1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

DRY BULK

• migra
  • January 16, 2021 at 10:18 AM
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • November 4, 2022 at 3:14 PM
    • #9,141
    Quote from stipe_Cro
    Quote from hugh

Toje samo q3 prosjek ili sva 3 kvartala 2022?....

Samo Q3

lajk :thumbup: ......tak to rade sposobne uprave firmi koje isplačuju visoke dividende......jedna naša je na tek nešto iznad 20k pa uprava kuka da nema za veću dividendu........onako jedno pitanje za sve?......mislite li da firme koje isplaćuju niže dividende i imaju ispodprosječne vozarine u odnosu na konkurenciju imaju zapravo i ispodprosječnu upravu?......

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • November 4, 2022 at 3:31 PM
    • #9,142
    Quote from hugh
    Quote from stipe_Cro

Samo Q3

lajk :thumbup: ......tak to rade sposobne uprave firmi koje isplačuju visoke dividende......jedna naša je na tek nešto iznad 20k pa uprava kuka da nema za veću dividendu........onako jedno pitanje za sve?......mislite li da firme koje isplaćuju niže dividende i imaju ispodprosječne vozarine u odnosu na konkurenciju imaju zapravo i ispodprosječnu upravu?......

Njihova flota. Sad opet malo proucite pa pisite, uzmite sve varijable u racunicu.

Uvik moze bolje, samo sto neki namjerno ili iz neznanja misaju kruske i jabuke, brancine i orade, godine izgradnje, nosivost, imaju li raznorazne ugradnje..

Files

EAF1024E-B92D-4E7B-864D-502133C0D956.jpg 68.1 kB – 0 Downloads
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • November 4, 2022 at 3:44 PM
    • #9,143
    Quote from KicanCRO
    Quote from hugh

Njihova flota. Sad opet malo proucite pa pisite, uzmite sve varijable u racunicu.

Uvik moze bolje, samo sto neki namjerno ili iz neznanja misaju kruske i jabuke, brancine i orade, godine izgradnje, nosivost, imaju li raznorazne ugradnje..

evo ubacio sam sve potrebne parametre u svoju Space X tablicu za usporedbe i pokazuje su oni lošiji neopravdano lošiji u odnosu na one bolje s obzirom na parametre.........

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • November 4, 2022 at 4:03 PM
    • #9,144
    Quote from hugh
    Quote from stipe_Cro

Samo Q3

Pa dragi kolega uložite u te kompanije na uređenim burzama, a ne gubite vrijeme i novac kokošarenjem :) :thumbup:

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • November 4, 2022 at 4:39 PM
    • #9,145
    Quote from gigic23
    Quote from hugh

Pa dragi kolega uložite u te kompanije na uređenim burzama, a ne gubite vrijeme i novac kokošarenjem :) :thumbup:

Evo dragi kolega, da bi konkretizirali što ste propustili ako do sada niste ulagali u EAGLE, ali naravno još stignete, sretno i kako ono "berićetno" ❤️. Vjerujem da su grafovi i brojevi dovoljno konkretni, pa makar i dividenda bila cca 14,10% naravno forward.

Files

Screenshot_20221104-163549_Chrome.jpg 73.44 kB – 0 Downloads Screenshot_20221104-164148.jpg 118.42 kB – 0 Downloads
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • November 4, 2022 at 5:13 PM
    • #9,146
    Quote from gigic23
    Quote from hugh

ni idem odavde još......baš mi je ljepo tu.....pogotovo na ovom forumu......drago mi je ako ste se preprepoznali u tome kokošarenju jel nisam primjetio da se baš piše u zadnje vrijeme dok pada.......nestignem više ni cape u podne objavit kad naraste jel več je netko brži i laktari se za objavu a dok pada tajac....... :D ......možda bude neki bounce ako ne bude bull trap i tobogan pa čemo kokošarit zajedno.......vidim da se cijenjena "kokošarska" zajednica polako okuplja oko jaja ali nikako pa nikako naći pravu ekipu za zdilat dionice visoko otkako se trezor povukao sa kupovine nakon što je skupio koliko je mislio o čemu sam pisao i prije nego se to dogodilo.......i gle čuda dogodilo se......izmaklo brate a dionica dodatno pala........al bit će bolje valjda.... nakon što je ukipa totalno promašila procjene dobiti, čak i oni indexirani panamaxi opalili dole cca 20% u kvartalu a dugoroočni ugovori nisu ugovoreni ua supre na visokim vozarinama bit će napeto.......brod je očito previše vrednovan a pitanje je da li je tako i sa cijelom flotom ili je jednostavno sposobnošću prodan ispod cijene?.......ukoliko se opali nova revalorizacija mirišem da vi moglo opet usfaliti za dobru dividendu i nagodinu a ako i ovaj novi porez na extra profit zahvati onda čak i imaju dva loša izbora i odluku da li će dobit nestati u revalorizaciji ili dobar dio u državnoj kasi......neznamo ni šta je sa Batalom, al netko je nedavno reko da štite rupu valjda de se ne samozatrpa......fali informacija u izvještajima a svi ustali na hvalu kad su prvi put objavili prosjek po brodu dok sam ja rekao da je to samo bačena kost a u kasnijim postupcima moglo se i uvjeriti u to......vuk dlaku mijenja al ćud nikada.......al nadamo se......

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • November 4, 2022 at 5:30 PM
    • #9,147
    Quote from hugh
    Quote from gigic23

ni idem odavde još......baš mi je ljepo tu.....pogotovo na ovom forumu......drago mi je ako ste se preprepoznali u tome kokošarenju jel nisam primjetio da se baš piše u zadnje vrijeme dok pada.......nestignem više ni cape u podne objavit kad naraste jel več je netko brži i laktari se za objavu a dok pada tajac....... :D ......možda bude neki bounce ako ne bude bull trap i tobogan pa čemo kokošarit zajedno.......vidim da se cijenjena "kokošarska" zajednica polako okuplja oko jaja ali nikako pa nikako naći pravu ekipu za zdilat dionice visoko otkako se trezor povukao sa kupovine nakon što je skupio koliko je mislio o čemu sam pisao i prije nego se to dogodilo.......i gle čuda dogodilo se......izmaklo brate a dionica dodatno pala........al bit će bolje valjda.... nakon što je ukipa totalno promašila procjene dobiti, čak i oni indexirani panamaxi opalili dole cca 20% u kvartalu a dugoroočni ugovori nisu ugovoreni ua supre na visokim vozarinama bit će napeto.......brod je očito previše vrednovan a pitanje je da li je tako i sa cijelom flotom ili je jednostavno sposobnošću prodan ispod cijene?.......ukoliko se opali nova revalorizacija mirišem da vi moglo opet usfaliti za dobru dividendu i nagodinu a ako i ovaj novi porez na extra profit zahvati onda čak i imaju dva loša izbora i odluku da li će dobit nestati u revalorizaciji ili dobar dio u državnoj kasi......neznamo ni šta je sa Batalom, al netko je nedavno reko da štite rupu valjda de se ne samozatrpa......fali informacija u izvještajima a svi ustali na hvalu kad su prvi put objavili prosjek po brodu dok sam ja rekao da je to samo bačena kost a u kasnijim postupcima moglo se i uvjeriti u to......vuk dlaku mijenja al ćud nikada.......al nadamo se......

Meni se čini kolega da ste Vi jako zbunjeni, pa ni samine znate bili ulagali ili cekali daljnji pad, ali pomalo kada niste sigurni ne pomaže kriviti druge za svoje slabosti :) <3

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • November 4, 2022 at 5:37 PM
    • #9,148
    Quote from gigic23
    Quote from hugh

Meni se čini kolega da ste Vi jako zbunjeni, pa ni samine znate bili ulagali ili cekali daljnji pad, ali pomalo kada niste sigurni ne pomaže kriviti druge za svoje slabosti :) <3

Krenuo se svadjati pa odlucio da necu. admine brisi.jugo je...

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • November 4, 2022 at 5:41 PM
    • #9,149
    Quote from looserst
    Quote from gigic23

Krenuo se svadjati pa odlucio da necu. admine brisi.jugo je...

Poštovani kolega, ti besmisleni grafovi kako ih nazivate, upravo ukljucuju i pokazuju kolika je vrijednost nestala u zadnjih 10 godina i kolika je kada se isti uključe, naravno reverse stock split. Pa kada bolje proučite, prihvatit ću Vašu kritiku.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • November 4, 2022 at 5:41 PM
    • #9,150
    Quote from gigic23
    Quote from hugh

zato pomalo.....mali koraci malo umanjuju dobit ali štite od velikih gubitaka........previše je rizika na marketu za ne biti zbunjen i misliti da se dobro vidi cijela slika........trenutno drže fundamenti ali neće ni oni biti vječno zlatni ukoliko se nešto ne promjeni iz ovog down trenda vozarina u up........fali jači up drive da bi bilo bolje.......jel vjerovali ili ne ( :D ) i meni je kao i večini bolje kad raste a ne pada.......market je postao pretežak za zaraditi išta bez kritičkog razmišljanja......trenutna situacija nije "groblje" ali je daleko od bajne........s tim da je i jedno i drugo može postati vrlo brzo a s obzirom na stanje trenuto ne fali puno da prevali na jednu od tih strana........

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    912
    • November 4, 2022 at 5:47 PM
    • #9,151

Neću ulaziti u detalje, ali ovo u vezi precijenjene imovine - naprosto je već uračunato u cijenu dionice, i to za barem 50 % ^^

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • November 4, 2022 at 5:56 PM
    • #9,152
    Quote from stipe_Cro

Neću ulaziti u detalje, ali ovo u vezi precijenjene imovine - naprosto je već uračunato u cijenu dionice, i to za barem 50 % ^^

Kolega potpuno ste u pravu, koliko vidim iz FI deklariran je NAV shippinga od cca 102$ i netto BV non corea cca 9$. Kada se to zbroji jednostavno se dobije približna vrijednost imovine, a iz toga nije problem dobiti ni P/NAV.

E sada koliko bi to zaista vrijedilo kada bi se kompanija likvidirala, saznalo bi se u tom trenutku. Da li će se to desiti ili će npr u međuvremenu kompanija zaraditi još nekih sitnih 150 - 200 mil kn treba idvagati.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • November 4, 2022 at 7:10 PM
    • #9,153

zna li netko iznos prosjeka panamax vozarina za q3?....

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • November 4, 2022 at 7:29 PM
    • #9,154

Brod je plovio jos nekih 6 miseci od kad je prodan, nije odma preuzet. Da nekome to nije jasno..

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • November 4, 2022 at 7:53 PM
    • #9,155
    Quote from hugh

BPI 82 17.124$

BPI 74 15.788$

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • November 4, 2022 at 8:13 PM
    • #9,156
    Quote from gigic23
    Quote from hugh

BPI 82 17.124$

BPI 74 15.788$

jel ima još koji prosjek ruta ili čega več za panamaxe q3 od ova dva gore navedena?......zapravo to pitam jel mi nije jasno kako je atpl sa prosjeka od 19000 za q2 uspjela doći na prosjek od 15 300 u q3 za brodove u dugoročnom najmu u tako relativno kratkom razdoblju?.......

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    912
    • November 5, 2022 at 12:41 PM
    • #9,157

Tako što su im ga Rusi fino smjestili i brže bolje indeksirali prema dolje. A za prema gore im je 2021. trebalo više od pola godine :/

• nascar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    550
    • November 7, 2022 at 12:15 PM
    • #9,158

BCI 5TC 11648 509

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • November 7, 2022 at 2:04 PM
    • #9,159

BCI 5 T/C routes 180000 11648 509

BPI 5 T/C routes 82500 15265 -34

BSI 10 T/C routes 58328 13761 -184

BHSI 7 T/C routes 38200 14863 -180

BDI INDEX 1337 +14

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • November 7, 2022 at 3:43 PM
    • #9,160
    Quote from hugh
    Quote from Shogun

Izgleda da Kina namjerava napustiti Covid Zero policy.... Hong Kong u zestokom plusu a i GOGL zestoko otvorio

tome se market nada jel mu se baš nada dok vozarine rone i dalje a to je daleko od državne potvrde odustajanja od te politike.......nešto slično kao i sa nadom u Fed pivot na svakom od zadnjih meetinga pa na kraju kiflica puna zdjela......

Kina ne odustaje od politike beskonačnih lockdowna. Ljudi su bijesni i umorni
    IAKO su se pojavile suprotne glasine, Kina nastavlja s primjenom strogih mjera u borbi protiv koronavirusa.
    www.index.hr

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 7 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt