@Neo
Tek radi potpunosti informacije, Vlada je jučer zamrznula cijene šećera, brašna, sapuna...
@Neo
Tek radi potpunosti informacije, Vlada je jučer zamrznula cijene šećera, brašna, sapuna...
"ZANIMLJIVA VREMENA" uzrokovana svjetskim promjenama su samo dio priče.
Kod nas se događaju dodatni efekti "zanimljivih vremena".
Prema događanjima na ZSE vidi se praćenje svjetskog trenda rasprodaje dionica i velikog pada cijena.
Kada u svijetu, koji ima enormne količine pretjerano tiskanog ( beskorisnog ) novca, uglavnom u rukama pretjerano bogatih pojedinaca, dođe do ovakvog resetiranja cijelog sustava, onda to znači da će bogati postati još bogatiji i pri tome uzeti svima ostalima ono što su do sada imali.
Kod nas pretjeranih količina novca nema, dionice nisu balon, a novac ( umanjeni ) koji sada za njih dobivate morate gledati i kroz omjere Kn i svjetskih valuta koji su svaki dan sve nepovoljniji.
Drugim riječima, mislim da stado trči u pogrešnom smijeru.
za neke dionice, turiste, auto industriju, brodare mislim da stado odradjuje pravi smijer.
Al Podr, Sapn, Ht, Viro...pa tu je definitivno krivi smijer. Isti bi trebali narasti na ATH.
Ocelujem preokret na istima.
za neke dionice, turiste, auto industriju, brodare mislim da stado odradjuje pravi smijer.
Al Podr, Sapn, Ht, Viro...pa tu je definitivno krivi smijer. Isti bi trebali narasti na ATH.
Slazem se ali i Tpng su isto brodari. Smatram da ce ih kriza minimalno okrznuti.
Ma ja, to zato što ih nemaš pa ti brodari odrađuju krivi smjer.. pa sadašnje vozarine za panamaxe im omogućuju pozitivno poslovanje, TC ugovori pogotovo.. ubijeni su svi brodari,,, sad dali će još -50% zašto ne, no ako se može još spustiti zašto ne spustiti ... možda vozarine roknu na -50%, a možda i prije +200% za par mjeseci kad se sve stabilizira, jer će trebati svima sve.. šta se potrošilo za ovo vrijeme stajanja..
ovdje je sve izgubilo vezu sa razumom, ali sve je to dio trzista kapitala i izazov
Danas je u slobodnom padu bilo sve. I ono sto objektivno treba padati i ono na sto korona ne utjece direktno. Ja mislim da je to zbog toga jer ulagaci procjenjuju rizik budece recesije vec.
"ono na sto korona ne utjece direktno"
bojim se da takvih grana ima malo, ili uopće nema. gdje god ima ljudske djelatnosti ili poslovanje ovisi o ljudima, barem dijelom, efekt virusa je neminovan.
Nalazimo se u nepoznatom teritoriju i neizvjesnoj budućnosti. Najbolji pokazatelj za to su referentne kamatne stope i miliarede koje su već upumpane ali ne pokazuju zeljene efekte! Cak i oni najveći svjetski ulagači na trzistu kapitala su iskazali zabrinutost danas.
Pored toga danas su objavljeni preliminarni podatci industrijske proizvodnje za prva dva mjeseca ove godine u Kini - Minus od 13,5 % u poredjenju za prva dva mjeseca 2019!
Referentne kamatne stope 16.03.2020
Slazem se ali i Tpng su isto brodari. Smatram da ce ih kriza minimalno okrznuti.
Tpng je iznimka. Mislio na Atpl i Jdpl.
@Neo
Ne budite smijesni. Sve je zakon ponude i potraznje.
Koliko vidim neki artikli su povecali cijene preko 40%.
Uglavnom vlada pesimizam, pomalo treba razmišljati o kupovini. Danas
Sapn simbolicno, poklopio me jutarnji nalog
@Neo
Ne budite smijesni. Sve je zakon ponude i potraznje.
Koliko vidim neki artikli su povecali cijene preko 40%.
Duboko se ispričavam, pogriješio sam, mislio sam da je riječ o Odluci Vlade, koja podrazumijeva nadzor nad provedbom te Odluke i kažnjavanje onih koji je ne poštuju, a u stvari se radi o Popisu lijepih želja. Zahvaljujem na prosvjetljenju.
Da možda niste kupili dionice tvrtki čiji prihodi ovise o prodaji osnovnih živeznih namirnica i gle čuda, jeste, sami ste napisali na drugoj temi, pa se nadate nekom odbijancu da te dionice nekome uvalite.Cccc. Čuvajte prste, krvava su ovo vremena.
Danas je u slobodnom padu bilo sve. I ono sto objektivno treba padati i ono na sto korona ne utjece direktno. Ja mislim da je to zbog toga jer ulagaci procjenjuju rizik budece recesije vec.
svi će se morati držati smjernica Velikog brata (osim Melanie naravno) pa ako on misli da će recesija biti, onda će se i potruditi da tako i bude, zar nije već od Brexita, trgovinskog rata, bilo pokušaja da se to pokrene, pa evo sada treća sreća upalilo s Corona virusom, naravno da je sve samo slučajno i da svijet u stvari funkcionira slobodno, rekli bi zidarski slobodno
https://www.vecernji.hr/vijesti/svijet…-drzave-1386095,
za sada mi je best buy, nahrani svinje i ne diraj ništa
U ovom potopu na ZSE, gdje ponajviše pada cijena turističkih tvrtki, imamo Lošinjsku plovidbu koja osim turizma veći dio prihoda ostvaruje kroz remontno brodogradilište. Ipak, potencijal i vrijednost nalazi se u turizmu, vrijednosti zemljišta i najavljenim projektima.
Eto samo nekoliko podataka s portala Moje dionice:
Kapital i rezerve 146 miliona kn, od toga cca 27 miliona kuna gotovine na računu. Zaduženi su 50ak miliona.
Svakako treba navesti da u bilanci vrlo atraktivna turistička zemljišta vode po cijenama od nekoliko desetaka kuna po m2.
Postoje projekti za izgradnju hotela gotovo u samom centru Lošinja te proširenju i podizanju kvalitete postojećih kampova.
Za nevedenu investiciju traže partnera jer kako već duže navode investicija se kreće oko 60 milina eura. Trenutna Tržišna kapitalizacija je 54 milona kuna.
Vjerujem da je baš zbog vrlo moguće dokapitalizacije nedavno na izvanrednoj skupštini spuštena nominala sa 350 na 190 kuna.
Vezano uz to zanimljiv je članak iz Novog lista gdje Mario Vezzola najavljuje ulaganja u Lošinj ne spominjući direktno Lošinjsku plovidbu.
Međutim pošto znamo da je njegova tvrtka vlasnik kampa Poljana gdje LPLH ima 48% vlasništva ne treba puno mašte da shvatimo na kakva se ulaganja misli.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija…ta_refresh=true
Inače trgovanje dionicom je u proteklih godinu dana minimalno, nitko iz top 10 nije prodavao a veliku većinu pokupovao je dioničar koji sa 10. dospio trenutno na 6. mjesto, Alfa Marine d.o.o.
Informanka.
- u ovom tjednu sam poboljšala minus s jednim stvarno prelijepim brojem -7.77% .
- tako je ukupni ovogodišnji minus došao do nestvarnih 26.7% .
- ovaj tjedan sam počela intenzivnije kupovati na cca 10 i više dionica pa što uleti, i tako sam potrošila 50% slobodne love, keš mi do sada nije stvarao minus ali pretvarajući ga u dionice možda će za idući tjedan poboljšati postotak minusa.
- kako sada stvari stoje izgleda ništa od turizma ove godine, ma preživjet ćemo.
- evo na kraju i jedna dobra vijest:
- došlo mi auto koje sam uplatila dosta prije ove krize, jedan prekrasan SUV.
- a s tim autom sam naplatila svoj rad zbog prevelike prošlogodišnje dobiti.
- biti će bolje, poslije kiše dolazi sunce, a možda bude i tih dividendi......
Ja sam za ovu godinu na cca +3% razmjerno veličini mojeg portfelja.
Ovaj mjesec za sada izuzetno dobar - dvostruko bolji od prva dva.
Da sam se vise trudio, sigurno bi bilo i bolje.
Oduvijek mi je bolje islo trejdanje u down trendu, nego obratno.
toliko truda 3 mjeseca za samo 3% ?
Ja sam sve prodao onaj dan kad je nafta potonula 30%,osim optime. Ako i bude prodaja telekoma, neće to biti cifre o kojima smo prije pola godine pričali.
Imate pravo. To je stvarno sića.
Sigurno puno manje nego sto vi svakodnevno zaradite na (nepostojecem) shortu na RIVP.
Srecom, ja nisam pohlepan i zadovoljavam se malim svakodnevnim dobicima, koji, kad se zbroje čovjeka vesele.
Imate pravo. To je stvarno sića.
Sigurno puno manje nego sto vi svakodnevno zaradite na (nepostojecem) shortu na RIVP.
Srecom, ja nisam pohlepan i zadovoljavam se malim svakodnevnim dobicima, koji, kad se zbroje čovjeka vesele.
Ja vam zavidim, a i sam Carlo Collodi bi vam zavidio da vas može čuti.
Na Valamaru trenutno gubim, jer malo sam kupio dionica ispod sadašnje cijene.
Da napišem koje dionice su vrijedne pažnje.
AD Plastik jako pala, dobra uprava, u velikoj krizi samo trenutno, bogata dividenda. HT dobar stabilan za ziheraše bolji od casha dugoročno. Atlantic dobar respektabilan meni nije zanimljiv ali ne znači da zato nije top izbor. Podravka vrlo dobra za ulagača početnika meni dosadna. Valamar karastrofalno pala cijena dionice s kojom su uračunate 2 godine bez ijednog gosta, odlična uprava, moguća stagnacija duže ali i brzi obrat već do ljeta. Ericsson NT odlična dionica, dividenda, top izbor pala cijena best buy već danas. Kraš d.d. sigurna zarada. Zaba, HPB, PBZ, IKB za dugoročne dobar izbor. Jadroagent i JANAF vrlo profitabilne na akcijskim cijenama. Nema potrebe lupat sve po asku. Preferiram likvidne+dividenda, uvodim u portfelj neke manje likvidne.