1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

IGH (Institut IGH d.d.)

• harpun
  • February 12, 2020 at 6:07 PM
  • Krokodil
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    132
    • December 11, 2020 at 3:14 PM
    • #1,021

Ovo je novost da igh radi na prugi Križevci-Koprivnica. Znam da su radili neki Nijemci i Inžinjering iz Zg ali očito nisu valjali pa su Turci ipak angažirali Igh. Na prugama će biti najviše posla i možemo očekivati nove i veće ugovore.

U to ime sam nadokupio danas 200 komada.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • December 11, 2020 at 3:35 PM
    • #1,022
    Quote from hugh

Firma "svjetskog" glasa koja treba prodati dionice za 1,8 mil kuna kako bi se osnažila.....stvarno svašta.....i odmah objava o nekim burek poslovima a novaca nigdje.....

Meni računica kaže da se ipak radi o iznad 2 milijuna. Temeljna matematika.

Bilo bi zanimljivo vidjeti i saznati po kojim se to kriterijima nešto definira kao burek posao? Valjda po kriterijima imam dionice - nemam dionice.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • December 11, 2020 at 3:48 PM
    • #1,023
    Quote from trial
    Quote from hugh

Firma "svjetskog" glasa koja treba prodati dionice za 1,8 mil kuna kako bi se osnažila.....stvarno svašta.....i odmah objava o nekim burek poslovima a novaca nigdje.....

Meni računica kaže da se ipak radi o iznad 2 milijuna. Temeljna matematika.

Bilo bi zanimljivo vidjeti i saznati po kojim se to kriterijima nešto definira kao burek posao? Valjda po kriterijima imam dionice - nemam dionice.

Pisao sam dok još nalog na asku nije bio ili ga još nisam vidio pa sam procijenio cijenu po dionici otprilike......priča sa objavom poslova dok prodaju dionice je prozirna što ne znači da dionica neče rasti......meni ta objava ne uljeva povjerenje što ne znači da imam ili nemam dionice ali vremena za kupnju sigurno ima dok se prašina ne slegne i vidim u kojem će smjeru burze uopće ići u periodu pred nama.....a vi ako imate novca i želje za kupnjom slobodno navalite jel možete kupiti veliku količinu bez dizanja cijene......ovo je super prilika za sve koji hoće još dionica a da ne moraju dizati cijenu ili dugo skupljati.....stvar je procjene da li je to ok cijena ili će biti jeftinije.....

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • December 11, 2020 at 4:15 PM
    • #1,024

Možda da pojasnimo očito nerazumijevanje principa na kojem radi IGH. Rade projekte i nadzor. Nema tu ogromnih pojedinačnih poslova. Sve su to poslovi od po par milijuna kuna, ali ih ima na vagone.

Onaj tko u ovoj djelatnosti očekuje ubod jednog posla od 100 milijuna kuna (i onda to ne bi bio burek) stvarno mora od nule preispitati sve što zna o ovoj firmi.

To je na tragu pekare koja sanja da će jednom mjesečno prodati jedan kruh za 100 tisuća kuna. Ovo prodavanje svakog kruha po ispod 10 kuna stvarno nema računice.

• titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • December 11, 2020 at 4:26 PM
    • #1,025

Treba vidjeti koliko je broker prodao danas, jer da je htjeo do 130 kn već danas je mogao sve prodati...

Očito prodaja neće ići po principu "daj šta daš" , već postoji dogovor o najvećoj mogućoj cijeni, a o čemu očito ovisi i nagrada za brokera.

• joka14
    Student
    Reakcija primljeno
    79
    • December 11, 2020 at 5:19 PM
    • #1,026

https://www.seebiz.eu/trzista/instit…dionica/247276/

Odluka je donesena s strateškim ciljem ulaganja u jačanje kapaciteta građevinske operative putem svojih tvrtki kćeri Marterra d.o.o., Zagreb i ETZ d.d. Osijek.

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • December 11, 2020 at 5:35 PM
    • #1,027

Dionice Instituta IGH danas su zaključile na razini od 144 kune pa proizlazi kako bi spomenuti udjel trenutno vrijedio oko dva milijuna kuna.
    Vidit cemo za koliko ce prodat.

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • December 11, 2020 at 7:01 PM
    • #1,028

Da su mogli prodat van burze prodali bi.

A ovi koji kupuju na 140+, mislim na one sta su kupili po asku prije stavljanja naloga, su upravo ista brokerska kuca koja je zadužena za prodaju.

Kao sto kaze kolega Mrcrash, prodat ce se, ali po kojoj cijeni.

Imam dionice IGH

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • December 11, 2020 at 7:03 PM
    • #1,029
    Quote from Mrcash
    Quote from titulus

Treba vidjeti koliko je broker prodao danas, jer da je htjeo do 130 kn već danas je mogao sve prodati...

Očito prodaja neće ići po principu "daj šta daš" , već postoji dogovor o najvećoj mogućoj cijeni, a o čemu očito ovisi i nagrada za brokera.

Nije prodao niti komada, a po 150 kn niti neće. Neznan koja je ideja da izlozi svu robu po 150 kn , valjda se nadaju da će netko odnijeti sve u komadu . No dragi moji to tako ne ide , znala je to Anna Marus a bogami i Akcionar. Prodati ovoliko robe neide bez popusta . Mišljenja sam da će za par dana cijena dole 10 kn pa onda opet 10 kn dole dok ne pronađe neki sweet spot, koji je opet po meni , na nekih 120kn . Ja osobno prije te razine nebi kupio niti komada, a i neću.

Ovi sto kupuju po 140+ kn danas meni nisu jasni i kad pomislim da sam vidio sve na berzanu uvijek se iznenadim.

P.s. i još nešto, prodati 15k komada trejderima a ne samo jednom kupcu u pravilu znaci da prosječno oko 45k komada moraju promijeniti vlasnike, to je neki prosjek po mom iskustvu iz drugih diona. Pa sad računajte koliko je to prometa u ova kokuzna vremena

Ovo spada u kategoriju sto se babi htilo, to se babi snilo.

Ovo ne prodaje netko tko je to dobio u razvodu ili neki managercic koji je dionice dobio na poklon, pa i mali prosipaju po bidu jer ovi nesto znaju. Uvjerena sam da ce se to prodati u nekoj blok transakciji. Ovo bi zapravo mogla biti dobra ideja za sve prezaduzene firme, a kojima tek slijedi novi investicijski ciklus.

I ja sam burek trejder pa bi i ja trljala ruke za IGH po 100 kuna, ali mislim da ovo nije niti namijenjeno buregdzijama.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • December 11, 2020 at 9:36 PM
    • #1,030
    Quote from titulus

Nije stvar toga koliko bi on htio po svojoj slobodnoj volji, nego je najvjerojatnije s obzirom na postavljenu cijenu i izloženu cijelu količinu (bez skrivanja hidden nalogom) odlučeno da se za te trezorske dionice imaju dobiti očito očekivana dva milijuna kuna.

Moja pretpostavka će biti demantirana ukoliko se u narednim trgovinskim danima tražena cijena sa sadašnjih 150 kuna promijeni na neku drugu cijenu. Vidjet ćemo.

• bubimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • December 12, 2020 at 10:18 PM
    • #1,031

Ovo bi mogla biti dobra ideja za sve prezadužene firme, kojima slijedi novi investicijski ciklus.

Pitanje što možda tek slijedi ..kao npr. spajanje dionica, izdavanje novih, preuzimanje?...vidi primjere istih.

oligarhija

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • December 13, 2020 at 11:25 AM
    • #1,032

Nevjerojatno koji amaterizam od uprave da na sjednici donesu odluku da tih cc.13tis.dionica prodaju na burzi i k tome jos u jednom nalogu...Tih 2milje kn ocito je presudno za "Odluka je donesena s strateškim ciljem ulaganja u jačanje kapaciteta građevinske operative putem svojih tvrtki kćeri Marterra d.o.o., Zagreb i ETZ d.d. Osijek." Znaci da je lova presusila u ovom mrsavom zimskom periodu koji je pred nama pa se ide namaknuti lova na ovaj nacin a ono sto mi je jos vise sokantno je da dionica kotira u crobexu i uprava nije uspjela taj svoj udio prodati npr.mirovinskom fondu. Ili je na djelu "ruka ruku mije" pa ce dionice kupiti odabrani?

ps.imam dionice Igh(500kom)

• todor
    Student
    Reakcija primljeno
    89
    • December 13, 2020 at 1:08 PM
    • #1,033

Prema dosadasnjem iskustvu kod ovakvog naloga cijena samo klizi prema dolje jer se prodavaci guraju ispod velikog naloga.. uskoro nece biti na 150 nego na 145 i tako dok se mirovinski fond ne smiluje..

Ne poštuju te dok si na dnu, ignoriraju dok si prosječan, a mrze te kad dođeš na vrh..

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • December 13, 2020 at 1:47 PM
    • #1,034

Slijedeci tjedan kupnja ce se drastično spustit. Meni je ostalo 1200kom,ali dosta nizi ulaz.Da amaterizam. Dođe mi da sve prospem po asku.

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • December 13, 2020 at 2:41 PM
    • #1,035

Par kolega je u petak tvrdilo kako je ovo super odluka i primjer drugima kako u trenutku kad slijedi najveći rast i poslovi stoljeća najbolje je sve dionice prodati odmah a ne kad budu skuplje. Problem je u tome što se to kosi sa zdravom logikom i pameti, bar se meni tako činilo, iako je bilo kolega koji tvrde drukčije. Stoga , pitanje je zašto je ovakva na prvu ruku idiotska odluka donesena?

1. Nemaju para pa idu na daj sta daš

2. Nemaju para al imaju kupca za cijeli paket po 1xx cjeni. U petak to nije izgledalo kao da imaju dogovoren deal.

3. Imaju para , a ovo rade čisto jer im je dosadno i vole darivati male dijonicare.

Sta vi mislite? Možda sam glup i nevidim dobro pa se unaprijed ispričavam, ponekad i pored zdravih očiju ja nevidim nista .

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • December 13, 2020 at 3:16 PM
    • #1,036
    Quote from Mrcash

Par kolega je u petak tvrdilo kako je ovo super odluka i primjer drugima kako u trenutku kad slijedi najveći rast i poslovi stoljeća najbolje je sve dionice prodati odmah a ne kad budu skuplje. Problem je u tome što se to kosi sa zdravom logikom i pameti, bar se meni tako činilo, iako je bilo kolega koji tvrde drukčije. Stoga , pitanje je zašto je ovakva na prvu ruku idiotska odluka donesena?

1. Nemaju para pa idu na daj sta daš

2. Nemaju para al imaju kupca za cijeli paket po 1xx cjeni. U petak to nije izgledalo kao da imaju dogovoren deal.

3. Imaju para , a ovo rade čisto jer im je dosadno i vole darivati male dijonicare.

Sta vi mislite? Možda sam glup i nevidim dobro pa se unaprijed ispričavam, ponekad i pored zdravih očiju ja nevidim nista .

Pa ocito da im pare trebaju i sami su rekli da im treba za stratesko ulaganje.

Ono sto se meni cini da su naumili sakupiti odredjen iznos. Da li imaju kupca nemam pojma.

Kao sto sam rekla ne cini mi se da ce biti darivanja malih dionicara iako ja osobno ne bih imala nista protiv.

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • December 13, 2020 at 3:22 PM
    • #1,037

Mrcash

Tebi je ovo smjesno. Niti jedna tvrtka, da ne govorim o vecim tvrtkama kao sto je IGH da na ovaj nacin prodaju svoj paket dionica. Na ovaj nacin koji su naumili stavis svu kolicinu na određenu cijenu, samo ce oni citati pad. A meni kao ulagacu je bolje izaci sad, negoli za koji dan kad bude jos nize.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • December 13, 2020 at 3:41 PM
    • #1,038
    Quote from amerikanec

Nevjerojatno koji amaterizam od uprave da na sjednici donesu odluku da tih cc.13tis.dionica prodaju na burzi i k tome jos u jednom nalogu...Tih 2milje kn ocito je presudno za "Odluka je donesena s strateškim ciljem ulaganja u jačanje kapaciteta građevinske operative putem svojih tvrtki kćeri Marterra d.o.o., Zagreb i ETZ d.d. Osijek." Znaci da je lova presusila u ovom mrsavom zimskom periodu koji je pred nama pa se ide namaknuti lova na ovaj nacin a ono sto mi je jos vise sokantno je da dionica kotira u crobexu i uprava nije uspjela taj svoj udio prodati npr.mirovinskom fondu. Ili je na djelu "ruka ruku mije" pa ce dionice kupiti odabrani?

ps.imam dionice Igh(500kom)

Ovo njihovo obrazlozenje o strateskom ulaganju je cista glupost, besmislica. Moraju nekako opravdati prodaju dionica pa onda govore o strateskim ulaganjima. Ove dvije firme koje spominju postoje samo na papiru, isto su se nekada bavile projektiranjem, nemaju nijednog zaposlenog, prihodi nula (doslovno) vec godinama, davno su ih preuzeli iz tko zna kojih razloga i po kojim uvjetima, pitanje je i kako ih vode u bilanci... o kakvom strateskom ulaganju ovdje pricamo? Izgleda da jednostavno fali para u blagajni.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• joka14
    Student
    Reakcija primljeno
    79
    • December 13, 2020 at 3:43 PM
    • #1,039

11.12.2020

PBZ +367 dokupljuje skrbnicki

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • December 13, 2020 at 4:49 PM
    • #1,040

Vecina nas je upoznata u kojem je dionica smjeru isla kad su trenutni br. 4 i 8 izlazili.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 28, 2025 at 5:59 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. misterno

May 28, 2025 at 5:59 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 28, 2025 at 3:41 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 28, 2025 at 3:41 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 2:00 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 28, 2025 at 2:00 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 28, 2025 at 1:14 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. tento

May 28, 2025 at 1:14 PM
    1. Hrvatski ETF fondovi 177

• Thanks 2
      • LodeRunner
      • October 12, 2020 at 2:54 PM
      • Investicijski fondovi
      • LodeRunner
      • May 28, 2025 at 8:01 AM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      86k
      177
    3. Bokyklc

May 28, 2025 at 8:01 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 28, 2025 at 5:59 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 28, 2025 at 3:41 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Što smo danas tržili

tento May 28, 2025 at 1:14 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

All May 28, 2025 at 7:39 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy

All May 27, 2025 at 12:54 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 27, 2025 at 12:45 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Takamina May 27, 2025 at 11:31 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,010 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,568 Replies, 4 years ago