Danas u igri PTGX!
Identična trgovina kao i u petak na CCXI.
znači čekam otvaranje, kratki zaron
i onda rip do $40
jel tako?
Danas u igri PTGX!
i onda rip do $40
jel tako?
i onda rip do $40
jel tako?
PTGX kupljen po $33 prodan po $35
DATS kupljen po $11 prodan po $11.89
danas dosta, idem kupit chips za tekmu
Curice i dječaci, kažu da je brinuti vrlo učinkovito.
90% onoga što odbrinemo nikada se ne desi
Al' ovo ide nizbrdo
U svakom pokušaju odbijanja market nam pokaže dugi nos
Danas stvarno super dan.
Od jako dobrog plusa do 16.15 h do još boljeg minusa, pa onda nadoknađivanje. Pa na kraju nula.
Nemreš svaki dan iljadu uzeti.
Market dao market uzeo.
Koja ruzna zatvaranja, pa ovo je postalo pravilo. U 3 pm ( 3 sata a ne pi..e materine) kao da je borg odlucio idemo sve dumpati i na grafu dobijes skijasku skakonicu.
Borg je vrlo moćna hobotnice i ne znam što sam mu se zamjerio..... no iz svega što sam izašao to leti:CAR, PAG, PRU, svi plinovođe, RFP, Toyota, OXLC, ABBV, ERJ..... a u ono što sam unišao..... E, to ne leti, osobito LUV
imam dobar vic, za dobro jutro
kaže uhljeb: Nije gorivo poskupilo, nego vi nemate službeno auto!
danas bude opet isti scenarij?
okrećemo iz crvenog u zeleno, uključivo Europu
solidno otvaranje i onda zakucavanje u crveno do kraja trg. dana
https://finance.yahoo.com/news/3-ev-battery-stocks-gearing-224332936.html
Ajde tko ima neka pogleda kako ovo fundamentalno stoji
Jednom se moramo negdje i pozicionirati.
Impala platinum rastura, platina se vraća izgleda, moglo se mrknut u rujnu 8% dividende plus sadašnji rast.
Evo svježe analize za SB.
Can Safe Bulkers (SB) Climb 30% to Reach the Level Wall Street Analysts Expect?
https://finance.yahoo.com/news/safe-bulkers-sb-climb-30-131001816.html
Molio bih znalce ili imatelje SB dionica odgovor na pitanje dali kupiti redovne ili povlaštene dione i zašto i dali imatelji red. dionica primaju dividendu.
Impala platinum rastura, platina se vraća izgleda, moglo se mrknut u rujnu 8% dividende plus sadašnji rast.
svaka čast, lijep rast!
ide li to i dalje? platina kao da okreće prema gore
prvo treba naći uporište na ovih cca 1,000
to je bio otpor 2016.-2017. a i u siječnju 2020. se taman pripremila na proboj kad ono - korona
treba pratiti... javljajte kolega povremeno kako ide, ok?
jedino kaj SB prvi od svih ima earnings na tapeti
tak da možda i ranije poleti prema $6
inače, slično razmišljamo, i ja sam gledao kako je dionica nakon svake stepenice ($2 pa $3) napravila kraći pullback
sad sam u nedoumici
Naravno kolega, accountatnt, a što znamo do sada?
platina , rodij, palladium uglavnom idu skupa i rudari koji ih rudare imaju ih u različitim udjelima. Proljetos IMPUY, Impala platinum, rudarska tvrtka koja rudari i ne samo u južnoj Africi bila je metnuta među (mislim) 50 najprespektivnih dionica tada. Istina, tada na SA nikom nije smetalo što ima sada smeta: tvrtka je iz južne Afrike (slaba kontrola kinjigovotstva), ima rudnik i u Zimbabveu koji je poslovno , politički, radničkopravno i ostalo zadnja rupa na svirali svijeta.
Ugrubo svi navedeni rijetki plemeniti metali vezani su za auto industriju a kako je njima nestašica čipova, to se prelilo na potražnju rijetkih metala.
Sumnjaju neki da bi ekološki pogoni isto mogli doći glave rijetkim metalima.
IMPUY dividenda je polugodišnja i oko 12% .
Ima u drugih tvrtki koji se bave rudarenjem rijetkih metala, dosta ih je iz Južne Afrike.
i platinu možete kupovati na tržištu, poput dionica ( a i druge rijetke metale)
mene zanima samo IMPUY pa o drugima i kupovini solo metala ne znam ništa.
IMPUY možete kupovati preko 212 a za Inetractiv brokerse treba neko odobrenje, ja mam oba račna pa mi to nije problem, tj odobrenej nisam tražio.
Sretno rudarenje, možda nam slijedi platinasta eksplozija
P-S.
jel se krcate Pangeom? ope je roknula ispod pet
Ja sam dobro prodao MPW i Farfech ( taj brzinski9, a NEWT polako rasprodajem sa malim gubicima.
Ja racunam da ce SB u 3Q napravit oko 52mil dobiti i EPS oko 0,45, barem to ocekujem.
Ova energetska kriza je zakomplicirala stvari i inflacija postaje ozbiljan problem, evo kako kamate mogu doći na red prije planiranog
Obratite pozornost sutra na KOSS.
ja sam opet kontra, short na 20.90, pokrivanje na 20.20. Ode već ispod 20.