 30% na daljnjih 12.000 kn, te 40% na ostatak, tj. na dio porezne osnovice koji premašuje 20.000 kn.

Sandra Benčić je naglasila da bi porezom na dohodak trebalo po istim stopama oporezivati dohodak od kapitala i dohodak od imovine, koji se desetljećima u Hrvatskoj oporezuju po daleko nižim stopama od dohodaka od rada. “Kada bi uveli tzv. sintetički porez na dohodak, koji bi dohodak od rada, kapitala ili rentanja imovine oporezovao po istim, progresivnim stopama, onda bi daleko veći dio onih s niskim plaćama mogli potpuno osloboditi poreza i time im još značajnije povećati plaće”, istaknula je Benčić

https://www.nacional.hr/mozemo-predlaz…rez-na-dohodak/

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 17, 2021 at 9:38 AM

nisam od onih i koji misle da živimo u dovoljno,transparentnoj,poštenoj,tolerantnoj,zelenoj,uspješnoj.....

u državi u kojoj fukcionira gospodarstvo,tržište kapitala...

u kojoj mladi imaju svjetlu budućnost....

to je razlog mojeg odobravanja političkoj tektonici kojoj svjedočimo

držim,uvjeren sam da ćemo svi kao građani ali i investitori na svojoj koži u budućnosti osjetiti blagodati novih vjetrova.

rezime sljedi

p.s.

nije veliki problem dohvatiti kako nas svijet percipira,kako ns investitori svijeta percipiraju desetljećima....

i nije slučajno stanje na ZSE kakvo je.

od danas počinje vrijeme kada će nas gledati drugim očima,kao one koji će osim deklarativno i praktično transparetnije ,zelenije,poštenije,bolje....

pa ćemo i mi investitori u nekoj budućnosti osjetiti to na svojim novčanicima,pa će naša djeca imati manje razloga za bježanje sa kartom u jednom smjeru....

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • May 17, 2021 at 9:38 AM
    Quote from Paulie

Plenki je duboko nesretan, ali ne smije HDZ-ovcima saopćiti da je car gol. Doduše ne razumijem ni onako premoćnu pobjedu Tomaševića, Možemo je jako lijevo i ne vidim baš da će njihovo socijalističko gledanje na stvari mnogo pomoći Zagrebu.

Ja već odavno ne vidim nikakvu razliku između desnih i lijevih, svi su se stopili u jedno vrzino kolo, ta podjela je zastarjela i čini mi se da polako odlazi u ropotarnicu povijesti.

Vjerujem da dolaze nove podjele i da ćemo birati između nepoštenih i poštenih, nesposobnih i sposobnih, muljanja i transparentnosti u vođenju grada. .....

Ali vidjet ćemo što će nam ponuditi Tomašević i njegova ekipa , to je samo nada, a nade se često izjalove.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 17, 2021 at 9:41 AM
    Quote from Ledica
    Quote from Paulie

Ja već odavno ne vidim nikakvu razliku između desnih i lijevih, svi su se stopili u jedno vrzino kolo, ta podjela je zastarjela i čini mi se da polako odlazi u ropotarnicu povijesti.

Vjerujem da dolaze nove podjele i da ćemo birati između nepoštenih i poštenih, nesposobnih i sposobnih, muljanja i transparentnosti u vođenju grada. .....

Ali vidjet ćemo što će nam ponuditi Tomašević i njegova ekipa , to je samo nada, a nade se često izjalove.

Ideologiju uopće ne gledam, niti me ista interesira. Moji pojmovi lijevo su - više države i poreza, a desno - manje države i poreza.

Možemo ima opasne ideje gdje bi jednako oporezivao dividende, kapitalnu dobit i rad. Koji poduzetnik bi riskirao i ulagao vlastiti kapital da mu država otme 40-50% čiste dobiti. Možemo ne razumije da radnik ne ulaže i ne riskira svoj kapital.

Ukoliko stvari pođu po zlu radnik promijeni firmu, a poduzetnik gubi svu imovinu. Zato ne razumijem ovaku premoćnu pobijedu tih socijalista u ZG.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 17, 2021 at 9:51 AM

zar smo zaboravili koliki je broj stranih investitora otjeran je nije htio pristati na koruptivne obrasce?

koliko je to danas više djece koja su natjerana da sreću traže po svijetu?

koliki je broj dovoljno da shvatimo da su promjene od pitanja opstanka ovog naroda?

nikad u pivijesti većeg iseljavanja nije bilo?

bježe od nepravde,nesigurnosti za budućnost sebe i svoje djece?

od nemogućnosti utjecaja na budućnost?

tako je bilo do danas ujutro,od danas znaju da mogu uzeti stvari u svoje ruke.

bravo i nema predaje dok ovo ne postane država vrijedna ostanka a ne bježanja kao do sada.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 17, 2021 at 9:59 AM

Bilo kakvo poštenje tek treba dokazati. Većim porezima nećemo zadržati ljude u Hrvatskoj, upravo suprotno.

Vjerujem da je Zagrepčanima bilo mnogo bolje da su glasali za Fokus, koji je u Svetoj Nedjelji privukao veliku investiciju Rimca, a također i u Zagrebu obećao smanjivanje broja dužnosnika i prireza. Ništa od toga Možemo nije obećao, dapače vjerujem da će se broj dužnosnika dodatno povećati.

Živi bili pa vidjeli, vrijeme je najbolji sudac.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • May 17, 2021 at 10:11 AM

nekada sam bio zadrti ljevičar. uglavnom da ne duljim zahebo sam se. sad sam liberal ^^ al to nije u modi. U modi je socijal-populizam i koliko god mi je drago što su ovi klijentelisti u ZG popušili, toliko mi je slabo tko im na gradskoj a možda ubuduće svima nama na nacionalnoj razini dolazi na čelo. Sreća pa ćemo imati prilike 3 godine gledati što će raditi u ZG. Ne mogu vjerovati da se nakon raznih lješnjaka, oraha, laburista, živog morta, kokolakušića netko još uvijek pali na neke promjene. Ako treba i 101 puta glavom kroz zid? Kad ćete shvatiti da svi ovi koji ulaze u politiku ulaze samo za svoju guzicu i ništa više a ako netko i je iz moralnih i altruističnih pobuda ušao u politiku brzo ga stave na mjesto. Ne mpžeš ti mijenjati mentalitet čitavog naroda, mislim može se to ali dug je put do toga. Ide to nabolje ali imamo mi još posla.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 17, 2021 at 10:27 AM

naravno da tek treba prvo vidjeti rezultate ali ima ih nemalo i do sada,

ako mogu birati između onog tko ukazuje na veliku krađu na primjerice projektu sljemenska žičara i onih koji u njoj učestvuju ili je ne žele vidjeti ja biram prve.

do sada smo večinski birali ove druge pa smo sukrivci za postojeće stanje koje je daleko od onog kakvo je moglo biti.

moglo je daleko manje naše djece pobjeći iz ove države sa kartom u jednom smjeru.

neće se vratiti ali tu smo da se borimo da se to više ne događa.

plašenje babarogama "socijalizma" se služe oni kojima to ruši njihov način "poslovanja".

taj način je put u provaliju za cijeli narod,mladi ljudi su shvatili,odlučili na akciju,svjetlo na kraju tunela je tu.

svjesni toga dosadašnji gospodari sudbine i velike opasnosti za njih i oni će od danas postati transparentniji,pošteniji,bolji....

neće to oni postati jer vas vole već jer se boje a boje se jer MOŽEMO......

u svoje ime <3 zahvaljujem,mladima,aktivistima sadašnjice i budućnosti što će u nekoj budućnosti učiniti ovu držva dostojnu ostanka za mlade.

što će omogučiti opstanak a ne uništenje ovog naroda i države po dosadašnjim obrascima otimačine za povlaštenu kastu.

sa podjelom na vlastelu i kmetove u 21st kakva nam je servirana od ranih 90-tih kroz pretvorbu i privatizaciju ali sve ono drugo što je sljedilo.

tomašević,puljak,rimac,braća kutić....nastavite niz

želite da nas takvi vode u budućnosti ili

milanović,plenković,škoro,kerum......nastavite niz

što mislite da je bolje za vašu djecu,unuke.... :?: :?:

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 17, 2021 at 10:31 AM
    Quote from migra

plašenje babarogama "socijalizma" se služe oni kojima to ruši njihov način "poslovanja".

Ne razumijem o čemu vi pričate da budem iskren. To hoće li Možemo biti pošteno tek ćemo vidjeti, to tek moraju dokazati.

Sandra Benčić je naglasila da bi porezom na dohodak trebalo po istim stopama oporezivati dohodak od kapitala i dohodak od imovine.

Mene ovakve rečenice jako brinu, i ovime su dokazali da su u pogledu na tržište malo bolji od Radničke fronte jer nisu najavili konfiskacije iznad 700.000 kn gotovine. Nije ovo nikakvo plašanje "babarogama" nego su iz Možemo jasno naglasili svoja socijalistička gledišta na društvo.

Investitori i poduzetnici riskiraju svoj kapital, što se dokazalo na brojnim pušionima, i ne razumijem kako stopa oporezivanja nekog tko ulaže sav svoj kapital i nekog tko ne ulaže nikakav rizik može biti ista.

Ova stranka tržišno nije dobra za Hrvatsku na nacionalnom nivou jer bi donijeli katastrofalne tržišne poreze, a hoće li biti "pošteni", to ćemo tek vidjeti. Držim fige da budu, ali sam i tu skeptičan. Bilo je već do sada raznih spasitelja - Živi Zid, Kolakušić, Most, DP, pa nakon početnog entuzijazma podrška izblijedi.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 17, 2021 at 11:02 AM

Paulie@

svi koji povlače paralele most(projekt kaptola),kolakušić(osobni interes)živi zid (osoni interes) i MOŽEMO griješe jer ovo je sada aktivistički pokret svih mladih ljudi koji žele drugačiju HR,nije motivirano osobnim interesima već željom za opće dobro.

prepoznato je i sljedi preljevanje na nacionalnu razinu.

strah od "komunizma" je apsolutno neutemeljen,to je babaroga onih koji nemaju odgovor na "transparentnije,poštenije,bez kriminala,korupcije....."

koji to ne žele jer.....

činjenica da je za nacionalnu razinu,kako bi se ušlo u sabor bilo potrebno okupiti šareno društvo ALI

kao što vidimo dio je odbačen i prije lokanih izbora zar ne?

Peović radnička fronta je odbačena zar ne?

i ostali će se s vremenom samokorigirati ili sami sebe izbaciti jer više neće biti neophodni.

ne bojte se i ne silite se bojati "komunizma"

da smo se barem malo bojali klijentelizma,korupcije,kriminala nebi na stotine tisuća naše djece moralo pobjeći iz ove države.

mnogi neće svoje unuke vidjeti uživo radi toga,bojali su se pogrešnih stvari u životu.

p.s.

ovo se ozbiljno zahuktalo pa sam dužan:

nisam član MOŽEMO niti kaolicijskih partnera,nisam član nikad bio ničiji niti ću biti.

nisam simpatizer niti glasnogovornik bilo koje stranke,platforme....

ovo su isključivo razmišljanja i stavovi mene kao pojedinačnog glasača

DA,glasao sam ovaj puta za MOŽEMO jer želim promjene za sebe i one koji dolaze poslije nas.

naBiduAsku@

u pravu si,glasao sam za most jer sam htio promjena ,za živi zid,za kolakušića....

dobili su priliku i više neće isto vrijedi i za MOŽEMO ako ne ispune očekivanja.

nisam razočaran procesom glasanje već sretan jer je večina do sada od onih koji su me razočarali i bila kažnjena.

neznam za bolji način da se dođe do transparentnijeg,pravednijeg,boljeg društva....

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 11:33 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 11:33 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 11:33 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 1 gost
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt