1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Aktualno (vijesti)

• zlocesti
  • April 2, 2021 at 2:45 PM
  • renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • January 18, 2022 at 8:58 AM
    Quote from Marielena
    Quote from renchi

A čija djeca bi trebala raditi za njihovu mirovinu ? To nije srednji vijek pa da financijski uzdržavaš svoga roditelja .

To je, navodno, moderan mirovinski fond u koji se uplaćuje privatni novac i taj isti se isplaćuje kada istekne ugovoreno vrijeme uplata premije. Ako je fond neuspješan tada je pitanje gdje je nestala premija i gdje su dobitci. Ako su to pokrali ili s njim nesavjesno raspolagali i upravljali upravljači mirovinskim fondom tada ti isti trebaju u zatvor. Članovima obaveznog fonda je, u pravilu, svejedno tko puni fond. Oni znaju da su oni, velike novce do sada uplatili.

Demografska politika nije plaćanje nekoga da ne radi do 18 godine života najmlađeg djeteta. Dokaz je da je to promašeno i neuspješno je demografska negativna spirala u gradu Zagrebu. Samo su brojevi bitni.

A po ovoj vašoj logici nama niti ne trebaju mirovnski fondovi. Kako vidimo, a i po vašim komentarima to vidimo , nije za guske sijeno. Po ovoj logici za ljude na ovim prostorioma nisu mirovinski fondovi.
    Mogli bi svatko uzdržavati svoje roditelje ili svatko dobiti svoga umirovljenika pa neka ga sam plaća.

Niste shvatili moj post i napisala sam da nisam zagovornik ideje majka odgajateljica.

Mi imamo sustav medjugeneracijske solidarnosti i sadasnji umirovljenici primaju mirovine iz tog fonda. Ja ne zagovaram taj sustav, ali nije da me netko pita.

Display More

Vaš tekst je lako razumljiv. Vi možete raspolagati samo s vašim novcem, a ne tuđim. A to što ste vi protiv međugeneracijske solidarnosti to je za svaku pohvalu - samo naprijed. Ali bez diranja tuđeg i već uplaćenog novca. Prvo umirovljenicima koji su već uplatili novce treba vratiti uplaćena sredtsva, a onda vi sa svojim novcima raspolažite kako želite. Pa si sami birajte fondove i štednje.

Kao i svuda na svijetu možete investirati u fondove koji nisu " međugeneracijska solidarnost " nego oblik investicije, a fond investira u obveznice, dionice itd. Tako je postojao i Berni Madoff.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 18, 2022 at 9:05 AM
    Quote from renchi
    Quote from Marielena

Niste shvatili moj post i napisala sam da nisam zagovornik ideje majka odgajateljica.

Mi imamo sustav medjugeneracijske solidarnosti i sadasnji umirovljenici primaju mirovine iz tog fonda. Ja ne zagovaram taj sustav, ali nije da me netko pita.

Vaš tekst je lako razumljiv. Vi možete raspolagati samo s vašim novcem, a ne tuđim. A to što ste vi protiv međugeneracijske solidarnosti to je za svaku pohvalu - samo naprijed. Ali bez diranja tuđeg i već uplaćenog novca. Prvo umirovljenicima koji su već uplatili novce treba vratiti uplaćena sredtsva, a onda vi sa svojim novcima raspolažite kako želite. Pa si sami birajte fondove i štednje.

Kao i svuda na svijetu možete investirati u fondove koji nisu " međugeneracijska solidarnost " nego oblik investicije, a fond investira u obveznice, dionice itd. Tako je postojao i Berni Madoff.

Sve ja to razumijem, a osobno iz drzavnog mirovinskog fonda ocekujem frisku figu kao i cijela moja generacija.

Samo trenutno u hrvatskom drustvu ne postoji kriticna masa koja bi htjela reforme koje vi predlazete. Nisam vam ja tu problem.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • January 18, 2022 at 10:15 AM
    Quote from Marielena
    Quote from renchi

Sve ja to razumijem, a osobno iz drzavnog mirovinskog fonda ocekujem frisku figu kao i cijela moja generacija.

Samo trenutno u hrvatskom drustvu ne postoji kriticna masa koja bi htjela reforme koje vi predlazete. Nisam vam ja tu problem.

Nikakve ja reforme ne predlažem, a posebno ne reforme sa tuđim novcem.

Ukidanje međugeneracijske solidarnosti ste predložili vi, a ne ja. Vi ste govoril podrugljivo o " umirovljenicima koji očekuju tuđu djecu da rade za njih ". I podrugljivo o " međugeneracijskoj solidarnosti. "

Ja vam rekoh da je kapitalni fond i dosadašnje uplate u mirovinske fondove TUĐI novac, realni i plaćeni. Plaćali su u jedini mirovinski fondi koji im je bio omogućen. Ali im je redovito oduzimana pozamašna svota novca za mjesečne uplate. Kada se vrati uplaćeni novac ljudima koji su cijeli život i radni vijek PLAĆALI u mirovinske fondove, dakle UMIROVLJENICIMA, tada radite reforme kakve god želite.

Reforme radite sa svojim novcem. I ulažite u fondove koje vi želite. Sve ostalo je krađa. Ali vidim da to ne razumijete. To što " međugeneracijska solidarnost " nije vaš odabir ne znači da se starijima i umirovčjenicima treba ukinuti mirovina, jer je nema tko plaćati.

To nije kapitalizam nego jednostavno - krađa. U kapitalističkim zemljama u kojoj vrijedi pravosuđe, ali i moral, ljudi zbog takvih dijela završe u zatvoru. Vidi sudbinu Berni Madoffa. Uostalom svaki je fond, pa i depoziti u banci djelomično osiguran po principu novih uplata.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 18, 2022 at 2:37 PM
    Quote from renchi
    Quote from Marielena

Nikakve ja reforme ne predlažem, a posebno ne reforme sa tuđim novcem.

Ukidanje međugeneracijske solidarnosti ste predložili vi, a ne ja. Vi ste govoril podrugljivo o " umirovljenicima koji očekuju tuđu djecu da rade za njih ". I podrugljivo o " međugeneracijskoj solidarnosti. "

Ja vam rekoh da je kapitalni fond i dosadašnje uplate u mirovinske fondove TUĐI novac, realni i plaćeni. Plaćali su u jedini mirovinski fondi koji im je bio omogućen. Ali im je redovito oduzimana pozamašna svota novca za mjesečne uplate. Kada se vrati uplaćeni novac ljudima koji su cijeli život i radni vijek PLAĆALI u mirovinske fondove, dakle UMIROVLJENICIMA, tada radite reforme kakve god želite.

Reforme radite sa svojim novcem. I ulažite u fondove koje vi želite. Sve ostalo je krađa. Ali vidim da to ne razumijete. To što " međugeneracijska solidarnost " nije vaš odabir ne znači da se starijima i umirovčjenicima treba ukinuti mirovina, jer je nema tko plaćati.

To nije kapitalizam nego jednostavno - krađa. U kapitalističkim zemljama u kojoj vrijedi pravosuđe, ali i moral, ljudi zbog takvih dijela završe u zatvoru. Vidi sudbinu Berni Madoffa. Uostalom svaki je fond, pa i depoziti u banci djelomično osiguran po principu novih uplata.

Display More

Opet mi u usta stavljate sto ja nisam rekla. Nisam nigdje rekla da sadasnjim umirovljenicima treba oduzeti mirovine.

Moj komentar se odnosio na ruzne komentare o majkama odgojiteljicama i nista drugo. Gdje su se one zvale podrugljivim imenima i sl. Mirovinski fond je kod nas odavno financijski neodrziv. Sadasnje mirovine se ionako vecinom isplacuju iz drzavnog proracuna, dakle PDVa. A ja pripadam generaciji kojoj se doprinosi prisilno oduzimaju, a iz fonda medjugeneracijske solidarnosti cemo dobiti frisku figu.

I nikome ja ne bih oduzela mirovinu. Ukinula bih samo privilegirane mirovine, ali nitko me ne pita.

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • January 18, 2022 at 4:44 PM

"rokovi nisu sveto pismo."

Horvat o stanu Frke Petešića: Dogodila se ekspresna samoobnova
    U Banskim dvorima održan je koalicijski sastanak vladajuće većine. Novinarima izjave nakon sastanka daju ministar graditeljstva Darko Horvat i šef Kluba HDZ-a…
    www.tportal.hr

Evo još jednog koji najavljuje odgodu. Baš da vidimo ....

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 8, 2022 at 1:15 PM
    Prosjak dobio 5 dana zatvora, 84 kune koje je isprosio uplaćene u proračun
    PROSJAK Petar (28) proglašen je krivim i osuđen na pet dana bezuvjetnog zatvora jer je prosio novac ispred ulaza u trgovinu.
    www.index.hr

Ajme, sramote

Da ti se želudac okrene od efikasnosti pravosuđa.

Nepokolebljivi borci.

Dobro je moj tata govorio- Sine, ukradi kokoš, lopov si. Ukradi milijune !

• Manguc
    Student
    Reakcija primljeno
    101
    • February 8, 2022 at 5:08 PM
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…sti_najnovije_d

Ajme, sramote

Da ti se želudac okrene od efikasnosti pravosuđa.

Nepokolebljivi borci.

Dobro je moj tata govorio- Sine, ukradi kokoš, lopov si. Ukradi milijune !

Barem će pet dana imati 3 topla obroka.

Možda su mu napravili i uslugu

Svaka škola se plaća. Nastoj da ne platiš previsoku cijenu. (F.B.D.)

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • February 23, 2022 at 8:31 PM

Nek' još samo netko kaže da je žičara na Sljeme skupa!

"Nakon 35 milijuna za gradnju, sad se traži tko bi za 700.000 kuna godišnje održavao Spomenik domovini"

Nakon 35 milijuna za gradnju, sad se traži tko bi za 700.000 kuna godišnje održavao Spomenik domovini
    Grad Zagreb raspisao je nabavu za održavanje Spomenika domovini, procijenjene nabavne vrijednosti 700 tisuća kuna. Riječ je o spomeniku za koji je izdvojeno…
    www.tportal.hr

A čisto sumnjam da je i onaj nadzorni centar na fontanama sića godišnje.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 31, 2022 at 10:37 AM
    Gasi se postrojba specijalne policije u Splitu, umjesto njih pozivat će se ATJ Lučko: ‘To je nebulozno‘
    ‘Kad je bio slučaj Zavadlav, kolege su krenuli na intervenciju helikopterom, no kako nije mogao prijeći Velebit, vratili su se natrag‘
    www.jutarnji.hr

Ak nekog zanima.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • March 31, 2022 at 11:48 AM

To je stvarno ludost.

Neću vjerovati da će to proć.

X( :thumbdown:

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • April 5, 2022 at 4:16 PM

Počinje sezona ‘betoniranja plaža‘ širom Dalmacije, pogledajte kako Poljaci u poznatom turističkom odredištu zidaju na korak do mora, bager i kamion su u punoj akciji

Brojni stranci su kupili nekretnine u Sevidu, hoćemo li im svima dopustiti da to rade i da slijede primjer ovog gospodina? Lokalni stanovnici i vikendaši su već izbetonirali dobar dio obale, pa vjerovatno stranci nastavljaju istu tradiciju.

Mješalica, znak proljeća u Dalmaciji.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • April 28, 2022 at 5:57 AM
    Novi ministar: Stajao sam na semaforu 20 minuta dok čovjek nije pritisnuo za zeleno
    DOMAGOJ Filipović postaje novi ministar gospodarstva i održivog razvoja, potvrdio je danas premijer Andrej Plenković. Filipović će zamijeniti dosadašnjeg…
    www.index.hr

Uz ostale osobine imamo opreznog ministra

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • April 28, 2022 at 7:22 AM
    Quote from Infinity

https://www.index.hr/vijesti/clanak…no/2359806.aspx

NJegov izraz lica, govori tisuće riječi!

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • April 28, 2022 at 7:54 AM
    Quote from Infinity

Iz ovog teksta nisam shvatila da li se zove Domagoj, Damir, Danijel ili Davor?

Plenkovic ocito bira nove ministre po principu dovoljno nesposoban da ne bude korumpiran.

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • April 28, 2022 at 8:04 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Infinity

https://www.index.hr/vijesti/clanak/novi- ministar-stajao-sam-na-semaforu-20-minuta-dok-covjek-nije-pritisnuo-za-zeleno/2359806.aspx

Plenkovic ocito bira nove ministre po principu dovoljno nesposoban da ne bude korumpiran.

Hehe, treba ce proći neko vrijeme dok Darovan skuži da je korumpiran

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • April 28, 2022 at 8:44 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Infinity

Može se zvati samo Drži lo...., kao i ostatak ekipe! :(

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • April 28, 2022 at 9:10 AM

Traži ministre diletante tako da se on više istakne, jedan jedini naš spasitelj. Opasna osoba iako ga mnogi ne kuže. :rolleyes:

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • April 28, 2022 at 2:40 PM

^^ prića ide dalje...

Da čovjek u Americi nije pritisnuo dugme na semaforu, Hrvatska ne bi imala ministra
    PLENKOVIĆ je gospodarstvo i održivi razvoj dao čovjeku koji u studentskim danima nije znao prijeći cestu bez tuđe pomoći.
    www.index.hr

Zaustavio portir u ministarstvu novog ministra da mu napravi iskaznicu pa mu kaže:

- "Dajte mi vaše ime i prezime!"

- "A kako ću se ja onda zvati?"

^^

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • April 29, 2022 at 9:05 PM

Mogu zaključiti kakav smo mi auto destruktivan narod, rugamo se našem jadu, nismo u stanju živjeti demokraciju i slobodu i tražiti od ove korumpirane kamarile da raspiše nove izbore i krenemo ispočetka, maknemo korumpirane glasače sa scene, sastavimo nove izborne jedinice. Ali reći će izbori koštaju, oporba je antidomoljubna i slične totalitarne metode. Ako doma imamo djecu i volimo ovu djecu morali bi shvatiti kolika je potreba zajedno izići na ulicu i mijenjati svijet.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • April 29, 2022 at 9:08 PM
    Quote from plavi05

Mogu zaključiti kakav smo mi auto destruktivan narod, rugamo se našem jadu, nismo u stanju živjeti demokraciju i slobodu i tražiti od ove korumpirane kamarile da raspiše nove izbore i krenemo ispočetka, maknemo korumpirane glasače sa scene, sastavimo nove izborne jedinice. Ali reći će izbori koštaju, oporba je antidomoljubna i slične totalitarne metode. Ako doma imamo djecu i volimo ovu djecu morali bi shvatiti kolika je potreba zajedno izići na ulicu i mijenjati svijet.

To ce se mozda desiti jedino da bude obvezno glasanje, ovako uvijek dobiva hdz ili sdp , ovisi kak ljudima dode da glasaju, puno glasaca ima koristi od obadvije stranke, jbg

Al da ce ikada biti obavezno glasanje, mislim da nece nikad .

Sve te stranke jako dobro suradjuju, cak su i istaknuti pojedinici u njima rodbinski, kumstvima i slicnim stvarima povezani sa drugom stranom i to funkcionira godinama .

Vrana vrani ne kopa oci .

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 2:13 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 2:13 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,258 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt