Zagreb, 13.07.2020. – Institut IGH, d.d. je kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH d.o.o. Mostar, Integru
d.o.o. Mostar te GEOCON d.o.o. Čitluk, potpisao ugovor s JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. za izradu idejnog i
glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne
vrijednosti od 29,9 milijuna HRK (7.765.911,00 BAM).
IGH (Institut IGH d.d.)
-
-
-
IGH nastavlja ugovarati nove poslove
-
Tehnički gledano moving average sugerira uzlazni trend.
Sačekajmo!
-
https://www.posao.hr/clanci/vijesti…MpdAJPESkvf-OH8
raste sve... radi se, investira se. peljesac uskoro gotov
-
Tehnički gledano moving average sugerira uzlazni trend.
Sačekajmo!
Je moving average...dok Anna ne odluči novu sofu i pianno kupiti, pa ce biti novi resistance i na 95 .
-
Već sam napisao da nešto ostavlja,emocionalna veza se ne kida.
-
Već sam napisao da nešto ostavlja,emocionalna veza se ne kida.
Ma sve 5, samo sam ironičan i skeptičan na tech analizu na ovako plitkom i nelikvidnom tržištu.
-
https://zse.hr/userdocsimages…iDEp5MfXg==.PDF novi posao od 30 mil...
-
Koliko vidim prometi drasticno opali..ocekujem skalu gore. Ana stala s prodajom.
Po meni nije upitno hoce li vec kada ce krenuti skala gore.
Posla napretek. Naplata dobra.
-
https://zse.hr/userdocsimages…mh2vPOBQw==.pdf
Dao Rus neipozivu.
-
-
U samo 40 dana ugovoreno 50% posla kao cijele prosle godine...ide novi val zaposljavanja..za gradjevinu nema korone.
Pametnima dosta.
Naoko slaba kupnja..namjerno rusenje sa 100kom i gle čuda odmah 3-4 naloga ukupno 1000kom na kupnji....sve je manje dionica..kad uslijedi nestasica skala do 160kn.
Moja preporuka skupljati.
Ocekujem nagli skok.
-
U samo 40 dana ugovoreno 50% posla kao cijele prosle godine...ide novi val zaposljavanja..za gradjevinu nema korone.
Pametnima dosta.
Naoko slaba kupnja..namjerno rusenje sa 100kom i gle čuda odmah 3-4 naloga ukupno 1000kom na kupnji....sve je manje dionica..kad uslijedi nestasica skala do 160kn.
Ocekujem nagli skok.
Istina je da građevina radi "punom parom".......valjda ce to i Igh pomoći da se izvuće iz gliba, a u nedostatku kavih takvih kvaletitnih dionica na Zse šteta je što nemamo bar 2 poštena građevinara na zse.......ostali su samo "stari preveranti" a zse žudi za novim koliko toliko poštenim......
-
Peljeski most napreduje...dogodine naplata za nadzor 49.3 milje kuna sto bi mogla biti dobra injekcija likvidnosti. Puno je projekata u igri, marže rastu. Po meni se ulazi u fazu da treba birati sto uzimati i birati koje projekte pratiti. I to masnije naplacivati.
Bez novog ljudstva tesko ce biti ostvariti sve.
Postoje odredjeni modaliteti znacajnog smanjivanja duga...pitanje je kad ce isti biti aktivirani.
-
Peljeski most napreduje...dogodine naplata za nadzor 49.3 milje kuna sto bi mogla biti dobra injekcija likvidnosti. Puno je projekata u igri, marže rastu. Po meni se ulazi u fazu da treba birati sto uzimati i birati koje projekte pratiti. I to masnije naplacivati.
Bez novog ljudstva tesko ce biti ostvariti sve.
Postoje odredjeni modaliteti znacajnog smanjivanja duga...pitanje je kad ce isti biti aktivirani.
Naplata u građevinarstvu ide po mjesečnim situacijama, a ne odjednom kada se završe radovi. Nadzor izvodi zajednica ponuditelja tako da se tih 49,3 mil kn dijeli na više dijelova. Cijene u izvođenju su rasle prije korona krize, ali cijena projektiranja i nadzora nije značajno rasla, a sada pogotovo ne raste.
-
bojim se da ovo ne ide nigdje dok ne vidimo izvješće za Q2.
nalozi na prodaji su i dalje preveliki (vjerojatno oni što skupljali jeftinije čekaju da se iskrcaju), a nema nekog velikog kupca u knjizi.
tko je zatrejdao, neloše je prošao, a tko je dugoročan mora čekati još malo ovakvih poslova kao danas + izvješće.
nije baš da se cijena zatukla na početne postavke, pa da se imamo od čega odbiti.
neke razine koje se ovdje navode (150+) nećemo gledati dok se ne riješe Radeljevića po dobroj cijeni, obzirom da je cijeli opterećen sa založnim pravima.
tako da, bez nečeg konkretnog, veći je rizik da se ukopate nego da profitirate.
-
Pametnima dosta.
Ocekujem nagli skok.
Istina je da građevina radi "punom parom".......valjda ce to i Igh pomoći da se izvuće iz gliba, a u nedostatku kavih takvih kvaletitnih dionica na Zse šteta je što nemamo bar 2 poštena građevinara na zse.......ostali su samo "stari preveranti" a zse žudi za novim koliko toliko poštenim......
Sve da i je tako kao što kažete pa se radi punom parom - koji je trend? Jer koliko čujem, cijene građevinske operative su pale, poprilično. Građevinske dozvole su također u padu, y/y pokazatelji nisu bili bajni čak i prije ove korona priče. Siječanj i veljača -5%, ožujak -30%, travanj -17%. U to skoro da korona nije ni uključena. Možda se to direktno ne tiče ZSE građevinara, ali indirektno će i njih to uhvatiti kroz pad cijena.
Vrtim se oko IGH već neko vrijeme, hoću neku lovu ubaciti unutra, ali ima dosta 'rupa' u priči i nikako se natjerati.
-
Sve da i je tako kao što kažete pa se radi punom parom - koji je trend? Jer koliko čujem, cijene građevinske operative su pale, poprilično. Građevinske dozvole su također u padu, y/y pokazatelji nisu bili bajni čak i prije ove korona priče. Siječanj i veljača -5%, ožujak -30%, travanj -17%. U to skoro da korona nije ni uključena. Možda se to direktno ne tiče ZSE građevinara, ali indirektno će i njih to uhvatiti kroz pad cijena.
Vrtim se oko IGH već neko vrijeme, hoću neku lovu ubaciti unutra, ali ima dosta 'rupa' u priči i nikako se natjerati.
Ili vi ili novinari loše čujete...
Bilo je već ovdje, al da ponovimo gradivo:
https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/do…bitke/10038967/
Institut IGH lani je imao ukupne prihode od 194,6 milijuna kuna, 6,3 posto manje nego godinu prije, rashode 185,8 milijuna kuna, 12,5 milijuna manje nego 2018., dok im ukupna neto dobit razdoblja iznosi 13,8 milijuna kuna. Godinu ranije zabilježili su gubitak od 4,1 milijun kuna.
IGH je lani dogovorila 215 milijuna kuna novih ugovora, što je 62 posto više u odnosu na isto razdoblje 2018. Uz povećanje volumena ugovora značajno je povećana i očekivana profitabilnost projekata s obzirom na ugovorenu cijenu.
Tak da, uz ovaj paket naštampanih novaca iz EU, mislim da će infrastrukturni radovi (čitaj: nadzor + građenje), ponovo doživjeti svoj procvat.
No, ipak ne očekujem multiple iz 2007./2008.
-
Institut IGH lani je imao ukupne prihode od 194,6 milijuna kuna, 6,3 posto manje nego godinu prije, rashode 185,8 milijuna kuna, 12,5 milijuna manje nego 2018., dok im ukupna neto dobit razdoblja iznosi 13,8 milijuna kuna. Godinu ranije zabilježili su gubitak od 4,1 milijun kuna.
IGH je lani dogovorila 215 milijuna kuna novih ugovora, što je 62 posto više u odnosu na isto razdoblje 2018. Uz povećanje volumena ugovora značajno je povećana i očekivana profitabilnost projekata s obzirom na ugovorenu cijenu.
Tak da, uz ovaj paket naštampanih novaca iz EU, mislim da će infrastrukturni radovi (čitaj: nadzor + građenje), ponovo doživjeti svoj procvat.
Info o padu cijene građevinskih radova sam dobio od jednog iz ekspanzije jedne multinacionalke, a građevinske dozvole se mogu pogledati na DZS. Ako lažu oni, lažem i ja. Može biti da to IGH neće osjetiti i da će naštampana EU lova spasiti stvar, ali očekivati da će bilo koji sektor proći neokrznut kroz ovu krizu a kamoli doživjeti procvat je pretjerano. Samo to. Sretno dioničarima.
-
Info o padu cijene građevinskih radova sam dobio od jednog iz ekspanzije jedne multinacionalke, a građevinske dozvole se mogu pogledati na DZS. Ako lažu oni, lažem i ja. Može biti da to IGH neće osjetiti i da će naštampana EU lova spasiti stvar, ali očekivati da će bilo koji sektor proći neokrznut kroz ovu krizu a kamoli doživjeti procvat je pretjerano. Samo to. Sretno dioničarima.
A sto su retail-gradjevinske bitne za IGH?
Statistika se odnosi na broj, a ne njihovu vrijednost ili ponderiranu vrijednost. Većina projekata kojima se bavi IGH su vezani uz izgradnju infrastrukture i vanjske fondove kojima se to financira. A i 40% pa i vise prihoda se ostvaruje van Hrvatske (konsolidirano), a i tamo se uglavnom radi o infrastrukturnim projektima pa mi eto nije bas jasno to insistiranje na broju lokalnih uglavnom retail gradjevinskih dozvola?
-
Info o padu cijene građevinskih radova sam dobio od jednog iz ekspanzije jedne multinacionalke, a građevinske dozvole se mogu pogledati na DZS. Ako lažu oni, lažem i ja. Može biti da to IGH neće osjetiti i da će naštampana EU lova spasiti stvar, ali očekivati da će bilo koji sektor proći neokrznut kroz ovu krizu a kamoli doživjeti procvat je pretjerano. Samo to. Sretno dioničari
Vjerojatno ne lažu, no važno je znati na što se to odnosi. Jer, građevinske dozvole koje se spominju, mogu biti vezane samo uz poslovno-stambene građevine. Infrastrukturni projekti su nešto drugo, a za što mislim da se IGH itekako ima nadati dijelu kolača.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner