Da li imate iskustva sa automatskim trgovanjem pomoću robota? Da li može neki savjet na što treba obratiti pažnju?
Trgovanje pomoću robota
-
-
-
Da li imate iskustva sa automatskim trgovanjem pomoću robota? Da li može neki savjet na što treba obratiti pažnju?
evo nešto za vas 2.
-
Nije tesko napisati/upogoniti robota. Tesko je zaraditi istim..
Sve se radi o algoritmu koji sama osoba "ima" u planu implementirati. Moze biti nesto jednostavno tipa kada je cijena na donjoj granici bollingera i rsi je x, zadaj kupovni nalog u 0.x maksimalnog uloga.
Koristiti neke online servise koji nude robotizirano trgovanje je glupost. Onaj tko ima algoritam koji pravi novac, nece ga prodavati (mozda hoce za masne novce) te ga pogotovo nece nuditi za sitne novce.
Napisati program je vrlo lako - ako netko trazi mogu mu napisat custom bot/trader za platforme koje imaju ili nemaju API pristup (npr trading212 nema javni api pristup za izgradnju trading robota, no reverznim inzinjerstvom lako se shvati logika trgovanja i napise se bot koji radi nativno kao sama aplikacija).
Ono sto ja ne mogu je smisliti pravila po kojima taj bot radi, kada da prodaje, kada da kupuje.
Opet ponavljam - ako netko trazi kodera - I'm up for a job!
-
Nije tesko napisati/upogoniti robota. Tesko je zaraditi istim..
Sve se radi o algoritmu koji sama osoba "ima" u planu implementirati. Moze biti nesto jednostavno tipa kada je cijena na donjoj granici bollingera i rsi je x, zadaj kupovni nalog u 0.x maksimalnog uloga.
Koristiti neke online servise koji nude robotizirano trgovanje je glupost. Onaj tko ima algoritam koji pravi novac, nece ga prodavati (mozda hoce za masne novce) te ga pogotovo nece nuditi za sitne novce.
Napisati program je vrlo lako - ako netko trazi mogu mu napisat custom bot/trader za platforme koje imaju ili nemaju API pristup (npr trading212 nema javni api pristup za izgradnju trading robota, no reverznim inzinjerstvom lako se shvati logika trgovanja i napise se bot koji radi nativno kao sama aplikacija).
Ono sto ja ne mogu je smisliti pravila po kojima taj bot radi, kada da prodaje, kada da kupuje.
Opet ponavljam - ako netko trazi kodera - I'm up for a job!
jel može bot za Agrama?
da pokažemo malo Koruniću i ekipi da nismo ni mi šala mala
-
Ne bih da me hapsi Agramska milicija radi krsenja prava pristupa, tako da neke konkretne job proposalse molim u inbox 😂
-
Mene interesira robot za MT4 i forex trgovanje. Vidim da je velika ponuda, a ne znam što izabrati i koje su zamke i da li se to uopće isplati plaćati. Ovi koji su besplatni vjerojatno ima razloga zašto su besplatni. I moje je razmišljanje da ukoliko to omogućava zaradu onda bi svi to koristili, a osoba sa najboljim robotom najbogatija na svijetu.
-
Joj, kad se jednom gugla forex, tesko je izaci iz nocne more oglasa za autotrading i love iz kauca bez da pritisnite buy/sell.
Moja osobna preporuka - kloniti se toga. Vise kolega nasjelo pa izgubilo i tu sicu studentskog dzeparca sto su ulozili.
Forex market je pun psina i osoba s gotovo neogranicenim sredstvima koji su u svemu bolji od vas..
-
Što se tiče autotradinga slažem se, ali ima stvarno velika ponuda, pa pretpostavljam da nešto ima u tome. Imam nešto love viška, ali se ne želim zaletjeti u nepoznato, a glupo mi je plaćati robota da ga koristim na demo računu. Zato tražim nekoga tko je već utvrdio da nešto dobro radi.
A što se tiče trgovanja na forexu, problem su mali ulozi i veliki leverage i normalno da se brzo izgubi. Da se trguje 1:1 kao sa dionicama bilo bi gotovo nemoguće izgubiti ali je problem što bi sukladno tome i zarada bila nikakva. Ovi što upravljaju milijardama zadovoljni su sa nekoliko % godišnje.
Mi ostali moramo koristiti leverage, to je i jedna od velikih prednosti forexa, jer se sa malim ulogom može igrati sa velikim ciframa, ali se ne smije pretjerivati i učiti sa pravim novcem (za to postoje demo računi).
-
Da li ovdje uopće ima ljudi koji trguju na forexu?
-
Da bi trgovala s robotom prvo moras tocno znati po kojim principima robot trguje, drugo moras ga backtestirati barem na 10-15 godina da bi znala kako se ponasa u drugacijim uvjetima i da bi znala sve parametre rizika i dobiti, trece ako mislis kupit robot i samo stavit da radi sigurno ces izgubiti s druge strane vecina koji prodaju robote koriste taktiku velikog rizika u kratkom roku da bi uspili pokazat veliku dobit ako pogode trenutak, jedna od bitnijih stvari za gledat je kakav je floating dobit jer ih vecina uglavnom averegaju pozicije kad ide kontra njih i na kraju ih najcesce nulira, od svih tih robota sta kupis ako ne znas sta radis sigurno ces izgubit lovu na kraju jer je sve to skupa komplicirano za pocetnika, a i samo trziste je preoptimizirano od velikih i njihovih algoritama
-
-
Znači bolje je ne gubiti vrijeme na to
Hvala na pomoći
-
A kakva je situacija sa servisima koji omogućavaju praćenje drugih trgovaca tipa zulutrade. Čini mi se da je to dosta skupo i da zarađuju samo oni koje pratite. Da li ima tko kakva pozitivna iskustva?
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun
November 22, 2024 at 7:29 PM
-