Poražavajuće je kad na ovakvom ulagačkom forumu sa zaziva više države i više socijalizma i vlada strah od slobodnog tržišta, a ne uviđa se da sav problem današnjice je u političarima i državama, od pandemije, inflacije, ratova, troškova naoružavanja, cijena energije itd, itd....
Aktualno (vijesti)
-
-
-
Poražavajuće je kad na ovakvom ulagačkom forumu sa zaziva više države i više socijalizma i vlada strah od slobodnog tržišta, a ne uviđa se da sav problem današnjice je u političarima i državama, od pandemije, inflacije, ratova, troškova naoružavanja, cijena energije itd, itd....
Pa ako imas pametne politicare onda to nije lose, ali ako imas to sto imas, onda prodas INU strancima koji te onda drze za ja.a i rade sta zele, i oni su gazde… pa to prebaci dalje na HEP, sta mislis da ce ostati u vlasnistvu HR građana i nasih fondova, banaka(koje btw. i nisu nase)… jednostavno neke stvari treba drzati strateske i pod jakim nadzorom…
-
Pa ako imas pametne politicare onda to nije lose, ali ako imas to sto imas, onda prodas INU strancima koji te onda drze za ja.a i rade sta zele, i oni su gazde… pa to prebaci dalje na HEP, sta mislis da ce ostati u vlasnistvu HR građana i nasih fondova, banaka(koje btw. i nisu nase)… jednostavno neke stvari treba drzati strateske i pod jakim nadzorom…
Točno to, iako a poslovne strane nije racionalno ipak je strateški nužno kontrolirat neke stvari jer trošak saniranja neželjenih posljedica nekad more biti veći od troška državnog upravljanja resursima
-
Premala smo država da vodimo politiku samodostatnosti i izolacionizma, pa ušli smo u EU kako bi nam se tržišta otvorila, mi moramo biti otvoreni prema svijetu i kao mali prilagođivati se uvjetima i koristiti prilike i progutati i ono loše što trenutno tržište donosi.
-
ne moramo
mi imamo puno toga sto druge drzave zele, i to bi nam mogao biti leverage
no za to je potrebno imat jako sposobne politicare sa cojones, sto mi nemamo
puno je lakse se lizati uz EU i trpat eure u djep
-
Mi imamo što druge države žele? Kolega Zdenkić, što bi bilo kada bi zbog samodostatnosti druge članice EU tražile od svojih građana da odmor provode u vlastitim zemljama. RH bi sutra bankrotirala, eto toliko o samodopadnisti i sebičnosti malih zemalja.
-
mogle bi traziti sto god hoce, no nista od toga nebi urodilo plodom. daj mi reci u kojem to svijetu bi njemci ostali po ljeti u svojem hamburgstrasseu , umjesto da si piju pivicu na plazi?
nedostatka turista nikad nismo imali , niti cemo ikad imat
cak i kada je bio rat 90tih, turista je bilo, i to bez interneta i informacija sto se desava na obalama
-
mogle bi traziti sto god hoce, no nista od toga ne bi urodilo plodom. daj mi reci u kojem to svijetu bi njemci ostali po ljeti u svojem hamburgstrasseu , umjesto da si piju pivicu na plaži?
nedostatka turista nikad nismo imali , niti cemo ikad imati
cak i kada je bio rat 90tih, turista je bilo, i to bez interneta i informacija sto se desava na obalama
Ovdje samo želim demonstrirati u posljednje vrijeme glupe teze političkih elita o samodostatnosti u hrani, plinu, i slično, zapravo povratak 100 godina unazad, a kome onda prodati svoje viškove roba i usluga kad je čitav svijet samo dostatan i ne želi trgovati
-
pa nitko tu ne prica o netrgovanju
ali da smo MORALI u EU, nismo
-
Ako si samo dostatan ne trebaš tuđe robe i usluge što znači da nitko ne trguje, to je bilo u vrijeme prije trampe razmjene robe za robu.
-
-
pa ja to nisam rekao, ja sam samo konstatirao da ne trebamo u eu
-
A gdje bi mi to trebali biti ako ne u EU?
-
Premala smo država da vodimo politiku samodostatnosti i izolacionizma, pa ušli smo u EU kako bi nam se tržišta otvorila, mi moramo biti otvoreni prema svijetu i kao mali prilagođivati se uvjetima i koristiti prilike i progutati i ono loše što trenutno tržište donosi.
Hmmmm, da prije su nas uzeli u EU kako bi oni dobili pristup trzistu i nekretninama jer je lokacija bogom dana i cijene nekretnina za ekipu i njihova primanja iz EU odlicne. Jel ima bolje i jeftinije lokacije u EU, a da ti je na par sati voznje autom? Ja ne vidim da ima.
Naravno i za nas da mi prodajemo svoje proizvode na EU trzistu…. Jedino ima jedan problem, a to je da nemamo sta prodavati, jer nam je industrija mizerna.
-
Hmmmm, da prije su nas uzeli u EU kako bi oni dobili pristup trzistu i nekretninama jer je lokacija bogom dana i cijene nekretnina za ekipu i njihova primanja iz EU odlicne. Jel ima bolje i jeftinije lokacije u EU, a da ti je na par sati voznje autom? Ja ne vidim da ima.
Naravno i za nas da mi prodajemo svoje proizvode na EU trzistu…. Jedino ima jedan problem, a to je da nemamo sta prodavati, jer nam je industrija mizerna.
ali zato nam je ovo zanimanju ušlo u top 10, ponos Hrvatske
Njihov posao je u deset najtraženijih u Hrvatskoj, satnica je 10 eura, ali ga nitko ne želi raditi. Zašto?Turistička je sezona pred vratima, a s njezinim dolaskom raste i potražnja za radnicima. Nitko ne želi čistiti apartmane niti za 10 eura po satuwww.tportal.hr -
Premala smo država da vodimo politiku samodostatnosti i izolacije, pa ušli smo u EU kako bi nam se otvorila tržišta, mi moramo biti otvoreni prema svijetu i kao mali prilagođavati se uvjetima i koristiti prilike i progutati i ono loše što trenutno tržište donosi.
Hmmmm, da prije nego što su nas uzeli u EU kako bi oni dobili pristup tržištu i nekretninama jer je lokacija bogom dana i cijene nekretnina za ekipu i njihova primanja iz EU odlične. Jel ima bolje i jeftinije lokacije u EU, a da ti je na par sati voznje autom? Ja ne vidim da ima.
Naravno i za nas da prodajemo svoje proizvode na EU trzistu…. Jedino ima jedan problem, a to je da nemamo sta prodavati, jer nam je industrija mizerna.
Za uzvrat dobili smo slobodan pristup tržištu od 400 milijuna ljudi, zamisli 3,5 milijuna ljudi može slobodno prodavati 400 milijuna ljudi, pa to je top premija koja se ne smije propustiti, plus zajednička valuta
-
izvan eu
-
Hmmmm, da prije nego što su nas uzeli u EU kako bi oni dobili pristup tržištu i nekretninama jer je lokacija bogom dana i cijene nekretnina za ekipu i njihova primanja iz EU odlične. Jel ima bolje i jeftinije lokacije u EU, a da ti je na par sati voznje autom? Ja ne vidim da ima.
Naravno i za nas da prodajemo svoje proizvode na EU trzistu…. Jedino ima jedan problem, a to je da nemamo sta prodavati, jer nam je industrija mizerna.
Za uzvrat dobili smo slobodan pristup tržištu od 400 milijuna ljudi, zamisli 3,5 milijuna ljudi može slobodno prodavati 400 milijuna ljudi, pa to je top premija koja se ne smije propustiti, plus zajednička valuta
Je, samo trebaš imati šta prodavati ,a u međuvremenu će ekipa pokupovati sve što može a i otvoriti pogone, pa će oni sami sebi prodavati.
Ok mi ćemo neku pinkicu dobiti....
izvan eu
Sigurno bi nam bilo bolje , ugasi samo turiste iz EU ili ih smanji na 20-30%, pa da vidiš cirkusa u financijama i državi.
-
nece tu nitko otvoriti pogone jer nam je porezna politika i birokracija prekomplicirana
pogoni se otvaraju u kini, indiji i africi, ne na balkanu
pokupovat ce zemlju i nekretnine, jer jedino to vrijedi, a vec su i poceli
pola istre je vec u rukama njemaca, pokupovali su doslovce svaku glupost
eto mene jedan njemac navlaci vec 3 godine da mu prodam zemljiste, iz jedinog razloga da mu nitko tamo ne napravi kucu jer ne zeli da ga nitko smeta
vec je kupio sve oko sebe, jer jadni ljudi nemaju novaca, jedino sam mu ja ostao trn u oku jer sam zadnji ostao koji mu je preko ceste
nudi mi vise nego sto je potrosio na svoje zemljiste i kucu, znaci cifra tako glupa da nema smisla, ali ne zeli nikog pored sebe i zeli to platiti
Sigurno bi nam bilo bolje , ugasi samo turiste iz EU ili ih smanji na 20-30%, pa da vidiš cirkusa u financijama i državi.
ne znam zasto bi trebao ugasiti ili smanjiti turiste iz EU, koja vam je to logika? ne kuzim
-
Je, samo trebaš imati šta prodavati ,a u međuvremenu će ekipa pokupovati sve što može a i otvoriti pogone, pa će oni sami sebi prodavati.
Ok mi ćemo neku pinkicu dobiti....
izvan eu
Turisti iz EU su nam dolazili i dok smo bili u Jugoslaviji
-
turisti su dolazili dok su nam granate padale po glavama
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-