1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Aktualno (vijesti)

• zlocesti
  • April 2, 2021 at 2:45 PM
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 30, 2023 at 11:06 AM

Od 2005. godine zaposlena je na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskoga fakulteta u Rijeci (2005. asistentica, 2012. docentica) gdje predaje kolegije iz područja kulturalne teorije. Uređivala je književno-teorijski časopis Libra Libera (1999-2018.), te emisiju Elektrosfera Trećeg programa Hrvatskog radija (2008-2009.). Autorica je triju knjiga Mediji i kultura (2012.), Marx u digitalnom dobu (2016.), Sve što je čvrsto pretvara se u dim... (2021.), a uredila je i zbornik tekstova Privremene autonomne zone (2003.). Pisala je za Zarez i H-Alter.

Od ožujka 2017. godine članica je Radničke fronte.

Biografija Katarine Peović
    Izv. prof. dr. sc. Katarina Peović istaknuta je javna intelektualka i dugogodišnja politička aktivistica i teoretičarka. Rođena je u Zagrebu 1974. go
    web.archive.org

Tužno je da javni novac financira ovakve ljude koji otvoreno zazivaju komunizam, a koliko ja znam totalitarne ideologije su zabranjene zakonom. Radio ili ne radio u životu, kod Radničke Fronte prolaziš jednako. Ovakve kolegije i fakultete treba zakonom zabraniti i zatvoriti, to je suludo trošenje novca poreznih obveznika za promicanje ludila. I ovu svu ekipu protjerati u STEM područje, da se zaposle u ERNT/KODT pa da stvaraju neku realnu vrijednost. Ako ne to, barem mogu biti konobari za RIVP ili MAIS.

Nego, osim konfiskacije iznad 100.000 eura bogatstva, sjeća li se itko ove ideje RF o oporezivanju 80% plaće iznad 30.000 kn bruto.

Na svom Facebooku su ukratko saželi svoj plan.

- poreznu stopu od 80% za one preko 30.000 kuna porezne osnovice

- poreznu stopu od 40% do trećeg praga od 30.000 kuna porezne osnovice

- poreznu stopu od 20% do drugog praga od 15.000 kuna porezne osnovice

- poreznu stopu od 10% do prvog praga od 7.500 kuna porezne osnovice

- dizanje minimalne plaće na 5.000 kuna neto (6.250 kuna bruto)

- dizanje neoporezivog dijela dohotka na 5.000 kuna,

Display More
    Radnička fronta ima novi prijedlog: Žele s 80% oporezivati ljude s plaćom od 30.000 bruto
    "Činjenica je da dvije trećine ljudi ne plaća porez, ali ne plaćaju zato što su siromašni", kaže Peović.
    www.vecernji.hr
  • zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • May 30, 2023 at 11:23 AM

najgore je sto ce to jednom kad tad proci, barem u nekoj verziji, jer ljudi se jako napale na takve spike, pogotovo kada nemaju para

i onda su im za sve krivi svi i svatko osim njih samih

umjesto da se bavimo obrazovanjem mladih da budu kompetentni na trzistu, mi se bavimo ovim glupostima

kad je uspjela osnovat stranku i profesorica je , mogu mislit koliko je mladih mozgova zatrovala ovim glupostima

vjerojatno svi ti mladi nostalgicno gledaju na jugoslaviju i kako je prije bilo bolje, a rodili su se 2001

evo jednog komentara na vijest:

Svaka čast Kate svu imovinu uvesti na naplatu pa i njihove račune i ovdje i vani .Trenuta situacija je da su većina bogataša odakle i Rimac,i mnogi drugi. To treba oduzet a njih vratit odakle su došli.

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • May 30, 2023 at 11:40 AM
    Quote from zdenkic

najgore je sto ce to jednom kad tad proci, barem u nekoj verziji, jer ljudi se jako napale na takve spike, pogotovo kada nemaju para

i onda su im za sve krivi svi i svatko osim njih samih

umjesto da se bavimo obrazovanjem mladih da budu kompetentni na trzistu, mi se bavimo ovim glupostima

kad je uspjela osnovat stranku i profesorica je , mogu mislit koliko je mladih mozgova zatrovala ovim glupostima

vjerojatno svi ti mladi nostalgicno gledaju na jugoslaviju i kako je prije bilo bolje, a rodili su se 2001

Francuski predsjednik François Hollande 2012. godine predložio je povećanje stope na 75 posto, ali taj prijedlog je odbijen od strane francuskih sudova.

Visoki porezi doveli su do egzodusa milijunaša iz Francuske.

Oko 10 tisuća milijunaša napustilo je državu 2015., a prošle godine to je učinilo njih 12 tisuća, prema izvještaju kompanije New World Wealth.

Francuzi su isto tako htjeli udariti po najbogatijima, pa su se ovi razbježali skupa s novcima. A 100% poreza na 0 je opet 0. Ljevičari - socijalisti i/ili komunisti misle da će milijunaši samo gledati dok ih bagra potkrada. A jednom kad odu, vratiti se neće, a tu razliku poreza koju više ne plaćaju najbogatiji, plaćat će srednji stalež. Sirotinja ionako nigdje ništa ne plaća, samo zanovijeta.

Mélenchon obećava 100-postotni porez za bogataše, četverodnevni radni tjedan
    Jean-Luc Mélenchon, predsjednički kandidat kojeg podržava francuska Komunističke partija, kaže da bi uveo porez od 100% na prihode veće od 400 tisuća eura, što…
    lidermedia.hr
  • zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • May 30, 2023 at 11:49 AM

mislim da bi trebalo zabranit politicarima sa 0 radnog staza da se bave politikom

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 31, 2023 at 10:06 AM
    Quote from Paulie

Od 2005. godine zaposlena je na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskoga fakulteta u Rijeci (2005. asistentica, 2012. docentica) gdje predaje kolegije iz područja kulturalne teorije. Uređivala je književno-teorijski časopis Libra Libera (1999-2018.), te emisiju Elektrosfera Trećeg programa Hrvatskog radija (2008-2009.). Autorica je triju knjiga Mediji i kultura (2012.), Marx u digitalnom dobu (2016.), Sve što je čvrsto pretvara se u dim... (2021.), a uredila je i zbornik tekstova Privremene autonomne zone (2003.). Pisala je za Zarez i H-Alter.

Od ožujka 2017. godine članica je Radničke fronte.

https://web.archive.org/web/2022070205…a.hr/biografija

Tužno je da javni novac financira ovakve ljude koji otvoreno zazivaju komunizam, a koliko ja znam totalitarne ideologije su zabranjene zakonom. Radio ili ne radio u životu, kod Radničke Fronte prolaziš jednako. Ovakve kolegije i fakultete treba zakonom zabraniti i zatvoriti, to je suludo trošenje novca poreznih obveznika za promicanje ludila. I ovu svu ekipu protjerati u STEM područje, da se zaposle u ERNT/KODT pa da stvaraju neku realnu vrijednost. Ako ne to, barem mogu biti konobari za RIVP ili MAIS.

Nego, osim konfiskacije iznad 100.000 eura bogatstva, sjeća li se itko ove ideje RF o oporezivanju 80% plaće iznad 30.000 kn bruto.

Na svom Facebooku su ukratko saželi svoj plan.

- poreznu stopu od 80% za one preko 30.000 kuna porezne osnovice

- poreznu stopu od 40% do trećeg praga od 30.000 kuna porezne osnovice

- poreznu stopu od 20% do drugog praga od 15.000 kuna porezne osnovice

- poreznu stopu od 10% do prvog praga od 7.500 kuna porezne osnovice

- dizanje minimalne plaće na 5.000 kuna neto (6.250 kuna bruto)

- dizanje neoporezivog dijela dohotka na 5.000 kuna,

Display More

https://www.vecernji.hr/vijesti/radnic…0-bruto-1445756

Display More

danas na žalost u saborskim klupama sjedi popriličan broj šuša

Katarina Peović se potukla s bivšim suprugom, intervenirala je policija
    www.maxportal.hr

Ante je za nju dr po znanju

Prkačin: “Jedna šuša koja ništa ne zna, moj govor naziva bljuvotinom”
    www.maxportal.hr
  • D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 31, 2023 at 12:55 PM

Kulturalne teorije na filozofskom faksu .... znači prodaje maglu, niš konkretno što može stvoriti $$$$, da bar ta kuturna teorija njoj plaću donese...

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • July 15, 2023 at 4:15 PM

Općina Gradac između Makarske i Ploča! Svaka čast gradskim vlastima! <3
    Malo više opće kulture i pristojnosti, a malo manje bezobraznog egocentrizma.
    Nadam se da će se i druge općine u RH ugledati na njih. Da mogu, najradije bih sada sjeo u auto i otišao onamo na kupanje. ^^

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • July 15, 2023 at 4:52 PM
    Quote from Moller
    Quote from Paulie

https://web.archive.org/web/2022070205…a.hr/biografija

https://www.vecernji.hr/vijesti/radnic…0-bruto-1445756

danas na žalost u saborskim klupama sjedi popriličan broj šuša

https://www.maxportal.hr/vijesti/katari…la-je-policija/

Ante je za nju dr po znanju

https://www.maxportal.hr/premium-sadrza…va-bljuvotinom/

Display More

Stop nasilju prema muškarcima. Realno muškarci su najveće žrtve nasilja, kako verbalnog , tako i fizičkog, što od žena, što od drugih muškaraca.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • July 16, 2023 at 6:52 PM

Dekan osječkog Ekonomskog fakulteta ispričao se zbog Mihanovićevog doktorata: 'Reformirali smo studij

"Napomenuo je kako posjeduju i koriste softver za provjeru plagijata diploma i doktorskih radova. Istaknuo je, međutim, kako se na kraju svodi sve na mentora studenta kao i povjerenstvo koje radove procjenjuje. S obzirom na sve što se dogodilo, mentor je prošao stegovni postupak, ostali članovi povjerenstva već su u mirovini, pa i ta činjenica govori da je to daleka prošlost', zaključio je. "

Oni imaju i software za inspekciju doktorskih radova ?! :D 8o :rolleyes:

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 17, 2023 at 10:35 AM

svemogući i svemoćni Kinezi postali nemoćni

Kineski BDP iznevjerio očekivanja, rekordna nezaposlenost mladih
    PEKING - Kina je u ponedjeljak priopćila da je bruto domaći proizvod u drugom tromjesečju porastao za 6,3% u odnosu na godinu prije, što nije očekivano.
    seebiz.eu
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 17, 2023 at 11:24 AM
    Quote from Moller

svemogući i svemoćni Kinezi postali nemoćni

https://seebiz.eu/ekonomija/kine…t-mladih/293671

Vec neko vrijeme su u problemu to svi znamo, najveci problem je sta im je inflacija oko nule, ne pokrenu li ubrzo sa strane poticaja i potrosnje vrlo lako mogu upast u deflacijski problem kao i Japan

• franciska
    Početnik
    Reakcija primljeno
    3
    • July 17, 2023 at 8:00 PM

Netko je gore napisao " Stop nasilju prema muškarcima".

Mislim: Stop nasilju prema svakoj osobi.

Kad se radi o ženama, mogla bih reći da muškarci koji kleče i mole se (uvijek sam za molitvu), izazivaju nasilje

prema ženama.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • July 17, 2023 at 9:34 PM

Dosta nasilja svake vrste neka ljubav cvate

OPET ZALJUBLJEN Dikan napokon otkrio identitet dame koja mu je osvojila srce: ‘Još samo korak do oltara!‘

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • July 17, 2023 at 9:57 PM
    Quote from franciska

Kad se radi o ženama, mogla bih reći da muškarci koji kleče i mole se (uvijek sam za molitvu), izazivaju nasilje

prema ženama.

žene koje u javnom prostoru hodaju golog dupeta(uvijek sam za dobro žensko dupe), izazivaju nasilje prema muškarcima. :|

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • July 17, 2023 at 10:17 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from franciska

prema ženama.

žene koje u javnom prostoru hodaju golog dupeta(uvijek sam za dobro ženske dupe), izazivaju nasilje prema muškarcima.:|

Proći će još vode Dunavom i Savom dok se Hrvatska riješi patrijarhata i takve vrste razmišljanja i drugačijeg vrednovanja spolova

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • July 17, 2023 at 11:13 PM
    Quote from plavi05
    Quote from barbosa 2.0

žene koje u javnom prostoru hodaju golog dupeta(uvijek sam za dobro ženske dupe), izazivaju nasilje prema muškarcima.:|

Proći će još vode Dunavom i Savom dok se Hrvatska riješi patrijarhata i takve vrste razmišljanja i drugačijeg vrednovanja spolova

stari moj, uopće ne shvaćam čemu ovakav tvoj komentar ali u krivu si, totalno, što bi ti to rješavao, koga bi ti rješavao kako, sa čime...sa mobitelom zavaljen u fotelju zazivajući preko foruma i društvenih mereža, nekoga drugoga na daljinski da napravi nasilje prema tome drugom koji zamisli šupka, nema iste stavove, običaje, obrazovanje, boju kože, spol, vjeru ili ne-vjeru , porijeklo ili neku drugu različitost od tebe...to ti se zove fašizam a ja sam ti, lutko moja, okorjeli ANTIfašist i uopće me ne zanima koje vrste, od kuda i od koga dolazi a kolegicu, ako smetaju ljudi koji kleče i mole se, nek ih ne gleda i neka se bavi sobom, što je boli dupe za njih, što joj rade, zašto im uopće daje na važnosti, gdje joj je tolerancija, demokracija...i da, ja volim žene, uvijek sam i uvijek ću, kao i rado tolerirati nasilje dobrog ženskog dupeta i to sa ne skrivenim interesom i ne umjerenim zadovoljstvom8)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 18, 2023 at 10:38 AM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from plavi05

stari moj, uopće ne shvaćam čemu ovakav tvoj komentar ali u krivu si, totalno, što bi ti to rješavao, koga bi ti rješavao kako, sa čime...sa mobitelom zavaljen u fotelju zazivajući preko foruma i društvenih mereža, nekoga drugoga na daljinski da napravi nasilje prema tome drugom koji zamisli šupka, nema iste stavove, običaje, obrazovanje, boju kože, spol, vjeru ili ne-vjeru , porijeklo ili neku drugu različitost od tebe...to ti se zove fašizam a ja sam ti, lutko moja, okorjeli ANTIfašist i uopće me ne zanima koje vrste, od kuda i od koga dolazi a kolegicu, ako smetaju ljudi koji kleče i mole se, nek ih ne gleda i neka se bavi sobom, što je boli dupe za njih, što joj rade, zašto im uopće daje na važnosti, gdje joj je tolerancija, demokracija...i da, ja volim žene, uvijek sam i uvijek ću, kao i rado tolerirati nasilje dobrog ženskog dupeta i to sa ne skrivenim interesom i ne umjerenim zadovoljstvom8)

evo jedna aktualna nasilnica za vas kolega, ima i video, pa ti sada vidi, čije će molitve više biti uslišane, njene ili ove do nje ;)

Na krštenje sina došla u uskoj bijeloj haljini, a onda je na mrežama nastao show: ‘Takva si ušla u crkvu?!‘
    No drugi su je pitali može li ju se iznajmiti kao kumu kad u njihovim obiteljima bude krštenja
    www.jutarnji.hr
  • plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • July 18, 2023 at 3:36 PM
    Quote from Moller
    Quote from barbosa 2.0

stari moj, uopće ne shvaćam čemu ovakav tvoj komentar ali u krivu si, totalno, što bi ti to rješavao, koga bi ti rješavao kako, sa čime...sa mobitelom zavaljen u fotelju zazivajući preko foruma i društvenih mreža, nekoga drugoga na daljinski da napravi nasilje prema drugom koji zamisli šupka, nema iste stavove, običaje, obrazovanje, boju kože, spol, vjeru ili ne-vjeru , porijeklo ili neku drugu različitost od tebe...to ti se zove fašizam a ja sam ti, lutko moja, okorjeli ANTIfašist i uopće me ne zanima koje vrste, od kuda i od koga dolazi kolegica, ako smetaju ljudi koji kleče i mole se, nek ih ne gleda i neka se bavi sobom, što je boli dupe za njih, što joj rade , zašto im uopće daje na važnosti, gdje joj je tolerancija, demokracija...i da, ja volim žene, uvijek sam i uvijek ću,kao i rado tolerirati nasilje dobrog ženskog dupeta i to sa ne skrivenim interesom i neumjerenim zadovoljstvom8)

evo jedna aktualna nasilnica za vas kolegu, ima i video, pa ti sada vidiš, čije će molitve više biti uslišane, njene ili ove donje ;)

https://www.jutarnji.hr/scena/strane-zvijezde/na-krstenje-sina-dosla-u-uskoj-bijeloj-haljini-a-onda-je-na-mrezama-nastao-show-takva-si- usla-u-crkvu-15356358?cx_testId=1&cx_testVariant=cx_undefined&cx_artPos=2&utm_source=pianojl&utm_medium=widget&utm_campaign=pianojutarnji#cxrecs_s

Teško se na ove stvari mogu našaliti dok u svijetu postoje zemlje poput Avganistana, Irana, Saudiske Arabije, Katra itd

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • July 19, 2023 at 3:19 PM
    SDP napustili svi vijećnici splitskog Trstenika. Vlast su imali samo u tom kvartu
    TROJE SDP-ovih vijećnika u splitskom gradskom kotaru Trstenik danas je napustilo tu stranku solidarizirajući se s gradskim vijećnikom Damirom Barbirom koji…
    www.index.hr

SDP demontaž do kraja, tu štetu koju su si sami napravili sa nesposobnim, bezličnim i dosadnim Bernadićem i sad sa Grbinom im nije mogao napraviti baš nitko drugi <X

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • July 19, 2023 at 4:28 PM

Pa imali smo mi u ST Ivu Baldasara i Ranka Ostojića koji nisu bili 'bezlični' al opet slaba korist od njih.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      494k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      413
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt