1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Aktualno (vijesti)

• zlocesti
  • April 2, 2021 at 2:45 PM
    pod_zidom
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    462
    • February 1, 2024 at 10:40 PM
    Quote from st-brajo

šta su se uzkokodakali ovi koji bi samo dijelili Burgergeld i svu industriju pozatvarali?

neka uđu Turci, naše tvornice su ionako već preseljene kod njih :S

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…zborima-1360393

Još jedan uteg na vagu za AfD i druge ekstreme. Islamisti se raširili po zapadu. Normalnoj većini je pun kufer afričko-azijskih kozojeba i proruskih ekstremista, ozbiljan sukob izgleda neizbježan.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • February 2, 2024 at 7:04 AM
    Quote from pod_zidom

Još jedan uteg na vagu za AfD i druge ekstreme. Islamisti se raširili po zapadu. Normalnoj većini je pun kufer afričko-azijskih kozojeba i proruskih ekstremista, ozbiljan sukob izgleda neizbježan.

kao što rekoh, ovo sada su posljedice politike frau Merkel.

mjere štednje, B2, zatvaranje nuklearki, seljenje industrije prema Kini i slične gluposti kao odgovor na krizu 2008.

tada se nije pričalo o granici, a trebalo je samo par godina kasnije da navali ekipica "doktrora i inženjera".

nemojmo zaboravit da Turska ima status kandidata još od 1987., a Erdoganu inflacija doslovce divlja skoro kao i Argentini.

nemojmo zaboravit ni činjenicu da je Erdogan zadnje izbore dobio jedva.

jesu li EU birokrati mogli pogurati oporbu obećanjem otvaranja pregovora, skupa sa ostatkom Balkana i Ukrajinom, naravno da jesu.

je li se ovo moglo napraviti i prije, možda već nakon eskalacije na Krimu 2014.?

naravno da je.

opet EU birokrati ne prepoznaju tajming i pucaju si u glavu kad treba donijeti neku prijelomnu odluku.

ovako ispada da su im draže izbjeglice iz nekih, našoj kulturi nepoznatih zemalja nego Turci, koji bi, btw. dolazili raditi legalno (ionako već sad dolaze, eno tamo grade prugu kod Križevaca).

al ovo samo odražava duh vremena u kojem je samo bitno printat novac i dobit izbore.

jedini je zaeb šta je ovo paradigma trenutno u cijelom svijetu, pa negdi završi hiperinflacijom, a negdi dugovima oko 300% BDP-a (kad uključiš državni i privatni).

sad možeš samo sjedit i čekat rasplet 🍿

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • February 2, 2024 at 8:58 AM

Treba nam stalna linija Croatie airlinesa za Argentinu i ponudit im putovanje bagatela, proba posao, pa ko ostane ostane. Ne zezam se. Jednom davno je i R. Čačić spomenia da bi trebalo uvoziti radnu snagu iz sličnih kulturnih krugova, pa su onda mediji ( Jutranji ) pucali iz VBR-a po njemu.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • February 2, 2024 at 11:08 AM
    Quote from KultLicnosti

Treba nam stalna linija Croatie airlinesa za Argentinu i ponudit im putovanje bagatela, proba posao, pa ko ostane ostane. Ne zezam se. Jednom davno je i R. Čačić spomenia da bi trebalo uvoziti radnu snagu iz sličnih kulturnih krugova, pa su onda mediji ( Jutranji ) pucali iz VBR-a po njemu.

nemoj, bogati.

dosta mi je naših uhljeba da još moramo uvozit i njihove.

VIDEO Žestoki ulični neredi u Argentini zbog reformi novog predsjednika
    TIJEKOM maratonske rasprave o zakonodavnom paketu ultraliberalne vlade u argentinskom parlamentu, sindikalisti i društveni aktivisti sukobili su se jučer sa…
    www.index.hr

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • February 2, 2024 at 7:27 PM

Splitski liječnik: U Dublinu sam za četiri tjedna rada vidio ček od 9500 eura - Index.hr

zasto je vecina komentara tipa "a kako je onima koji imaju 800 eura", umjesto da se zalazu da i doktor i oni od 800 i svi drugi imaju sveukupno vise place?

nikako da promijenimo taj mentalitet, gdje su svi zavidni i jalovi na drugog koji ima vise od njih

pa bi oni radije kad je meni lose, da bude i drugome

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 2, 2024 at 7:53 PM

a kako se tek na šeficu obrušavaju, a ona za kompletić potroši jednu moju plaću, ma ljudi su zavidni i onima što imaju i onima što bi možda mogli imati, za svaki slučaj preventivno

Prepoznajete li je? Komentari su hit: 'Divna si žena, kraljica!'
    Veliko hvala Republici Koreji i korejskom narodu na srdačnom dočeku i izuzetnom iskustvu na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Gangwonu 2024! Posebno sam…
    www.24sata.hr
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • February 2, 2024 at 8:00 PM
    Quote from zdenkic

Splitski liječnik: U Dublinu sam za četiri tjedna rada vidio ček od 9500 eura - Index.hr

zasto je vecina komentara tipa "a kako je onima koji imaju 800 eura", umjesto da se zalazu da i doktor i oni od 800 i svi drugi imaju sveukupno vise place?

nikako da promijenimo taj mentalitet, gdje su svi zavidni i jalovi na drugog koji ima vise od njih

pa bi oni radije kad je meni lose, da bude i drugome

prije ovog sada Plenkovićevog "kurbinog pira" s javnim novcem imao si, nakon dugo vremena, situaciju da su plaće u REALNOM sektoru bile VEĆE od plaća u JAVNOM sektoru.

tj., situacija je i kod nas napokon došla onako kako i treba biti, obzirom da u realnom sektoru imaš i rizik od gubitka posla.

i onda su, zbog izbora, odlučili stvari vratiti na staro.

sad su sve odlučili fiksirati za neku osnovicu, ali, po meni, to bi trebala biti minimalna plaća, a ne nešto proizvoljno.

ali, recimo, ovi koeficijenti su mi jako problematični, jer se tu trebalo konzultirati sa HZZ-om, ovisno o tome kojih zanimanja ima na biro-u, i onda te brojke sučelit sa zahtjevima sindikata.

jer sad ćeš, recimo, opet imat situaciju da prof. informatike ima istu plaću kao i prof. povijesti.

na veću produktivnost ih ionako ne možeš natjerati, jer će ti se onda počet vucarat po bolovanjima, itd.

jedino možeš dat više onima kojih na tržištu nema u odnosu na one kojih na tržištu ima.

pa ako netko hoće veću plaću, nek se prekvalificira 🤷

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 2, 2024 at 8:17 PM

Pulenković je primjetio tj.rekli su mu da je javni sektor u raspadu i da nema više dovoljno ljudi za neraditi, jer su plaće i za taj i takav nerad premalene u odnosu na CH kamo težimo 😀, zato je odlučio podijeliti svim potencijalnim glasačima povišice kako bi barem biračko tijelo održao srabilnim, koliko će njega to koštati ? pa ništa, ne dijeli on svoj novac, a mogući gubitak bi mogao biti nenadoknadiv, gubitkom vlasti neposredno nastaje i gubitak slasti i tko bi se toga odrekao, ako je moguće to platiti našim novcem

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • February 2, 2024 at 8:22 PM

Ah kolege neko radi, a neko se sladi . Tako je uvijek bilo. Pitanje je omjera snaga. :D :/

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • February 2, 2024 at 8:35 PM
    Quote from Moller

Pulenković je primjetio tj.rekli su mu da je javni sektor u raspadu i da nema više dovoljno ljudi za neraditi, jer su plaće i za taj i takav nerad premalene u odnosu na CH kamo težimo 😀, zato je odlučio podijeliti svim potencijalnim glasačima povišice kako bi barem biračko tijelo održao srabilnim, koliko će njega to koštati ? pa ništa, ne dijeli on svoj novac, a mogući gubitak bi mogao biti nenadoknadiv, gubitkom vlasti neposredno nastaje i gubitak slasti i tko bi se toga odrekao, ako je moguće to platiti našim novcem

poanta priče i jest u tome šta ih ne fali baš svugdje.

tamo di ih fali si im i trebao dati više, a tamo di ti za to radno mjesto njih nekoliko čeka na burzi si im trebao i smanjit, ako treba i na minimalac, pa nek sami odu ća, ako misle da u REALNOM sektoru mogu bolje proć.

tamo di se natječeš za kadar sa REALNIM sektorom, e tu im već možeš skoro match-irati plaću ili im dati nešto manje, pa neka biraju di će.

mislim, danas imaš i privatne škole i privatne bolnice, a pravnika i ekonomista uvijek možeš naći, tako da mi nitko ne može reć da nema konkurencije.

a ne bi ti svi ni otišli u privatni sektor već samo oni najproduktivniji iz javnog sektora kojima je puna kapa da vuku za njih nekoliko.

u biti, ispalo bi ti još i bolje, jer bi ih više mogao potrpati, pa bi dobio još više glasova, a riješio bi se ovih koji rade više od norme, pa bi ti i masa plaća vjerojatno ostala ista :S

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • February 3, 2024 at 1:50 PM
    Quote from Moller

A zasto ne ss vrenena na vrijrme podijelit malo viska novca , ne triba sve trpat u "jorgan" ;)

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • February 5, 2024 at 10:04 PM

Ovi kažu da se trebamo veseliti da je demokracija zasijala visoko na nebu ali iskreno oni mi više sliče na gospodu što su nas uvjeravali prije ulaza u EU da ćemo mi (i pored zdravih očiju) zapravo završit u Zapadom Balkanu .

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • February 7, 2024 at 6:43 PM
    Razotkrivamo pogubni Berošev plan: radi ono što nije ni jedan ministar prije njega. Posljedice će biti katastrofalne!
    “Molimo podatak koliko vaša bolnica ima tzv. robovlasničkih ugovora”!? Da, baš tim riječima “ulice” komunicira ovih dana s bolnicama i domovima zdravlja ili…
    slobodnadalmacija.hr

nas frend wili nam ga je zabio do j....

ukratko

bolnica posalje lijecnika na specijalizaciju i to plati cc 200.000 eura

on zavsi specijalizaciju kaze hvala i ode kod privatnika ili van.

supeeeeeerrrrr.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• phoenixvz
    Početnik
    Reakcija primljeno
    8
    • February 7, 2024 at 7:07 PM

Nemojte nasjesti na priče ovog piskarala. Znam da zvuči uvjerljivo, al da vidite kako izgleda ta famozna specijalizacija, o trošku od 200k eura može pisati samo maliciozna osoba s jasnom agendom.

Da ne govorim o neistinama koja su servirana javnosti nedavno oko liječničkih plaća.

Pozdrav od liječnika koji svoja nimalo velika primanja pokušava oploditi na tržištu kapitala.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 7, 2024 at 7:35 PM

Specijalizanti se školuju tijekom redovnog rada na bolničkim odjelima, ne sa katedre. Oni odrade svaki euro plaće koju dobiju tijekom specijalizacije

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • February 7, 2024 at 7:38 PM
    Quote from phoenixvz

Nemojte nasjesti na priče ovog piskarala. Znam da zvuči uvjerljivo, al da vidite kako izgleda ta famozna specijalizacija, o trošku od 200k eura može pisati samo maliciozna osoba s jasnom agendom.

Da ne govorim o neistinama koja su servirana javnosti nedavno oko liječničkih plaća.

Pozdrav od liječnika koji svoja nimalo velika primanja pokušava oploditi na tržištu kapitala.

Sritno doktore,valjda će i moje kolino izdurati do neke dividende.Nije ni nama pacijentima lako 😉😅

• phoenixvz
    Početnik
    Reakcija primljeno
    8
    • February 7, 2024 at 7:57 PM
    Quote from zlocesti

Specijalizanti se školuju tijekom redovnog rada na bolničkim odjelima, ne sa katedre. Oni odrade svaki euro plaće koju dobiju tijekom specijalizacije

Da, to je nešto što nažalost dosta ljudi ne zna ili se se to namjerno prešućuje ili izvrće.

Sretno i Vama kolega i nadam se da će se to odraditi bez da se mora dividenda na to trošit, ako đođe do potrebe :)

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • February 7, 2024 at 8:01 PM
    Quote from zlocesti

Zloćka, tko im daje plaću, bolnica u kojoj rade ili bolnica koja ih je poslala na specijalizaciju.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 7, 2024 at 8:33 PM

Lipo da je Ivan postao GDO, radostan sam

sada će i on lipo zarađivati, mislim da će na peto mjesto,

Lukica, šefica, ja, guverner pa on😀

Turudić na čelu DORH-a: 'Imam dojam da se Milanović nečega boji. Neću se nikome osvećivati'
    Raznim skupinama nije u interesu da sam ja na čelu DORH-a. Sigurno im nije drago da sam ja na čelu jer im prijete neki kazneni postupci, poručio je Turudić
    www.vecernji.hr
  • KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • February 7, 2024 at 9:46 PM

Znam puno lipi stvari o zdravstvenom sustavu ali neću pisat. Od mentora specijalizantima samo na papiru, političkih kadrova šefova odjela . Međutim, ono što se događa u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kako ide vrime sve više se čini kao plansko unistenje i stvaranja novih profita za privatnih sektor.

A ovoj ulizici i obicnom govnu od čovjeka Viliju B. želim da doživi barem isto šta i mom ocu kronicnom bolesniku, da ima fiktivnu "zamjenu" koja opali bolovanje, nakon šta mu dugogodišnji doktor obiteljske med. ode u mirovinu !

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 8:12 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

May 25, 2025 at 8:12 AM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani May 25, 2025 at 8:12 AM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt