Teško je dugoročno prognozirati,, bude on još možda i uzbrdo, ili u cik-cak...
Uglavnom treba oprezno
Teško je dugoročno prognozirati,, bude on još možda i uzbrdo, ili u cik-cak...
Uglavnom treba oprezno
Ovo s brodarima vani je taktika iscrplivanje neprijatelja, kod nas barem u dva dana sve rijese kad se treba korigirat, nasi u padu brzi dok u rastu spori, a ovi vani u rastu brzi, a kad padaju iscrpljivanje.
Short PTON...fino, di ćeš bolje!
Ovo s brodarima vani je taktika iscrplivanje neprijatelja, kod nas barem u dva dana sve rijese kad se treba korigirat, nasi u padu brzi dok u rastu spori, a ovi vani u rastu brzi, a kad padaju iscrpljivanje.
I EGLE sjajan, evo link
cijeli dan se kilavi ispod $40 i sad u AM skočio na $42, taman za vrijednost divke
Da taman gledam nisam ga prije puno gleda ali dobar rezultat
Da taman gledam nisam ga prije puno gleda ali dobar rezultat
Mene su odbili sa ovom igrom hedgea na ffa jos u q2, dobro se nakrcaju minusa tu. Doduse u q4 ce biti dobit radi toga. Inace vrhunski rezultat
Danas nesto kratko nvax out-in. U poziciji i dalje, dobri su u afteru, konzenzus je da je izvjesce na razini ocekivanog a najave i bolje od toga. malo preko 50% prinos za sada, i dalje sam unutra nekako osjecam da ce ici i vise 😏
Sto se tice danasnjeg trcanja i rekreacije 2 kruga oko jaruna, taman prije nego sam krenuo u autu bacim pogled na kripto vidim duboki zaron shibainu, kupio, stavio prodajni nalog odmah, odradio 2 kruga, 300 $ u dzepu.
Kad dobivam dobivam sitno, kad gubim ili propustam to je ugl na veliko.
Zanimljivo ocito sb nije iznenadio s rezultatom pa je pao
Kod eagla je zanimljivo i ovo
Established new dividend policy and $50.0 million share repurchase program
Zanimljivo ocito sb nije iznenadio s rezultatom pa je pao
Kod eagla je zanimljivo i ovo
Established new dividend policy and $50.0 million share repurchase program
Da, napisah gore u postu
30% dobiti kvartala će ići u divku, ostalo pokrivaju dug i resto u otkup vlastitih
Fino
Kažem, ako se ne poklopi neki armagedon, ovi brodari moraju gore
Mahom su na PE(ttm) 4-5, gledano fw kvartal-dva i manje od toga
U long poziciji treba gledati stvari koje su očite. Tako sam ušao u CNX, ZIM.
Ove ostale brodare i plinaše trgujem po feelingu kao jučer SWN
Safe B je pao dodatno ali tako to ide, neki uđu nwtom prije FI, vide nema veći rast i onda vanka.
Bit će to ok
Ili gledajte ovu igru na EGLE:
Q3 i, znamo prema najavi, Q4 su vrlo dobri i nema razloga da 1H/22 ne ostane jednako dobar, za to isto imamo najave s više raznih strana.
Divka recimo $6-$7 za 4 slj. kvartala. To je $4.2-$5.6 neto s porezom. Vrše otkup dionica i recimo da cijena naraste sasvim malih 10%-15% u godini dana. Ipak smanjuju i dug, logično da vrijedi više.
Kad na rast cijene dodate i ukamaćenu reinvestiranu divku, nije li to nekih 23%-25% gore? Na prste jedne ruke računam i sve vrlo, vrlo konzervativno. Kao hedge, sve više od toga je plus
SWN mi smrdi na PANL.
Pokazatelji su dobri, u bespućima interneta prikazivana je kao "periferna " dionica, oko koje se ne kokodače, small caps, onda malo veselja sa jurnjavom gore dolje, par objava.....
i sad će potuć male koji su se nakrcali i pravili se pametni.
a mogli su trčat po reddit, meme i ostalim dionicama.
Gospodari Tržišta ne vole geekove, najviše vole shortere, mangupe kriptovalutičare a na trećem mjestu u memeićani jer pušu u shortana jedra
Zato se ja držim svojih nelikviduša, jest da uđeš sa 17 a izađeš sa 33 naloga al su bar poštene
Eto, ITW napr., nezaustavljiv
SWN mi smrdi na PANL.
Pokazatelji su dobri, u bespućima interneta prikazivana je kao "periferna " dionica, oko koje se ne kokodače, small caps, onda malo veselja sa jurnjavom gore dolje, par objava.....
i sad će potuć male koji su se nakrcali i pravili se pametni.
a mogli su trčat po reddit, meme i ostalim dionicama.
Gospodari Tržišta ne vole geekove, najviše vole shortere, mangupe kriptovalutičare a na trećem mjestu u memeićani jer pušu u shortana jedra
problem sa SWN, AR, RRC je sljedeći: gas production (price) hedging
koliko shvaćam materiju, svi oni dobar dio proizvodnje pokrivaju SWAP, Put/Call opcije ili sl. terminskim ugovorima (financijskim derivativima) u kojima dogovaraju neku prodajnu cijenu (imate ovdje primjere ugovora)
recimo kod SWN je, prema zadnjem izvještaju, to izgledalo ovako: hedging summary @30092021
kao što je vidljivo, to su niske cijene u odnosu na spot cijene Henry Hub-a, pa zato oni (SWN i ostali navedeni) iskazuju realizirane cijene i diskont u odnosu na ajmo reć tržišne uvjete u svojim izvješćima, a SWN nemalih 85%-90% plina i LNG-a je hedžirao
pa su tako u Q3 izvještaju prikazali $2 mlrd tog nerealiziranog gubitka
oni to vode kao non-cash item dakle nije još došao na naplatu ali koliko kužim stvari kad-tad to mora udrit' po CF jer u Income Statementu već je uračunato
neka me netko ispravi ako griješim?
naravno ovisi o ugovorima i što u nijma piše ali taj gubitak može spasiti jedino pad a ne rast cijene plina, jer na vrlo malom nehedžiranom dijelu proizvodnje oni mogu profitirati na višim cijenama
prema excelici koju sam počeo voditi zadnjih par mjeseci gdje uspoređujem realizirane cijene i proizvodnju, taj hedge je najviše smetao upravo SWN, zatim RRC, a najmanje AR (negdje sam čak pročitao da njima prvima istječu neki ugovori pa će dogovarati nove uvjete)
no ko za peh, AR je smanjio proizvodnju u Q3, a SWN je pojačao (plus ove dvije akvizicije koje su imali)
SWN prva akvizicija (Indigo Nat Res) donosi približno 30% FFC, a ova zadnja dodatnih 15% FFC pa ispada da zadnju akviziciju mogu kompletno financirati sami
mislim da je čak ovaj ulaz u Haynesville plinsko polje njihovo priznanje da su zeznuli s hedžiranjem i to im omogućuje pristup izvoznim kapacitetima u zaljevu (Europa i Azija) na NGL recimo, gdje onda mogu postići bolje uvjete, jedino ih može zeznuti administracija u ograničavanju izvoznih kvota
eto, da ne duljim, mislim da zato nećemo vidjeti veći rast cijene SWN
ali to nas ne priječi da se igramo na kraći rok, ne?
CC
RBNB
LUV
se zaletili u premarketu.
jep, evo i ALK
pisah o njemu
možda... ja bih ovako odigrao: ALK
pričekao mali pullback a onda čekao proboj na $58
(dok sam ovo pisao, evo je već na $57.75)
nema mi ništa ljepše vidjeti od ovog https://www.google.com/search?client=…-d&q=mrna+stock
SHORT SHORT SHORT
al zato Pajser +12% zamjenili uloge bit će.
bit će i Pajser za short
samo čekaj otvaranje
lako ga je sad napucavati u PM
to je dionica velikog FF, nije ga lako pokrenuti
ovo su male ribe, čekaj dok dođu veći igrači
lete i avio kompanije, kruzeri... sve će se to lijepo korigirati
i odigrati ALK kako sam crtao!
A Peloton je primjer irrational exuberance
kakva valuacija i kakva očekivanja!
tankira kao avion, skoro pa okomito
Imala sam i Pfizer.
Al' nisam imala strpljenja
možda je to rješenje za naše antivaksere?
neće moći kazati da se boje igle
pa jos je relativno nisko