Iduća dva tjedna su ključna.........
DRY BULK
-
-
-
Iduća dva tjedna su ključna.........
samo nas nemojte zavlačiti kao stožer, 2 po dva i evo smo skupili 1,5 godina
-
da, raslo je radi toga naravno... a zašto je padalo sa 20 na 10... ista vijest, isto sve ali sa 20 pada na 10... i tek onda raste na 75? paralela ti je zadnja moja rečenica.
Respect kolega ali ja nebi uspoređivao brodare sa SPACom koji je odradio 300% u jedan dan i sad je u premaketu na valjda 100% i nekako sumnjam da su isti ljudi trgovali brodovima i tim trumpovim social mrežama.
uopće ih niti ne uspoređujem... ali dobro... ne da mi se.
-
-
a jel kaže zašto takav free fall u 2 tjedna?
-
-
Zato jer se njegov fond okladio na 10k$ u prvom mjesecu
-
Zato jer se njegov fond okladio na 10k$ u prvom mjesecu
stvarno ili se šalite?
-
Rekao je to, ali i da ce 2022 u globalu imati vise vozarine nego 2021.
-
J. Hannisdahl: "The biggest uncertainty...drybulk is extremely high, I think earnings will collapse into Q1. I think you can see capesize earning below $10,000/day. And now we are around 60-70. If that plays out, it will surprise a lot of people."
"But that's just temporary. You don't have any fleet growth in the next 2 years. So it would be a temporary dip. But that could be a big opportunity, if that plays out. Share prices will likely be taken by surprise by this earnings movement. And a lot of generalists which have been moving into the segment in the past few years -- we have seen the capital flows -- a lot of those people will think 'Oh no, this is just like 2015 all over again, what's going on in shipping? we can't invest in this, we'll throw in the towel', ie capital outflow"
40:20 min
-
-
BDI 4410 (-243)
BCI 6205 (-713)
BPI 4327 (+23)
BSI 3584 (-40)
BHSI 2057 (+12)
-
Ovo je dosta vazna vijest:
NDRC to the rescue:
CHINA TO MAKE COAL TRANSPORTATION A PRIORITY AT PORTS, RAILWAYS
CHINA AIMS TO RAISE COAL OUTPUT TO 12 MILLION TONS A DAY
Ako se uporedi sa 2020 u 3QoQ2021
Kina je proizvela thermal coal +6,7% ali i dalje u odnosu na 2019(-10%),2018, 2017(-20%)
U vrijeme kada ocajnicki treba ugljen.
Kina je najagresivnije od svih drzava crpila svoje rezerve ugljena.
Procjena rezervi je na 40g ali kojim tempom. Dosadasnjim?
Zelje su jedno a mogucnosti?
Po meni kina prijeti praznom puskom da bi spustila cijene na svjetskom trzistu.
Ti i ja smo se vec jednom slozili da se ne slazemo, pa ajmo onda ne ulaziti opet u raspravu.
-
Rekao je to, ali i da ce 2022 u globalu imati vise vozarine nego 2021.
Rekao i prije 12 mj da ce biti 10k u sijecnju u ove godine pa je bilo 25k😂
Joakim ima fetis na sijecanj, cim prode eto i njega u normalu.
Sad nije svoj, sezona je pecurki🤣
-
-
Ako se uporedi sa 2020 u 3QoQ2021
Kina je proizvela thermal coal +6,7% ali i dalje u odnosu na 2019(-10%),2018, 2017(-20%)
U vrijeme kada ocajnicki treba ugljen.
Kina je najagresivnije od svih drzava crpila svoje rezerve ugljena.
Procjena rezervi je na 40g ali kojim tempom. Dosadasnjim?
Zelje su jedno a mogucnosti?
Po meni kina prijeti praznom puskom da bi spustila cijene na svjetskom trzistu.
Ti i ja smo se vec jednom slozili da se ne slazemo, pa ajmo onda ne ulaziti opet u raspravu.
👍 ja sam upravo to i potvrdila svojim komentarom.
Pobijam vas netocan navod "Ovo je dosta vazna vijest:"
Detaljno sam obrazlozila zasto nije dosta vazna vijest.
Ne slazemo se i idemo dalje... 😁
vrijeme ce pokazati tko je bio vise u pravu. 😉
-
Pa ja sam upravo to i potvrdila svojim komentarom.
Nekome je nesto vazno.
Ja na burzi pokusavam anticipirati buduce dogadjaje i na vrijeme se pravilno pozicionirati, zato mi je ta vijest (uz jos neke druge) bila dosta vazna.
Za razliku od mene, ti izvlacis tablice za prosla razdoblja koja bi mi trebala ne znam sto kazati. Jedan kolega bi ti rekao da si "general proslosti".
Svatko si sam kroji sudbinu.
-
Pa ja sam upravo to i potvrdila svojim komentarom.
Nekome je nesto vazno.
Ja na burzi pokusavam anticipirati buduce dogadjaje i na vrijeme se pravilno pozicionirati, zato mi je ta vijest (uz jos neke druge) bila dosta vazna.
Za razliku od mene, ti izvlacis tablice za prosla razdoblja koja bi mi trebala ne znam sto kazati. Jedan kolega bi ti rekao da si "general proslosti".
Opet povrsno i brzopleto.
Tablica je kvartalna i to za 3Q 2021, znaci najnovija koja postoji.
U njoj se obraduju kvartalni rezultati i usporeduju sa proteklim kvartalima sve do 2017 i jasno pokazuju da kina NE moze ono sto bi htjela, sto je nekad mogla. Tako da je vasa insinuacija potrebnog opreza ili straha neutemeljena. Drugim rjecima sirite paniku na pogresnoj analizi.
Dobronamjerno skrecem paznju a vi mi ostavljate dojam da odgovarate povrijedenim egom iz proslih rasprava
-
Freight futures am update
Capesize down ~6%
Panamax down ~3% -
Nekome je nesto vazno.
Opet povrsno i brzopleto.
Tablica je kvartalna i to za 3Q 2021, znaci najnovija koja postoji.
U njoj se obraduju kvartalni rezultati i usporeduju sa proteklim kvartalima sve do 2017 i jasno pokazuju da kina NE moze ono sto bi htjela, sto je nekad mogla. Tako da je vasa insinuacija potrebnog opreza ili straha neutemeljena. Drugim rjecima sirite paniku na pogresnoj analizi.
Dobronamjerno skrecem paznju a vi mi ostavljate dojam da odgovarate povrijedenim egom iz proslih rasprava
Koji dio mog posta je povrsan i brzoplet? Kakvu ja to paniku sirim prenoseci jednu vijest sa twittera, i to sa istog onog accounta sa kojega ti prenosis svaku pozitivnu vijest, ali nekako uspijes preskociti sve one koje pozivaju na oprez.
Da ti pomognem.
Prvo se trebas pitati kakav je kineski coal output zadnjih godina te zasto je takav. Nemoj samo bez razumijevanja gledati tablicu kako im zadnjih godina pada proizvodnja, vec se pitaj zasto je to tako, koje su to uzrocno-posljedicne veze.
Onda kada to proucis pogledaj koliki su kineski kapaciteti proizvodnje ugljena i koliko je starih zatvorenih rudnika zadnjih dana ponovo otvoreno.
Onda se pitaj zasto je uopce cijena ugljena ove godine toliko porasla, zasto su guzve u lukama tolike i moze li partija na to i kako utjecati najavom davanja prioriteta transportu ugljena u lukama.
Na kraju se zapitaj kako bi sve ovo moglo utjecati na cijenu ugljena, ali i na vozarine.
Mozemo mi ovdje razgovarati o tome hoce li partija te svoje planove stvarno i uspjeti provesti u djelo, ali ne mozes mi reci da ova vijest nije vazna. To je kolegice ignorantski. Moras znati staviti stvari u odredjeni kontekst da bi im shvatila znacenje, umjesto samo bez razumijevanja prenositi linkove sa twittera i crtala rakete. I daj mi reci kako mi pomaze ta tvoja tvrdnja da Kina ima rezerve ugljena za sljedecih 40 godina? Sta si time htjela reci?
Ja bih se zapitao i zasto se nakon ove najave cijena ugljena strmoglavila u tih svega par dana. Je li to odrzivo ili je samo panicna reakcija trzista na blef partije? Sta to cijeli svijet zna a da mi ovdje na forumu ne znamo. Kako ti ono kazes, oni svi nemaju pojma?
-
To sto je kina spustila cijenu (jako napuhanu pa je puno lakse provedivo) ne znaci da ce tako ostati(za dry bulk bi to bilo bolje) jer zima jos nije niti počela. Di je sijecanjski vrh potrosnje? A zalihe na dnu?
Prvo skok pa hop.
Kina ne uspjeva povecati proizvodnju.
Ne govorimo o tjednima ili mjesecima nego godinama.
Velika Extra zarada kineskih rudara nije pomogla, mozda ce kako vi ocekujete pomoci naredba🇨🇳 CCP.
Dugorocno ce se to promjeniti ali cemu nepotrebno panicariti kada cemo prije toga prodati?
Ugljen je najbolje sto se dry bulku desava a ne nesto cime treba izazivati "oprez"(paniku)
Promjenu tog trenda cemo jos dosta cekati.
Mozemo za koji mjesec ili vise analizirati tko je bio bolji prognosticar.😁
Trenutno su poplave, prije su bile nesrece u rudnicima, pa ce biti nesto novo.
Kina nemoze sa zalihama koje ima vjecito povecacati proizvodnju ni kada to CCP naredi.
Nebi sad raspravljala kako ce biti sa ugljenom za 10 ili vise godina.
Mene zanima max 2024.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k