Kolega Ajde još jednom a razumijevanjem i pažljivo pročitajte sto piše. Koliko ja vidim predstavnici mirovinaca izlaze iz NO, a stari okorjeli Mlinari ostaju. Moja je pretpostavka da će se ovdje dogoditi nekakva podjela društva.
Ha, kolega havi , stare okorjele mlinare u NO bi skupština trebala potvrditi, a da li hoće to je još pod upitnikom i ovisi o predstavnicima fondova. Taj NO je bitan i za fotelju Predsjednika Uprave N. Varga koji je zamjenio bivšeg direktora S. Varga.
A da li će biti podjele ili spajanja ili pripajanja trebali bi saznati iz poziva za GS, za sada samo znamo da neće biti prijedloga za isplatu dividende.
Kakve crne podjele, pripajanja, spajanja - pa za to im treba minimum 75% (pogledati čl 550h i 301 ZTDa), kome bi to bilo u interesu? Mirovincima? Pa oni imaju jedan cilj, ostvarivanje profita, a to se najbolje postiže prodajom. Izbor članova NO je nebitan, tako i onako novi vlasnik postavlja svoje ljude nakon akvizicije, a do tada netko mora biti nadzornik. Ako neisplata dividende u godini koja je bila super uspješna nije najbolji pokazatelj za to, ne znam što je, posebno uzimajući u obzir da se dividenda redovno isplaćivala i tijekom puno manje uspješnih godina.
Dodajmo tome i ovu kuloarsku priču danas (iako osobno ne vjerujem u ZPKL), ne kaže se uzalud - gdje ima dima, ima i vatre.
I još jedan čisto osobni moment, nasljednici vrhuške CKML uvijek su bili skloniji podjeli plijena, priča sa Intercapitalom to pokazuje. Možda je kucnuo čas za prodaju djedovine...