https://www.novilist.hr/novosti/gospod…o-jasnu-poruku/ jako, jako dugo
U ovom tekstu pišu o kontenjerašima ili o dry bulku?......
U ovom tekstu pišu o kontenjerašima ili o dry bulku?......
Kad kreću izvješća brodara u USA.
Jučer sam prodal , a danas sam kupil - brodare .
“Ne pomaže ni što su ulaganja u infrastrukturu u SAD-u zanemarena dugi niz godina, pa lučka i željeznička infrastruktura jednostavno ne može izdržati povećanje obujma (tereta)”, napomenuo je Andersen.
"
Kako stvari stoje u zadnjem desetljecu ulaganje u infrastrukturu svugdje je opcenito bilo ispod razine, to je dobra osnova da ce postojat veca potraznja u buducnosti.
Jučer sam prodal , a danas sam kupil - brodare .
Pa tko će prevesti svu tu robu iz Kine i ostalih , - avioni - nikako , mali brodovi , još manje
U petak bi mogli okrenuti u plus...
Ne bi mogli....
ima više razloga za rast , nakon pada
U petak bi mogli okrenuti u plus...
Ne bi mogli....
Ah sada dan više manje...
ima više razloga za rast , nakon pada ,
savjetuje i WB .
Sve propada a narucuju ovolike brodove 🙄🙄 ne prate zse ocito, luzeri ne razumiju se u posao poput nas...
Ne mogu vjerovati da ja ovo postam ali evo malo o UGLJENU
Treba vidjeti jel se negdje moze trgovati sa gnojivom?
Gnojivo je bilo zicer.
FERTILIZER SHORTAGE: Pretty shocking price increases for ammonia in key US export locations over the last week: New Orleans (NOLA) spot price jumped 70% over seven days to a record high of $1,030 per tonne. US Tampa spot ammonia went up 25%. And prices surged too overseas.
Ne mogu vjerovati da ja ovo postam ali evo malo o UGLJENU
https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2021/…f-two-countries
Sto vise razmisljam o svemu tome to sam cvrsci u uvjerenju da iako nacelno jesam za dekarbonizaciju i zelenu trazniciju, da ih ovakve kakve trenutno jesu treba naprosto zaustaviti. I reci proponentima da zackome i odu doma.
Zasto? Pa zato jer nam nude bijedu i neimastinu, redukcije energije, generalno tezak i los zivot.
Da se razumijemo, ja nisam protiv dekarbonizacije, apsolutno sam ZA to da imamo cistu energiju, bez dima, ali na bazi trenutnih tehnologija to naprosto nije moguce bez teskih socioekonomskih posljedica.
Zelena tranzicija ce uspjeti, ljudi ce napustiti naftu, plin i ugljen onoga dana kad nove tehnologije budu nudile nesto bolje i kvalitetnije za njihov novac. Kao sto je kompjuter zamijenio pisacu masinu. Kao sto je touchscreen zamijenio tipke.
Dokle god toga ne bude odrzavat ce se zelene konferencije, gurati subvencije, a sve skupa ici slabo ili nikako.
Klimatske promjene naprosto nisu dovoljno jak razlog da bi se vecinu covjecanstva, a tu mislim na Kinu i Indiju, jer EU je nevazna, natjeralo na promjene. Tek kad bude isplativo to ce se desiti.
Treba vidjeti jel se negdje moze trgovati sa gnojivom?
Gnojivo je bilo zicer.
FERTILIZER SHORTAGE: Pretty shocking price increases for ammonia in key US export locations over the last week: New Orleans (NOLA) spot price jumped 70% over seven days to a record high of $1,030 per tonne. US Tampa spot ammonia went up 25%. And prices surged too overseas.
Jesmo saznali gdje se time moze trgovati? I drugim commodities isto? Mislim pratimo to stalno kao utjecaj na bulk ali dalo bi se dobro zaradit npr short ironore ili coal nedavno pa sad na ovim fertilizerima
Display MoreNe mogu vjerovati da ja ovo postam ali evo malo o UGLJENU
https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2021/…f-two-countries
Sto vise razmisljam o svemu tome to sam cvrsci u uvjerenju da iako nacelno jesam za dekarbonizaciju i zelenu trazniciju, da ih ovakve kakve trenutno jesu treba naprosto zaustaviti. I reci proponentima da zackome i odu doma.
Zasto? Pa zato jer nam nude bijedu i neimastinu, redukcije energije, generalno tezak i los zivot.
Da se razumijemo, ja nisam protiv dekarbonizacije, apsolutno sam ZA to da imamo cistu energiju, bez dima, ali na bazi trenutnih tehnologija to naprosto nije moguce bez teskih socioekonomskih posljedica.
Zelena tranzicija ce uspjeti, ljudi ce napustiti naftu, plin i ugljen onoga dana kad nove tehnologije budu nudile nesto bolje i kvalitetnije za njihov novac. Kao sto je kompjuter zamijenio pisacu masinu. Kao sto je touchscreen zamijenio tipke.
Dokle god toga ne bude odrzavat ce se zelene konferencije, gurati subvencije, a sve skupa ici slabo ili nikako.
Klimatske promjene naprosto nisu dovoljno jak razlog da bi se vecinu covjecanstva, a tu mislim na Kinu i Indiju, jer EU je nevazna, natjeralo na promjene. Tek kad bude isplativo to ce se desiti.
Mislim kolega da se ne treba brinuti da ce upravo tako i biti. Ljudi su komformisti po prirodi i nema sanse da zelena prica pobjedi naustrb kvalitete zivota u kratkom roku
A koja to tehnologija nedostaje da zamijeni ugljen npr.?
Sve je stvar cijene i troškova proizvodnje. A oboje pada obnovljivcima sve više kako njihov udio u ukupnoj proizvodnji električne energije raste... Samo je pitanje vremena i obilnih poticaja. Uskoro će bogati poticati siromašne da pređu na OIE zbog svoje guzice, a ne zbog altruizma.
A koja to tehnologija nedostaje da zamijeni ugljen npr.?
Sve je stvar cijene i troškova proizvodnje. A oboje pada obnovljivcima sve više kako njihov udio u ukupnoj proizvodnji električne energije raste... Samo je pitanje vremena i obilnih poticaja. Uskoro će bogati poticati siromašne da pređu na OIE zbog svoje guzice, a ne zbog altruizma.
Uvijek je stvar cijene. Postoji fensi tesla na struju al ja ponosno vozim golfa diesela
Jedna poluprigodna slija
Obnovljivi izvori energije su maglica koju zeleni (jebivjetri koji se pojave kad sve ide dobro a nestanu u krizi jer nemaju alternativu) prodaju svijetu. Vjetar, sunce, plime i oseke, i slično, sve to lijepo zvuči ali od toga žive samo oni koji ulove poticaje.
A mi potrošači plaćamo više jer netko mašta o zelenom svijetu.
Nuklearke su budućnost, jedini siguran i neškodljiv izvor.
Je, totalno neškodljiv.
Malo smo zastranili.
Bitno za brodare da Kina i Indija lože maksimalno
I da je plin skuplji od ugljena