1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Best buy

• gta1
  • February 15, 2020 at 10:05 PM
  • Sinner99
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • August 26, 2020 at 7:05 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Sinner99

VIRO ima li netko kakvo mišljenje, meni se na ovim razinama 48kn čini kao bestbuy.

Zbog cega ti se cini kao BB

Nakon pada sa 90kn vec dugo se cijena vrti na ovih 45 do 50 kn, cijena secera se nakon propada malo podigla i stabilizirala, fundamenti izgledaju ok koliko ih razumijem, mislim da je ok risk reward ratio, nemoze puno pasti ali bi mogla gore lako. Ovo mi nije bb za držati, uci na neko vrijeme , izaci sa + 15-20%, mozda samo zelja.

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • August 26, 2020 at 8:12 PM
    Quote from Ivana7

Best Buy.

- ovaj put bi za najbolju kupnju predložila jednu čudnu dionicu još čudnijeg imena Apple.

- tu će se krajem mjeseca desiti nešto što se naziva split (nema veze s Hajdukom), dionicu će podijeliti tako da će od jedne napraviti 4.

- kad se takve stvari naprave uobičajeno ide rast cijene, ja očekujem cca 4%.

- ali što će vama jedno zaostalo preduzeće koje se bavi jabukama kada vi na tržištu imate jednog tehnološkog diva DDJH koji raste samo do podne 40%.

🤣🤣

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 26, 2020 at 11:06 PM
    Quote from Sinner99
    Quote from StatusQuo

Zbog cega ti se cini kao BB

Nakon pada sa 90kn vec dugo se cijena vrti na ovih 45 do 50 kn, cijena secera se nakon propada malo podigla i stabilizirala, fundamenti izgledaju ok koliko ih razumijem, mislim da je ok risk reward ratio, nemoze puno pasti ali bi mogla gore lako. Ovo mi nije bb za držati, uci na neko vrijeme , izaci sa + 15-20%, mozda samo zelja.

Ne znam kako mozes gledat fundamente kad fundamenata nema nigdje za naci pa po tome ne mozes ni o nekakvom risk rewardu ni kalkulirat, osim da secer naglo poraste pa bi bila drugacija pozicija lakse bi se nesto nagadjalo

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • August 28, 2020 at 8:59 PM

Best Buy u narednom periodu je AK 45 ili 47 ili još bolje dionice proizvodjača raznih vrsta naoruzanja kod nas i u svijetu, ili najbolje obadvoje! Ulazimo u period izuzetno visokih naprtosti i neizvjesnosti u svijetu koje će potrajati do sredine siječnja 2021.

Kazaljka na satu je se pomakla na 2 minute do 12!

Drugi razlog je obveza RH prema NATO savezu koja se odnosi na godišnje investicije u naoruzanje u iznosu 2% BDP. Za one koji ne znaju danas smo na nekih 1,68. Naši su se obvezali da će postići obećano u naredne dvije godine.

Ako iz ovoga ne mozete isčitati tko će ovdje najviše profitirati i zašto je bio plan predati Djuku za kikiriki poznatoj skupini onda vam zaista ni NB a ni ja ne mozemo pomoći. :)

Pored toga navedeni % moze biti osnova za izračun buduće vrijednodnosti Djuke Bećara iz Slavonskog Broda. Btw. Povijest Djuke je izuzetno interesantna i vrijedna čitanja. Npr. sam odabir lokacije koja je oduvijek imala vrijednost koju je teško izraziti u novcu. Provjerite zašto - nije teško pa neću daviti više!

buMBum

Edited 2 times, last by buMBum (August 28, 2020 at 9:08 PM).

• abbadon
    Student
    Reakcija primljeno
    144
    • August 28, 2020 at 9:52 PM
    Quote from buMBum

Best Buy u narednom periodu je AK 45 ili 47 ili još bolje dionice proizvodjača raznih vrsta naoruzanja kod nas i u svijetu, ili najbolje obadvoje! Ulazimo u period izuzetno visokih naprtosti i neizvjesnosti u svijetu koje će potrajati do sredine siječnja 2021.

Drugi razlog je obveza RH prema NATO savezu koja se odnosi na godišnje investicije u naoruzanje u iznosu 2% BDP. Za one koji ne znaju danas smo na nekih 1,68. Naši su se obvezali da će postići obećano u naredne dvije godine.

Ako iz ovoga ne mozete isčitati tko će ovdje najviše profitirati i zašto je bio plan predati Djuku za kikiriki poznatoj skupini onda vam zaista ni NB a ni ja ne mozemo pomoći. :)

Pored toga navedeni % moze biti osnova za izračun buduće vrijednodnosti Djuke Bećara iz Slavonskog Broda. Btw. Povijest Djuke je izuzetno interesantna i vrijedna čitanja. Npr. sam odabir lokacije koja je oduvijek imala vrijednost koju je teško izraziti u novcu. Provjerite zašto - nije teško pa neću daviti više!

bilo bi interesantno vidjeti IPO HS produkta na ZSE.... vjerujem da bi podigli mrtvilo nelikvidnosti ako ništa drugo....

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • August 29, 2020 at 11:14 AM
    Quote from abbadon
    Quote from buMBum

bilo bi interesantno vidjeti IPO HS produkta na ZSE.... vjerujem da bi podigli mrtvilo nelikvidnosti ako ništa drugo....

Display More

E, to je firma u koju bi uložio, a ne Đuro... Naravno, ovisi o cijeni dionice, ali ta ekipa zna svoj posao...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • August 29, 2020 at 11:19 AM
    Quote from rambo_5
    Quote from abbadon

E, to je firma u koju bi uložio, a ne Đuro... Naravno, ovisi o cijeni dionice, ali ta ekipa zna svoj posao...

Mislim da u Djuro nitko ne ulaze. Tu idu prigodno vlakici po principu tko zadnji magarac. Ok, jedino je NB tu "investirao".

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • August 29, 2020 at 1:02 PM

Informanka.

- iz tjedna u tjedan sve bolje, to je stvarno neobično za kolovoz, rast bi trebao uslijediti u rujnu.

- ovaj tjedan je plus +0.6% što je smanjilo ovogodišnji minus na -11.6%.

- u ovom tjednu me je obradovala i velika dividenda koju će za mjesec dana podijeliti MDKA, a u mom portfelju tih dionica kao kod trejdera dionica IGH, (imam i ja malo tih dionica IGH).

- a što će vam ta MDKA kad se na ovim čudnim dionicama može zaraditi velika lova.

- velika većina vas gleda svoje portfelje na ATH, a moj je u minusu.

- više ima prstiju na jednoj ruci nego što ima investitora na ovom forumu koji investiraju na moj način.

- stoga stvarno nema potrebe za pisanjem ove Informanke na kraju svakog tjedna, dosta će biti jednom mjesečno ili na kraju godine.

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • August 29, 2020 at 1:22 PM
    Quote from buMBum

Best Buy, dionice proizvodjača raznih vrsta naoruzanja kod nas i u svijetu,

Drugi razlog je obveza RH prema NATO savezu koja se odnosi na godišnje investicije u naoruzanje u iznosu 2% BDP. Za one koji ne znaju danas smo na n

- ako već kupujete DDJH tada jednostavno morate kupiti i hrvatski "Berkshire Hathaway", a to je Varteks.

- uz to silno oružje tu vojsku koja će to koristiti treba kvalitetno i obući.

- tu će ići 2% BDP.

- i tu ima sredstava za jednu lijepu obuću naše vojske s njihovim vrhovnim zapovjednikom gospodinom Zoranom Milanovićem.

p.s. u taj tip dionica je ne investiram jer ja se zalažem za mir u svijetu.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • August 29, 2020 at 1:55 PM
    Quote from Ivana7

Informanka.

- iz tjedna u tjedan sve bolje, to je stvarno neobično za kolovoz, rast bi trebao uslijediti u rujnu.

- u ovom tjednu me je obradovala i velika dividenda koju će za mjesec dana podijeliti MDKA, a u mom portfelju tih dionica kao kod trejdera dionica IGH, (imam i ja malo tih dionica IGH).

- a što će vam ta MDKA kad se na ovim čudnim dionicama može zaraditi velika lova.

- više ima prstiju na jednoj ruci nego što ima investitora na ovom forumu koji investiraju na moj način.

- stoga stvarno nema potrebe za pisanjem ove Informanke na kraju svakog tjedna, dosta će biti jednom mjesečno ili na kraju godine.

Display More

Ajde, ajde, i Vi ste trejdali zestoko 2007. i zaradili gadnu paru...

Kad imas par miljuna, nemas izbora, moras bit investitor, a s druge strane, kad imas ispod 100tis EUR mozes trejdat i imat dobre prinose ili glumit investitora i imat zgubitke...

• Optimistcro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    586
    • August 29, 2020 at 3:04 PM
    Quote from Ivana7

Informanka.

Display More

Ne ne i ne..bez Informanke subotom, subota gubi na značaju. Postaje monoton i nevažan dan kao npr utorak..

Bilo bi najbolje da informanka ostane subotom međutim da ubacite još jednu srijedom u sredinu trgovinskog tjedna pa da podjelite osjećaje i trenutno stanje portfelja sa svekolikom javnosti.

Istotako u neki podforum ubacite informanku o stanju Vašeg automobila, slatkiša u ladici, smočnice i bankovnih računa.

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • August 29, 2020 at 6:21 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from buMBum

Drugi razlog je obveza RH prema NATO savezu koja se odnosi na godišnje investicije u naoruzanje u iznosu 2% BDP. Za one koji ne znaju danas smo na n

- ako već kupujete DDJH tada jednostavno morate kupiti i hrvatski "Berkshire Hathaway", a to je Varteks.

- tu će ići 2% BDP.

- i tu ima sredstava za jednu lijepu obuću naše vojske s njihovim vrhovnim zapovjednikom gospodinom Zoranom Milanovićem.

Display More

Hvala na savjetu!

Djuku sam odradio i sada čekam široka vrata da mogu izaći bez da nekoga dodirnem! Pisao sam ranije da mi zaradjujemo dok čekamo, pa neću ponavljati!

Varteks sam zadnji put odradio na potezu od 16,10 do 21,00 kada je bilo izvjesno. Sada na 9 je veoma, veoma rizično jer daleko je veće smanjenje narudzbi glavnog kupca (HB) nego udio u ovih 2%. Pored toga za očekivati je daljnji pad BDP u Q3 od 13% tako da ništa od nove kolekcije. Većina će nositi kapute od prošle zime!

.

buMBum

Edited once, last by buMBum (August 29, 2020 at 6:29 PM).

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • August 29, 2020 at 7:13 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from buMBum

- tu će ići 2% BDP.

Display More

HB je glavni kupac Varteksu zadnjih 25 godina i bez tog kupca Varteks danas ne bi postojao ili bar ne bio bio na burzi. Bivša uprava ulupala je prema izjavama NB 750 mil gubitka! prodala sve što se dalo i moglo prodati, smanjila broj uposlenih sa 5 tisuća na tisuću, prestala sa proizvodnjom tkanina, ...

Glavni kupac ima pad prometa od 59% u Q2 Vidi ovdje

i Vi meni preporučate hrvatski BH!!!!

Uf, uf

Ja Vama a i nikome ovdje ne bih!

buMBum

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • August 29, 2020 at 7:47 PM

Ako to išta vrijedi - Ivana7 ne prekidaj jednu dobru tradiciju, svojevrsni zaštitni znak ovog foruma. Korisnija je nego se to čini. :thumbup:

Bilo bi šteta da nema informanke. To je jedan poseban uvid u način trgovanja i investiranja koji je ovdje jednostavno jedinstven i - bar meni zapravo vrlo zanimljiv. To što ne komentiram informanku, ne znači da ne nalazim u ovim kratkim crticama vrlo zanimljive informacije o kojima svakome tko se ovim poslom bavi vrijedi razmisliti - što god bila njihova izravna i ona druga - skrivena poruka.

A Parica dobro kaže - treba razumjeti da trgovci s različitim portfeljima imaju različite pristupe i poglede na ono u što ulažu. A ono što nam ovdje zapravo nedostaje je logička poveznica između različitih razina pristupa trgovanju vrijednosnicama jer nije nimalo bez veze zašto svakodnevna slika trgovanja izgleda sada baš tako i zašto i kako se ona s vremenom mijenja. Kako se mijenja portfelj i iskustvo tako se mijenja i profil trgovanja. To vrlo važno pitanje za sada nitko ne analizira - što je također razumljivo jer je fokus na drugim naizgled bitnijim stvarima. Međutim istina je da ne postoje nevažne stvari jer - vrag je u detaljima.

Mislim da je ovaj forum prije svega mjesto na kojemu se zapravo oplemenjujemo u našoj različitosti gledanja na jedan tako kompleksan sustav kao što je proces trgovanja i investiranja. Ima doslovno beskonačno toga za naučiti i onda i napredovati, a to je moguće samo onda kada postoje dobre, zdrave informacije koje, kada su dobro strukturirane i logične itekako pomažu u donošenju odluka kako i čime trgovati.

S druge strane ovaj forum je spontan, neuvjetovan nikakvim posebnim pravilima i režimima i osim očekivane korektnosti u pisanju nas ne limitira da kažemo ono što želimo. Naravno kritika koja dolazi od strane drugih iako ponekad i malo neizbrušena svakako utječe na sve nas da zapravo budemo još bolji - i kao traderi i kao investitori i što je najvažnije - kao ljudi,

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • August 29, 2020 at 7:54 PM

Kolegice Ivana7 potpisujem sve što je kolega toluen napisao. Čitam informanku svaki tjedan ali ništa ne komentiram samo upijam dobre i loše stvari :). Samo naprijed i čekamo iduće objave ;)

• PoAskuBidu
    Student
    Reakcija primljeno
    70
    • August 30, 2020 at 1:36 PM

Evo da se i ja pohvalim sa proteklim tjednom. Najbolji tjedan od kad sam na burzi. Nadajmo se nastavku u istom tonu. Pozdrav svima :)

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 30, 2020 at 5:30 PM

Wellcome back !

• Miron
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • August 31, 2020 at 10:54 AM
    Quote from PoAskuBidu

Evo da se i ja pohvalim sa proteklim tjednom. Najbolji tjedan od kad sam na burzi. Nadajmo se nastavku u istom tonu. Pozdrav svima :)

Pa gdje si čovječe!?!;)

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • September 2, 2020 at 10:11 PM

jel ima neko neki best buy a da nije jednom nogom u stečaju?.....ponestalo mi je ideja za kupnju.....

PS

sva sreča da mi je ponestalo ideja a ne keša.....

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • September 2, 2020 at 10:13 PM

Najviše sam u plusu kad ne kupujem na zse. Best buy je zapravo best buy not😅.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 940

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 4:11 PM
    2. Odgovora
      940
      Pregleda
      493k
      940
    3. slovojed12

May 29, 2025 at 4:11 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 2:25 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 2:25 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      373
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 29, 2025 at 9:38 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 29, 2025 at 9:38 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

slovojed12 May 29, 2025 at 4:11 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 2:25 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago