Jeftino Ukrajinsko žito preplavilo Hrvatsku. A ovdje imamo stabilnu firmu s masu keša koja s ebavi otkupom, preradom i prodajom istog.
Meni sve to smrdi na jako dobru godinu. Naročito Q2.
Meni se za početak čini da je prilična dividenda u pitanju.
Jeftino Ukrajinsko žito preplavilo Hrvatsku. A ovdje imamo stabilnu firmu s masu keša koja s ebavi otkupom, preradom i prodajom istog.
Meni sve to smrdi na jako dobru godinu. Naročito Q2.
Meni se za početak čini da je prilična dividenda u pitanju.
Ja ne znam šta je al sam kupio jer mi lova stoji pa bolje da se malo prošeće...
Pitanje je koliko imaju žita na zalihi, pribavljenog po većim cijenama
U pitanju je naravno dividenda.
Pitanje je koliko imaju žita na zalihi, pribavljenog po većim cijenama
U pitanju je naravno dividenda.
Otkup je prošle godine išao po 2.00-2.30 kn što je dosta povoljno, brašno je išlo gore više nego je trebalo tako da oni zarađuju više nego prije...
Ako budu pšenica i energenti jeftiniji onda će biti zarada još veća, a budu...osim radne snage svi ulazni troškovi im značajno padaju.
Evo nekih odgovara.. Ili možda novih pitanja..
Preuzimanje kompanije + izdašna dividenda = uspješna priča za sve dionike
https://danica.hr/na-pomolu-preu…-jutros-divlja/
Evo nekih odgovara.. Ili možda novih pitanja..
Bitno je da pregovaraju sa interesentima, dakle idu u smjeru prodaje.
E sad koliko vrijedi vidjeti ćemo.
ako dividenda bude zanemariva, to mi je najočitiji znak da se firma prodaje, bilo bi neodgovorno i destimulirajuće prema budućem kupcu izglasati veliku dividendu...ako dividenda bude velika, dionica će rasti bez obzira na sve. Ispada win win situacija
ovdje o dividendi odlucuju MF-fovi ne uprava a sto se tice preuzimanja vjerujem da ce biti vise interesanata Podravka gospon Moralic a mozda i Atgr osim gore navedene Pekare Klara uglavnom kako god uskoro cemo biti obavjesteni jer Ckml je u najvisoj kotaciji ZSE-a
ovdje o dividendi odlucuju MF-fovi ne uprava a sto se tice preuzimanja vjerujem da ce biti vise interesanata Podravka gospon Moralic a mozda i Atgr osim gore navedene Pekare Klara uglavnom kako god uskoro cemo biti obavjesteni jer Ckml je u najvisoj kotaciji ZSE-a
Da, na skupštini MF izglasaju veću dividendu od predložene.
Interesenata očito ima više što je bitno, ja tipujem na Studenac.
Oni snažno žele veći tržišni udio i kupuju ama baš sve što se prodaje, a mlinarski biznis mogu lako prodati ako im ne odgovara.
ova firma faktici nema duga a financijska poluga preko pola milijarde kuna kesa sa obzirom na promete zadnjih dana i da je ovo donedavno bila nelikvidna dionica tesko da nema vise interesanta za kupnju iste ja tipujem
Sad bi trebali MF-i kupovati i kupiti sve što se nudi na burzi...a šta će biti vidjeti ćemo!
Siguran sam da ima više interesenata za kupnju, a i Podravka sigurno ne promatra situaciju sa strane, jer je ova kompanija zlatna koka sa dobrim poslovanjem i redovitom dividendom od preko 6% na trenutnu cijenu dionice.
Oni snažno žele veći tržišni udio i kupuju ama baš sve što se prodaje, a mlinarski biznis mogu lako prodati ako im ne odgovara.
taj interes se vrti već oko 2 godine, ali dok oni nišane možda netko drugi opali, u svakom slučaju biti će dobro da je više kupaca u igri, iako i ja još uvijek tipujem na onaj češki fond koji je kupio Studenac, tamo se puno ne gleda koliko je para u pitanju, bitno je širenje, a sezona je na pragu, pa zamisli da čehi dobiju još jedan trgovački lanac na moru
uštedjeli su i sada nas kupuju za paštete
taj interes se vrti već oko 2 godine, ali dok oni nišane možda netko drugi opali, u svakom slučaju biti će dobro da je više kupaca u igri, iako i ja još uvijek tipujem na onaj češki fond koji je kupio Studenac, tamo se puno ne gleda koliko je para u pitanju, bitno je širenje, a sezona je na pragu, pa zamisli da čehi dobiju još jedan trgovački lanac na moru
Valjda je kod njih jeftinija pašteta pa su na razlici uštedjeli da mogu kupit
Poljski... enteprise...naravno
Ogroman volumen ovdje, tko se ovako fino iskrcava da mi je znati, a i zašto ako je na pomolu i dividenda i preuzimanje?
Valjda je kod njih jeftinija pašteta pa su na razlici uštedjeli da mogu kupit
ide im u prilog najviše što je kod nas 1kg mozga/još uvijek po staroj cijeni 2DM, jedino vladini dužnosnici imaju nešto višu cijenu- 2,5DM rad PDVeja
Ogroman volumen ovdje, tko se ovako fino iskrcava da mi je znati, a i zašto ako je na pomolu i dividenda i preuzimanje?
Upravo tako, kolega!
To je pravo pitanje.
Upravo tako, kolega!
To je pravo pitanje.
ova gospođa što je malo kupila znala je zapucati cijenu i na 9€ prije, vidjeti ćemo u srijedu da li je možda opet u akciji
Promjene dioničara - MojeDionice
izgleda je prodaja već dogovorena, ovi se miču iz NO
dividenda se ne predlaže
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/CKML/COI-CKML-b8e48d4540dd7b470972c5e6693aff1e.pdf