1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

DRY BULK

• migra
  • January 16, 2021 at 10:18 AM
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • June 6, 2023 at 3:15 PM
    • #9,941
    Quote from tenchi0110
    Quote from jasko

Last 5 years Capes TA was exactly at 30k (+/-) mid July.

Drž te gaće............ ;)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Držim, držim da se ne za*erem kad vidim za koliko voze...

Dobro da je Gorko, pardon Slano trenutno u floti od HBC-a pa oni voze sa minusom...

Veselo....

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Znači, ako dobro vidim brod od ATPL Supramax AP Slano trenutno vozi za 8500$...a breakeven je koliko ono...zna li netko...kruh sa sedam kora je to brodarstvo...

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• tenchi0110
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    993
    • June 6, 2023 at 3:17 PM
    • #9,942
    Quote from BudFox
    Quote from tenchi0110

Držim, držim da se ne za*erem kad vidim za koliko voze...

Dobro da je Gorko, pardon Slano trenutno u floti od HBC-a pa oni voze sa minusom...

Veselo....

Znači, ako dobro vidim brod od ATPL AP Slano vozi za 8500$...a brakeven je koliko ono...zna li netko...

Čitajte sa razumijevanjem....ako je vjerovati HBC-u, Slano vozi za njih tako da oni cepaju 8500 a ATPL koliko su već prije ugovorili sa njima

aaaaaaaaaaaaaaaaand it's gone

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • June 6, 2023 at 3:21 PM
    • #9,943
    Quote from tenchi0110
    Quote from BudFox

Znači, ako dobro vidim brod od ATPL AP Slano vozi za 8500$...a brakeven je koliko ono...zna li netko...

Čitajte sa razumijevanjem....ako je vjerovati HBC-u, Slano vozi za njih tako da oni cepaju 8500 a ATPL koliko su već prije ugovorili sa njima

Kako god bilo, to ne može biti pozitivna vijest, jer koliko pratim samo zbrajaju gubitke ove godine...

...nego, znate li kolega koliki je trenutni BE (brakeven) za ATPL?

Danas opet vani raspad sistema...

Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie

• nascar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    550
    • June 6, 2023 at 4:43 PM
    • #9,944
    Quote from BudFox
    Quote from tenchi0110

Kako god bilo, to ne može biti pozitivna vijest, jer koliko pratim samo zbrajaju gubitke ove godine...

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true

stvarno ga pretjeruješ. po čemu je to danas vani raspad sistema i to opet.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • June 6, 2023 at 5:44 PM
    • #9,945
    Quote from nascar
    Quote from BudFox

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true

po čemu je to danas vani raspad sistema i to opet.

paaa po "evanđelju po Druku"

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • June 6, 2023 at 6:07 PM
    • #9,946
    Quote from Junius
    Quote from nascar

po čemu je to danas vani raspad sistema i to opet.

paaa po "evanđelju po Druku"

Ne znam da li pratimo iste stranice, ali s obzirom na trenutne futurese (kažem trenutne, oni se mogu i promijeniti...), cijele

ove godine ne vidim poslovanje Dry Bulk brodara sa plusom......Što god tko mislio o meni, žao mi je zbog toga, ali nažalost

to je činjenica od koje svi skupa ne možemo pobjeći...E kad bi se bar moglo nadrukati da vozarine padnu ili porastu....gdje

bi nam bio kraj....ali kad ne mo'š.....ni da 'oćeš...BDI odražava stvarnu potražnju za rasutim teretima u svijetu...promatrajmo

i dalje...jel to sada i dalje SuperCiklus....ili možda ipak ne...da....

• Bartolomeo
    Student
    Reakcija primljeno
    76
    • June 6, 2023 at 6:14 PM
    • #9,947

BudFox napisali ste na forumu PD da NB održava cijenu dionice ATPL na ovim razinama i da nije njega da bi dionica potonula..Napisao sam tamo odgovor ali admin ga nije objavio ne znam iz kojeg razloga.Znate li koliko dionica ATPL ima NB??? 260....PAMETNOME DOSTA....Vaš komentar koji je potpuna laž je objavljen a moj odgovor na vas komentar koji je istinit nije objavljen od strane admina.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • June 6, 2023 at 6:16 PM
    • #9,948
    Quote from Bartolomeo

BudFox napisali ste na forumu PD da NB održava cijenu dionice ATPL na ovim razinama i da nije njega da bi dionica potonula..Napisao sam tamo odgovor ali admin ga nije objavio ne znam iz kojeg razloga.Znate li koliko dionica ATPL ima NB??? 260....PAMETNOME DOSTA....Vaš komentar koji je potpuna laž je objavljen a moj odgovor na vas komentar koji je istinit nije objavljen od strane admina.

Ne znam ništa za admina i PD....i njegove kriterije za objavu komentara....vidio sam na Facebooku da se NB hvali da kupuje ATPL..uz Facebook i Teslu....pa sam objavio...možda i greškom, ali nenamjerno svakako....nažalost nisam vidio vaš komentar na PD...isprika ako NB jedno piše na Facebooku, a drugo radi...ali nisam ga kontrolirao...sada kada malo bolje razmislim...možda sam ipak trebao :/

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • June 6, 2023 at 7:49 PM
    • #9,949

Kolega Budfox, mozda par ideja o pracenju... Ako pratite dry bulk, mozete vidjeti da u zadnjoj leg up, smo imali veliki skok cijena dionica tako da je npr. Atpl sa 17 eura dosla do 90. Iscekujuci iduci leg up, minimum u padu (do sada u 2022/23) je oko 47 eura, pa se moze izracunati potencijal rasta...

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • June 7, 2023 at 2:57 PM
    • #9,950

Evo i danas pratim stanje i ne izgleda mi baš obećavajuća ova godina..

Da bi cijene dry bulk brodara značajno porasle trebao bi se dogoditi i

proboj dry bulk vozarina prema gore, koji nažalost za sada ne vidim...

Kina je čini se zakazala i ove godine, koliko čitam...ali tek je prošlo pola

godine, pa se možda situacija malo popravi do kraja ove godine, što bih

osobno volio zbog svih kolega koji drže dry bulk brodare, uključujući i

mene samog.

Pali kineski izvoz i uvoz. Dolar blago ojačao, cijene nafte pale
    NA VALUTNIM je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta blago porasla. Cijene nafte su u padu.
    www.index.hr

• josip100
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    580
    • June 7, 2023 at 3:01 PM
    • #9,951
    Quote from BudFox

Evo, pratim i danas, i ne izgleda mi baš obećavajuća ova godina.

Da bi cijene dry bulk brodara porasle trebao bi se dogoditi proboj

dry bulk vozarina prema gore, koji nažalost za sada ne vidim.

Kina je čini se zakazala i ove godine, koliko čitam...tek je prošlo pola

godine, pa se možda situacija malo popravi do kraja ove godine, što bih

osobno volio zbog svih kolega koji drže dry bulk brodare, uključujući i mene.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…oz/2469550.aspx

Display More

Nemoj više pratiti...

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • June 7, 2023 at 3:14 PM
    • #9,952

Evo i današnjih vozarina

BCI 5 T/C routes 180000 11503 33

BPI 5 T/C routes 82500 10252 279

BSI 10 T/C routes 58328 8422 -169

BHSI 7 T/C routes 38200 9265 -209

BDI INDEX 1020 +4

Dry Bulk

Capesize: down ~6%

Panamax: down ~4%

Tankers

VLCC: up ~3%

Suezmax: up ~3%

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • June 7, 2023 at 4:04 PM
    • #9,953
    Quote from BudFox

Ovo je već poprilično zabrinjavajuće, jer imamo Contango na futuresima.

Quote from BudFox

Evo i danas pratim stanje i ne izgleda mi baš obećavajuća ova godina..

primjecujete li vi da ova vasa dva posta za isti period ipak imaju razlicite brojeve?

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Bartolomeo
    Student
    Reakcija primljeno
    76
    • June 7, 2023 at 5:05 PM
    • #9,954
    Quote from BudFox
    Quote from Bartolomeo

Ne znam ništa za admina i PD....i njegove kriterije za objavu komentara....vidio sam na Facebooku da se NB hvali da kupuje ATPL..uz Facebook i Teslu....pa sam objavio...možda i greškom, ali nenamjerno svakako....nažalost nisam vidio vaš komentar na PD...isprika ako NB jedno piše na Facebooku, a drugo radi...ali nisam ga kontrolirao...sada kada malo bolje razmislim...možda sam ipak trebao :/

NB je napisao da je kupio Teslu Meta i ATPL..Nije napisao ni količinu ni cijenu. Vi ste objavili na forumu "NB održava cijenu dionice na ovako visokim razinama i kad on prestane kupovati slijedi potop AP"....GREŠKOM? NENAMJERNO???

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • June 7, 2023 at 5:49 PM
    • #9,955
    Quote from Bartolomeo
    Quote from BudFox

NB je napisao da je kupio Teslu Meta i ATPL..Nije napisao ni količinu ni cijenu. Vi ste objavili na forumu "NB održava cijenu dionice na ovako visokim razinama i kad on prestane kupovati slijedi potop AP"....GREŠKOM? NENAMJERNO???

Da, čovjek se javno hvalio na FB da kupuje ATPL i možda sam donio i krivi zaključak, ali nenamjerno....ali na drugom

PD forumu, a ne ovdje...ali je NB stvarno i kupio dionice ATPL, šta niste to objavili u postu prije? Nisam provjeravao

koliko je čega kupio, nego sam mu slijepo vjerovao da govori istinu, što priznajem da je moja greška i posipam se

pepelom zbog toga i na svoju žalost:thumbup:

...ja nisam kriv što vozarine ne rastu, već padaju u ovo doba godine kada bi trebale samo rasti, a uzrok tome padu je

manja potražnja iz Kine ove godine, što stvarno nitko nije očekivao...

China Trade Balance May: $65.81B (est $95.45B; prev $90.21B)

– Exports (Y/Y) May: -7.5% (est -1.8%; prev 8.5%)

– Imports (Y/Y) May: -4.5% (est -8.0%; prev -7.9%)

Pogledajte i sami da je ovaj pad futuresa samo još dodatno ubrzao...

https://www.braemarscreen.com/

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • June 7, 2023 at 6:38 PM
    • #9,956

Major Chinese Imports Collectively Up 20% Y-O-Y In May

Commodore Research |

Special China Update

• As we have continued to stress in our work this year, China's dry bulk commodity imports have remained strong despite the unevenness in China's industrial recovery. China's import data for May has now been released and shows that China's coal, iron ore, and soybean imports totaled a very robust 147.7 million tons. This is up month-on-month by 9.3 million tons (7%), up year-on-year by 25 million tons (20%), and is just below the all-time high of 148.8 million tons that was imported in July 2020. We continue to stress that coverage of China remains far too bearish (while coverage of the United States and various other nations remains far too bullish).
    • China's coal imports totaled a very robust 39.5 million tons last month. This is down month-on-month by just 1.2 million tons (-3%) but is up year-on-year by 18.9 million tons (92%). Iron ore imports totaled 96.2 million tons. This is up month-on-month by 5.8 million tons (6%) and up year-on-year by 3.7 million tons (4%). Soybean imports totaled a record 12 million tons. This is up month-on-month by 4.7 million tons (64%) and up year-on-year by 2.3 million tons (24%). Looking forward, there are still no signs that China's robust appetite for commodity imports is set to suddenly reverse. In our view, even iron ore imports are likely to remain strong in the near future even as the nation's steel production remains in contraction. This will be discussed in greater detail in our upcoming Weekly Dry Bulk Report and Weekly China Report.
  • josip100
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    580
    • June 7, 2023 at 7:08 PM
    • #9,957

Zašto je DSX na 4.12 a neki dan oko 3.60?

BudFox? Pratiš?

• Bartolomeo
    Student
    Reakcija primljeno
    76
    • June 7, 2023 at 7:46 PM
    • #9,958
    Quote from BudFox
    Quote from Bartolomeo

Da, čovjek se javno hvalio na FB da kupuje ATPL i možda sam donio i krivi zaključak, ali nenamjerno....ali na drugom

PD forumu, a ne ovdje...ali je NB stvarno i kupio dionice ATPL, šta niste to objavili u postu prije? Nisam provjeravao

koliko je čega kupio, nego sam mu slijepo vjerovao da govori istinu, što priznajem da je moja greška i posipam se

...ja nisam kriv što vozarine ne rastu, već padaju u ovo doba godine kada bi trebale samo rasti, a uzrok tome padu je

Display More

Čemu nervoza ??? NB je ojavio da je kupio i to je istina i to nitko ne spori. Vi ste iz njegove objave zaključili da kupuje kontinuirano i da drži cijenu i kad on prestane kupovati dionica ce propasti i to ste objavili....Doveli ste čitatelje foruma u zabludu. NB posjeduje 260 dionica i on s tom količinom ne može držati cijenu dionice nigje .Vi ste bez provjere količine koju posjeduje NB to objavili. S kojim ciljem??? Da dovede čitatelje foruma u zabludu??? I nemojte skretat temu na vozarine.Nitko ne spori da trenutne vozarine nisu dobre. Tema je način vašeg pisanja i jeli on istinit ili nije.Evo ja sam na ovom primjeru dokazao da niste pisali istinu nego laž.Koji je cilj iznošenja lažnih informacija?

Quote from Bartolomeo
    Quote from BudFox

Display More

Čemu nervoza ??? NB je ojavio da je kupio i to je istina i to nitko ne spori. Vi ste iz njegove objave zaključili da kupuje kontinuirano i da drži cijenu i kad on prestane kupovati dionica ce propasti i to ste objavili....Doveli ste čitatelje foruma u zabludu. NB posjeduje 260 dionica i on s tom količinom ne može držati cijenu dionice nigje .Vi ste bez provjere količine koju posjeduje NB to objavili. S kojim ciljem??? Da dovede čitatelje foruma u zabludu??? I nemojte skretat temu na vozarine.Nitko ne spori da trenutne vozarine nisu dobre. Tema je način vašeg pisanja i jeli on istinit ili nije.Evo ja sam na ovom primjeru dokazao da niste pisali istinu nego laž.Koji je cilj iznošenja lažnih informacija?

Display More
    Nenad Bakic
    Dionice koje sam dodao portfelju u zadnja 4 mjeseca. Izgleda da je dosta skupo bilo bavljanje 10 sati dnevno pandemijom tijekom dvije godine :) Ali netko je…
    www.facebook.com

Edited once, last by Bartolomeo: Merged a post created by Bartolomeo into this post. (June 7, 2023 at 7:48 PM).

• nascar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    550
    • June 9, 2023 at 3:05 PM
    • #9,959

BCI 5 T/C routes 180000 12560 448

BPI 5 T/C routes 82500 10316 4
    BSI 10 T/C routes 58328 8093 -126
    BHSI 7 T/C routes 38200 9023 -6

BDI INDEX 1055 +15

Capesize: flat

Panamax: down ~1%

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • June 12, 2023 at 2:15 PM
    • #9,960

Dry bulk vozarine stagniraju ili će možebitno pasti, dok vozarine za tankeriće rastu :thumbup::/.

E da mi je sada jedan tenkić, ovaj tankerić, pa da se vozam s njim :saint: :love:

BCI 5 T/C routes 180000 12702 142

BPI 5 T/C routes 82500 10295 -21

BSI 10 T/C routes 58328 7984 -109

BHSI 7 T/C routes 38200 8846 -177

BDI INDEX 1056 +1

Freight Futures AM Update

Dry Bulk

Capesize: down ~3%

Panamax: down ~4%

Tankers

VLCC: up ~9%

Suezmax: up ~2%

Significant Amount of Coal Remains Stockpiled in India — Breakwave Advisors
    Coal India’s production has now increased on a year-on-year basis during twenty-four of the last twenty-five months
    www.breakwaveadvisors.com

https://twitter.com/DryBulkETF/status/1667231926413828101/

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.) 311

• Like 1
      • propalica
      • February 14, 2020 at 11:16 AM
      • Dionice
      • propalica
      • June 8, 2025 at 6:16 PM
    2. Odgovora
      311
      Pregleda
      107k
      311
    3. Kirac

June 8, 2025 at 6:16 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

Kirac June 8, 2025 at 6:16 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 5 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt