1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Aktualno (vijesti)

• zlocesti
  • April 2, 2021 at 2:45 PM
  • Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • September 25, 2023 at 1:34 PM

Evo jedna lijepa priča, Ledo otkako je prodan, plaće išle gore 25%, zaposleno dodatnih 120 radnika...nema učinkovitijeg načina da se destimulira iseljavanje od povećanja plaća.

Hrvatska tvrtka koju je kupio strani vlasnik u dvije godine digla plaće za 240 eura i zaposlila 120 novih ljudi
    Zaposlenike uvijek veseli povećanje plaće, naročito u vremenima kada cijene rastu pa se skoro svi žale kako ne mogu ispuniti sve svoje finacijske obveze.…
    slobodnadalmacija.hr
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 25, 2023 at 2:35 PM

popušta i Kata, samo će oduzimati imovinu, neće strijeljati šmajserom

Peović predlaže zakon o ispitivanju porijekla imovine: ‘Tko ne može dokazati, treba mu oduzeti’
    www.poslovni.hr
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • September 25, 2023 at 2:49 PM
    Quote from Moller

https://www.poslovni.hr/hrvatska/peovi…oduzeti-4410191

šta se ova kandidira za šeficu porezne?

koliko znam, to ne biramo na izborima :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • September 25, 2023 at 3:15 PM

kod mene je ledo došao na listu sankcioniranih firmi gdje se već nalaze franck i badel tj. koristim ali ne kupujem ni pod razno i tračam ih gdje god stignem. 1. razlog vlasnik je to stekao na nepošten način prevarom malih dioničara. 2. to više nisu hrvatske firme pa da prema njima imam nekakve sentimente. i 3. isključivo kod leda došlo je do naglog pada kvalitete. npr. ljudi su se počeli žaliti da kvaliteta sladoleda nije kao prije. naravno da oni ne znaju za nomad foouds pa sam im to objasnio uz veliko NE KUPUJ. nedavno sam sa kolegom popio badelov mirogojček. uvijek onaj isti fujjjj okus. kad je već na stolu ali peneze moje videl ne buš.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 25, 2023 at 3:21 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Moller

može ona i u socijalnu službu, ministarstvo za međuobiteljske odnose

Ivana Kekin, Sandra Benčić i Katarina Peović

eno ga,

jel to onaj malo niži,

smrdi skroz do nas,

sad će dobiti svoje

Katarina Peović se potukla s bivšim suprugom, intervenirala je policija…
    Katarina Peović, saborska zastupnica i predsjednica Radničke fronte, u veljači ove godine je sudjelovale u ozbiljnom incidentu u kojem je intervenirala…
    demosmedia.hr
  • D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • September 25, 2023 at 6:23 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Moller

A sta ona brizna zna, pa nikad nista nije ni radila pa ni nezna kako ekonomija funkcionira.

Jer da zna nebi pricala svasta, sva ekipa koja je dosla do nekih pinki, provizija, to je dobro oprala preko legalnih stvari da ni ne moze ispitat porijeklo jer je sve legalno, najvise ce nahebati ovi najmanji sa sitnisem… da zeli poceti rjesavati onda bi rjesvala ovo sa plinom za cent, i sve druge stvari koje su javno vec na vidjelu, gdje imstitucije RADE SVOJ POSAO ili gdje je to NETEMA 🫣

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • September 25, 2023 at 9:26 PM

jadni. niko ih ne voli a oni ni krivi ni duzni...

vidi se da da je sudjelovao u onoj anketi o IQ i cijepljenju :D

Đoković: Kako je moguće da se velike zemlje udruže i bombardiraju jednu malu?
    NOVAK ĐOKOVIĆ prisjetio se 1999. godine kada je NATO bombardirao Srbiju.
    www.index.hr

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 25, 2023 at 9:45 PM
    Quote from emil

jadni. niko ih ne voli a oni ni krivi ni duzni...

vidi se da da je sudjelovao u onoj anketi o IQ i cijepljenju :D

https://www.index.hr/sport/clanak/d…_sport_ostalo_d

njega je izgleda Vučić osobno vakcinisao

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • September 25, 2023 at 10:10 PM

Pa nije mu nitko objasnio da je ta mala drzava radila pizdarije 🫣 i jos radi 😏

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • September 26, 2023 at 11:26 AM
    Quote from verdi

kod mene je ledo došao na listu sankcioniranih firmi gdje se već nalaze franck i badel tj. koristim ali ne kupujem ni pod razno i tračam ih gdje god stignem. 1. razlog vlasnik je to stekao na nepošten način prevarom malih dioničara. 2. to više nisu hrvatske firme pa da prema njima imam nekakve sentimente. i 3. isključivo kod leda došlo je do naglog pada kvalitete. npr. ljudi su se počeli žaliti da kvaliteta sladoleda nije kao prije. naravno da oni ne znaju za nomad foouds pa sam im to objasnio uz veliko NE KUPUJ. nedavno sam sa kolegom popio badelov mirogojček. uvijek onaj isti fujjjj okus. kad je već na stolu ali peneze moje videl ne buš.

1. Ne znam koje proizvode kupujete ,moja obitelj kupuje dosta ledovih proizvoda i ne vidi pad kvalitete, dapače !

2. Eto sta se desi kad "obiteljski srebro" ptodamo strancima , stvarno ,užas!

3. Zae u ledu ne rade hrvati i primaju plaće ? I jos ih se zaposljava . Po vasem ,ja sam mislio u najmanju ruku da rade marsovci

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • September 26, 2023 at 12:53 PM

što se mene tiče mogu tamo nepalci i indijci prerađivati francusko mlijeko i talijanski šećer ali kvaliteta im je pala.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 26, 2023 at 9:11 PM
    Asim Ugljen iskreno u novoj objavi: Mene je danas ozbiljno sram zbog vlastite domovine
    Kad sam u Emiratima pričao da je Hrvatska druga po broju femicida u EU, ljudi su bili ozbiljno zgroženi. Naime, kod njih se ni muškarci ne tuku, a da dignete…
    www.vecernji.hr

evo još jednog domovine sina, koji izgleda misli da su turčini još pod Siskom ili zato što su u Kutini misli da može pljucati kao u nekoj svojoj glupoj seriji,

samo Hrvati su smećad za žene, a ovo sve drugo svila i kadifa, tamo ih naredaju 7-8 i nema se vremena za.ebavati s jednom, koja je malo neposlušna i ljubomorna jer ga nije bilo 3 sata,

ovu "našu" ne bih komentirao, samo ću reći da sam pročitao što je Lino rekao o njemu dok je bio u repki, dobar i povučen momak, očito je da ga je jedino takva i mogla zaskočiti, ali izgleda ne staje

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • September 26, 2023 at 9:51 PM
    Quote from Moller

https://www.vecernji.hr/showbiz/asim-u…omovine-1712016

evo još jednog domovine sina, koji izgleda misli da su turčini još pod Siskom ili zato što su u Kutini misli da može pljucati kao u nekoj svojoj glupoj seriji,

samo Hrvati su smećad za žene, a ovo sve drugo svila i kadifa, tamo ih naredaju 7-8 i nema se vremena za.ebavati s jednom, koja je malo neposlušna i ljubomorna jer ga nije bilo 3 sata,

ovu "našu" ne bih komentirao, samo ću reći da sam pročitao što je Lino rekao o njemu dok je bio u repki, dobar i povučen momak, očito je da ga je jedino takva i mogla zaskočiti, ali izgleda ne staje

Muškarci su žrtve ubojstava u 76% slučajeva

Muka mi je od ovog woke i feminističkog naricanja za svaku ubijenu ženu. Ubijeni muškarci su po njima niže vrijedna bića i nisu vrijedni spomena, kamoli intervencije države. Kao što mi je muka ljudi koji su potpali pod utjecaj ovog feminističkog ludila, kao i onih koji apriori vjeruju da žena priča istinu, a muškarac laže, odnosno da je nasilnik. Presumpcija nevinosti i sve ostalo, tu pada u vodu. Užas!

Također društveno je prihvatljivo da žena izbode nožem muža na spavanju, dobije svega par godina zatvora, dovoljno je da kaže da ju je maltretirao i odmah to sud gleda kao olakotnu okolnost.

A ovaj Asim je sramota i talog društva. Takvi su najgori, reći će i napraviti sve, za malo medijske pažnje. Inače ovih par ekstremno lijevih strančica potpiruju "rat spolova" i na tom valu jašu do izbora. Jeftini i ljigavi populizam.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • September 26, 2023 at 10:15 PM

A što bi vi, sve je dio trzista. Zakon ponude i potražnje. A ako nemaš proizvod/uslugu onda se uguraj u eter sa nekom pričom i ideologijom. Prodaj priču, prodaj bombastične parole pa otvori udrugu i povuci zelembaće bilo domaće bilo EU fondovi, Otvoreno društvo ma sve se prima. Nemogu svi kao mi lumeni kupovat na dnu i prodavati na vrhu.

PS

Buntića i sve takve pospremit na temeljit preodgoj sa krampom i lopatom, da budu korisni a ne samo leže i nabijaju kolesterol.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 26, 2023 at 10:23 PM
    Quote from KultLicnosti

A što bi vi, sve je dio trzista. Zakon ponude i potražnje. A ako nemaš proizvod/uslugu onda se uguraj u eter sa nekom pričom i ideologijom. Prodaj priču, prodaj bombastične parole pa otvori udrugu i povuci zelembaće bilo domaće bilo EU fondovi, Otvoreno društvo ma sve se prima. Nemogu svi kao mi lumeni kupovat na dnu i prodavati na vrhu.

PS

Buntića i sve takve pospremit na temeljit preodgoj sa krampom i lopatom, da budu korisni a ne samo leže i nabijaju kolesterol.

a đe bi s gospođom, morala bi i ona šnjim jer ga voli, valjda joj ostalo ono iz osnovne, tko se tuče taj se voli, uspjela je uspješno dogurati do 5og razreda(godine)

valjda je prije braka znala kamo ide, jer samo ime Ljubmuški obećava da će biti žestoko i vatreno, sreća je izabrala rukometaša, kako bi tek prošla s nogometašem

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • September 26, 2023 at 10:38 PM

Dakle, mediji sustavno provode diskriminaciju žrtva nasilja prema spolu. Naricat će dan i noć nad 20-25% ubijenih žena u ukupnom broju ubijenih u državi u jednoj godini, iako se na svaku ubijenu ženu ubije i 3 muškarca.

Pa onda mediji provode i diskriminaciju žrtava nasilja i na temelju dobi, naricat će za mlađim ženama, one starije nisu zanimljive. Potom provode diskriminaciju na temelju fizičkog izgleda, pa su nad onom lijepom Bosankom naricali par mjeseci, da je stradala jedna izgledom i figurom neatraktivna, bila bi samo jedna crtica na portalima.

Meni ovo sve skupa nije normalno i kako se ovo razlikuje od njemačkih rasnih zakona, gdje smo imali građane I, II, III, IV reda...Svaku žrtvu ubojstva treba sustav jednako tretirati, a ne da se gleda spol, dob, ili fizički izgled...

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • September 26, 2023 at 10:44 PM

Pa znas kakvi izvjestaji budu po vijestima "Granatirali su X grad i umrlo je 200 ljudi. Medju ima 10 zena i djece"

Na ulicama je pet tisuca beskucnika koji nemaju za jesti, medju njima je cak 150 zena.

i slicno

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • September 27, 2023 at 7:31 AM

barba Luka, pa imaš ih već na granici.

ljudi "pucaju" od "želje za radom" :S

ZAKLJUČCI KONFERENCIJE O ZAPOŠLJAVANJU 'Hrvatsku treba pozicionirati kao atraktivnu destinaciju za useljenike'
    S ciljem unapređenja, ubrzanja i pojednostavljenja procedura, HGK, Ministarstvo rada i HZZ pokreću projekt predstavljanja hrvatskog tržišta rada na…
    dalmatinskiportal.hr

"Direktorica Ljudskih potencijala u Maistri Tina Turk Lupieri navela je da je kod njih fluktuacija stranih radnika nešto veća, oko 30 posto, jer je riječ o zapošljavanju sezonskih radnika, ali da je također manja među stranim radnicima u odnosu na domaće.

Jedan od razloga može biti i mjera pomoći koju Maistra nudi stranim zaposlenicima iz dalekih zemalja - plaća im putne troškove kada idu na godišnji odmor ili kada odlaze zbog isteka ugovora."

hm, baš me zanima kolika bi bila fluktuacija domaće radne snage da ima iste uvjete? :/

mi smo najgori sami sebi, a ove woke piz*arije će nas dokrajčiti 🤦

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • September 27, 2023 at 8:41 AM

st-brajo

ti kao da nisi s mora :P

pouzdano znam, iz prve ruke, da je zapošljavanje 'domaće' radne snage mission impossible

prije par godina, recimo predkoronaško vrijeme, već je bilo frka s domaćim konobarima iz Slavonije pa se uvozila radna snaga iz BiH i Srbije

jučer sjeo u jednom trg. centru u Zg (franšizni kafić) i narudžbu mi preuzeo konobar bosanskog naglaska, a dvoje-troje filipinskih radnika služe i čiste stolove

u Mlinaru - isto! u Amelie - isto!

tako da ti to veze s woke kod nas nema nikakve! tko god je mogao, utekao je iz ove vukoprašine u neki grad iz EU prostora pa sad poslodavci popunjavaju filipincima kafiće, a nepalcima gradilišta, jer 'naši' mladi bi radije na burzu nego radili za 500-600 eur

kod nas se ne događa ništa drugačija promjena na tržištu radne snage nego je to bio slučaj s Njemačkom ili Austrijom

Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • September 27, 2023 at 9:01 AM

Jao mi je Njemaca i Austrijanaca, naselilo im se svega pa su počeli oni iseljavati kupujući nekretnine po Dalmaciji ne sluteći da će ih dočekati ista sudbina 😁

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt