1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

DRY BULK

• migra
  • January 16, 2021 at 10:18 AM
  • migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 22, 2021 at 10:18 PM
    Quote from jasko

The Big Picture: All About Handies

..The Baltic Exchange’s 38k dwt Handysize index has averaged over $11,835/day so far this year, 63% higher versus the same period in 2020. Based on the 28k dwt index, which has been published for longer, current rates are 70% higher than average January levels over the last five years...

dokazi na dokaze na dokaze na dokaze na dokaze na dokaze....?

a prefosori,doturi još ne revidiraju svoja očekivanja,to se zove dosljednost ako ne i... ^^

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • January 22, 2021 at 10:49 PM

Mislim da su neki rano prodali https://www.investtech.com/no/market.php?…k=NMM&product=2

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 22, 2021 at 10:56 PM
    Quote from jasko

Mislim da su neki rano prodali https://www.investtech.com/no/market.php?…k=NMM&product=2

kako? zašto?

da nije radi nekog drugog brodara iz peer grupe koji još nije odradio rast?

dobro bi nam došlo likvidnosti,iako dojma sam da je netko održava prosipanjem po bidu u zadnje vrijeme?

kad stignem bacim oko na prvih deset pa ako ima šta interesantno zaljepim analizu.

nebi se bunio da to netko drugi napravi ako stigne :)

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • January 22, 2021 at 10:58 PM

This stock is BULLISH in short-term; and BULLISH in mid-long term.http://www.stoxline.com/quote.php?symbol=nmm https://www.marketscreener.com/quote/stock/NA…rapide&mots=nmm https://www.macroaxis.com/stock-analysis…ritime-Partners

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 22, 2021 at 11:21 PM
    Quote from jasko

This stock is BULLISH in short-term; and BULLISH in mid-long term.http://www.stoxline.com/quote.php?symbol=nmm

da,dobri su imaju kontejnersku diviziju koja odlično radi od jeseni kada su vozarine za kontejneraše značajno narasle.

bio je to odličan,logičan predskazatelj onog što sljedi na dry bulku.

nisu bili dio mog izbora,bilo bi bolje da jesu :)

nisu ni ostali za bacit,avg su potegli oko 50% od ljeta a tko zna di je tome kraj.

ovo već pomalo zadire u kategoriju aleluja ali ima svoje jasne mnogobrojne temelje.

ali navika je prokleta stvar,investitori se navukli u zadnjih 10 g na neke obrasce i sada je svaka druga

"nebi smjelo".....

sad bi večina kupovala ali da prvo padne na 100,a tko nebi?

svatko se ima pravo nadati ali ako je spreman muški radi prepohlepe i prenestrpljivosti snositi posljedice.

ako će biti kako bi trebalo a sve upučuje na to da ove današnje dileme tipa dali ući na 170 iil ne će izgledati kao....

ma jasno uvijek je mogući neki pad ali majka svih pitanja glasi tko će ali i koliko kupiti?

držim da će to biti bitno manje količine od željenih a tada je puno previše mlijeka proliveno nego je moglo biti radi par postotoka potencijalno skuplje plačenog i mirnog sna na palubi u iščekivanju TUUUUUUUU TUUUUUUUUUUUUU.

moj je stil konzerva,nisam jednom propustio kupiti kartu za ukrcaj,usprkos svim dobicima,boli to boli,tko ne prizna govori neistinu.

oportuni gubitak je nemala bol,radi veliku dobrobit za funkciju mozga,memorije...

radi na podizanju evolucijskog kapaciteta pojedinca i društva u cijelini^^

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • January 22, 2021 at 11:36 PM

Navios Maritime Partners L.P. is an international owner and operator of dry cargo and container vessels. The Company is engaged in the seaborne transportation services of a range of dry cargo commodities, including iron ore, coal, grain and fertilizer, and also containers, chartering its vessels under medium to long-term charters. It focuses on providing seaborne shipping services under long-term time charters. It controls a fleet of approximately 55 vessels, of which 15 are Capesize vessels, 24 are Panamaxes, six are Ultra-Handymaxes and ten are Containerships. Panamax vessels are vessels capable of carrying a range of dry cargo commodities, including iron ore, coal, grain and fertilizer and being accommodated in various discharge ports. Capesize vessels are dedicated to the carriage of iron ore and coal. Ultra-Handymax vessels are similar to Panamax vessels although with less carrying capacity, and have self-loading and discharging gear on board to accommodate undeveloped ports.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 22, 2021 at 11:40 PM

DA,imaju i capeove,kao i neki drugi koji ipak radi svojih razloga nisu rasli kao NMM.držim da im ipak kontejneri daju dodatnu podršku u ovom zadnjem rastu.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 23, 2021 at 12:12 AM

ulazimo pred finale poslovičnog dna dry bulka u godini,prema CNY,po sentimentu večine investitora koji se suzdržavaju

od pozicioniranja čini se nada još živi da će ponoviti barem u nekom dijelu dugogodišnji obrasci.

nije isključeno,dapače to je izgledniji scenarij,bilo bi stavrno više nego neočekivano da izostane.

ono oko čega bi se teže složili su očekivane posljedice istog,jer želje su oprečne.

imamo alate kao futuresi koji već nagovještavaju da se ne očekuje značajniji pad.

opći sentiment na dry bulku je više godina neviđen od strane investitora pa je vrlo nategnuto igrati na njihovu

preplašenost CNY koja ako i hoće neće značajnije spustiti spot,TC sigurno neće uspjeti.

nismo često u ovoj situaciji pa je interesantno analizirati kako bi nešto novo naučili kako zalog bolje budućnosti.

na stranim brodarima ima neke korekcija ali nakon žestokog rasta na kratak rok to je očekivano.

zanimljivo će i biti ispratiti koji su apetiti investora na eventualno spuštenim cijenama.

sa kolikim će se diskontom zadovoljiti s obzirom na širu sliku i opće poznati sentiment.

dionica za zadovoljiti apetite svih koji stoje u redu ne da nema nego nema ni približno.

prilično sam uvjeren u to,možda će to na atpl biti malo manje izraženo ali ne bitno različito.

u toj atmosferi spoznaje da dio(veći ii manji) onih koji stoje u redu neće i dočekati očekujem oštru utakmicu.

a nije ni da već tenzije ne frcaju na sve strane?

dojma sam da nam treba još koja tema za dry bulk i atpl? :)

da će samo za ovo trebati jedan moderator 0-24h

posredno to dokazuje da interes postoji,da je sektor i dionica u fokusu,te je za očekivati

pojačanje tog trenda približavanjem dead enda za pozicioniranje.

reklo bi se gdje ima(se očekuje) para ima gužve ili tako nekako...

sretno svima sa pozicioniranjem,iako je to u ovom slučaju kontradiktorno.

neće svima želja biti ispunjena,nije smak svijeta jer market u cijelini očekuje nastavak oporavka

i bitno veći prinosi od onih koje ostvaruju štediše,zakapači,kladioničari....

• alias
    Guest
    • January 23, 2021 at 5:13 AM
    Quote from jasko

Navios Maritime Partners L.P. is an international owner and operator of dry cargo and container vessels. The Company is engaged in the seaborne transportation services of a range of dry cargo commodities, including iron ore, coal, grain and fertilizer, and also containers, chartering its vessels under medium to long-term charters. It focuses on providing seaborne shipping services under long-term time charters. It controls a fleet of approximately 55 vessels, of which 15 are Capesize vessels, 24 are Panamaxes, six are Ultra-Handymaxes and ten are Containerships. Panamax vessels are vessels capable of carrying a range of dry cargo commodities, including iron ore, coal, grain and fertilizer and being accommodated in various discharge ports. Capesize vessels are dedicated to the carriage of iron ore and coal. Ultra-Handymax vessels are similar to Panamax vessels although with less carrying capacity, and have self-loading and discharging gear on board to accommodate undeveloped ports.

NMM ima i 36% dionica u vlasništvu sestrinsku firmu NMCI odnosno jos 29 kontenjera s kojima se sad spajaju. https://www.sec.gov/Archives/edgar…tm#rom112187_15

Ti kontenjeri su nekad vozili po 7.000$ dnevno, a sad su ugovorili vecinu brodova da plove po preko 20.000 na dvije godine, jer su gotovo sve ugovore morali obnoviti u 10., 11. i 12.mj, odnosno kad su vozarine porasle kao lude. Kontenjerasi rade dugorocne ugovore najcesce. Oni ce samo od kontenjera ove godine imati nekih 100-140 mil $ sigurne dobiti, jer je vec sve pod ugovorom, a ostala dobit ce biti od BDI-a, pa ako jace povuce bude jos bolje. Dakle, nema neke prevelike brige. Moguca zarada je oko 170-200 mil$ iliti P/E 1. Sigurna zarada je P/E 2. I tako za sljedece dvije godine. OSIGURANO. Dakle, ako vjerujes u dry bulk, sta je po tebi logicnije kupiti; ATPL ili NMM?

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 23, 2021 at 10:47 AM

alias@

Quote from migra

da,dobri su imaju kontejnersku diviziju koja odlično radi od jeseni kada su vozarine za kontejneraše značajno narasle.

bio je to odličan,logičan predskazatelj onog što sljedi na dry bulku.

nisu bili dio mog izbora,bilo bi bolje da jesu :)

nisu ni ostali za bacit,avg su potegli oko 50% od ljeta a tko zna di je tome kraj.

...

kontejneri trenutno čine bitnu razliku pa nije baš primjerena usporedba.

očekujem da će sa dry bulkom dogoditi isto što i sa kontejnerima sa pomakom od 6mj.

izgledno da svjedočimo početku tog procesa.

slatke muke će biti uspoređivati tko je na čemu više,najkasnije za godinu dana.

rezime po investitorski.

• alias
    Guest
    • January 23, 2021 at 10:52 AM

Moze. Kladimo se u investitorsku diplomu. Kako cemo rezimirati tko je pobjednik? Po većem prinosu ili po Sharpovom prinosu?

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 23, 2021 at 12:28 PM
    Quote from migra

alias@

...kontejneri trenutno čine bitnu razliku pa nije baš primjerena usporedba....

Quote from migra

kontejneri i dry bulk za sada nisu usporedivi.

ti bi se okladio u nešto što se već materijaliziralo?

a kada sam ti nedavno ponudi da se okladimo u ono što bi se i za obojicu trebalo tek materijalizirati odbio si?

ipak si ti prioritetno profesor povijesti a bitno manje budućnosti jer i dalje nisi revidirao svoje očekivanje usprkos dokazima na dokaze na dokaze...

"...Dakle, jedino ja kazem da ova godina nece biti po nicemu posebna...."

čekamo kada ćeš biti spreman na revidiranje svojih očekivanja,valjda će biti prije CnB?

po tom pitanju ti moja ponuda za okladu u investitorsku diplomu i dalje stoji.

u međuvremenu kao pomoć u sagledavanju budućnosti,da malo izvještiš i tu disciplinu bitno važniju za investitore od prošlosti nudim malu pomoć u vidu priložene tablice ako ti nebrojeni dosadašnji dokazi nisu bili od pomoći...

Files

image_2021-01-23_123418.png 311.66 kB – 0 Downloads

• alias
    Guest
    • January 23, 2021 at 2:12 PM
    Quote from migra
    Quote from migra

alias@

...kontejneri trenutno čine bitnu razliku pa nije baš primjerena usporedba....

Quote from migra

a kada sam ti nedavno ponudi da se okladimo u ono što bi se i za obojicu trebalo tek materijalizirati odbio si?

ipak si ti prioritetno profesor povijesti a bitno manje budućnosti jer i dalje nisi revidirao svoje očekivanje usprkos dokazima na dokaze na dokaze...

čekamo kada ćeš biti spreman na revidiranje svojih očekivanja,valjda će biti prije CnB?

u međuvremenu kao pomoć u sagledavanju budućnosti,da malo izvještiš i tu disciplinu bitno važniju za investitore od prošlosti nudim malu pomoć u vidu priložene tablice ako ti nebrojeni dosadašnji dokazi nisu bili od pomoći...

Display More

Prije nego odgovorim na ovu poruku, želim biti siguran da si spreman CnB ponuditi svoju investitorsku diplomu. Inace sve ovo nema smisla.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 23, 2021 at 2:17 PM
    Quote from migra

pozivam sve koji žele,imaju potrebu,hrabrosti,nemaju problema sa testiranje vl investitorske diplome,investitorske intuicije i spremni su na rezime da mi se pridruže u objavljivanju svojih očekivanja(targeta) kroz crni,srednji i najbolji scenarij,a može i samo jedan(srednji) kojeg očekuju za ovaj sektor odnosno dionicu ATPL.

nije nužno eleboriranje istih argumentima ali takvi targeti ipak imaju manju težinu od onih drugih.

svatko može izvući nekoliko argumenata u par riječi na čemu temelji svoja očekivanja.

bez obzira dali se netko odazove ili ne moji će biti objavljeni do ned 24.01.21.(22h)

za sada nema tuđih targeta pa ću ja otvoriti sezonu.

2021.

crni scenarij 250

srednji scenarij 300

najbolji scenarij 350

važna napomene da u 2022. očekujem inteziviranje tog rasta + dodatno intenziviranje ako bi podbacio u 2021.

kao očekavana posljedica još manje isporuka i dodatnog povečanja demanda u odnosu na 2021.

očekujem i pozivam najveće oponente koji su zagovornici pesimizma na atpl da se odluče sami sebi dati na vjerodostojnosti iznošenjem vlastitih targeta, u protivnom ih neću moći uzimati za komentatore koji i misle ono što pišu.

oni koji za sebe drže da su dobri poznavaoci sektora nebi smjeli imati problema sa time.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 23, 2021 at 2:33 PM
    Quote from alias
    Quote from migra

Display More

Prije nego odgovorim na ovu poruku, želim biti siguran da si spreman CnB ponuditi svoju investitorsku diplomu. Inace sve ovo nema smisla.

Display More

kao i uvijek do sada stojim iza izrečenog,tko se pokaže kao onaj sa pogrešnim očekivanjima

neće se smatrati diplomiranim investitorom,niti se na to ikad više pozivati u budućnosti.

ovu tvoju izjavu smatram kao onu koja će biti demantirana kroz prihode,ebitda,dobit.

• alias
    Guest
    • January 23, 2021 at 2:58 PM

Sad kad si ponudio diplomu mozemo razgovarati. Kao prvo, ja sam na ovaj forum dosao prije nekih 4 ili 5 mjeseci i odmah sam ljudima na temi atpl i inozemno trgovanje rekao da se kupi NMM. Tad je bio oko 7 ili 8. Dakle, moglo se zaraditi 100% na mojoj prognozi. To je proslost. E sad, ja kazem da ce NMM cak i nakon tog rasta od 100%, i iako je 10x manje rizican, svejedno narasti vise od atpl-a. Dakle, to je buducnost. Ja kad nesto kazem onda iza moje analize ne stoji citanje drugih analiticara, nego pracenje milijuna i milijuna clanaka, i onda donosenja vlastitih zakljucaka. Ono sta je fascinantno kod tebe i ekipe je da pljujete po analiticarima jer nemaju pojma, ali ako pisu ono sto vama odgovara onda su kvalitetni analiticari. Bas zanimljivo. Dakle, ja stojim iza onoga sta sam napisao, jer nikakve naznake promjene trenda nisam uocio. Zamisli, sam protiv svih, uza sve te pozitivne analiticare. E za to treba imati muda 😉. Pitaj kompanjona 5.elementa, kad je kupio analizu za secer od neke velike banke, MS ili GS, u kojoj je pisalo da ce secer rasti, i svi su analiticari pisali da ce biti dobra godina, a jedino sam ja trubio da ce godina biti losa. Na kraju secer pao na najnize razine u 20 godina. Ja sam upoznao kako analiticaei rade, i vjeruj mi da tu nema previse znanja, pisali oni pozitivno ili negativno

• Goran42
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • January 23, 2021 at 5:22 PM
    Quote from alias

Sad kad si ponudio diplomu mozemo razgovarati. Kao prvo, ja sam na ovaj forum dosao prije nekih 4 ili 5 mjeseci i odmah sam ljudima na temi atpl i inozemno trgovanje rekao da se kupi NMM. Tad je bio oko 7 ili 8. Dakle, moglo se zaraditi 100% na mojoj prognozi. To je proslost. E sad, ja kazem da ce NMM cak i nakon tog rasta od 100%, i iako je 10x manje rizican, svejedno narasti vise od atpl-a. Dakle, to je buducnost. Ja kad nesto kazem onda iza moje analize ne stoji citanje drugih analiticara, nego pracenje milijuna i milijuna clanaka, i onda donosenja vlastitih zakljucaka. Ono sta je fascinantno kod tebe i ekipe je da pljujete po analiticarima jer nemaju pojma, ali ako pisu ono sto vama odgovara onda su kvalitetni analiticari. Bas zanimljivo. Dakle, ja stojim iza onoga sta sam napisao, jer nikakve naznake promjene trenda nisam uocio. Zamisli, sam protiv svih, uza sve te pozitivne analiticare. E za to treba imati muda 😉. Pitaj kompanjona 5.elementa, kad je kupio analizu za secer od neke velike banke, MS ili GS, u kojoj je pisalo da ce secer rasti, i svi su analiticari pisali da ce biti dobra godina, a jedino sam ja trubio da ce godina biti losa. Na kraju secer pao na najnize razine u 20 godina. Ja sam upoznao kako analiticaei rade, i vjeruj mi da tu nema previse znanja, pisali oni pozitivno ili negativno

ovo me asocira kao da prognozirate da li ce Dinamo biti bolji od Gorice:)

pitanje je koliko ce Gorica biti dobra?

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 23, 2021 at 5:56 PM

alias@

do prosinca mjeseca sam 19 mjeseci apstinirao od komentiranja na bilo kojem foruma pa nisam mogao napisati šta bi po meni bilo mudro razmotriti prije 6 mjeseci ali sam po tome osobno postupio,uzeo jedan mix od stranih bulkera(bez nmm)

u srpnju 2020 radi po meni tada izrazito brzog i snažnog oporavka od korona šoka,što je meni bio okidač za pozicioniranje sa argumentom da je demand zdrav i da će vozarine rasti.

napisao sam više puta ali i nedavno:

Quote from migra

alias@

kontejneri trenutno čine bitnu razliku pa nije baš primjerena usporedba.

očekujem da će sa dry bulkom dogoditi isto što i sa kontejnerima sa pomakom od 6mj.

izgledno da svjedočimo početku tog procesa.

slatke muke će biti uspoređivati tko je na čemu više,najkasnije za godinu dana.

rezime po investitorski.

Display More

moguće da će neki ili više stranih bulkera citius altius fortius od atpl ali ne mogu logički pojmiti tvoj stav da samo od cijelog svijeta bulkera samo atpl neće profitirati na beneficijama u značajnom poboljšanju supply demand ratio???

da si napisao da će atpl manje od peer grupe ili x% manje to bi mi bilo ok i stvar osobne procjene a ovako. :/

moj motiv,cilj zadatak za ulazak je bio neefikasnost ZSE i ispodprosječna fin pismenost i zainteresiranost hrvata,neprepoznavanje tektonskih poremečaja

koji vode u novi super ciklus,želim na toj neefikasnosti profitirati i to je sve kada je atpl u pitanju.

a koji su tvoji motivi,ciljevi zadaci ako se smije pitati? :)

s obzirom na količinu energije koju ulažeš oko atpl?respect

za zeku dobro bi pitanje bilo: spremaš li se na preuzimanje atpl? :)

p.s.

ovu sam temu pokrenuo jer sam odmoran(nakon 19mj) pun komentatorske energije uletio na temu atpl dajući sebi za pravo s obzirom na dugu apstinenciju da napišem koji komentar više u najboljoj namjeri dočekan kao "druker" usprkos utemeljenim argumentima.

ponekad unesem malo zeke i folklora da se razbije,atmosfera,monotonija,razumijem da to nekima ne sjeda.

razlog više da se maknem i da ne smetam.

ako će to biti doprinos temi atpl potpisujem na kolikogod godina treba.

od 2010 do danas nikad slova nisam napisao na temi dionice koje nisam imao u portfelju.

meni nije od bilokakve važnosti da se moji komentari čitaju niti da namečem svoje poglede.

uostalom dokazao sam to od 5-2019 do 12-2020. i opet ću dokazati.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 23, 2021 at 6:36 PM

nego da se mi ostavimo nebitnih stvari,osobnosti pojedinih članova foruma i da se primimo onog radi čega smo ovdje a to je

bacanje na meteriju koja nam može omogučiti donošenje kvalitetnijih vl odluka sa ciljem profitiranja na istima.

da se referiram iz mog prethodnog komentara na "tektonske promjene",u priloženoj tablici se lako može uočiti u čemu se one reflektiraju.

više od 10g nije viđeno nešto slično,mogli bi se načekati za sljedeći put ,za tako snažnu promjenu trenda nabolje pa....

svjestan sam da nebi smjelo i da neki i dalje tvrde da ova godina neće biti po ničemu posebna pa živi bili...

Files

image_2021-01-23_182947.png 83.4 kB – 0 Downloads

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 23, 2021 at 6:53 PM

vrlo neuobičajen i snažan rast potražnje za dry bulkom u ovo doba godine

...The Baltic Exchange’s main sea freight index posted its sixth consecutive weekly gain boosted by growth across all vessel segments,...

https://www.hellenicshippingnews.com/baltic-index-l…-week-of-gains/

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 4 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt