Display Moresve se slažem s napisanim kolega, ali moramo uvažiti i to da je naše obrazovanje uvelike doprinijelo takvim razmišljenjima,
mene npr, nitko nikada u školi nije pitao kako si (ćeš) kupio(ti) burek i od kojih novaca, ali si zato uvijek morao biti spreman nabrojati 7sekretara SKOJA, zasjedanja AVNOJ-a, ZAVNOH-a, AFŽ, sve ofenzive s brojem učesnika, mrtvih, ranjenih i imenima učesnika, koliko je Tito imao pasa, koji ga je spasio na Sutjesci, je li ga koji ujeo, čime ih je hranio, s koliko se drug Tito drugarica "snašao" , što je mislio kada je Staljinu rekao NE, što bi bilo da mu je rekao DA, pa onda dolazi poglavlje iza rata, obnova, petoljetke itd. nikada kraja,
pa evo neka to bude malo opravdanje za tu skromnu financijsku pismenost, ali ako hoćeš kakvu pjesmicu na ćirilici, makedonskom, slovenskom, nema problema
a budimo realni i većina naših perjanica ZSE je iz toga perioda,iako smo dobar dio već ispratili u "vječna lovišta", ima li možda koja nova firma da ju ZSE mami na IPO, dajte vi tamo uputite kakvu prosvjednu notu, neka malo prošire ponudu za ulaganje, barem neka izbace neku buregdžinicu na IPO, to bi nam dobro došlo za samofinanciranje održivosti na burzi
Ok obrazovanje je tjeranje na učenje radi vl dobrobiti...
a što je dobrovoljnim učenjem za vl dobrobit?
nije naša kultura još na tom nivou?njemci upisuju fakultete kada idu u penziju,vidio na svoje oči
ili je croatizmus mazohizmus gen odgovoran da mi ustvari ne želimo vl dobrobit
ako ne želimo vlastitu šta nebi ipak bilo normalno da želimo dobrobit vl djece,unuka.....
avg hrvatica i hrvat i troše u godini nekoliko sati dnevno,moja procjena je 3-4 na gledanje tv i to sadržaja od kojig ti se okrene...
ima tu i nešto podnošljivog sadržaja ali zašto nema 10 min dnevno da unaprijediti vl fin pismenost kako bi sebi i svojoj djeci,unucima omogučili...
pa između ostalog da im djeca i unuci ne bježe sa kartom u jednom smjeru?
nema nas svemir
empatičan mogu biti samo na one koji si sami ne mogu pomoći a takvih je jako malo.
jako čudno,kroz povijest smo bili snalažljiv narod,spreman na evoluciju prilagodbu,di je to nestalo?
vidim oko sebe veliku ljenost svih vrsta,pa i onu za preživljavanje.
držim da je bilo prevelikog blagostanja u novijoj prošlosti koji je ljude usmjerio u krivom smjeru.
koje je odgojilo mlade bez ikakvih radnih navika,bez želje za stvaranjem nečeg u životu,navikle da im je pladanj serviran pod nos.
bez volje za životom,radom i sve šta ide u paketu.
čini se da će neizbježno doći neki drugi ljudi na ovaj životni prostor koji će ga znati više cijeniti,zasluživati....
sloboda izbora je zakon
ali to tek dugoročno a kratkoročno se nudi once in a lifetime opportunity
možda i griješim,nebi bilo...
trenutne capesize slabosti su posljedica večih očekivanja od brazila,koje će se izgledno i materijalizirati ali.....
#Capesize Brazil/China : Bloodbath now with more than 15/20 vessels available for end May - 1H June while demand is weak or non-existent now. On the other hand, mkt is much healthier in Pacific. If your vessel stays in Pacific, you get paid usd 6-7k more a day than C3!!
ma mogli bi o tome raspravljati naširoko i nadugačko, pa i naši ljudi pred mirovinu studiraju čak u stranim državama, da bi mogli preuzeti neku od vodećih funkcija u državi, k tome još u gospodarstvu, ali kada vidim udžbenike svoje djece i pronađem gotovo iste stvari onda me raduje da im barem knjige iz povijesti izgledaju malo rasterećene onog sistema u kojemu smo se mi vrtjeli 50 godina, dok su drugi odjahali miljama ispred nas znanjem, tehnologijom, a mi se tek ovih godina počeli baviti lažnim diplomama, koliko ih je tek bilo dok se nitko time nije bavio, zato smo mi u međuvremenu sahranili i brodogradnju i brodarski institut, dok su nam raznorazne agencije preplavile županije i državu, samo nikako da otkrijemo koja im je stvarna funkcija i što ti stručnjaci u stvari rade i čime se bave