Hvala. Zanimljivo.
Jel tako i vani ?
Hvala. Zanimljivo.
Jel tako i vani ?
Tako je i vani, samo što se brže nađe novi broker koji će održavati likvidnost, još jedan ekskluzivna info, čim u RH EURO postane valuta plaćanja otvorit će se mogućnost direktnog ulaganja na LJSE bez obveze otvaranja skrbničkog računa.
Tako je i vani, samo što se brže nađe novi broker koji će održavati likvidnost, još jedan ekskluzivna info, čim u RH EURO postane valuta plaćanja otvorit će se mogućnost direktnog ulaganja na LJSE bez obveze otvaranja skrbničkog računa.
- Navodno ni sada zaba brokeri nemaju skrbnicki racun!!
1. Kolike su šanse da cemo u skoroj buducnosti na nasoj burzi moci kupiti njemacke ETF-ove, kao sto sad mozemo 7SLO?
2. Koji je trenutno najjednostavniji nacin za kupovanje stranih ETF-ova?
Recimo Zaba global trader i deri poo ETFovima ili bilo kojim dionicama vani
možeš pogledati na moje dionice visinu dividendi,, u mom portfelju su isključivo dividendne dionice već 7 godina,,, godišnji prosjek dividendi portfelja je cca 5 %,,, u portfelju imam mdka, jdgt, adpl, kodt, kodt2, ,,, preko 7slo sam uzeo dividende iz dežele, sretno
7slo ne isplacuje divku.
Jel 7slo i 7cro etf-ovi uzimaju nekakvu proviziju/naknadu? Kad gledam naše dioničke fondove tamo nekad bude ulazna/izlazna naknada te uvijek 2-3% "skrivene" godišnje naknade koja se podjeli na sve radne dane godišnje i uračunava se svaki dan u cijenu fonda. Jel postoji tako šta u 7slo i 7cro?
Display More7 je sretni broj i ne samo zato pozdravljam IC i ova dva fonda koji će zasigurno pozitivno uticati na tržište kapitala u HR i SL
Ulazna i izlazna naknada su nula kuna a troškovi upravljanja fondom su minimalni.
Isti fondovi bi se uskoro trebali trgovati i na ljubljanskoj burzi tako da će i to imati pozitivni učinak za sve dionike!
Trenutno su u sastavu obadva indeksa slijedeće dionice i udjeli:
.
Koliki su točno troškovi upravljanja fondom?
Molim pogledati prospekt izdanja:
7CRO : InterCapital CROBEX10tr UCITS ETF
I pročitati točku: 2.21. Naknade i troškovi upravljanja Pod-fondovima na 36. str. Prospekta
Molim pogledati prospekt izdanja:
https://zse.hr/hr/papir/310?isin=HRICAMFCR102&tab=stock_info
I pročitati točku: 2.21. Naknade i troškovi upravljanja Pod-fondovima na 36. str. Prospekta
Hvala ti za ovo. Nisam znao da je 0.8% plus još neki porezi.
Inače su etfovi do max. 0.55% ali naši samo deru.
Intercapital je obećao smanjiti troškove upravljanja na niže od 0,8 % kako se bude povećavala vrijednost fondova. Također namjeravaju s oba ETF a izaći na slovensku burzu ove godine.
Vrijedne informacije za nas koji ulažemo u domaće ETF ove.
Unatoč prošlogodišnjem visokom rastu dionica uključenih u SBITOP, domaće tržište ostaje jeftino, gotovo najjeftinije, u odnosu na razvijena i tržišta u regiji. Prema P/E indikatoru na 7,7, SBITOP indeks je gotovo upola jeftiniji od njemačkog DAX indeksa, čiji P/E pokazatelj iznosi 15,3.
Kako javljaju mediji, Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave NLB-a, sastao se početkom prosinca prošle godine s ministrom vanjskih poslova Anžeom Logarom, gdje je Brodnjak naglasio da NLB želi ući na hrvatsko tržište.
Grupa Petrol već je 2021. godine ambiciozno ušla na hrvatsko tržište. Prošle godine završio je preuzimanje hrvatskog trgovca naftnim derivatima Croduxa.
Kao rezultat ove akvizicije možemo očekivati određene sinergijske učinke koji će se pozitivno odraziti na poslovanje Grupe Petrol.
Za sve one koji mjerkaju 7SLO...budite oprezni, jucer je izasla vijest da ce Petrol mozda ici u dokap i da imaju problema s likvidnoscu...a on im cini cca 30% indeksa...
Nemojte bit budale kao ja...jucer i danas uzeo 1k komada pa tek onda otisao gledat sto se dogadja...i sad ne znam sto s njima😀😀
Krka im je 30%, Petrol oko 20, trenutno 18. Koliko sam ja shvatio likvidnosti fali Geoplinu kojem je Petrol vlasnik oko 75% i Geoplin ce u dokap.
Krka im je 30%, Petrol oko 20, trenutno 18. Koliko sam ja shvatio likvidnosti fali Geoplinu kojem je Petrol vlasnik oko 75% i Geoplin ce u dokap.
Da, imate pravo...u strahu su velike oci...vidio sam obavijest od Petrola pa sam odmah pomislio da oni trebaju dokap...a ponder sam gledao davno pa sam i to malo sje.bao...
Isprike zajednici😪😪
Fascinira koliko je slovenski SBITOP jače pogođen od CROBEX10. Baš je jako propao u cijeni, a imam osjećaj da nismo ni blizu cilju.
imate osjećaj da nismo blizu cilja za slo ili cro etf ili oba
slo je i više rastao od našeg etf.
po poslovanju naše sastavnice ne stoje loše za ova 3q 2022
kod slo ne znamo kako stoje kompanije
Ovdje je ukratko pregled za sve sastavnice 7SLO, prihodi, ebita i dobit
imate osjećaj da nismo blizu cilja za slo ili cro etf ili oba
slo je i više rastao od našeg etf.
po poslovanju naše sastavnice ne stoje loše za ova 3q 2022
kod slo ne znamo kako stoje kompanije
Za 7SLO. Jako je pao s vrha..Skoro 25%. Ako bude recesija, još će, a čini se da slovenska burza već na izvjestan način to anticipira.
Nista pametno ali mozda nekome nesto pojasni.
Kod nas 7cro izrazito lošu izvedbu na burzi imaju ht i adris iako imaju dobro poslovanje pa ni nije moglo ni biti oporavka na 7cro
Koliko su novaca izgubili domaći investicijski fonodovi:
https://hrportfolio.hr/vijesti/fondov…luji-8242-71907