koje vam dionice ( naravno osim OPTE ako dođe do njenog preuzimanja ) imaju najveći potencijal rasta ?
Best buy
-
-
-
koje vam dionice ( naravno osim OPTE ako dođe do njenog preuzimanja ) imaju najveći potencijal rasta ?
po meni Ericsson NT jer je cijena koš uvijek prilično značajno ispod cijene prije corone, i mislim da ce privući ta branša dosta EU novca, pa 5G...
Turizam se odlično oporavlja i to je zbilja sjajno, e sad vidjet ćemo brojke i FI. Čini se da Valamar snažno raste. ADPL isto.
-
po meni Ericsson NT jer je cijena koš uvijek prilično značajno ispod cijene prije corone, i mislim da ce privući ta branša dosta EU novca, pa 5G...
Turizam se odlično oporavlja i to je zbilja sjajno, e sad vidjet ćemo brojke i FI. Čini se da Valamar snažno raste. ADPL isto.
Kako to mislite turizam se izvrsno oporavlja........možda se dionice "turista" oporavljaju ali bez pokrića... pred njima je tek glavni dio sezone i glavni dio vjerovatnog debakla......pola godine je več otišlo u vjerar.......malo sam gledao cijene dionica hotela po vani i baš svaku koji sam otvorio od njih 10-tak neki prosjek pada cijene je bio cca 70-75%......valamar je sigurno več sad skup jel današnja cijena je neka njegova realna i prije krize, no fondovi ga vole pa je bio napuhan......adpl tek treba osjetiti vjerovatno velike posljedice krize koja več je i koja tek slijedi u auto industriji.......
-
A na kraju se mrtvi broje, do sad je pušing bilo, ali do sredine 6. mjeseca i nisu neke ozbiljne brojke ni inače. realno da je zimska sezona, ja bi išao na skijanje, malo više paziš nego inače, ali sve se to brzo zaboravi, pogledaj po centrima, gradu, kafićima kad ekipa ode, tko gleda metar, više manje
-
1.Vlen
2.Mdka
3.Podr
4.Tpng
5.Kodt po meni osim opte to je to
-
Bast buy: vjetroelektrane......
-
Informanka.
- ovaj tjedan potpuno neočekivano, kao grom iz vedra neba, nema više virusa, milijarde eura iz EU i tržište je odradilo ostalo.
- ja sam u ovom tjednu smanjila minus za 2.8% ili minus od 13.6% sam popravila na minus od podnošljivih -10.8%.
- a taj minus je bio ne tako davno 20/3 -26.7%, sada puno lakše dišem.
- još puno važnije je što sada za razliku od prošlog tjedna vidim samo rast i rast.
- ne pamtim ovakav rast u ovom mjesecu jer je uobičajeno bilo "Sell in May and go away".
- pretežno sam u dionicama, imam 10-15 otvorenih kupovnih nalog ali nema više jeftinih kupnji, izgleda prošla baba s kolačima.
- u ovom tjednu su mi rasli: VLEN, OPTE, ERNT, KODT, ADPL, HT, ZABA, ADPL.
- u ovome padu sam skratila za 50% ADPL imala sam toga previše i ADRS skoro sve.
- drago mi je da skoro sve raste pa i one koje sam prodavala, rastu i turisti ali za ovu godinu ih ne bi preporučila.
- idući tjedan očekujem rast, ovo je možda zadnja prilika dugoročnima za ući na nekim nižim cijenama.
- očekujem da će i politika malo podići tržište zbog izbora.
- a očekuje nas i dugo toplo ljeto, što poslije izbora??? što ove jeseni ??? nezahvalne su te dugoročne prognoze.
- jedino u što dugoročno vjerujem su dionice s niskim P/E i redovnom dividendom, a toga i nemate nešto na našem tržištu.
-
1.Vlen
2.Mdka
3.Podr
4.Tpng
5.Kodt po meni osim opte to je to
- imam sve te dionice u portfelju, sve su to o.k. dionice.
- glavni razlog zbog čega im cijena na burzi značajno ne raste je dividendna politika.
- kada VLEN, MDKA, TPNG budu imale redovitu dividendu, pa neka ona bude i 50% dobiti, za par godina tu možemo očekivati uduplavanje cijene i da na tim novim cijenama to opet budu o.k. dionice.
- PODR, KODT, pa ću nadodati tu i ATGR, i ovo su stvarno dobre firme, imaju redovnu dividendu.
- ali ta dividenda im je 2.xx% a to je stvarno mala dividenda, rastom cijene dionica ta div. u % je sve manja i manja.
- možda je bolji HT ili bankarske dionice.
- i na kraju OPTE, svi željno očekujemo tu veliku prodaju po 10kn a maštamo o 20kn.
- ma da to na kraju bude i 5-10kn, to će biti veliki novac koji će većim dijelom biti reinvestiran u burzu.
- moram naglasiti OPTE je rizična investicija i oprezno s rizicima.
- i jedno pitanje za kraj ???
- nakon o.k. prodaje OPTE u koje dionice bi najveći dio tog novca mogao ići, obratite pažnju da su dioničari OPTE skloni investirati svoj novac u rizične investicije.
-
Odgovor Ivani7: DLKV-R-A, kladim se do zadnje lipe, ima sve elemente koju je imala OPTE prije dvije godine, pogotovo ako priče o prodaji uhvate korijen, a probni baloni su već u zraku...
-
kolegice, redovito pratim Vaše objave i, koliko sam uspio pohvatati, Vi imate nekoliko strana iz kojih imate pritok novca (ako se ne varam, bavite se, uz dionice, rentanjem i iznajmljivanjem turistima, ne znam jel imate još neki biznis)
što se pak tiče ulaganja u dionice, cijela priča je u tome s koliko kapitala raspolažete.
Vas stil ulaganja je velikom većinom u dividendne dionice, što je ok, ako ste teški par milijuna ili barem parsto tisuća.
međutim, dosta nas ovdje smo mali ulagači i prisiljeni smo tražiti prilike na tržištu ako želimo napraviti neki iskorak da Vas sustignemo
neovisno o tome, veliki investitor kao Vi bi trebao imati barem 10-25% casha s kojim će kupovati prilike na tržištu (prepoznali ste OPTE na vrijeme)
što se tiče strukture Vašeg portfelja, čudi me što ste se odlučili riješiti Adrisa, jer on nije turist, već je sam unutar sebe hedge-an protiv turista.
ne znam koliko imate ZABA-e, al to Vam može postati veliki problem ako se ekonomija ne krene oporavljati kako je očekivano ili bude drugog vala virusa, a pogotovo imajući u vidu buduće negativne kamate na bankovne rezerve do kojih će doći s uvođenjem Eura.
iskreno, na Vašem mjestu riješio bi se ZABA-e, možda i ADPL-a i, uz ovo što već imate, okrenuo Adrisu i izbalansirao portfelj sa dobrim dividendnim dionicama koje se bave potrepštinama za obnovu infrastrukture, te sjedio 25% u cashu i čekao prilike na tržištu.
-
-
Adrisov turistički oporavak biti će dosta spor zbog jako luksuznih i time skupih hotela u Rovinju, do zrakoplovnih gostiju (Kinezi, Korejci, Ameri i sl.) u Zagrebu i Dubrovniku, i to će biti veliko opterećenje za Adrisovo buduće poslovanje, vjerovatno za sada su prestali kupovati dionice za trezor.
-
Kakav turizam kakvi bakraci?
Evo imate i dalje koronu u Italiji, nije to neki Banglades. I stalno se pojavljuju neka nova "mini" zarista. Evo jedno u Njemackoj, a mi odlucili pustiti fureste u lijepu nasu. Cak da se i dogodi cudo pa sve nestane ko spuzvom prebrisano Nijemci ce kao pravi domoljubi ostati u Njemackoj na godisnjim odmorima. Austriju vjerujem ne treba ni komentirati. Sada EU pokusava isto sto i i Trump/FED govori seo 750 milijardi evra ali zaboravaljuu jednu cinjenicu da oni nisu nikakav politicki cimbenik - sjetite se ukraijine. Jednostavno se nadaju da ce ista fora upaliti ali za razliku od Amera, EU nema nista s cime moze potkrijepiti svoja djela. Razmjere krize vidjet ce se nakon 2q kada i average Hans i prosjecni Ante vide da su ih malo lagali
Tada ce biti svejedno u kojim dionicama bili, jer prica koja se opet vrti da je nasa x firmai izvoznik i zaradjuje na vanjskim trzistima jednostavno ne stoji. Uostalom tako su i vristali na Atlantskoj 2008 pa .... Jedine dionice u Hr kojei imaju perspektivu (ne znaci da i one nece padati) su Podr i Mdka. Jesti se mora, lijeciti se mora. Ostalo... zaboravite
-
Veliki pad potrošnje naročito na domaćem tržištu negativno će djelovati i na Podravku i na Mediku (potraživanja od države).
-
Veliki pad potrošnje naročito na domaćem tržištu negativno će djelovati i na Podravku i na Mediku (potraživanja od države).
Hm... Diskutabilna je tema podravke... Ako i dođe do osjetnijeg pada potrošnje u narednom razdoblju... Pitanje je dali će to odnositi na podravku kao okosnicu hrvatske prehrambene industrije ...a znamo u svakoj krizi i padu potrošnje, što se nameću kao prioriteti
-
Kakav turizam kakvi bakraci?
Evo imate i dalje koronu u Italiji, nije to neki Banglades. I stalno se pojavljuju neka nova "mini" zarista. Evo jedno u Njemackoj, a mi odlucili pustiti fureste u lijepu nasu. Cak da se i dogodi cudo pa sve nestane ko spuzvom prebrisano Nijemci ce kao pravi domoljubi ostati u Njemackoj na godisnjim odmorima. Austriju vjerujem ne treba ni komentirati. Sada EU pokusava isto sto i i Trump/FED govori seo 750 milijardi evra ali zaboravaljuu jednu cinjenicu da oni nisu nikakav politicki cimbenik - sjetite se ukraijine. Jednostavno se nadaju da ce ista fora upaliti ali za razliku od Amera, EU nema nista s cime moze potkrijepiti svoja djela. Razmjere krize vidjet ce se nakon 2q kada i average Hans i prosjecni Ante vide da su ih malo lagali
Tada ce biti svejedno u kojim dionicama bili, jer prica koja se opet vrti da je nasa x firmai izvoznik i zaradjuje na vanjskim trzistima jednostavno ne stoji. Uostalom tako su i vristali na Atlantskoj 2008 pa .... Jedine dionice u Hr kojei imaju perspektivu (ne znaci da i one nece padati) su Podr i Mdka. Jesti se mora, lijeciti se mora. Ostalo... zaboravite
-
Ništa se ne mora. Samo umrijeti. A kako cete i u sto ulagati, jeste li dugoročni spekulant ili kupoprodajnik, ovisi o osobi i njezinim ciljevima. Ionako ovdje 0,1%živi od ovoga, ostalo su drugi izvori zarade ili financiranja. Slobodna volja, višak sredstava koje smo spremni izgubiti i diverzifikacija. Sveto trojstvo. Ostalo je trič trač. I ego. Ko balon.
-
Best by: Dalekovod. Imali ste priliku po 4.
-
Best by: Dalekovod. Imali ste priliku po 4.
Mozda je bio best buy kolega na 3.7kn..al preko 4.4kn meni postaje prije best sell.
Jednostavno ne vidim tko ce gurati cijenu. A prodavac ima jos 430.000 kom.
-
Potpora jaca na 4. Znaci borba ce bit između 4,20-4,40 slijedeci dana, pa ce se dizat stepenicu dok ovi ne izađu. Po prometu od petka, ovi izlaze do slijedeceg petka. Po meni netko jaci kupuje sigurno, i dobro se skriva ispod skrbnickih da ne ulazi u top-10. Taj isti i ostali ce dignut cijenu, jer je rupa do 5.
A best sell preko 4,4 je bio zadnji put kad si ti prodavao,sad vise nije.
-
ako ostali fondovi ne nastave prodaju
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-