Rekao sam vam lijepo nekoliko puta da je to best buy. Ne u smislu najveceg moguceg rasta, nego kao optimalna komba rasta, divke i sigurnosti ulaganja. Meni osobno je bitno sve troje. Pogotovo kad je veeelika lova u pitanju. A jest, za mene jest...
Best buy
-
-
-
Obzirom na trenutnu situaciju ostajem pri svojem, to su ujedno i jedine 3 dionice koje imam. Dakle, u skorom roku očekujem:
Ptkm > 80 kn
Adpl > 200 kn
Opte cca. 9,50 (za više ovisi o ponudama)
-
Ptkm>80 kn mozda vec za par dana, prije bih stavio >100
-
Optimizma ne manjka. Ali bolje i to nego pesimizam...
-
Moja preporuka adpl, lkpc i mdka. I adrs kao dugoročna. Rizične ne preporučujem na forumu.
-
Ja sam jos uvijek pri ovom. Meni su trenutno u fokusu 2 dionice, zbog svojih pokazatelja i trenutne cijene. Po nekim mojim izračunima, znatno podcjenjene dionice.
1) TPNG
Za Q3/2019 je iskazana neto dobit u iznosu 17,6 mil kn, od čega je većina (11,2 mil kn) ostvarena u posljednjem kvartalu. Zbog porasta cijena vozarina, očekujem nastavak ovog trenda. Primjerice u 03/2019 ugovorena je cijena za jedan eko tanker bila u iznosu 16 tis USD, a već u 05/2019 ugovorili su po 17 tis USD te 17,1 tis USD. Taj porast je značajan i vidljiv na rezultatu. Kratkoročne obveze prema bankama manje su u Q3/2019 u odnosu na isto razdoblje prethodne godine za gotovo 58 mil kn, dok su se za isto vrijeme dugoročne povećale samo za cca 13 mil kn, što znači da se ne radi o reprogramu, već uistinu o razduživanju.
2) LKPC
Unatoč prestanku rada Aluminija, ukupni promet u 2019. porastao je za 13% (u 2019. prekrcali 3,55 milijuna tona tereta, a godinu prije 3,15 milijuna tona). Izgradnjom terminala i mogućnošću prihvata brodova do 180.000 tona nosivosti u stanju je privući nove terete.
Tvrtka nije zadužena. Dobit koju iskazuje bi mogla biti viša, a u tom smjeru se i ide jer su upravo povećali naknadu za prekrcaj sipkih tereta s četiri na osam eura po toni. Unatoč poskupljenju ne vidim isplativost komitentima za odlazak u druge luke jer je cestovni promet skup, teško je naći kamione za prijevoz ovakve vrste tereta, a i puno duže traje prijevoz u odnosu na željeznički iz Luke Ploče. Pričalo se i da bi trebala Gradu Ploče plaćati godišnji iznos komunalne naknade od 4,6 milijuna kuna, umjesto dosadašnjih 1,4 mil kn, ali je Upravni odjel za zaštitu okoliša, imovinsko pravne i komunalne poslove Dubrovačko-neretvanske županije poništio Rješenje Grada Ploča, tako da ni tu neće biti većih troškova.
Novca na računu ima oko 172 mil kn pa bi bilo lijepo i da se konačno isplati kakva dividenda da tamo ne čami.
Ako ste uocili kakvu negativnost, javite mi sto prije.
Bilo bi super kod preporuke napisati ovako koji kratki argument.
-
Dobra večer! Iako nisu za špekulante mislim da su ADRS i ERNT najbolja ulaganja. Što zbog potencijala rasta a i zbog dividende. Najljepše mi je kad mi na adrisu uplate cijelu dividendu bez poreza. Nadam se dobrim izvješćima.
-
Tpng i Lkpc kako je naveo kolega Kvark su i moji pikovi i imam iste u svom portfelju od 6 dionica trenutno.
Ernt sam trubio na 1000 i kusur kn kupujte. Kad je bio na 1300 neki su prodavali, a ja sam napisao da je to najbolja dionica na ZSE i da joj slijedi potencijalni rast do 1800. Da ima strahovito velik potencijal.
Svejedno mislim da je trenutno pregrijana pa sam nedavno izisao privremeno iz pozicije, nesto kao kratki short.
Od ostalih dionica koje nemam iskreno ne znam sto bi uopce kupovao jer ne vidim potencijala za rast. Crobex je u slozenoj korekciji i cekam i dalje pad do 1920 za pocetak.
-
Tpng i Lkpc kako je naveo kolega Kvark su i moji pikovi i imam iste u svom portfelju od 6 dionica trenutno.
Ernt sam trubio na 1000 i kusur kn kupujte. Kad je bio na 1300 neki su prodavali, a ja sam napisao da je to najbolja dionica na ZSE i da joj slijedi potencijalni rast do 1800. Da ima strahovito velik potencijal.
Svejedno mislim da je trenutno pregrijana pa sam nedavno izisao privremeno iz pozicije, nesto kao kratki short.
Od ostalih dionica koje nemam iskreno ne znam sto bi uopce kupovao jer ne vidim potencijala za rast. Crobex je u slozenoj korekciji i cekam i dalje pad do 1920 za pocetak.
Pa sad vidis da ti ERNT nije bila najbolja dionica na ZSE zadnju godinu, da si kupio i drzao OPTE umjesto ernt, vidio bi sta je super dionica :)) .... sto se tice kompanije, da, ernt je bombon, ali gledas gdje ces vise zaradit
-
Kolega dragi, rast od 40% mene itekako raduje.
Optima je prerizicna firma, par puta uletio za trejd sa sitnom zaradom i to je to.
Neke dionice su mi prerizicne da ih diram.
Npr Dlkv,Igh,Ingra, Ulpl, Jdpl, Opte,....dug je niz..
Eto Vi mi slobodno sugerirajte neku super dionicu koja ce narast 100%.
Nagradim vas od dobitka. Eto 50% vama u znak zahvale.
-
-
Lkpc i Jdrn ce gotovo sigurno narasti 100%. Nazalost ne znam kada, ali sam poprilicno siguran da nece narasti toliko ove godine. Vjerovatno dosta manje.
-
Pa napisao sam da imam LKPC i prosjecni ulaz na 412kn. Tu ocekujem barem 550-580kn i nekih 35% zarade. A velikih 100% necu cekati. Izadjem na 550-560 kn. Jer ce trebati kupovati Atpl na 210kn. Bolje vrabac u ruci nego golub na grani.
-
Kolega dragi, rast od 40% mene itekako raduje.
Optima je prerizicna firma, par puta uletio za trejd sa sitnom zaradom i to je to.
Neke dionice su mi prerizicne da ih diram.
Npr Dlkv,Igh,Ingra, Ulpl, Jdpl, Opte,....dug je niz..
Eto Vi mi slobodno sugerirajte neku super dionicu koja ce narast 100%.
Nagradim vas od dobitka. Eto 50% vama u znak zahvale.
Je optima ricizna, ali treba nekad u zivotu i riskirati... Imas bar 2 u ovim koje si nabrojao... ne treba mi 50%, bit ce mi dosta da mi narastu 100% :)) naravno da ne kockam pa ulazim samo u te pozicije i navijam da rastu, ali po par % portfelja je unutra..
Ali da ernt je super, i budem poslje tamo prebacio kad bude vrijeme
-
Lkpc i Jdrn ce gotovo sigurno narasti 100%. Nazalost ne znam kada, ali sam poprilicno siguran da nece narasti toliko ove godine. Vjerovatno dosta manje.
Kod Jadrana ce ici dokap, tako da sigurno nece narasti 100%. A bojim se da ce sljedecim dokapom od 200 milijuna istisnuti sve male dionicare.
-
Da, da, nakon dokapa dokap. I da, nakon kredita za ulaganja. Ono, onako, joj, sjetili smo se jos malo dokapa... Heh.
-
Kolega procitao sam izjavu gosp. Fabrisa u kojoj kaze da planiraju 700 milijuna kuna ulaganja i da su se dionicari bunili protiv proslog dokapa po 17,25kn, te da ce nastojati cijenu malo povecati za sljedeci dokap. Objasnite mi kako mislite da firmica sa 130 mil kn prihoda moze napraviti ulaganje od 700 milijuna? Prilicno nikako.
-
Nova izjava? Isprike moje onda molim primite. Nisam tenkre da ne kazem ako jest... Imate neki link za to?
Mislim, nacelno, ja bih se radovao malo vecoj cijeni dokapa, ulaganjima i rastu. Ne vjerujem da bi oni istiskivali male dionicare jer mirovincima je uvjet za ulaganje da je d.d. na burzi, bar je tako bilo. A za to treba i neki free float. Inace nema smisla.
-
Nazalost nisam spremio link i nije to bila izjava iz 2020. god., no sigurno vam je jasno da ce kapital za takva ulaganja morati ici kroz dokap.
Ovu dionicu sam promatrao kao dugorocno ulaganje, no ukoliko oni misle razvijati destinaciju kroz dokape, nazalost nisam spreman na to.
Inace tip dionice koji mi se sviđa.
-
Pitanje je da li ce ici kroz dokape. Moguce je da nastave s kreditima. Jeftin je novac danas i bit ce i dalje. Jer i mirovinci imaju ogranicenja koliko smiju ulagati kapitala u nesto. Uglavnom, vidjet cemo.
-
hvala ekipi na nesebičnom dijeljenju savjeta/razmišljanja
Slažem se da je sve manje i manje 'dobrih prilika' - mislim da dionice koje su fundamentalno dobre i uz to imaju OK vlasničku strukturu te da su podcijenjene.
Mislim da su LKPC, JDRN i TPNG OK investicije, imaju potencijala za rast. Ova priča za dokapitalizaciju jdrn-a mi nije sasvim jasna ali kako stvari stoje trenutna cijena je u redu za lagano skupljanje.
-
-