Pa ako Biden pobijedi onda su burze u banani, zar ne?
Američki predsjednički izbori 2020
-
-
-
Pa ako Biden pobijedi onda su burze u banani, zar ne?
Biden i demokrati bi uveli veće poreze na kompanije i fizičke osobe, tako da tržišta sigurno navijaju za Trumpa.
Također Biden i demokrati su za lockdowne, Trump i republikanci su protiv lockdowna.
New York je nedavni primjer koji zorno prikazuje koliko su demokrati pogubni za ekonomiju:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8…ard-spiral.html -
Ja mislim da Trump pobjedjuje. To je jedino dobro za demokratski svijet.
Ja ocekujem da ce na burzama studeni biti crveni. Citam da neki znanstvenici misle da bi neka cjepiva mogla biti vec za neke skupine u prosincu. Zima ce biti teska.
Cjepivo za sve skupine negdje na proljece.
Nema dugorocnih investicija za mene do proljeca. Na ljeto iduce godine ocekujem oporavak.
-
Davno svijet nije vidio veću budalu, lažljivca i hohštaplera na čelu neke tako moćne zemlje.
Unazadio je Ameriku xx godina.
Sve o čemu on vodi brigu su njegovi osobni i korporativni interesi.
Ako se svijet nastavi vrtiti oko toga hoće li rasti BDP i burzovni indeksi nauštrb ljudske vrste, ljudske prirode i okoliša, neće biti dobro, puknito će prije ili kasnije.
Skupina pojedinaca i korporacija imaju planetarnu moć.
Ovakav način funkcioniranja svijeta većinu ljudi ne čini sretnim, niti zadovoljnim, ma koliko novca imali.
Za početak upitajte sami sebe, jesam li ja sretan, ispunjen i zadovoljan čovjek, a ako nisam, zašto nisam?
-
To je jedino dobro za demokratski svijet.
Davno svijet nije vidio veću budalu, lažljivca i hohštaplera na čelu neke tako moćne zemlje.
Ako se svijet nastavi vrtiti oko toga hoće li rasti BDP i burzovni indeksi nauštrb ljudske vrste, ljudske prirode i okoliša, neće biti dobro, puknito će prije ili kasnije.
Ovakav način funkcioniranja svijeta većinu ljudi ne čini sretnim, niti zadovoljnim, ma koliko novca imali.
Za početak upitajte sami sebe, jesam li ja sretan, ispunjen i zadovoljan čovjek, a ako nisam, zašto nisam?
Pobjeda Trumpa dobra za demokratski svijet?
Da li je to onaj što kao savjetnike ima čercu i zeta, priznaje demokratske izbore samo ako pobijedi, u debati upada cijelo vrijeme u riječ protukandidatu, pa TV kuće moraju najaviti da će isključivati mikrofone, obećaje mjesecima kako će pokazati dokaze da plaća poreze, podmeće na potpis beznačajnim likovima kao što je predsjednik srbije nešto o čemu nisu ni razgovarali, troši bogatstvo na frizere kako bi izgledao kao idijot koji pokušava sakriti nešto čega se nitko normalan ne srami?
Fantastičan lik.
-
I lički se rukuje kad god mu se ukaže prilika.
Fin kulturan čoek.
-
Kolega Jubito se zasigurno maksimalno posvećuje ekologiji i zaštiti prirode, a oko novaca mu se svijet ne okreće zato i tipka na investicijskom forumu.
Kad vidim da netko na domaćem investicijskom forumu tipka protiv novca i korporativnih interesa jasno mi je koliko je Hrvatska i ZSE u banani, ova cijela zemlja je moždano debelo zaostala u komunizmu.
Inače znam te s prošlog foruma, podržavao si pljačku u Agrokoru, toliko o tvom poštenju.
Pametni znaju da se svijet uvijek vrtio oko novca i moći, tako je bilo cijelu ljudsku povijest, a bogami biti će i nakon Trumpa. Ljudska povijest je prepuna ratova i bitaka koji su motivirani borbom za resursima (novcem) i moći.
Bidenu, Hillary, Obamama novac isto nije bitan, mora da su na silu postali multimilijarderi. Bernieu Sandersu gorljivom zagovorniku poreza i mrzitelju bogataša i materijalnog žena je bila u korupcijskoj aferi s bankama, imaju 10-tak milijuna dolara keša i nekoliko nekretnina. Biden je sinu namjestio milijunske poslove preko veze bez da je imao ikakvo prethodno iskustvo, sinu narkomanu koji koristi usluge prostitutki što smo vidjeli u nedavnoj aferi.
Ivanka je na najgori dan, kao i sva Trumpova djeca 100x bolja od Bidenova narkomana.
Blago nama ako dođu demokrati i povise poreze, takve filantrope će zasigurno spasiti svijet tuđim novcima.
Koliko su demokrati uspješni svjedoči i odljev ljudi iz demokratskih u republikanske zemlje, iz Kalifornije se bježi u Texas, iz New Yorka u okolne države.
-
A onda vi na burzi nemojte zaradjivati I krenite traziti prave vrijednosti.
Ostale forumase o Trumpu necu komentirati. Uzivajte u demokraciji koju za vas trenutno predvidjaju Merkel, Kurz i Macron.
Kolega Jubito se zasigurno maksimalno posvećuje ekologiji i zaštiti prirode, a oko novaca mu se svijet ne okreće zato i tipka na investicijskom forumu.
Kad vidim da netko na domaćem investicijskom forumu tipka protiv novca i korporativnih interesa jasno mi je koliko je Hrvatska i ZSE u banani, ova cijela zemlja je moždano debelo zaostala u komunizmu.
Inače znam te s prošlog foruma, podržavao si pljačku u Agrokoru, toliko o tvom poštenju.
Pametni znaju da se svijet uvijek vrtio oko novca i moći, tako je bilo cijelu ljudsku povijest, a bogami biti će i nakon Trumpa. Ljudska povijest je prepuna ratova i bitaka koji su motivirani borbom za resursima (novcem) i moći.
Bidenu, Hillary, Obamama novac isto nije bitan, mora da su na silu postali multimilijarderi. Bernieu Sandersu gorljivom zagovorniku poreza i mrzitelju bogataša i materijalnog žena je bila u korupcijskoj aferi s bankama, imaju 10-tak milijuna dolara keša i nekoliko nekretnina. Biden je sinu namjestio milijunske poslove preko veze bez da je imao ikakvo prethodno iskustvo, sinu narkomanu koji koristi usluge prostitutki što smo vidjeli u nedavnoj aferi.
Ivanka je na najgori dan, kao i sva Trumpova djeca 100x bolja od Bidenova narkomana.
Blago nama ako dođu demokrati i povise poreze, takve filantrope će zasigurno spasiti svijet tuđim novcima.
Koliko su demokrati uspješni svjedoči i odljev ljudi iz demokratskih u republikanske zemlje, iz Kalifornije se bježi u Texas, iz New Yorka u okolne države.
Ma Hrvatima u glavi socijalizam zato nam je i burza puna Djurica, Ingri, Vira I sl firmi. Kakav mentalitet ljudi, takve firme, takva burza.
P.S. Ivanka je moja vrsnjakinja I zena je visokoobrazovana i uspjesna zena. Ne znam sto jos reci.
-
Marielena , nekima je popularno vrijeđati i pljuvati Trumpa, te imati razne konotacije uz njegove pristaše.
Trump nije pokrenuo nijedan novi rat, za razliku od Clintonovih i Obama, a američko gospodarstvo je prije korone doseglo najviše vrhunce, kao i sama burza.
Za vrijeme Obame je Biden kao potpredsjednik Amerike namještao poslove sinu Hunteru u zemljama gdje su Amerikanci ratovali. Jako pošten čovjek.
-
Najgore izmisljaju Trumpu seksualne afere, a sute o Bidenovim.
Ako dodju na vlast demokrati imati cemo vece poreze, lockdown I pad na burzi.
Da, Trump nije pokrenuo niti jedan rat. Mudro se suprotstavlja kineskom totalitarizmu. Ekonomija nikada bolje.
A socijalisti su humanisti sa tudjim novcem.
-
-
Nevolim Trumpa, ko da je neka karikatura i gurno je svojim nepromišljenim izjavama i naglosti svijest za oktavu više ka nesigurnosti.
No je li stvarno tako?
Uvijek je interes iza politike, narocito najvece svjetske slie. A Amerika je i dalje to ostala iako se mislilo da ce tron vec 2020 preuzeti Kina. To se nije dogodilo. Nije bilo novih ratova, uvijek je diskutabilno da li je svijet blize katastrofi sada ili prije 5 godina.
Trump je jasno prstom upro u Kinu, iskreno i meni je draze biti pod prljavim dekadentnim zapadom nego novom pošasti. Sa ovime znamo na čemu smo. Rekao je da će Kina platiti za virus i to podržavam.
Kapitalu u USA tradicionalno nije bilo bitno da li su crveni ili plavi vladajući.
Nevidim smak svijeta uz Trumpa.
Sa strane kapitala i burze, nisam siguran da bi drugi predjednicki kandidat imao ovakve 'rezultate'.
-
Nevolim Trumpa, ko da je neka karikatura i gurno je svojim nepromišljenim izjavama i naglosti svijest za oktavu više ka nesigurnosti.
No je li stvarno tako?
Uvijek je interes iza politike, narocito najvece svjetske slie. A Amerika je i dalje to ostala iako se mislilo da ce tron vec 2020 preuzeti Kina. To se nije dogodilo. Nije bilo novih ratova, uvijek je diskutabilno da li je svijet blize katastrofi sada ili prije 5 godina.
Trump je jasno prstom upro u Kinu, iskreno i meni je draze biti pod prljavim dekadentnim zapadom nego novom pošasti. Sa ovime znamo na čemu smo. Rekao je da će Kina platiti za virus i to podržavam.
Kapitalu u USA tradicionalno nije bilo bitno da li su crveni ili plavi vladajući.
Nevidim smak svijeta uz Trumpa.
Sa strane kapitala i burze, nisam siguran da bi drugi predjednicki kandidat imao ovakve 'rezultate'.
Ja mislim da izbori neće , kakav god ishod bio izazvati bilo kakav značajniji potres na burzi . Vjerojatno će biti sve u skladu s onom starom uzrecicom “ sjaši Kurta da uzjaše Murta , “ , a možda se ni jahač neće promijeniti , vidjet ćemo ... no isti problemi ostat će i dalje za rješavanje i teško je reci da li bi se s njima bolje nosili republikanci ili demokrati .
-
Republikanci su staromodno oruzje, nafta i automobilska industrija, dok su demokrati farmacija, Hollywood i sad evo drustvene mreze. Ovi drugi su jaci, cini mi se. Ali vidjet cemo... Sve je moguce.
-
Srednjoročno/dugoročno, stvarno nema nikakve razlike tko je na vlasti. Razlike među republikancima i demokratima nema. Novac vole i jedni i drugi.
Razlike su izrazite jedino u pogledu nekih svjetonazorskih pitanja, ali i to je otišlo in favorem republikanaca imenovanjem nove sutkinje vrhovnog suda. Stoga, Wall Street i dalje jaše, samo je sad pitanje koliko će se otresti to stablo, i gdje će korekcija završit prije idućeg relija.
-
Ivanka je moja vrsnjakinja I zena je visokoobrazovana i uspjesna zena. Ne znam sto jos reci.
Treba još reći da se tu ne radi o nepotizmu iako je predsjednikova kćerka, nego je posao dobila zbog stručnosti i velikog iskustva na sličnim poslovima. Jednostavno je pomela konkurenciju.
-
O mine, o mine
Petero vas je i ne možete se složiti.
Sve je to iz vruće tave u vrelo ulje.
Money makes the world go around, the world go around..
Dobro kaže Ledić, to sve isto
-
neće izbori izazvati potres na burzi, nego sistemski problemi koji su sada skriveni ispod žita.
šta se tiče unutarnje politike, nema tu neke prevelike razlike.
Trump je sada u krizi testirao MMT/UBI jer je većini ljudi isplaćivao socijalnu pomoć veću nego što sami mogu zaraditi.
isto tako, tranzicija prema zelenoj energiji je gotova priča, al ni nje nema bez one prljave ugljične, samo što većini ljudi ista neće biti pred očima (npr. prijevozna sredstva neće puštati ispušne plinove nego će prašiti pogon u nekoj vuko*ebi kako bi se proizvela "čista" letrika).
USA ima puno unutarnjih problema koji se moraju rješavati.
jedina razlika je u tome što Trump ne želi ratovati da bi to zamaskirao, za razliku od ekipe sakrivene iza Bidena koja jedva čeka da puška opali, što znači veći priljev islamista prema Europi (hvala, ali ne).
budimo realni, svi znamo da prosperitet zapadnog svijeta počiva na financijskoj i drugoj eksploataciji ostatka (problem s Kinom je nastao baš kada su izbacili proizvod koji je superioran zapadnjačkoj tehnici).
jedina razlika je u tome što Trump nije licemjer da se skriva iza "širenja ljudskih prava" u cijeloj priči, nego je fokusiran na to da Amerika i dalje nastavi eksploatirati, samo bez ratova, i da uz sve to, proba biti što više samoodrživa.
veći problem je to što se događa u Europi koja nije na vrijeme riješila Tursko pitanje prije nekih cca 15-ak godina, jer im nije bio politički povoljan trenutak, pa sada imaju poplavu sabljara i glavosječa, umjesto da je tu ekipu poslala u, tada sekularnu, Tursku na prilagodbu životu u Europi uz otvaranje pristupnih pregovora za članstvo u EU (sjetite se glupavih razloga kojima su nama tada blokirali članstvo u EU tada i pristup tržištu rada).
vjerojatno sada s ljubomorom gledaju Trumpov "muslim ban", jer znaju da oni sad nešto tako pokušaju da bi Turska jednostavno digla ogradu i pustila migrante da navale.
stoga u trenutnoj situaciji i Europi odgovara pobjeda Trumpa da se napokon počne baviti sama sa sobom, i iako otvoreno navija za Bidena radi "ljudskopravaškog" licemjerja, potajno moli Boga da pobijedi Trump.
-
Upravo tako. Trumo je barem iskren oko toga sto zastupa. A EU i Biden obicni licemjeri.
A Erdogan... To zlo treba rijesiti. Dignuti zicu, ekonomske sankcije i nema razgovora dok ne padne i ne dodju ponovno Ataturkovci na vlast.
-
.
Zivimo u izuzetno interesantnom vremenu iako mi se čini da nam se ponavljaju 30. godine prošlog stoljeća. Konkretno danas kao u jesen 1936. godine i zato su ovi izbori od posebne vaznosti za cijeli svijet.
Kada sam prvi put čuo za
America first!
posjetilo me to na pozati slogan
Deutschlan ueber alles!
Svi smo čitali kako je to završilo.
Da, u zadnje četiri godine nisu započeli novi rat ali najveći ugovor za koji smo saznali i već zaboravili je 110 Mrd $ naoruzanja samo jednoj zemlji. Što će oni s tim? Da li su to platili i ako nisu kako će i kada?
Da, imaju oni nafu ali sa današnjim cijenama teško će to platiti.
Ali to je naravno manje bitno od problema koji sa Iranom do danas nije riješen. Ovu isporuku vidim kao najavu rješavanja tog problema ili konačnog obračuna sa Teheranom.
Da, nismo imali novi rat ali je nastavljena politika drugim sredstvima i to ovaj put protiv svih pa čak i protiv WHO i to svim mogićim strdstvima. Koliko je to pogrešno pokazuje 230 T mrtvih samo u Americi i 1,2 Mio u svijetu.
Svi znamo koliko su zagadjena mora, zrak, zemlja i da ovko više ne ide. Problem je zasigurno povezan sa virusom što je pokazalo prvo zatvaranje u 4. mjesecu.
Problem zagadjenja ne moze riješiti Greta ili jedna zemlja sama nego svi zajedno. Najveći zagadjicač kaze
- Ne, to nema veze sa nama, burza je na vrhuncu i idemo dalje kao zadnjih 4 godine!
Najveći besmisao politike zadnje 4 godine je zid na granici prema Meksiku. Koji smisao ima zid kada više ne mozete nigdje putovati?
Posebni problem je zasigurno ogromno zaduzenje i novac bez pokrića upumpan u trzište novca. Sve upumpano će jednoga dana doći na naplatu a trenutak naplate će odlučiti ovaj put Kina i to u trenutku kada njima bude najviše odgovaralo.
Kolike će kamate tada biti i tko će moči vraćsti kamate a o glavnici da i ne pišem!
Izbor Tumpa vodi u katastrofu kakvu još nismo imali. Sve ono što je godinama gradjeno je uništeno u samo 4 godine. Tu mislim na Sporazume sa Meksikom, Kanadom, EU i Kinom. Sankcije Rusiji nisu donijele ništa do štete EU gospodarstvu. Podrška Brexitu je posebna tema koja je kao glavni cilj i zadatak imala i ima slabljenje EU gospodarstva. Koliko je to teško pokazuje 5 godina pregovora koji do danas nisu donijeli rješenje. Najbolji pokazatelj te politike je tečaj £, ali to je druga tema.
Znam da ovo pisanje i promišljanje neće naići na razumijevanje ali ovako ja vidim situaciju koja često odudara od onoga što piše JL ili 24 sata koje iz poznatih razloga ne čitam.
Mogao sam napisati da sam duboko uvjeren da će na izborima pobijediti Joe i Harris jer će pobijediti razum, ali nisam mogao odoljeti!
Očekujem veliku korekciju na burzama i minuse koje sam već najavio prošli tjedan. Balun je napumpan previše i prassk će se čuti daleko. Pad od 60% na američkim burzama ne bi me čudio.
S tim u vezi vidim i najave zatvaranja, policijske sate i ostale represivne mjere najavljene za idući tjedan.
Ako u narednim danima ostanemo iznad 1500 bodova na ZSE biti će dobro.
.
-
Svi znamo koliko su zagadjena mora, zrak, zemlja i da ovko više ne ide. Problem je zasigurno povezan sa virusom što je pokazalo prvo zatvaranje u 4. mjesecu.
Problem zagadjenja ne moze riješiti Greta ili jedna zemlja sama nego svi zajedno. Najveći zagadjicač kaze
- Ne, to nema veze sa nama, burza je na vrhuncu i idemo dalje kao zadnjih 4 godine!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun