i sav ovaj rast pri kina iron ore -3% m/m i coal -30%y/y
pa šta će biti kada kinezi raspale gas do kraja a već sada stižu apeli da usred ljeta klime neće raditi ako se ne počnu gomilati zalihe ugljena?
voda do grla,traži se željezna grdosija više koja ne postoji,a treba pojačati tempo?
koliko treba biti mudar za predvidjeti najizgledniji scenarij?
u siječnju sam bio sam prilično uvjeren da nam sljedi majka svih oluja nekad u 2022 ili 2023 ali više ne vidim kako se može izbjeći njezin početak i u 2021?
mi očito ne vidimo prave razmjere onog što se iza brda valja zadnjih mjeseci a vrlo izgledno ni onog što je pred nama
a ovo sa trg ratom kina -austral je AS na desetku.
ne pamtim kada sam zadnji puta svjedočio-participirao ovakvoj neopisivoj lakoći dioničarstva.
a bilo je impresivnih realiziranih prilika iz kategorije once in a lifetime opportunity.
svjedočimo mi i elementima euforije ali kako ne biti i to pri ovakvom outlooku iz snovu za godine pred nama?
ovdje sljedi min 10-tak u avg ludo dobrih kvartala a nebi bila senzacija da se to i biiiitno produži.
moj naklon do poda onima koji mogu na sve ovo ostati ravnodušni,ne zamarati se izglednim propuštanjem once in a lifetime.....
p.s.
u životu ne postoji apsolutno u ničemu bez rizika pa...
hmmm...ALI ovakav risk/reward...
možda i griješim,nebi bilo.....
p.p.s.
DA,bilo bi bolje na 170-190 nudilo se u velikim količinama
vrištalo je,ma urlalo i tada kroz dokaze na dokaze na dokaze....
neki apeliraju da treba čekati prvo pad za kupovinu?
rezimirat ćemo tu strategiju nekad,ne dajem joj neke izglede za uspjeh iz više razloga...možda uskoro u detalje
držim bitno važnijim fokusiranje na potencijal rasta u godinama pred nama umjesto na količinu propuštenog
možda i griješim,nebi bilo.....
p.p.p.s
vidm generalno poboljšanje općeg sentimenta na ZSE koji raste stidljivo ali već mjesecima
pridružite nam se u komentiranju na temi "oporavak burze"
držim da je to važna tema za sve nas jer očekujem uskoro bitne pomake na bolje.