DLKV (vlasničko preslagivanje i obećavajuće izvješće) - dugoročno
INGR (vjerojatna konsolidacija s ovisnim društvima i mogući novi poslovi) - dugoročno
OPTE (uskoro realizacija prodaje) - kratkoročno
Bojim se da ce kod mene biti obratno.:)
DLKV (vlasničko preslagivanje i obećavajuće izvješće) - dugoročno
INGR (vjerojatna konsolidacija s ovisnim društvima i mogući novi poslovi) - dugoročno
OPTE (uskoro realizacija prodaje) - kratkoročno
Bojim se da ce kod mene biti obratno.:)
Po meni nije uopce bitno koja je dionica.
Tko zna baratati TA taj je ova 2 dana na Dlkv i Ddjh sa 100 keka kunica mogao okrenuti 20 keka profita kao ja.
Zao mi je sto nekima smeta.
Inace mislim da ce Dalekovod do 5.1 kn.
A Ddjh do 3.8 kn. Ali iste se tu mogu istrejdati bar po 5 puta.
Jos sam na TA postao dok je Dlkv bio 3.9kn kako ce rasti. Al dzaba. Neki jednostavno ne znaju iskoristiti ponudjeno.
Evo kolega Mrcash podbada, a danas je kad sam ja poceo cistiti Ddjh na 2.68 kn s nalozima od 10k komada lupio i sam po prodaji i zaradio.
Delboy bi rekao: "He, who dares wins!"
To o čemu Neo piše je Best Buy i Goodbye
Informanka.
- ovaj tjedan me je iznenadio, očekivala sam pad a ono bio rast od +0.8%, nije puno ali veseli.
- tako da je ovogodišnji minus nešto sitno pao i sada je -16.3%.
- kod dionica ništa novog, pola njih mi je nešto poraslo a druga polovina je imala sitan pad.
- razlika je jedino u tome što su ove koje su rasle imale nešto veći rast od ovih koje su pale.
- o trgovini u sljedećem postu.
To o čemu Neo piše je Best Buy i Goodbye
Prije bi rekao da kolega s povećanjem prometa na pojedinim dionicama sam određuje best buy.
Naravno prije toga se natrpao na istima na temi BEST SOLD.
Uostalom i u Međugorju Majku Božju vide samo jednom mjesečno.
Trenutno mislom da ne dolazi zbog korona virusa, ima pametnijeg posla.
MDKA.
- ovaj tjedan sam odlučila da idem na preuzimanje MDKA.
- nekako mi se čini da je prošlogodišnja dobit 2.600 kn po dionici i P/E 6.76 sasvim o.k.
- a i sama najveća kupnja na burzi cca 15.000 kn i to cca 2 dionice ne čini mi se pretjerano velika.
- vidim nema neke velike kupnje, prije bih rekla kako je sama kupnja dosta skromna.
- i ja stavim na kupnju 11 dionica po 13.500 kn ispred mene samo 2 dionice na kupnji.
- nedavno sam tu dionicu kupovala po 12.600 kn te sam mislila kako će preuzimanje MDKA po 13.500 kn ići bez problema jer nudim veću količinu na kupnju i o.k. cijenu.
- sutradan gledam i vidim kako se ispred mog naloga naredalo 12 dionica na kupnji.
- mijenjam nalog i postavim se na najbolju kupnju 9 dionica po 15.700 kn i opet se lipare ispred mene (samo što je tu jedna lipa 100kn) i skidaju s prodaje 2 dionice po 16.300 kn, potom ja spuštam svoj nalog na cca 15.500 kn.
- sutradan ja stavljam svoj nalog ponovno na najbolju kupnju 9 dionica po 16.000 kn, prva prodaja je na 16.400 i taj dan kupnja i prodaja ne mogu naći zajednički jezik odnosno nema transakcija.
- eto prođe cijeli tjedan na jednoj nelikvidnoj dionici, nije da se nismo zabavljali s nalozima i kupnja i prodaja.
- bilo je tog tvz. trgovinskog rata na kupnji s stvarno skromnoj kupnji u cijelom tjednu.
- biti će i boljih dana i tjedana ali je činjenica da prodaja ne želi prodavati uz moje najbolje namjere za preuzimanje dionica MDKA.
- sada ću morati pronaći novu dionicu igračku, raduju me vaši prijedlozi.
- i ponovno moram pohvaliti gospon Nea s odličnim prognozama, kad bi bili sindikalno udruženi postizali bi puno bolje rezultate.
- nekad sam bila u jednom sindikatu.
- a doći će nam i neke nove igračke na burzu da se dodatno možemo igrati i zarađivati, na žalost na ovom forumu o tome još nema komentara iako je to službeno najavljeno.
Prije bi rekao da kolega s povećanjem prometa na pojedinim dionicama sam određuje best buy.
Naravno prije toga se natrpao na istima........
- to što radi gospon Neo je za svaku pohvalu.
- prodavači će uspješno zamijeniti papiriće za novce.
- brokeri će dobiti lovu na proviziji, zaraditi će i ZSE.
- zaraditi će i država na porezu na kapitalnu dobit.
- na burzi ima prometa i ljudi vide da se i tu može zaraditi
- ma da je predsjednica KGK predložila bih gosona Nea za neko odličje za zasluge na tržištu kapitala.
- uostalom tržište kapitala je otvoreno za investitore, samo što ima i neke nezgodne poreze i prireze.
- ali svaki investitor može povećati promet na bilo kojoj dionici i potom te dionice prodati po većoj cijeni.
- tu razliku između kupovne i prodajne cijene nazivamo zarada na burzi.
- na žalost velika većina investitora sa mnom na čelu ostvaruje minuse iliti gubitke na burzi.
Što ćemo danas kupovati?
Optimu , naravno 🙂
Što ćemo danas kupovati?
PTKM
Što ćemo danas kupovati?
DLKV
Ptkm danas napad na kotu 84.
I tako su Rivp i Ptkm zamijenili mjesta. Cak i mnogo drasticnije i ekstremnije.
Zamislite da je netko prije godinu dvije rekao da ce Rivp mozda naginjati prema stecaju, traziti drzavnu pomoc za place, a Ptkm biti barem duplo jaca tvornica cistog novca kakav je Rivp bio u najjacim danima... Navukli bi mu prugastu kosulju.
I tako su Rivp i Ptkm zamijenili mjesta. Cak i mnogo drasticnije i ekstremnije.
Zamislite da je netko prije godinu dvije rekao da ce Rivp mozda naginjati prema stecaju, traziti drzavnu pomoc za place, a Ptkm biti barem duplo jaca tvornica cistog novca kakav je Rivp bio u najjacim danima... Navukli bi mu prugastu kosulju.
došlo je vrijeme proizvodnje hrane, jer svi moraju jesti, bili kod kuće ili u hotelu
cijene hrane jako padaju u svijetu. Ne kužite da će npr. Podravka jako fasovati radi loše sezone. Treba razlikovati vlastiti vrt je ekskluziva itd...ali 95% ljudi ne želi raditi ništa a kamoli kopati vrt i zalijevati, brati i okopavati.
Kava cigare kladionica kocka i to je to. Dobar rezultat npr
Podravke je sada je samo privremen i kratkoročan. Primjer privida. Vidite da državni službenici traze povišice i dalje, da roditelji ne daju djecu u školu. Kultura nerada i to je to. Best buy je ERNT po meni. zanimljiv KODT cijena ne pada nikako ja bi kupovao inače.
cijene hrane jako padaju u svijetu. Ne kužite da će npr. Podravka jako fasovati radi loše sezone. Treba razlikovati vlastiti vrt je ekskluziva itd...ali 95% ljudi ne želi raditi ništa a kamoli kopati vrt i zalijevati, brati i okopavati.
Kava cigare kladionica kocka i to je to. Dobar rezultat npr
Podravke je sada je samo privremen i kratkoročan. Primjer privida. Vidite da državni službenici traze povišice i dalje, da roditelji ne daju djecu u školu. Kultura nerada i to je to. Best buy je ERNT po meni. zanimljiv KODT cijena ne pada nikako ja bi kupovao inače.
niđe veze, potrošnja gnojiva i proizvodnja hrane s cijenama iste
Kako predviđate kretanje turista u narednim ljetnim mjesecima....
Interesantna mi je situacija sa jednom solidnom dividendušom... Tuho... U cijeloj ovoj situaciji miruje a dionica je na većoj razini nego lani u ovo doba
Kako predviđate kretanje turista u narednim ljetnim mjesecima....
Interesantna mi je situacija sa jednom solidnom dividendušom... Tuho... U cijeloj ovoj situaciji miruje a dionica je na većoj razini nego lani u ovo doba
ono što je očito da je Vlada Republike Hrvatske zaigrala na SVE ili NIŠTA što se turizma tiče. Da se sve čini i činit će se da se pomaže turizmu, ali neizvjesno je. Mišljenja sam da će doći domaći gosti i gosti iz Zlovenije, strah me je da će svi drugi podbaciti, još će doć Česi, Mađari. Najskuplje hotele mogli bi bookirati domaći gosti, srbijanci i bosanci, ali njih takvih (da su puni ko brod) nije nažalost dovoljno. Susrećemo se sa nečim neviđenim i nezapamćenim. Gledam lokale prazne po gradovima. Gadno je. Proći će. Kada ?
Dragi kolega B,
ja se slazem s vama, situacija nije nimalo blistava.Ali u tom slucaju i vase perjanice Ernt i kodt ce platiti visoku cijenu. Kriza ce pogoditi cijeli svijet, pa tako i vase favorite. Ljudi ce, izmedju pripremanja 5g i transformatora, ipak izabrati blitvu i krompir za rucak. Dakle, best buy je Podr,a sve ostalo best sell.
Dragi kolega B,
ja se slazem s vama, situacija nije nimalo blistava.Ali u tom slucaju i vase perjanice Ernt i kodt ce platiti visoku cijenu. Kriza ce pogoditi cijeli svijet, pa tako i vase favorite. Ljudi ce, izmedju pripremanja 5g i transformatora, ipak izabrati blitvu i krompir za rucak. Dakle, best buy je Podr,a sve ostalo best sell.
To sam i sama pretpostavila pa me ovo što je iz Ericssona stiglo pozitivno iznenadilo:
"Kao posljedicu veće potražnje za uslugama telekoma u Ericssonu predviđaju i da će porasti potreba za 5G mrežama. U ovoj su kompaniji stoga podigli svoja očekivanja od razvoja tržišta za 5G opremu. Sada predviđaju da će do 2025. godine u svijetu biti 2,8 milijardi pretplatnika na 5G usluge telekomunikacijskih kompanija. Ranije je ova prognoza bila postavljena na 2,6 milijardi korisnika. Prognoze za poslovnu 2020. godinu također će biti donekle uvećane, kažu iz Ericssona."