- 1M winners are : Winners for past month are $SINO 196.9%, $NM 105.8%, $SB 71.7%, $NMM 62.0%, $NMCI 61.9% https://marketcomposite.com/topic?name=Marine%20Shipping
DRY BULK
-
-
-
Navios Maritime Partners L.P. NMM owns and operates dry cargo vessels in Asia, Europe, North America, and Australia. It offers seaborne transportation services for a range of dry cargo commodities, including iron ore, coal, grain, and fertilizers, as well as charters its vessels under medium to long-term charters.
The stock price has soared 48% in the past four weeks. The company has an expected earnings growth rate of more than 100% for the current year. The Zacks Consensus Estimate for the current year has improved 32.3% over the last 7 days.
Star Bulk Carriers Corp. SBLK is a shipping company engaged in the ocean transportation of dry bulk cargoes worldwide. Its vessels transport a range of major bulks, including iron ores, coal, and grains and minor bulks, such as bauxite, fertilizers and steel products.
The stock price has climbed 12.4% in the past four weeks. The company has an expected earnings growth rate of more than 100% for the current year. The Zacks Consensus Estimate for the current year has improved 20.2% over the last 7 days. https://finance.yahoo.com/news/5-stocks-…-133401328.html
-
već dugo godina nismo imali ovakav start.
ima jedna godina koja je krenula vrlo slično,najsličnije od svih sve od 2000.
a to je 2003.
e da je tada bilo više znanja,mudrosti ...
a nije da nisam imao priliku.hmm....
ovo nije nagovor na zaključak ili poziv na bilo što već samo trenutak nostalgije.
podloga koju ćemo jednog dana izvući iz arhive za popunjavnje za rezime.
p.s.
malo je bilo onih su se odazvali na poziv ovdje, koji su se odlučili pridružiti i dati si na dodatnoj vjerodostojnosti i
javno objaviti svoja očekivanja za 2021.
nekad i najglasniji "analitičari" nemaju hrabrosti javno testitrati svoja brojčana očekivanja,kontradiktorno ali...
-
The world’s largest agricultural commodities trader says China’s record buying spree isn’t over. Few quarters to go before the top #soybean and #corn importer has enough supplies, said.
posljedice za dry bulk?
hmmmmmm.............. hmmmmmm...........
"ništa posebno"???
A-HAA,DAAA,svakako,ma nemaš brige,ma nema teoretske šanse da nije,ma apsolutno,tako mi moje investitorske diplome,ma 100% sigurno...
pricelesss
šalu na stranu pa i nije baš bilo teško predvidljivo nakon brojnih dokaza na dokaze?
ima još i drugih odličnih naznaka da će biti kako je ovdje naznačeno kao najizgledniji scenarij.
pomalo,strpljivo,ponizno i dalje u istom tonu racionalno sa CnB podlogom i mogućnost negativnog iznenađenje
će biti svedena na minimum.
u ranoj smo fazi commodity supercycle i bila bi senzacija da se ne pojavi i volatilnost,ako bi izostala to bi bio takav
signal kakav se ukaže jednom ili nijednom u životu.
-
meni ovo ostavlja dojam straha od...?
a ako kojim slučajem mi nebi znali ili bi se silili da neznamo čega se kinezi boje zar to svejedno nebi bio WIN?
Win ako znaš, Win ako neznaš.
win-win?
osim dima na dimove,dokaza na dokaze,rekorda na rekorde
sad još i win-win na win-winove,pa di je kraj tom murphys law?
p.s.
sve u životu ide u paketu,i ovdje ima rizika,treba sve dobro promisliti da nebi poslije drugi bili krivi za vlastite odluke.
tu smo da što realnije prikažemo sve ZA i Kontra.
nakon >10g sada su opet vremena da ima neusporedivo više ZA pa bi se mogao steći pogrešan dojam o temi...
svi mi donosimo svoje odluke i trebali bi biti u stanju "muški" snositi posljedice istih.
-
rejting agencija fitch vidi pad china steel demand-a radi smanjenog stimuliranja u 2021.
moguće,iako sam već napisao da sada više očekujem od ostatka svijeta po pitanu demanda koji bi u slučaju
nekontroliranja covida mogao sa pomakom isporučiti poljedice stimulusa.
s obzirom da je najgori scenarij odgoda za sebe ne vidim razlog za....
-
rejting agencija fitch vidi pad china steel demand-a radi smanjenog stimuliranja u 2021.
moguće,iako sam već napisao da sada više očekujem od ostatka svijeta po pitanu demanda koji bi u slučaju
nekontroliranja covida mogao sa pomakom isporučiti poljedice stimulusa.
s obzirom da je najgori scenarij odgoda za sebe ne vidim razlog za....
naravno da fitch nije jedini koji vidi i rizike,vidimo ih svi mi,moj je stav da je bitno izgledniji pozitivan scenarij
većih ili manjih razmjera,neisključujući i najpozitivniji mogući.
DA,ako bi opet zaredali crni labudovi to bi dodatno prolongiralo ali po meni ipak neizbježno za dry bulk.
a to je da će doći dan da i on ugrabi svoj dio torte,svijet ne može bez dry bulka.
time will tell
-
prošlogodišnji covid crni labud je imao značajnog utjecaja na steel production.
iz priloženih povijesnih podataka vidi se da je ostatak svijeta u 2020 bitno više podbacio.
znači da i tu leži značajan potencijal rasta u 2021,čak ako bi kina ove godine rasla po manjim stopama.
ima već dokaza da se ponovno pale peći u ostatku svijeta koje su radi covida ugašene.
-
2020. je bila radi covid crnog labuda jedna od lošijih u zadnjih 10 g.
neće biti čistog dry bulkera koji će se moći pohvaliti rezultatima.
a neće ni atpl se moći pohvaliti,samo njezina TK je snažno srušena,
dok primjerice neki strani brodari usprkos masivnom gubitku ostvaruju rast TK
slućajnost?
silenje?
ili nešto treće ,deseto....?
dvostruka mjerila su nepobitna,razlika je značajna.
možda nećemo nikad saznati odgovor na ovo pitanje ali još nije bilo da se stvari ne poravnaju u normalu
na investitorskoj skali.
hmmm.....
ne leži li u ovome skriveno dodatno piratsko blago?blago na blago??
sretno sa piratstvom.gusarstvom,lađarenjem.....
rezime ovih aktivnosti na investitorskoj skali
-
pozivam sve koji žele,imaju potrebu,hrabrosti,nemaju problema sa testiranje vl investitorske diplome,investitorske intuicije i spremni su na rezime da mi se pridruže u objavljivanju svojih očekivanja(targeta) kroz crni,srednji i najbolji scenarij,a može i samo jedan(srednji) kojeg očekuju za ovaj sektor odnosno dionicu ATPL.
nije nužno eleboriranje istih argumentima ali takvi targeti ipak imaju manju težinu od onih drugih.
svatko može izvući nekoliko argumenata u par riječi na čemu temelji svoja očekivanja.
bez obzira dali se netko odazove ili ne moji će biti objavljeni do ned 24.01.21.(22h)
za sada nema tuđih targeta pa ću ja otvoriti sezonu.
2021.
crni scenarij 250
srednji scenarij 300
najbolji scenarij 350
važna napomene da u 2022. očekujem inteziviranje tog rasta + dodatno intenziviranje ako bi podbacio u 2021.
kao očekavana posljedica još manje isporuka i dodatnog povečanja demanda u odnosu na 2021.
očekujem i pozivam najveće oponente koji su zagovornici pesimizma na atpl da se odluče sami sebi dati na vjerodostojnosti iznošenjem vlastitih targeta, u protivnom ih neću moći uzimati za komentatore koji i misle ono što pišu.
oni koji za sebe drže da su dobri poznavaoci sektora nebi smjeli imati problema sa time.
Moje procjene za 2021. godinu su slijedeće: minimalno ATPL - 700, JDPL - 50, ULPL - 200..................................... Živi bili, pa vidjeli.
-
-
https://www.hellenicshippingnews.com/rcep-the-game-…global-economy/
....RCEP can thus due to its size and intended scope create significant quantitative and qualitative effects regionally and globally both in the short and the long run (significant static, as well as dynamic effects, are very likely). It could strengthen the economic position of the region as the main focus of economic activity spurring the growth of the region but also globally which could be a crucial element of recovery from COVID-19. RCEP increases the likelihood of establishment of the world’s largest regional value chain with the growing role of intra-regional economic activity....
-
That didn’t last long: Iron ore futures back up, closing on recent highs, following the sharp drop in late January. Dalian iron ore futures up 3%+ in early Asia trading.
-
That didn’t last long: Iron ore futures back up, closing on recent highs, following the sharp drop in late January. Dalian iron ore futures up 3%+ in early Asia trading.
https://www.hellenicshippingnews.com/dry-bulk-market-is-the-rally-over/
capesize
The market began to meet increased resistance to the recent slide in rates as the week progressed. With talk of a floor being found to provide some stability, it was heard that forward markets reacted positively.....
Panamax
The week commenced largely passively in places with little sign of a direction....
Ultramax/Supramax
A mixed bag over the last week, with the Atlantic remaining relatively firm whereas the Asian market saw a drop in activity levels and rates with the upcoming Chinese New Year celebrations on people’s minds....
Handysize
Despite having a slower start than usual, both the BHSI and time charter average climbed further throughout the week....
-
za sada nema tuđih targeta pa ću ja otvoriti sezonu.
2021.
crni scenarij 250
srednji scenarij 300
najbolji scenarij 350
važna napomene da u 2022. očekujem inteziviranje tog rasta + dodatno intenziviranje ako bi podbacio u 2021.
kao očekavana posljedica još manje isporuka i dodatnog povečanja demanda u odnosu na 2021.
očekujem i pozivam najveće oponente koji su zagovornici pesimizma na atpl da se odluče sami sebi dati na vjerodostojnosti iznošenjem vlastitih targeta, u protivnom ih neću moći uzimati za komentatore koji i misle ono što pišu.
oni koji za sebe drže da su dobri poznavaoci sektora nebi smjeli imati problema sa time.
Moje procjene za 2021. godinu su slijedeće: minimalno ATPL - 700, JDPL - 50, ULPL - 200..................................... Živi bili, pa vidjeli.
pogled na ovu tablicu upotpunjuje razinu izglednosti tog scenarija?
-
i far east isto daje signale da je cape pri dnu.
niže klase stabilno bez znakova popuštanja,može li usred CNY bolje?
futururesi na njima isto bez znakova popuštanja.
više nego sigurna plovidba kroz najzahtijevniji period.
biti će nekih odgoda za soju iz brazila,možda baš kao naručeno s obzirom da za sada tereta ima dovoljno.
ako ili bolje rečeno kad na capeu zaškripi a niže klase neće trebati taj teret jedan scenarij je bitno izgledniji.
-
Na stranim forumima koje pratim krenulo je ludilo na brodarima.
-
može koji link da i mi osjetimo tu vibru?
ako je copy paste sa DRY BULK bez cenzure da se pozovemo na autorska prava?
-
može koji link da i mi osjetimo tu vibru?
ako je copy paste sa DRY BULK bez cenzure da se pozovemo na autorska prava?
Krenuli su i Reddit forumaši https://www.reddit.com/r/CTRM/ Pogledajte Pre Market https://stocktwits.com/symbol/CTRM?ut…=www.finviz.com
-
U gornjem desnom kutu imate tražilicu za koju god dionicu želite. Forumaši krenu obično pol sata prije otvararanja burze, ali danas su poludjeli pogotovo na CTRM.
-
Cape -4,8% / 12.057 usd
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-