Display MoreA čija djeca bi trebala raditi za njihovu mirovinu ? To nije srednji vijek pa da financijski uzdržavaš svoga roditelja .
To je, navodno, moderan mirovinski fond u koji se uplaćuje privatni novac i taj isti se isplaćuje kada istekne ugovoreno vrijeme uplata premije. Ako je fond neuspješan tada je pitanje gdje je nestala premija i gdje su dobitci. Ako su to pokrali ili s njim nesavjesno raspolagali i upravljali upravljači mirovinskim fondom tada ti isti trebaju u zatvor. Članovima obaveznog fonda je, u pravilu, svejedno tko puni fond. Oni znaju da su oni, velike novce do sada uplatili.
Demografska politika nije plaćanje nekoga da ne radi do 18 godine života najmlađeg djeteta. Dokaz je da je to promašeno i neuspješno je demografska negativna spirala u gradu Zagrebu. Samo su brojevi bitni.
A po ovoj vašoj logici nama niti ne trebaju mirovnski fondovi. Kako vidimo, a i po vašim komentarima to vidimo , nije za guske sijeno. Po ovoj logici za ljude na ovim prostorioma nisu mirovinski fondovi.
Mogli bi svatko uzdržavati svoje roditelje ili svatko dobiti svoga umirovljenika pa neka ga sam plaća.Niste shvatili moj post i napisala sam da nisam zagovornik ideje majka odgajateljica.
Mi imamo sustav medjugeneracijske solidarnosti i sadasnji umirovljenici primaju mirovine iz tog fonda. Ja ne zagovaram taj sustav, ali nije da me netko pita.
Vaš tekst je lako razumljiv. Vi možete raspolagati samo s vašim novcem, a ne tuđim. A to što ste vi protiv međugeneracijske solidarnosti to je za svaku pohvalu - samo naprijed. Ali bez diranja tuđeg i već uplaćenog novca. Prvo umirovljenicima koji su već uplatili novce treba vratiti uplaćena sredtsva, a onda vi sa svojim novcima raspolažite kako želite. Pa si sami birajte fondove i štednje.
Kao i svuda na svijetu možete investirati u fondove koji nisu " međugeneracijska solidarnost " nego oblik investicije, a fond investira u obveznice, dionice itd. Tako je postojao i Berni Madoff.