Moller
5.10.2021 je bio promet 3896 mil kn ......1824.960 komada je proslo dionica Koke ....prosjecna cijena je bila 468kn dosta visoko
Malo ste pobrkali promet i količinu .3896 komada i promet 1,82 mil. kuna.
Moller
5.10.2021 je bio promet 3896 mil kn ......1824.960 komada je proslo dionica Koke ....prosjecna cijena je bila 468kn dosta visoko
Malo ste pobrkali promet i količinu .3896 komada i promet 1,82 mil. kuna.
da...pobrkao sam ......nije bilo namjerno
ima promjena u top 10
5. | VLAINIĆ PERO (85982866660) | +500 | 0,06 | Osnovni račun |
a izasao
Mollerkoliko treba bit trgovanja da dionica uđe u redovito trgovanje?
Dionice koje u šestomjesečnom razdoblju ostvare prosječno najmanje jednu transakciju dnevno ili imaju
prosječni dnevni promet najmanje 15.000,00 kuna trguju se u modalitetu kontinuirane trgovine.
osim ako ne mislite na ubrzani prelazak u kontinuiranu trgovinu, e za to treba malo veći jednokratni promet, mislim da je to isključeno, obzirom da nitko vjerojatno neće sada puno prodati
Meni ovaj Vlainic stvarno nije jasan.
Prvi put je izasao nakon sto je godinama lijepo (i jeftino) skupljao pa mu se očito isplatilo svoj veliki paket dogovorno uvaliti Vindiji po 470, a i u ono vrijeme je očito osjetio poriv da zeli okrenuti te pare jos jednom drugdje (riskantnije), sto donekle i mogu razumjeti.
Onda je opet naglo (i nasilno) usao onog dana kad je objavljena vijest da je Kutjevo zainteresirano za preuzimanje i tog dana je praktički sam pokupio sve dionice od 470 / 500 / 550 (prosjek cca 510).
Ja sam imao veliku nesreću da je upravo to jutro nakon sto je objavljena vijest zakazao Agram, pa nisam mogao kupiti ono što je on pokupio u prvom naletu po 470.
Uglavnom, iduceg dana kad je vijest o mogucem preuzimanju dematirana, odmah je krenuo u spustanje cijene, tako da bi prikupio što više i u medjuvremenu uspio doći do 679kom.
Sad odjednom vidim da je opet taj svoj paket uvalio Vindiji......samo ovaj put van burze.
Onda je sad valjda odjednom odlučio da u squeeze outu ipak neće moći dobiti puno veću premiju i da mu je dosta ove priče
(ipak je prvom prodajom jako puno zaradio).
Sve u svemu.......super je to kad netko moze prodati svoj paketic većinskom kad god pozeli......bas me zanima je li to ovdje vrijedi za svakoga.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/KOKA/GS-KOKA-dac950ae9566f0cdb8cbdb8c6d00cb12.pdf
Ide delistiranje.
Zanimljivo da su se sada odlučiti na taj potez a vec godinama imaju preko 95% I nakon sto su bili presli taj postotak
jos su duuuugo vremena skupljali raznorazne pakete i paketice, koliko god veliki ili mali bili da bi skupili što veći broj dionica......
i onda sve to bace u vodu i odustanu od squeez-outa.....
Očito da bi im cijena fer vrijednosti u elaboratu predstavljala veci problem nego sto se činilo.......
A vidiš ti kak specijalci umjetno drže cijenu na burzi kako bi mogli izvući prosjek.
Svaki dan oni kupe i prodaju (HANFA?!) 10ak komada po cijeni koja im paše. I sad kada su skupili dovoljno "trgovinskih" dana ide delist.
Sve samo kako nebi platili realnu cijenu
EDIT: i netko bi im trebao objasniti razliku između slijedeći i sljedeći
Slijedeći je glagolski prilog sadašnji od glagola slijediti. Njegovo značenje je raditi nešto na način da se nekoga ili nešto slijedi.
A vidiš ti kak specijalci umjetno drže cijenu na burzi kako bi mogli izvući prosjek.
Svaki dan oni kupe i prodaju (HANFA?!) 10ak komada po cijeni koja im paše. I sad kada su skupili dovoljno "trgovinskih" dana ide delist.
Da, i manje. To i ja gledam već tjednima. Ludilo. Kakvo klošarenje kao i sa neisplaćivanjem dividende(osim lani i to zbog pritiska ) i sa posuđivanjem para Vindiji bez kamata itd...
EDIT: i neko bi im trebao objansiti razliku između slijedeći i sljedeći
Slijedeći je glagolski prilog sadašnji od glagola slijediti. Njegovo značenje je raditi nešto na način da se nekoga ili nešto slijedi.
Ne pratim više redovito promjene u top 10 na Koki, ali kad god u posljednje vrijeme pogledam vidim da kupuje Vindija tako da se tu ipak ne radi o nabijanju prosjeka.
Kolega kvart99 , mislim da nisu odustali od istiskivanja preostalih malih dioničara jer će to kad tad Vindija morati provesti da bi došli do 100% vlasništva što vjerujem da im je u interesu.
Kod delistiranja isplatiti će samo one male dioničare koji će prisustvovati glavnoj skupštini i izraziti protivljenje odluci o delistiranju,a znamo kakav je odaziv dioničara na skupštine.
Ostalo je još cca 3% malih dioničara, cca 25000 dionica za čiju isplatu po tromjesečnom ponderiranom prosjeku cijene dionice treba iskeširati cca 12 milijuna kuna. Nije to u ovim vremenima mali novac za Vindiju , a i zašto ne to razvući na dulji period i nakon delista kad za to dođe financijski gledano pogodan trenutak izvršiti squeez.
Fer vrijednost dionice u elaboratu kod istiskivanja mogla bi s obzirom na poslovanje Koke u posljednjih nekoliko kvartala biti manja nego kod delista. Samo moje mišljenje, možda nisam u pravu.
Imala sam dionice Koke i sve prodala krajem prošle godine smatrajući da na cijeni od 450 do 500 kuna ne treba više tražiti” kruha preko pogače”.
Display MoreA vidiš ti kak specijalci umjetno drže cijenu na burzi kako bi mogli izvući prosjek.
EDIT: i neko bi im trebao objansiti razliku između slijedeći i sljedeći
Ne pratim više redovito promjene u top 10 na Koki, ali kad god u posljednje vrijeme pogledam vidim da kupuje Vindija tako da se tu ipak ne radi o nabijanju prosjeka.
Kolega kvart99 , mislim da nisu odustali od istiskivanja preostalih malih dioničara jer će to kad tad Vindija morati provesti da bi došli do 100% vlasništva što vjerujem da im je u interesu.
Kod delistiranja isplatiti će samo one male dioničare koji će prisustvovati glavnoj skupštini i izraziti protivljenje odluci o delistiranju,a znamo kakav je odaziv dioničara na skupštine.
Ostalo je još cca 3% malih dioničara, cca 25000 dionica za čiju isplatu po tromjesečnom ponderiranom prosjeku cijene dionice treba iskeširati cca 12 milijuna kuna. Nije to u ovim vremenima mali novac za Vindiju , a i zašto ne to razvući na dulji period i nakon delista kad za to dođe financijski gledano pogodan trenutak izvršiti squeez.
Fer vrijednost dionice u elaboratu kod istiskivanja mogla bi s obzirom na poslovanje Koke u posljednjih nekoliko kvartala biti manja nego kod delista. Samo moje mišljenje, možda nisam u pravu.
Imala sam dionice Koke i sve prodala krajem prošle godine smatrajući da na cijeni od 450 do 500 kuna ne treba više tražiti” kruha preko pogače”.
Zar nije svejedno kupuje li netko za Vindiju ili ona sama kupuje ako su procjenili da im prosjek više odgovara ? A da se lovio prosjek se vidi iz aviona. Od nelikviduše do svaki dan po par komada, moš' mislit.
zna li netko, ali ono 100% , zašto se ovi iznosi nazivaju prraavvičnaa naknadaa, zar ne bi ljepše zvučalo nepravična nakarada
Upravo iskopao ovaj članak od prije cca 3 tjedna.
Ako je ovo sto su unutra objavili tocno, onda se ipak isplatilo danas dokupiti na zadnji dan trgovanja.
https://danica.hr/poznata-tvrtka…-ce-im-platiti/
Upravo iskopao ovaj članak od prije cca 3 tjedna.
Ako je ovo sto su unutra objavili tocno, onda se ipak isplatilo danas dokupiti na zadnji dan trgovanja.
Ne, isplatu dobivaju samo 521 dionice koje su na skupštini glasale protiv delistinga. Ostali dobivaju budućnost na HITA OTC i oglasniku...
Gledajte, u članku lijepo piše da oni uskoro prestaju biti dioničko drustvo.
Ostatak upravo slijedi iz te činjenice.
Gledajte, u članku lijepo piše da oni uskoro prestaju biti dioničko drustvo.
Ostatak upravo slijedi iz te činjenice.
Mislim da su oni u članku malo pomiješali delisting i istiskivanje jer su napisali da istiskivanje ide ubrzo nakon odluke skupštine koja je bila 28.6. na kojoj se nije glasalo o istiskivanju nego delistingu... Cijena iz članka je cijena za otkup ovih kojih su glasali protiv delistinga. Ako/kada će se ići u istiskivanje onda bi trebala ići procjena o vrejednosti neovisnoga revizora. Ako/kada bi bila pretvorba u d.o.o onda također procjena i uz to novci idu samo onima koji glasaju protiv, ostali ostaju u d.o.o kao suvlasnici (bio je primjer prije par godina čini mi se FNVC)
Sada sam još malo pogledao zakon. Ako su htjeli squeeze out po ovoj cijeni to su mogli napraviti umjesto delistinga. Sada više nije moguće bez procjene sudskih vještaka, a koje se onda mogu i pobijati na sudu gdje bi onda sud morao uzeti u obzir i odnose Koke i Vindije i koliko su one pravedne prema obje strane tako da ako im je plan bio squezze out onda su zabrljali. Prije bih rekao da su se makli sa burze zato da lakše mogu naći novog kupca bez obaveze javne ponude. Vidim da je prošli mjesec prošao i prijenos dionica Vindije nakon ostavinske nakon skoro godinu i pol od smrri bivšeg direktora i većinskog vlasnika.
Prije bih rekao da su se makli sa burze zato da lakše mogu naći novog kupca bez obaveze javne ponude. Vidim da je prošli mjesec prošao i prijenos dionica Vindije nakon ostavinske nakon skoro godinu i pol od smrri bivšeg direktora i većinskog vlasnika.
Ne znam.......moguce da je i to.
Ali stvarno ne vjerujem da bi se sad isli ciganiti za tih par milijuna kuna koliko im treba da isplate ostatak dionicara, a
zna se koliko imaju zadrzane dobiti iz svih ovih godina.
Osim toga, skupljali su dionice od istih godinama van burze godinama.
Eto, izgleda da sam ja zadnji koji je, barem s foruma, ostao unutra do samog kraja.
U petak stigla obavijesti SKDD da su konačno napravili squeez-out po 65,21 EUR po dionici, ako jos ikoga zanima.
Uglavnom, meni dobro jer sam kupovinom zadnji dan trgovanja smanjio prosjek na nesto sitno ispod bivsih 400 kuna,
tak da je squeez po ovih cca 491 meni sasvim OK.
Mene iznenadila iznenadna lova na računu. Taman sam planirao sezonsko kopanje po kosturnici starih pozicija..
Ipak su mogli isplatiti više jer dionica po mom mišljenju vrijedi više od 65€ ali zakon je takav i ko nam je kriv...