Display More.
Zivimo u izuzetno interesantnom vremenu iako mi se čini da nam se ponavljaju 30. godine prošlog stoljeća. Konkretno danas kao u jesen 1936. godine i zato su ovi izbori od posebne vaznosti za cijeli svijet.
Kada sam prvi put čuo za
America first!
posjetilo me to na pozati slogan
Deutschlan ueber alles!
Svi smo čitali kako je to završilo.
koliko ja znam, on je jako dobar sa Židovima, a arapski saveznici mu nisu na meti.
Da, u zadnje četiri godine nisu započeli novi rat ali najveći ugovor za koji smo saznali i već zaboravili je 110 Mrd $ naoruzanja samo jednoj zemlji. Što će oni s tim? Da li su to platili i ako nisu kako će i kada?
Da, imaju oni nafu ali sa današnjim cijenama teško će to platiti.
Ali to je naravno manje bitno od problema koji sa Iranom do danas nije riješen. Ovu isporuku vidim kao najavu rješavanja tog problema ili konačnog obračuna sa Teheranom.
Da, nismo imali novi rat ali je nastavljena politika drugim sredstvima i to ovaj put protiv svih pa čak i protiv WHO i to svim mogićim strdstvima. Koliko je to pogrešno pokazuje 230 T mrtvih samo u Americi i 1,2 Mio u svijetu.
vojni lobi u USA uvijek treba kompenzirati.
ako će netko pokretati ratove, to će biti Demokrati, da maskiraju kakve su s*it hole države napravili od Kalifornije i sličnih koje moraju prodavati ULICE da bi imali za isplatiti penzije.
WHO je žmirio na oba oka na kinesko kršenje patentne zaštite (cijeli svijet s time ima problem, al Trump jedini odbija o tome šutjeti).
Svi znamo koliko su zagadjena mora, zrak, zemlja i da ovko više ne ide. Problem je zasigurno povezan sa virusom što je pokazalo prvo zatvaranje u 4. mjesecu.
Problem zagadjenja ne moze riješiti Greta ili jedna zemlja sama nego svi zajedno. Najveći zagadjicač kaze
- Ne, to nema veze sa nama, burza je na vrhuncu i idemo dalje kao zadnjih 4 godine!
Najveći besmisao politike zadnje 4 godine je zid na granici prema Meksiku. Koji smisao ima zid kada više ne mozete nigdje putovati?
neće Demokrati riješiti problem zagađenja nego će ga samo maknuti sa očiju većine.
Kalifornija većinu struje prima iz koksara koje su u drugom statu, al hej, oni su zeleni.
Posebni problem je zasigurno ogromno zaduzenje i novac bez pokrića upumpan u trzište novca. Sve upumpano će jednoga dana doći na naplatu a trenutak naplate će odlučiti ovaj put Kina i to u trenutku kada njima bude najviše odgovaralo.
Kolike će kamate tada biti i tko će moči vraćsti kamate a o glavnici da i ne pišem!
Izbor Tumpa vodi u katastrofu kakvu još nismo imali. Sve ono što je godinama gradjeno je uništeno u samo 4 godine. Tu mislim na Sporazume sa Meksikom, Kanadom, EU i Kinom.
Demokrati ovaj dug žele još više predimenzionirati printanjem "novca za sve", što bi značilo hiperinflaciju, slabi dolar i poskupljivanje uvoza iz KIne i ostalih zemalja.
Sankcije Rusiji nisu donijele ništa do štete EU gospodarstvu. Podrška Brexitu je posebna tema koja je kao glavni cilj i zadatak imala i ima slabljenje EU gospodarstva. Koliko je to teško pokazuje 5 godina pregovora koji do danas nisu donijeli rješenje. Najbolji pokazatelj te politike je tečaj £, ali to je druga tema.
ovo je problem EU-a što glumi "malu Ameriku", onako kako je inače Demokrati vode, umjesto da vodi svoju gospodarsku politiku.
Očekujem veliku korekciju na burzama i minuse koje sam već najavio prošli tjedan. Balun je napumpan previše i prassk će se čuti daleko. Pad od 60% na američkim burzama ne bi me čudio.
S tim u vezi vidim i najave zatvaranja, policijske sate i ostale represivne mjere najavljene za idući tjedan.
Ako u narednim danima ostanemo iznad 1500 bodova na ZSE biti će dobro.
ovo mogu potpisati.
veliki su deflacijski pritisci i uskoro će krenuti rasprodaja svega da bi se namaknuli dolari kako bi ostale zemlje mogle isplaćivati svoj dug.
meni je zanimljivo kako je kolega u svojoj kritici Trumpove Amerike zapravo nesvjesno otkrio što čeka EU, pa i nas, kad se Kina skine s američke i nakači na EU sisu.
već je sklopljen trgovinski sporazum između Rusije i Kine, te Kine i EU di se trgovina namiruje u rubljama, yuanima, pa i eurima.
mislim da vam je sad jasno tko će kupovati ove zelene Euro obveznice iz kojih nama ide 22 mlrd. Eura