S obzirom na tisinu na forumu mozda da se iskoristi vrijeme za raspravu o moderiranju foruma i prijedloge koji bi isli u smjeru poboljsanja mozda nekih pravila i nacina s kojim se moderiraju postovi i dodjeljuju upozorenja i kazne, zasto to govorim mislim da je ocito da postoji razlog da se u tom smjeru neke stvari mogu popraviti jer cesto neke stvari djeluju neselektivno i mozda nepravedne, a s time se ocito neki nekad osjecaju kao da je on dobio dok netko drugi za slicno ili mozda gore nije dobio nista pa se s te strane znaju osjecat povrijedjeno ili sta vec, mislim da je to vise stvar boljeg dotjerivanja pravila i nacina s kojim se takve stvari moderiraju, a i svi mi korisnici ako se bunimo na takve stvari moramo uzest u obzir da je ovo novi forum i da je potrebno radit na njemu da bi ispravili greske i popravili stvari da budu bolje jer sigurno s administratorske strane nije nekad lako bit objektivan u rasudjivanju kako neke stvari moderirat s pravilima koje su malo jednostavne pa je lako puno generalizirat, tako da je bolje da se povede konkretna rasprava i prijedlozi kako neke stvari unaprijediti, nego da po pojedinim temama prosipamo zuc.
Moderiranje Foruma
-
-
-
Protivim se zaključavanjima profila. Nek se postovi za koje kolege moderatori misle da ne pripadaju temi šalju u birtiju ili svaštaru i mirna Bosna.. a ne zaključavanjem profila. Katastrofa.
-
Protivim se zaključavanjima profila. Nek se postovi za koje kolege moderatori misle da ne pripadaju temi šalju u birtiju ili svaštaru i mirna Bosna.. a ne zaključavanjem profila. Katastrofa.
I sta mislis da ce moderator sidit za kompom cili dan samo da bi prebacivao postove stavi se malo u kozu moderatora, nisi s tim ponudio nikakvo rjesenje, zato i sluze pravila da moderator ne mora visit na forumu 24 sata nije ovo placeni forum pa da ljudi rade kao zaposleni, a i da rade svatko bi pravilima pokusao urediti posao koliko moze, potrebno je samo pravila i nacine modificirat
-
Znam da mu nije lako voditi računa o svakome postu, međutim ON je otvorio ovaj forum, živi i od reklama i od klikova, nije baš ubog. Dakle sam se svjesno uhvatio ovog POSLA. A posao koji povremeno obavi je očajan jer je subjektivan i moderiranje mu je takvo da ovisi na koju se nogu ustao taj dan. Neka pusti ljude da se kultirno raspravljaju na forumu bez vrijeđanja, a ako se vrijeđa dobije se isključenje pa ban.
-
Znam da mu nije lako voditi računa o svakome postu, međutim ON je otvorio ovaj forum, živi i od reklama i od klikova, nije baš ubog. Dakle sam se svjesno uhvatio ovog POSLA. A posao koji povremeno obavi je očajan jer je subjektivan i moderiranje mu je takvo da ovisi na koju se nogu ustao taj dan. Neka pusti ljude da se kultirno raspravljaju na forumu bez vrijeđanja, a ako se vrijeđa dobije se isključenje pa ban.
Sumnjam da se od ovoga zivi ovo je novi projekt da bi imao ikakvu isplativost o tome se moze raspravljat u nekoj buducoj fazi, mislis da bi forum bio bolji da se pusti da se spama s bezveznim porukama na svakoj temi kako kome odgovara, sigurno ne bi i zato trebaju nakakva pravila koja ce regulirat te stavri da kvalitetniji sadrzaj vise dolazi do izrazaja
-
onda evo ti ponudi neko riješenje.
-
onda evo ti ponudi neko riješenje.
Napisat cu nesto kada uhvatim vremena, ali tema je otvorena da budu svi ukljuceni i daju konkretan doprinos unaprijedjenju istoga, nije pomak naprid pustaj sve bez pravila zar ne.
-
Meni je. Liberal sam.
-
Meni je. Liberal sam.
Nema to veze s liberalom, po tvome zasto onda zivis u drzavama gdje si ogranicen zakonima i pravilima, a ne ides u neku africku drzavu gdje ima najmanje zakona i pravila, ocito jer to anarhisticko okruzenje nije bas bajno jel tako.
-
Nađi vremena. Ne spamaj.
-
-
Nađi vremena. Ne spamaj.
Komunkacija je dvosmijerna zar ne ?.... i sad taj tvoj post da spaman je u koliziji s ovim sta ti odgovaras jer po tvom uvjerenju spam ne postoji
-
- Official Post
Kolega StatusQuo podržavam inicijativu u potpunosti. Slažem se da situacija nije savršena i svaki prijedlog je dobrodošao. Samo tako možemo naprijed.
Što se tiče kvalitete rasprave mislim da idemo u dobrom smjeru jer ljudi po malo shvaćaju da su sva mišljenja dobrodošla, dokle god se slijedi pravilo da mišljenje mora biti obrazloženo.
To je trenutno jedini kriterij jer eliminira subjektivnost moderatora, odnosno potrebu da moderator zauzme stav "to je tocno/netocno". Pa tako ukoliko nešto zaista nije točno onda će ostali članovi na to ukazati svojim komentarima.
Razlog zaključavanja profila je upravo ovaj koji je kolega naveo, ako netko nakon 3 upozorenja i dalje spama teme onda ce ga sustav automatski iskljuciti, jer ne može se očekivati da moderatori, koji su volonteri, konstantno "popravljaju". Trajna isključenja nastaju iz istog razloga, kada netko nakon nekoliko privremenih isključenja i dalje oduzima vrijeme moderatoru, onda je takva akcija jedino što preostaje. Upozorenja i isključenja ne treba shvaćati osobno.
-
Mozete li nam reci zasto je forumas s najvise znanja postao Gost. Sto znaci Gost ?
-
- Official Post
Kolega je tražio brisanje računa
-
"nitko nije too big to fail" - istina. Ali isto vrijedi i za forume. Na slobodnom tržištu su tu dvije strane, ponuda i potražnja, a ne samo potražnja. Nema svetih krava. A kad se netko previše raspištolji s bananjima, to djeluje negativno na "slobodan" dio tržišta.
PS: najveći red i tišina su na groblju. Ako hoćete imati stvarno kvalitetno mjesto za razmjenu ideja i mišljenja morate dozvoliti solidnu količinu kaosa, neugodnosti i bezobrazluka. Tako vam to ide.
PPS: ako nekome smetaju likovi kao Naim ili Neo, nek ih stavi na ignore i mirna Bosna. Admin bi trebao banati samo spamere i to privremeno. Ovo perma-bananje i brisanje accounta je ubijanje muhe atomskom bombom. I prevršilo je svaku mjeru.
PPPS: I naim i neo i slični su mi išli na živce, ali ih NIKAD ne bi banao, jer takvi davaju boju i okus forumu. Ovako forum sve više gubi svoj osnovni smisao, a to je razmjena ideja koje ne znamo ili sa kojima se ne slažemo.
-
Ja dobivam stalno opomene, nekad ni nisu baš jasne i glupo mi je da se nekoga briše sa foruma pa ni Naim, imao je drugačija mišljenja i tjerao je svoje i svako normalan želi i drugačija mišljenja slušat a ne da svi pušemo u isti rog.
Konkretno on se svađao zato je brisan, valjda je izvrijeđao osobno ali pobogu nismo u sj. Koreji valjda.
-
"nitko nije too big to fail" - istina. Ali isto vrijedi i za forume. Na slobodnom tržištu su tu dvije strane, ponuda i potražnja, a ne samo potražnja. Nema svetih krava. A kad se netko previše raspištolji s bananjima, to djeluje negativno na "slobodan" dio tržišta.
PS: najveći red i tišina su na groblju. Ako hoćete imati stvarno kvalitetno mjesto za razmjenu ideja i mišljenja morate dozvoliti solidnu količinu kaosa, neugodnosti i bezobrazluka. Tako vam to ide.
PPS: ako nekome smetaju likovi kao Naim ili Neo, nek ih stavi na ignore i mirna Bosna. Admin bi trebao banati samo spamere i to privremeno. Ovo perma-bananje i brisanje accounta je ubijanje muhe atomskom bombom. I prevršilo je svaku mjeru.
PPPS: I naim i neo i slični su mi išli na živce, ali ih NIKAD ne bi banao, jer takvi davaju boju i okus forumu. Ovako forum sve više gubi svoj osnovni smisao, a to je razmjena ideja koje ne znamo ili sa kojima se ne slažemo.
Imate odgovor Admina po pitanju odlaska kolege Naima s foruma.
Kolega je zatražio brisanje profila , dakle to je njegova odluka i želja i to treba poštivati .
Ne radi se tu koliko sam ja shvatila ni o baniranju niti izbacivanju s foruma .
Šteta sto nas je napustio jer analitičnost , poznavanje materije , stručnost kolege Naima je neupitna , o osebujnom i prgavom karakteru ovaj put ne bih .
-
Je da, al jel bi kolega tražio brisanje profila da nije toliko puta bio bannan?
Reakcija ima svoj root cause, ali kolega rambo je dobro napisao. Ako te neko živcira ili slično stavite ga na ignore.
Pa nije li tako i u stvarnom životu?
Kako se vi nosite sa takvima?
Recimo na poslu smo imali lika koji je bio genijalan, posao je obavljao van klase, svi su ga živcirali a bio je nevjerovatno prgav i bahat. Sam je dao otkaz ali je njegovo djelo i fama ostala.
Ne uspoređujem, ali kolega naim je imao i edukacijski poriv što je jedna i od premisa communitya. S druge strane, često je prelazio granice 'osobnog mišljenja' o nečemu.
Kužim da ljudi dođu na forum i ne žele da im neko pametuje i vrijeđa ih, ali stručnost je također bila neupitna...ili njegov način razmišljanja i viđenja stvari.
-
Sheriff slažem se svim napisanim, kao što i ne znam što je naim tako prgavo ili uvredljivo pisao.
Pisao je jako zanimljivo i poučno.
Ostali su na Forumu oni koji su ga otjerali ? Ili je baš svojevoljno otišao ?
U svakom slučaju, ovaj forum je izgubio brand.
-
što se tiče kolege @naim bilo je tu svega.
u stručnost vjerujem da nitko ne sumnja, ali znalo je biti nekih obračuna kroz privatne poruke koji su prelazili granice dobrog ukusa.
u početku je bilo i multi nickova i drago mi je da smo te stvari sredili po kratkom postupku.
pošto sam bio moderator, "prljavo rublje" ću ostaviti "u kući", gdje mu je i mjesto.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti