vidim ja nesto me se ponovo spominje. da ubacim koje brojke za atpl?
DRY BULK
-
-
-
Moze, dusice. Mozda mene spasis. To cekam. Da mi netko objasni di je catch. Vec sam u par navrata pitala. Ovo raste ko da sutra ne postoji.
Daj nam i prognozu cijene dionice za Atpl kratkorocno.
-
Ja ne znam cijenu dionice, nit kratkorocno nit dugorocno. Ja znam njezinu vrijednost. To je drugi par rukava. I ovo raste kao da sutra ne postoji, a to je 20%? U 6 mjeseci. Dokle NMM 600%. Sta je onda to?
-
Bas sam jucer citao dosta zadnjih stranica atlantske, falili ste sve predikcije indexa i razvoja situacije i potraznje u svijetu. Pobijali ste sve sto je Migra pisao, a trenutna situacija, a i buducnost pokazuju da je bio u pravu. Ne gledajuci zasebno Atlantsku, nego cijeli sektor.
-
Ajmo opet. Ja sam rekao da ce godina biti ok, ali nedovoljna za ATPL. Da se bolje uzme NMM. Nemam se volje vise na to vracati. Vi uzivajte u 20% i slusajte migru, koji cim malo krene padati BDI pobjegne kao macka. Da vi znate ista o prijevozu, ili mirga, onda bi znali da je BDI nemoguce tocno pogoditi. Mislim ja raspravljam s ekipom koja niti jedan strani izvjestaj nije procitala (u zivotu). Ja ih procitao sad 11 i niti jedan CEO ne zna zasto ovo toliko raste. Eto, migra zna. Slusajte ga. Godinu je izvukla svada kine i australije i hladna zima, sto sam mislio da ce kratkotrajno trajati. ALi ok. I ja falio cijeli sektor, a pisao kako 50% dionica imam NMM. Ajme meni sta ja ovdje necu procitati
-
Nemojte, molim Vas......osim ako je pozitivno jel več vidim svađu i bijes koji čete navući na sebe a to nikom ne treba.....a vrijednost nečega je jedno dok je cijena dionice nešto sasvim drugo.....vrijednost je isto tako nešto što se mijenja s obzirom na uvjete......otprilike vidim gdje ciljate i svi više manje znamo zašto atpl nije do sada odradila 600% što ne znaći da neće, naravno ako se ispune i drugi preduvjeti......ja se mogu šalit ali mi ne pada na pamet niti mogu Vama ili bilo kome drugome zabranjivati pisanje na forumu......neznam tko Vas je spominjao, ja to nisam primjetio ali možda nekome falite pa da "forumski rat" može poćeti......bolje mir jel u ratu svi pošteni izgube......
-
Plenkovicu jeste to vi? Obozavam laja*** koji se obracaju podcjenjivackim tonom. Ni ja ne volim proslost ni vracati se na nju, pogotovo kad si uzimam za pravo pobijati prognoze analiticara koji su puno relevantniji od nas, a falim “cili balun”. Ako koga zanima sto pricam nek pogleda postove iz Atlantske kad je bio Q4.. najmanje je bitna ATPL. Toliko od mene, forum i sluzi da vidimo tuđa misljenja, ili neki koristan sadrzaj kao sto ga dijeli migra npr.
-
Ma boze moj, nema svade, ali ako zelite znati koliko matematicki kompanija vrijedi, ja cu postaviti. Migra je davez, jer misli da nesto zna, a onda ga ekipa slusa jer objavljuje koliko je kina uvezla rude prosli mjesec, sto i mala beba moze naci. I onda se navija da on nesto zna jer imate dionicu. Ja sam rekao, necu vam kvariti sliku, ali nek me se ne spominje, jer vam kraljica ATPL je daleko od onoga sto mislite. Toliko od mene, imam pametnijeg posla.
P.S. Migra dijeli koristan sadržaj ahahahahahaha
-
Ajmo opet. Ja sam rekao da ce godina biti ok, ali nedovoljna za ATPL. Da se bolje uzme NMM. Nemam se volje vise na to vracati. Vi uzivajte u 20% i slusajte migru, koji cim malo krene padati BDI pobjegne kao macka. Da vi znate ista o prijevozu, ili mirga, onda bi znali da je BDI nemoguce tocno pogoditi. Mislim ja raspravljam s ekipom koja niti jedan strani izvjestaj nije procitala (u zivotu). Ja ih procitao sad 11 i niti jedan CEO ne zna zasto ovo toliko raste. Eto, migra zna. Slusajte ga. Godinu je izvukla svada kine i australije i hladna zima, sto sam mislio da ce kratkotrajno trajati. ALi ok. I ja falio cijeli sektor, a pisao kako 50% dionica imam NMM. Ajme meni sta ja ovdje necu procitati
Nisam migrin odvjetnik ali tak svejedno što je izvuko godinu.....uvijek će je neki događaji izvući ili uništiti ili balže usmjeriti prema nekud.....rast je stvaran kao i zarada isto kao što je bio i pad zbog corone koja je uništila prošlu godinu......ja se ne mogu hvalit da sam stručnjak za prijevoz ali svojom izjavom vjerovatno vrijeđate neke koji ovdje to jesu.......nisam ni Ceo ali ako niti jedan nezna zašto toliko raste meni nije jasno kako su to postali ili je to samo Vaša interpretacija pročitanog.....nemamo li svakoga dana članke o tome zašto toliko raste, pišu i o tome zašto bi moglo rasti još i više......
-
Ma boze moj, nema svade, ali ako zelite znati koliko matematicki kompanija vrijedi, ja cu postaviti. Migra je davez, jer misli da nesto zna, a onda ga ekipa slusa jer objavljuje koliko je kina uvezla rude prosli mjesec, sto i mala beba moze naci. I onda se navija da on nesto zna jer imate dionicu. Ja sam rekao, necu vam kvariti sliku, ali nek me se ne spominje, jer vam kraljica ATPL je daleko od onoga sto mislite. Toliko od mene, imam pametnijeg posla.
Migra nema pojma a sve je pogodio. Vi ste kolega veliki stručnjak, samo slaba korist...
-
-
Ajmo jos jednom
svijet će ove godine rasti oko 5,1%, ali to je samo 1% vise nego 2019. Promet ce rasti 3,8% vise nego prosle godine (dry), ali to je samo 0,8% više nego 2019. Od onda je na trziste doslo skoro 100 mil novih tona (NETO). Sto je preko 10%. Znaci nakon rezalista. Kako bi itko logican pomislio da ce bdi ove godine ovako potegnuti? Onda sam ja stvarno budala i ne kuzim matematiku, a jos manje logiku
-
Ajmo jos jednom
svijet će ove godine rasti oko 5,1%, ali to je samo 1% vise nego 2019. Promet ce rasti 3,8% vise nego prosle godine (dry), ali to je samo 0,8% više nego 2019. Od onda je na trziste doslo skoro 100 mil novih tona (NETO). Sto je preko 10%. Znaci nakon rezalista. Kako bi itko logican pomislio da ce bdi ove godine ovako potegnuti? Onda sam ja stvarno budala i ne kuzim matematiku, a jos manje logiku
Možda da napravite novi profil, pa da probate ispočetka? Nakon svega teško da će netko vjerovati Vašoj stručnosti. Malo je i tužno da ovdje prosipate žuć. Zar je tako teško priznati grešku?
-
Migra nema pojma a sve je pogodio. Vi ste kolega veliki stručnjak, samo slaba korist...
Ja jos nisam cuo da je 20% > 600% Ajde dobro. Stvarno nikakve koristi od mene. Citajte i pratite migru. Putujem decki. Rekoh, ne spominjite me i ja se necu javljati, a vi ce te dalje vjerovati u uvjerenju da je ATPL super
-
O sujeto, jesi li teška...
-
O sujeto, jesi li teška...
A baš je neugodno čitati kmečanje...
-
atpl u 2021 +80% anualizirano +240%
gogl +90%
sblk +100%
gnk +90%
nastavite niz po želji....
"... NIŠTA, ALI BAŠ NIŠTA ne upucuje na bolju godinu. Uglavnom, svejedno. Vas novac"
"...Dakle, jedino ja kazem da ova godina nece biti po nicemu posebna...."
bila je ovdje i jedna oklada u investitorsku diplomu u tu zadnju izjavu,čekamo samoočitovanje.
polemizirati nema smisla a i tehnički nije izvedivo pošto mi je na bloku a i njega sam pozvao da učini jednako pa...
p.s.
ovo je samo međurezime do kraja godine još 2x toliko i puno prilike da se ovi rezultati značajno poboljšaju.
unaprijed se veselim punom rezimeu za cijelu 2021.
neki od nas su se u siječnju ovdje odlučili javno iznjeti svoje prognoze.
-
Kvark, prije nego kreneš dobro razmisli da li si dobila one obečane tulipane od zadnji put.........
Kvark si nemre pomoc jer je dobrica a i zanima ju
Ajde dobro, jos ovaj put.
Zato je mitkko to i objavio ovdje. :)) I on me sad skupa sa svima vama....
Al' ovo je zadnji put dok ne nagurate na 400kn. :)) Tulipani ce ocvjetati dok vi to.
Izvjestaj je bas slikovnica puna grafova i puno je kraci od onog prethodnog pa otvorite i pogledajte ono sto mislite da je bitno.
Ja sam izabrala nekoliko grafova za ovaj post.
Prvi graf u izvjestaju i odlicna vijest. BDI u 2021. godini stremi u visine (crna krivulja). Vidi se 3.000 na grafu. Valjda ce biti jos blize toj granici na iducem izvjestaju.
U usporedbi s dvije prethodne godine (plava i siva krivulja), vidi se ogroman porast u istom razdoblju. A tek slijede uobicajeno dobra razdoblja u godini. Ide to jos gore.
Graf ispod: potraznja je u 2021. godini u velikom porastu u odnosu na prethodnu godinu (obiljezila sam plavi stupac crvenom strelicom), sto naravno povecava iskoristenost flote jer isporuke ne prate potraznju.
Prema ovom istom grafu ispod predvidja se porast iskoristenosti flote do 2024. otprilike (crna krivulja). Prognoza je jos uvijek jako dobra.
Ovaj graf ispod nam pokazuje da se i dalje predvidja najveca zarada u iducim godinama u uobicajenom dijelu godine te da je uobicajeno da od 2. kvartala potraznja pocinje rasti u odnosu na prethodni kvartal sto se zavrsava s 4. kvartalom i tako ciklicki ponavlja. Uobicajeno je da se u 1. kvartalu svake godine dogodi pad u odnosu na 4. kvartal prethodne godine, ali se ove godine u 1. kvartalu 2021. godine dogodila anomalija, odnosno i on je bio izrazito pozitivan sto se tice potraznje te je rastao u odnosu na 4q 2020. godine.
Dakle, prema njihovim predvidjanjima u sva 4 kvartala ove godine se ocekuje porast u odnosu na prethodni. Ta 4 kvartala su zaokruzena crvenim kvadratom na grafu ispod.
Ono sto jos mozemo primjetiti na ovom grafu je da se predvidja da ce BDI u 2022. i 2023. dosegnuti 4.000 (siva krivulja na grafu).
Dakle, cini se da dry bulk cekaju jos bolja vremena. Preostaje nam pratiti i dalje izvjestaje i prognoze za buducnost.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja bi jos samo na kraju uzurpirala malo prostora konkretno za Atpl. Ne znam da li ste danas primjetili jedan graf napravljen na Bloomberg platformi, a koji je objavio ikrivicic na temi Atpl. Na mene je ostavio dojam.
Dakle, nevjerojatno je kako se prate ove bijela (Atpl) i plava (BDI) krivulja na grafu i kako su u izvrsnoj korelaciji. Misli li bijela (Atpl) nastaviti za plavom (BDI), kao sto je i do sada, vrijednost dionice Atpl mora hitno poskociti i porasti. :)))
-
Držite se, malo ćemo poskočiti...
-
Pa tako nekako... Nadajmo se.
Nije ponekad lose ispratiti i trgovanje.
Danas i ovih dana skidalo se s aska vise puta po 500 kom kao iz da ne kazem cega, necu, bit cu pristojan...
E, to da netko tako mete na foru narasle su vozarine, a bez neceg maaalcice cvrsceg ipak, neke procjene mozda, dobrog predvidjanja, ili frend zna frenda koji zna frenda... Naravno, nemam dokaza, samo njonjam bez veze, ali...
Predugo zivim u HR da bih vjerovao u bajke.
-
Kvark si nemre pomoc jer je dobrica a i zanima ju
Ajde dobro, jos ovaj put.
Zato je mitkko to i objavio ovdje. :)) I on me sad skupa sa svima vama....
Al' ovo je zadnji put dok ne nagurate na 400kn. :)) Tulipani ce ocvjetati dok vi to.
Izvjestaj je bas slikovnica puna grafova i puno je kraci od onog prethodnog pa otvorite i pogledajte ono sto mislite da je bitno.
Ja sam izabrala nekoliko grafova za ovaj post.
Prvi graf u izvjestaju i odlicna vijest. BDI u 2021. godini stremi u visine (crna krivulja). Vidi se 3.000 na grafu. Valjda ce biti jos blize toj granici na iducem izvjestaju.
U usporedbi s dvije prethodne godine (plava i siva krivulja), vidi se ogroman porast u istom razdoblju. A tek slijede uobicajeno dobra razdoblja u godini. Ide to jos gore.
Graf ispod: potraznja je u 2021. godini u velikom porastu u odnosu na prethodnu godinu (obiljezila sam plavi stupac crvenom strelicom), sto naravno povecava iskoristenost flote jer isporuke ne prate potraznju.
Prema ovom istom grafu ispod predvidja se porast iskoristenosti flote do 2024. otprilike (crna krivulja). Prognoza je jos uvijek jako dobra.
Ovaj graf ispod nam pokazuje da se i dalje predvidja najveca zarada u iducim godinama u uobicajenom dijelu godine te da je uobicajeno da od 2. kvartala potraznja pocinje rasti u odnosu na prethodni kvartal sto se zavrsava s 4. kvartalom i tako ciklicki ponavlja. Uobicajeno je da se u 1. kvartalu svake godine dogodi pad u odnosu na 4. kvartal prethodne godine, ali se ove godine u 1. kvartalu 2021. godine dogodila anomalija, odnosno i on je bio izrazito pozitivan sto se tice potraznje te je rastao u odnosu na 4q 2020. godine.
Dakle, prema njihovim predvidjanjima u sva 4 kvartala ove godine se ocekuje porast u odnosu na prethodni. Ta 4 kvartala su zaokruzena crvenim kvadratom na grafu ispod.
Ono sto jos mozemo primjetiti na ovom grafu je da se predvidja da ce BDI u 2022. i 2023. dosegnuti 4.000 (siva krivulja na grafu).
Dakle, cini se da dry bulk cekaju jos bolja vremena. Preostaje nam pratiti i dalje izvjestaje i prognoze za buducnost.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja bi jos samo na kraju uzurpirala malo prostora konkretno za Atpl. Ne znam da li ste danas primjetili jedan graf napravljen na Bloomberg platformi, a koji je objavio ikrivicic na temi Atpl. Na mene je ostavio dojam.
Dakle, nevjerojatno je kako se prate ove bijela (Atpl) i plava (BDI) krivulja na grafu i kako su u izvrsnoj korelaciji. Misli li bijela (Atpl) nastaviti za plavom (BDI), kao sto je i do sada, vrijednost dionice Atpl mora hitno poskociti i porasti. :)))
Ma pusti tulipane jel ak bude, više manje, sve po prognozama bit će para više nego tulipana u Nizozemskoj.......što se zadnjeg grafa tiče očito da je atpl zaostala kada je imala jake prodavače kao teret uz sav svoj teret koji nosi a kako vremenom ti tereti otpadaju za očekivati je i ona krene u lov za tom crtom .......zapravo več je i krenula, ali ima još jahanja do tamo......još tu ipak fali malo brzine.....
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun